Stockholm

Har varit i huvudstaden ett par dagar tillsammans med mina ungdomar, i första hand för att gå på konsert med den fantastiska gruppen Coldplay i ett fullsatt Globen. En riktig upplevelse - de var kanonbra! Lite turistande hann vi också med på fredagen innan vi tog tåget hem. Eftersom jag är mitt emellan två stämpelmässor hade jag inte planerat att besöka några pysselaffärer, men så gick vi förbi Stämpelbutiken som ligger mitt emot Centralstation och jag blev förstås nyfiken.



Egentligen är detta ingen hobbybutik, utan de har mest vanliga kontors- och Exlibris-stämplar, men så såg jag en typ av datumstämpel i fönstret som jag sökt efter länge, så jag klev in i affären. Det är en sådan klassisk stämpel där man drar fram år, månad och dag manuellt och sen färgar in den med separat stämpeldyna. Jag tänkte ha den för att datera ATC:er och kanske LO:s så småningom. Kan ju också vara en dekorativ detalj på kort. Men detta var också det enda hobbyinköpet.

Väl hemma fick jag inspiration att göra några höstkort i mustiga nyanser. Jag älskar denna årstid när jag får frossa i mina favoritfärger!



Bakgrunden har jag gjort med svamp och färg från Adirondackdynor. Stämplar från Pysselmyran (axen) och Gel-à-Tins (sländan).



Bakgrunden är "brayad" på glossy papper med regnbågsdyna från Kaleidacolor. Lövstämpeln kommer från Hero Arts. Stämplade först en gång i brunt och sen ytterligare en gång med embossingdyna och clear EP. Det är därför det ser ut som en skugga bakom.

Ha en skön höstvecka och lämna gärna en kommentar om du kikar förbi!

Kommentarer
Postat av: Gunvor

Underbara höstkort! Synd att jag inte visste att du var i Stockholm i helgen. Kanske hade vi hunnit en snabbfika på centralen?



Kram, Gunvor

2008-09-22 @ 05:35:23
URL: http://gunvors.blogg.se/
Postat av: Lillemor

WOW vilka kort! Gillar speceiellt det där med lövet,det var väldigt effektfullt. Jag ska snart införskaffa mig en aldeles egen brayer från Sofia för jag vill göra nåt kul av mina nya fotostämplar.

En regnbågsdyna av någon sort blir det nog också.

Det ska bli spännande att få sätta tänderna (händerna) i nåt nytt!

Lillemor

2008-09-22 @ 19:06:45
URL: http://lillemore.blogg.se/
Postat av: lenislenis

Jättesnygga kort!!!

2008-09-22 @ 22:59:46
URL: http://lenislenis.blogg.se/
Postat av: Pysselmyran

Vilka jättehärliga höstkort du gjort! De ger en verkligt positiv höst-känsla! Tack för det :-)

Kram / Sofia

2008-09-22 @ 23:02:14
URL: http://pysselmyran.blogg.se/
Postat av: Sara - SaGam

Jag är här och kikar förbi och förstår att du och ungdomarna haft det kuligt i huvudstaden. det låter bra. själv har jag/vi det gott här hemma och det pysslas faktiskt en del, fast jag har redan börjat med julfärgerna...

2008-09-23 @ 20:56:10
URL: http://sagam.blogg.se/
Postat av: Nettan

Jättehärliga kort! Fina höstfärger

Nettan

2008-09-26 @ 10:56:38
URL: http://nettanspyssel.blogg.se/?tmp=22100827
Postat av: SusanneSj

Så himla snygga kort.

Kul att se annat än "figurer".

Tack för inspiration.



/Susanne

2008-09-27 @ 19:56:48
URL: http://susannesj.blogg.se/
Postat av: Sarar

Du glömde väl inte Ljunggrens papper i gamla stan?! Det är ju en fantastisk butik med otroligt fina papper och egna stämplar!

2008-09-30 @ 16:42:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0