Vinnare av sjalen



Nu är det lördagen den 30 januari och klockan har passerat 21.00. Dags alltså att dra en vinnare av sjalen som jag lottade ut i det här inlägget. Spännande, eller hur?

Hela 30 kommentarer har jag fått på inlägget, tack för gulliga kommentarer och för att ni ville vara med och prova lyckan!

Jag började med att skriva ut lappar med alla namnen och la dem i en burk.

Sen fick min dotter blanda lapparna ordentligt ...

... innan hon drog en lapp ...

... och på den lappen stod det ... 




Postat av: louiseL

den skulle jag faktiskt vilja ge till min mamma nu när hon fyller år 10 feb. hon skulle bli jätteglad, verkligen hennes färger!
kram, LouiseL

2010-01-24 @ 21:01:07



Stort GRATTIS Louise!
Jag kontaktar dig per mail!

Ha en fortsatt trevlig helg allihop och välkomna tillbaka till min blogg!


Gladrandigt

Jag har just nu snöat in på melerade garner av olika sorter. Även om man stickar något väldigt enkelt i rätstickning, så blir det aldrig tråkigt eller enformigt. Färgerna byter av varandra när man minst anar det och man vill bara sticka vidare för det är så spännande att se vilken kulör som kommer fram ur nystanet nästa gång.

Ännu en sjal på G ... det kan man aldrig få för många av!



  Missa inte min utlottning, fram till lördag kl 21.00 har du chans att vara med!

Rosa fluff

Hittade ett så ljuvligt rosa pälsgarn som jag förvandlade till en halsduk till en av barnens flickkusiner. Tre nystan var precis lagom med 30 maskor rätstickning på stickor nr 5. Halsduken läggs på brevlådan idag, så jag hoppas att det blir en glad överraskning till en liten tjej i morgon.



Hade ju egentligen inte tänkt virka några fler Tony-sjalar på ett tag, men så låg det kvar ett nystan i garnkorgen och blängde på mig, så jag föll till föga. Det är ju så himla roligt!



Missa inte chansen att vinna en egen sjal i min lilla utlottning, kolla här!

Till ett gossebarn

Fick härom dagen beställning på ett dopkort till en liten Anton och då plockade jag fram papper och brads i blå nyanser. Det är extra roligt att inte bara göra kort på måfå utan ha en bestämd mottagare att tänka på och jag blir så glad när någon frågar mig.



Igelkotten i blomstergungan kommer förstås från Penny Black. Rundlarna är utstansade med Spellbinders dies och bokstäverna är QK Chandelier - ett mycket användbart typsnitt som blivit lite av en favorit. Så stilrent och passande på nästan alla typer av kort.


Du missar väl inte min utlottning av en virkad sjal att värma dig med i vinterkylan? Ända fram till på lördag har du möjlighet att skriva en kommentar och ta en lott. Lycka till!


Fler sjalar och utlottning

Jag har verkligen trasslat in mig rejält i garnhärvorna, för här handarbetas det som bara den - omväxlande virkning och stickning. Ett av de senaste projekten är en stickad sjal i enkel rätstickning. I garnaffären hittade jag Fame Trend - ett härligt melerat ullgarn som randar sig av bara farten. Det är lite ojämnt spunnet, men det blir bara fint med lite struktur tycker jag. Jag lade upp 3 maskor (spetsen) och ökade sen en maska i vardera kanten vartannat varv tills 100 grams-nystanet tog slut. Hade kanske hoppats att sjalen skulle bli aningen större, men den kommer att funka fint som halsduk och färgerna passar jättebra till min jacka.




Och nu till utlottningen!

Jag har på senaste tiden varit helt besatt av att virka sjalar à la Tony Irving som jag skrev om här och det har blivit några stycken vid det här laget. De flesta av dem har jag gett bort till familj och vänner, men nu har jag en sjal kvar som jag tänkte lotta ut här på bloggen som tack för alla gulliga kommentarer som jag fått när jag skrivit om mitt nyvaknade handarbetsintresse.

Det är den här sjalen som kan bli din:



Garnet är melerat i beige, brunt och lite olivgrönt - färgerna syns något bättre på denna bild:



Vill du vara med i utlottningen, så skriv bara en kommentar till detta inlägg med ditt namn. Du behöver inte länka från din blogg eller något sådant, jag tycker bara det är kul om någon nappar.

Nästa lördag, den 30 januari kl 21.00, kommer jag att dra en vinnare som jag presenterar här i bloggen.

Lycka till!

Live in the moment

Vi i DT-gänget hos PRICKIFORM brukar med jämna mellanrum utmana oss själva och bloggläsarna att göra kort enligt en skiss eller speciella förutsättningar. Det ger en extra dos inspiration och en kick att komma igång med pysslandet. Utmaningen läggs i företagsbloggen. Just nu gäller det att göra ett kort med 3D-effekt och så här blev mitt bidrag. Häng på du också!

Motivet är stämplat och utklippt en extra gång och fäst med små distanskuddar ovanpå. "Snöfallet" har jag ritat med vit gelpenna. Jag giller verkligen den här stämpeln som är en av många i serien Underbara damer. Snöstjärnebakgrunden är papper som jag embossat i Cuttlebug-maskinen.

Nu väntar TV-soffan och stickningen :-) Trevlig helg!


Snabbstickat

Är du sugen på ett snabbt och superlätt projekt som passar såväl nybörjare som dem med lite mer stickvana? Då kan jag tipsa om den s k Åremössan, som blir klar på en kväll i TV-soffan.

Du behöver ett nystan Milano (ull/alpacka). Garnet kostar strax under hundralappen och finns i en massa läckra färger, jag valde plommonlila.



Lägg upp 38 m på stickor 10 och sticka resår 1 rät, 1 avig tills ett par meter garn återstår.



Garnet har omväxlande tunna och tjocka partier som ger en spännande effekt.



Maska av och sy ihop uppläggningskanten med avmaskningskanten. Dra ihop ena änden och så är mössan klar! Du kan antingen ha den så här med lite "häng" eller vika upp kanten.



Jag lånade min dotter som fotomodell, men tror faktiskt att jag behåller mössan själv. Den är otroligt varm och skön och man slipper frysa om öronen i vinterkylan!

Mönstret finns här!



Beställningskort

Idag har jag gjort ett lite mer arbetat beställningskort med många detaljer och tekniker och jag har haft framme grejer från hela pysselrummet och lite till. Konstaterar att jag har fått användning av min fina bårdstans från Martha Stewart och dies från Spellbinders, Quickutz och Bosskut. Dessutom har jag gjort massor av små hål med toppenverktyget Japanese Screw Punch (fattar inte hur jag klarade mig utan det innan!). Dekorationer i form av pappersrosor och -blad, självhäftande halvpärlor och brads och förutom allt detta har jag dragit fram symaskinen och sytt längs kanten. Det händer inte ofta, men jag tycker det blir annorlunda och väldigt dekorativt.

Inuti kortet har jag skrivit hälsningen med kalligrafi, så jag fick öva lite på det också. Känner mig hur som helst nöjd med kortet och hoppas att även beställaren blir det när jag lämnar det i morgon.

Bakgrundsstämpeln kommer från Hero Arts och heter "Antique Flower Background.



Liten detaljbild:


Isig nostalgitrip

Vilken vinter vi har fått - snö och minusgrader varje dag. Just idag blåser det ganska rejält här på Västkusten och då är det kanske inte lika trevligt, men så vackert det är ändå med allt det vita.

Jullovet är över för denna gång och jag mjukstartade förra veckan med att jobba två dagar. Nu väntar årets första hela arbetsvecka. Tack för alla snälla kommentarer på mitt "handarbetsinlägg" i bloggen och hoppas att många tar chansen att virka sig en egen sjal, det är verkligen roligt och avkopplande att pyssla med garn som omväxling. Dessutom värmer sjalen gott i vinterkylan! I helgen har jag bytt till sticknålar och det blev ännu en sjal av annan modell som jag får visa i bloggen lite senare. Måste bara fästa trådarna först ... En liten stund vid pysselbordet blev det också idag och ett vinterkort hann jag med här på kvällskvisten.



Söt fågel från The Greeting Farm (inköpt hos InkyWings). Snöflinga och vinterhälsning kommer från Kortmakarens ljuvliga set "Mera sirlig jul".

Kommer ni ihåg att jag berättade i ett tidigare inlägg om att jag brukade åka spark när jag var liten? På senare år har det ju inte varit något aktuellt transportmedel eftersom vi haft ganska milda vintrar. Igår när jag och dottern var på besök hos min mamma på landet och vi skulle gå en promenad, kom jag att tänka på den där gamla sparken som jag visste fanns kvar i garaget och var i hyfsat skick. Sagt och gjort, vi plockade fram den och fick oss en provtur. Härlig isig väg i mer än en kilometer och oj, vad det gick! Jättekul!

Här ser ni mig i aktion - känner ni fartvinden?




Ha en riktigt bra vecka!

Nytt år och utökad blogg

God fortsättning på 2010!

Efter att under hösten och vintern ha återupptäckt tjusningen med att sticka och virka har jag bestämt mig för att utöka min blogg med ett par nya kategorier som båda har med GARN att göra. Hoppas jag inte skrämmer bort några läsare i och med detta utan istället kanske lockar hit andra ;-) Papperspysslet är jag alldeles för insyltad i för att överge, så det kommer jag att fortsätta med i lika stor omfattning!

Jag är uppvuxen med en mamma som är helt fenomenal på allt vad handarbete heter - hon är min stora förebild! Att sticka och virka lärde hon mig redan innan jag började skolan och jag hade lyckan att få tillgång till obegränsat med restgarner att experimentera med. Praktiskt också att ha en expert att fråga när jag körde fast. Garnintresset har under åren funnits med mig på ett eller annat sätt och jag har alltid haft något projekt på gång, även om det blivit lite mer sporadiskt handarbetande sen kortmakeriet kom in i mitt liv. Den hobbyn har helt klart varit dominerande de senaste tio åren.

Julledigheten har inneburit en hel del lata kvällar i TV-soffan tillsammans med familjen och jag har så oerhört svårt att bara sitta still ... Plockade därför fram lite garn och fick ordentlig fart på virknålen. Hittade ett mönster på sjalar à la Tony Irving som var jätteroliga och lätta att virka. Det visste ni kanske inte att dansmannen hade detta udda intresse? Här finns mönstret om någon är intresserad av att virka en egen sjal.



Den här virkningen har nästan tagit sig löjliga proportioner och hela TOLV sjalar har jag gjort sammanlagt sen början av december! Så fort en sjal blivit klar har jag börjat på en ny. Det blev till sist nästan en form av beroende som jag nu ska försöka ta mig ur ...  "Anonyma virkare" - finns det någon sådan förening? Skämt åsido, sjalarna blev förstås årets julklapp och både familjemedlemmar och några väl utvalda vänner har fått mjuka paket denna jul. Sjalen på bilden behåller jag dock själv och det blir den sista på ett tag, för nu är jag sugen på att testa något nytt.

Garnet heter Big Verona (Järbo Garn). Stora 200-gramsnystan i olika melerade färgtoner - det räcker precis lagom till en sjal och mönsterskiftningarna växer fram automatiskt allt eftersom man virkar.


RSS 2.0