TV-pyssel

Jag brukar inte se så mycket på tv, men på fredagskvällarna försöker jag vara lite social och slå mig ner i soffan tillsammans med familjen ett par timmar. Ganska så mysigt egentligen. Men jag vill gärna ha något att pyssla med under tiden, så det brukar bli något lätt virk- eller stickprojekt som åker fram. Det här är mitt senaste alster, ett somrigt mobilfodral, som jag gjorde i fredags kväll. Virkningen tog ungefär lika lång tid som ett avsnitt av Så ska det låta och jag fick fin användning av mina restgarner.




Idén och grundmönstret hittade jag här, men jag valde att virka fasta maskor istället för halvstolpar. Tyckte att det blev lite stadigare då. I bloggen Skapa och Inreda finns det mycket roligt att kika på och Annika delar generöst med sig av mönster till en massa fiffiga grejer. Nästa gång blir det kanske några virkade jordgubbar?


Pysselvän



En dag i förra veckan när jag kom hem från jobbet låg det ett spännande kuvert i brevlådan med en handstil som inte var riktigt bekant. Det visade sig att det var rara Elin som överraskade mig med ett vackert grönt kort med päron på och hon hade också skickat med en stämpel i present. Det var denna tjusiga gerbera från Hero Arts som jag tycker är urläcker. Jag blev verkligen jätteglad och även lite rörd när jag läste den fina hälsningen som var skriven inuti kortet. Tack snälla Elin, du är en riktig pysselvän!

Här har jag gjort ett första kort med min nya stämpel, som jag tror kommer att bli en riktig favorit.

Fåglar i solnedgången



Inkidos flygande fågel med himmel från Stampscapes som bakgrund. Det ser ut att vara samma pippi som i roscollaget, men jag har lite svårt att artbestämma den. Kan det vara en kollibri? Text från Osmil.


Roscollage

Den här underbara stämpeln från Inkido köpte jag förra veckan när jag gjorde en liten eftermiddagstur till Scrap och Hobby i Sävedalen. Har sneglat på den ett tag, men nu slog jag alltså till. Det brukar vara så med mig ... har jag väl börjat fundera på något nytt i pysselväg så brukar det inte dröja länge innan jag faller för frestelsen. Men visst är den fin!




Jag har målat med milda Promarkers-färger och lagt ett lager glitterlim på själva rosen. Spetsbakgrunden är en stor stämpel från Hero Arts; en av flera rejäla Design Blocks som de lanserat det senaste året. Kortmakaren brukar ha flera av dem på lager och där är även denna inköpt.



Det blev en gul variant också. Här har jag använt en krackeleringsstämpel från PSX till bakgrunden och fått lite känsla av antikt porslin. Det bruna pappret är valsat i min Cuttlebug-maskin med en embossingfolder. Måste använda dem lite mer, det blir så roliga strukturer.

Trevlig helg och njut av ljuvliga försommardagar!

Fler glada kort



Kan man vara annat än lycklig efter denna strålande helg! Jag har försökt vara utomhus så mycket som möjligt och det blev bara en liten stund vid pysselbordet nu mot kvällningen. Två kort med samma koncept som de senaste inläggen: Stämplad bakgrund och kul InkyWings-gubbe, denna lite modifierad med handritade öron och ny frisyr! Glad text från Hero Arts.



Bebisgänget från IW igen, denna gång samlade på ett grattiskort till någon som fått ett gossebarn. Loppisstämpeln med stjärnmotiv från Två systrar blev en mönstrad bakgrund. Gillar stämpeln jättemycket!

Nu tänkte jag försöka mig på lite vintage istället. Köpte den ljuvliga stämpeln Roscollage från Inkido härom dagen och är så sugen på att inviga den.

Ha en bra vecka!


Läget?



Ett kort till i samma stil. Den här lilla bebben med förvånat ansiktsuttryck kommer från InkyWings och jag har bara använt en del av motivet, annars sitter han/hon på en leksaksbil. Åh, vad jag gillar den stora molnbakgrunden från Hero Arts, bara ett tryck så är det klart. Och den är stor - täcker ett helt kort.

På Kortmakarens mara den 1 maj var det flera "spontanutlottningar" under dagen och i en av dem hade jag turen att vinna tre QK-dies med pratbubblor av olika slag. Här har jag använt en av dem, bara klippt av lite i toppen.

Hej!



Ett litet "gladkort" fick jag till så här på sena kvällskvisten/nattkröken. Just nu har jag dille på att experimentera fram egna bakgrunder med hjälp av stämplar. Denna "splash" kommer från Hero Arts och i mitten hamnade en blomma av samma märke. Det är de nya Hero Hues Chalk-dynorna jag har använt, de ger ett lite kritaktigt tryck och härliga färger är det också. Den glada gubben som kikar upp över kanten kommer från InkyWings och bokstäverna i pratbubblan är gjorda med ett alfabet från Cherry Pie, monterat på träklossar.

Nu har vi sommar här på Västkusten - underbart!

6 kronor



Det här somriga kortet har jag gjort med två stämplar som jag köpte på loppisen i Floda den 1 maj. Mot slutet av dagen ordnade vi ett fyndbord där alla grejer kostade 3 kr/styck så för den svindlande summan av 6 kronor blev de mina! Lövet kommer från Ljunggrens och blomman från Två systrar. Fina och användbara motiv.

Äpplet i min paj



Den här äppelstämpeln har nästan lite retrokänsla över sig. Visst skulle man kunna tänka sig detta mönster på ett tyg designat på 50-talet? Motivet kommer från Två systrar och texten från InkyWings.

Mulen söndag

Som säkert många andra hoppades jag att vi skulle få njuta av en solig långhelg, men förutom på fredagen har det varit mer eller mindre mulet och lite regnigt. Nåväl, det finns alltid något att pyssla med inomhus och det är ju faktiskt ganska varmt ute i alla fall. Här är ett födelsedagskort som jag ännu inte visat i bloggen.



Den söta flickan kommer från Bildmålarna och inhandlades på vårens mässa i Borås. Svagt i bakgrunden kan man ana ljusgrönt vitsippemotiv från PRICKIFORM, mönstret är tydligare i verkligheten. Stilrena QK-bokstäver i typsnittet Chandellier, som jag tycker jättemycket om.


Fick för en tid sen tillfälle att prova en Crop-a-dile BIG BITE, som man använder för att stansa hål och sätta öljetter. Öljettsättarnas "Rolls Royce" kan man nog kalla den. Har inte tidigare känt behov av en sådan, men blev helt såld när jag insåg hur otroligt bra den var och vad smidigt och snyggt den satte alla typer av öljetter. Helt plötsligt fanns detta verktyg med på min önskelista!



Hittade en helt ny BIG BITE på eBay till ett mycket bra pris, så jag bestämde mig för att slå till. Har handlat en del där tidigare med goda erfarenheter, men den här gången höll det på att gå lite illa. Säljaren hade nämligen bara lagt ner tången som den var i ett kuvert och skickat iväg. Det hör till saken att tången är ganska tung och med flera vassa kanter, så det hade inte varit fel med lite skyddande bubbelplast. I transporten från USA hade kuvertet blivit ganska så misshandlat och så här såg det ut när det kom fram till min brevlåda.



Det var rena turen att tången inte hade glidit ur under transporten, jag kunde lätt plocka ut den från revan i kuvertet. Dessutom hade den blivit en aning skev, men det kunde maken lyckligtvis ganska lätt rätta till.

Slutet gott - allting gott!


London ur hobbyperspektiv



Familjen har precis kommit hem från en liten trip till London. Vädermässigt har det varit soligt och uppehåll, men aning kyligt för årstiden, precis som här hemma i Sverige. I denna underbara stad finns verkligen hur mycket som helst att se och göra - och det är inga problem att hitta något att shoppa ...



Ett besök på Blade Rubber Stamps är förstås ett måste. Det är en söt liten affär med det mesta inom hobbyn. Förutom sitt eget märke har de stämplar från bl a Hero Arts, PSX, Stampers Anonymous, Tim Holtz och Crafty Individuals. Dessutom tillbehör av alla de slag, både sådant som är "hett" just nu och annat som kanske var mer på modet i Sverige för några år sen. Den här gången blev det inga större investeringar, bara ett par tidningar och en ask glue dots!



Jag passade på att köpa både maj och juni månads nummer av Craft Stamper, som enligt mitt tycke är en av de bästa stämpeltidningarna. Många roliga idéer och tekniktips och dessutom följer det med en gratisstämpel med varje tidning.

Vidare till Foyles på Charing Cross Road, som är en gigantisk bokhandel i fyra plan. Det som inte går att få tag på här är nog inte värt att leta efter någon annanstans heller. Dessutom jättetrevlig och mycket kompetent personal att fråga. Många udda ämnen har en eller flera hyllor till sitt förfogande. Tre hela hyllplan med mina specialintressen Paper Craft och Calligraphy fick mig att stanna en god stund.



Den här boken om hur man gör vackra och naturtrogna blommor med hjälp av stansar stod på min önskelista.



En bok med roliga tips på hur man varierar sin textning med utsmyckade bokstäver hamnade också i kundkorgen.



Här kan man lära sig att vika användbara kuvert, boxar och bokmärken - allt med tydliga steg-för-stegbeskrivningar.



Ett spontaninköp blev den här boken om ATC:er (Artist Trading Cards). Den innehöll många läckra exempel att inspireras av.

Paperchase är en butikskedja som är ett paradis för den som älskar brevpapper, anteckningsböcker, pennor, kalendrar, presentpapper, väskor, stickers och gratulationskort och naturligtvis måste jag kika in där också. Oj oj oj, vad mycket "ögongodis" det fanns!

Sen gjorde vi förstås en massa andra saker som turister i denna storstad; gick på sightseeing, besökte museer, åkte London Eye (dock inte jag med min svindel ...), promenerade i Hyde Park, åt gott och mycket, fikade, tittade i andra affärer, åkte tunnelbana/buss, vandrade åtskilliga kilometer och hade väldigt trevliga dagar.

Men som det heter - borta bra men hemma bäst! Nu längtar jag efter att sätta mig vid mitt eget pysselbord, som dessutom är nystädat. Vilken lycka!

Vårvindar friska

Det har blåst rejält här på Västkusten ett par dagar. Gläder mig åt att man kan börja hänga ut tvätt och få den torr på några timmar i solskenet. Kläderna luktar så gott när de fått flaxa i vinden utomhus. Fast just idag regnar det, så det har inte varit läge.



Tanten på kortet kommer från PRICKIFORM och jag har gjort ett eget bakgrundspapper genom att stämpla rundlar från Hero Arts lite slumpmässigt över ytan. Använde den nya dynan Hero Hues Chalk Ink i färgen Iris - en ljuvlig lila nyans.



Snart sommar ...

Våren har verkligen varit fantastisk och grönskan har kommit undan för undan i lagom takt så man har hunnit vänja sig. Just nu är det så otroligt vackert i naturen att man bara vill stoppa tiden och njuta.

En kortmakare får alltid vara ute i lite god tid, så jag har börjat med studentkort och lite smått med sommarkort.



Musslor från Prickiform och text från October Stamps. Behöver jag ens nämna min prickiga bakgrund från Son Light ... den är ju alltid med på ett eller annat sätt ;-)

Hopplösa stämplar

I mitt pysselgäng har vi ibland ett tema för kvällen och senast var det "hopplösa stämplar". Var och en skulle ta med sig en stämpel som de av någon anledning tyckte var svår att få till något kort med. Sen blev det en utmaning för någon annan att ta itu med.

För min del föll lotten på en stämpel med tre små fyrkanter på rad (kommer tyvärr inte ihåg fabrikatet) och det här kortet gjorde jag med den. Stämplade en bakgrund med "rapporter" i grönt och dekorerade med fjärilar från October Stamps och text från Kortmakaren.


Kortmakarmara 1 maj

Alla har vi olika intressen och gör olika saker på helgerna. Själv tillbringade jag hela lördagen kl 10-22 i Floda Lada! Det var nämligen dags för vårens stora Kortmakarmara och vi ca 60 deltagare fick en härlig dag med roliga utmaningar, god mat och fika och trevlig gemenskap med nya och gamla pysselbekanta. Allt var mycket proffsigt arrangerat - tusen tack till Kortmakarpinglorna! Sponsorerna Making Memories, Heidi Swapp, Reprint, The Greeting Farm, Quickutz, Hero Arts och Kortmakaren själv gjorde det också möjligt för dem att dela ut fantastiska priser och ha flera spontanutlottningar under dagen. Nytt för den här gången var att loppisen, som Sara/Sagam och jag brukar arrangera ett par gånger om året, hölls i samband med maran. Den var dessutom utökad med möjligheten för deltagarna att under hela maran sälja grejer som de tröttnat på. Det blev väldigt lyckat och många passade på att fynda.

Ensampysslare som jag är blir det som vanligt inte mycket producerat i pysselväg under de här formerna. Dessutom var jag lite splittrad i och med ansvaret för loppisen, men tre utmaningar hann jag i alla fall haka på. Här är mina bidrag.



Ett Tim Holtz-inspirerat kort med stämpel just från TH.



Ett "teknikkort", där man skulle ha använt sig av följande tekniker; rivet, maskat, färglagt och stansat. Uggla från Penny Black och molnbakgrund från Hero Arts. Utstansade QK-löv.



Monokromatiskt kort med blommor från välkomstpåsen. Bakgrunden och de roliga små fåglarna är stämplar från Hero Arts.

Väl hemma efter denna heldag skulle man kunna tro att jag skulle däcka totalt, men jag kände mig faktiskt inspirerad att börja städa lite i Pysselrummet och det roade jag mig med ett par timmar. Tur att det var sovmorgon idag!

RSS 2.0