Hej!


Eva/Muffin
hade med sig sprillans nya motiv från Antidepresstamps till träffen i lördags och jag passade på att låna den här härliga tjejen som symboliserar stjärntecknet Jungrun. Pratbubblan har jag ritat på fri hand och hej-hälsningen finns på det maffiga textarket Swedish sentiments från Starving Artistamps. Den lite diffust randiga bakgrunden har jag gjort med stor stämpel från Hero Arts.

Vill ni förresten se bilder från träffen? Kila då in till Marias blogg!

Skridskotur


Inte många chanser kvar nu om man vill åka skridskor på natur-is! Fast efter en härligt solig helg har det faktiskt snöat idag, känns onödigt på något vis ... Det övergick dock snart till regn, så nu är ordningen återställd!

Ännu ett kort från lördagens stämpelmara, en beställning jag hade på lut. Blir nog det sista vinterkortet på ett tag. Har använt färdigt mönsterpapper för en gångs skull :)

Skrinnare - Tisdagar med Tina/Reprint
Bokstäver - Making Memories

Pysselhelg



Den här helgen har varit intensiv och pysselbetonad. Först hela lördagen på scrap- och stämpelmara i Alingsås, arrangerad av Pappersbiten och Stämpelkällan, och idag en tur till Syfestivalen. Så kan det vara när man är "blandmissbrukare" i hobbysammanhang ;-)

Gårdagens pysslande gick till en början trögt, men mot kvällningen fick jag upp farten. Att knåpa ihop fjuttiga 6 kort under ett halvt dygn är väl kanske inte mycket att skryta med, men den stora behållningen är absolut det trevliga sällskapet som bestod av Sara, Maria och Eva. Man får helt enkelt se det som en social grej. Och massor med inspiration och pyssellust fick jag med mig hem. Tulpankortet ovan är ett av lördagens alster, gjort efter en skiss.

Prickbakgrund - Hero Arts
Tulpan - Prickiform
Magnetbokstäver - Making Memories

Grattis


Dagens största gratulation går förstås till Victoria och Daniel som fått en liten dotter!

På det här kortet är det Lilla Anna som tittar fram bakom banderollen. Visst är väl det en alldeles bedårande stämpel med nostalgikänsla! Bakgrunden är en och samma blomma som jag stämplat flera gånger.

Lilla Anna - Paper Maze
Grattis - Kortmakaren
Blomma - Daisy Bucket Designs

Nästan vår



Lätt duggregn idag, plusgrader och fåglarna kvittrar.  Det känns som om vintern är på väg att ge sig. Fick lust att göra ett vårkort i glada färger. Bakgrunden har jag gjort själv genom att maska med papper och dutta färg från stämpeldyna med en svamp. Enkelt och effektfullt.

Fåglar - Hero Arts
Text - InkyWings

Annars håller jag på och packar inför stämpelträff/mara på lördag. Alltid lika svårt för mig som bäst pysslar hemma i min egen kammare. Att ta med sig ALLT är naturligtvis helt uteslutet, så man får försöka planera "projekt" och packa efter det. Men samtidigt vill man ju ha chansen att vara lite flexibel under dagen. Hur tänker du - några tips?

Stickfrossa



Kortmakarverkstan har stått och dammat igen ett par veckor, men jag har inte varit sysslolös för det! En period med otrolig sticklust har drabbat mig och på bilden ser ni resultatet; två par raggsockor, ett par handledsvärmare och en yllesjal. Tycker det är så mysigt att sitta uppkrupen i soffhörnet på kvällarna med en stickning och njuta av värmen från braskaminen och kanske ha något trevligt teveprogram att titta upp på emellanåt. Jag gillar relativt "enkla" projekt där man inte behöver koncentrera sig så mycket utan bara kan sticka på - och prata samtidigt utan att tappa bort sig i mönstret! 



Sjalen är förresten till salu och du behöver i så fall bara betala garnkostnaden, arbetet bjuder jag på. Den är stickad i mjukaste Eco Ull (ekologiskt ullgarn) och värmer gott över axlarna. Man kan ha naturligtvis ha den som halsduk också. 

Mejla mig på ingrid[@]telia.com om du är intresserad.

Nu skiner solen så fint in genom rutan och jag ska faktiskt dra mig bort till pysselrummet. Ska börja med en rejäl storstädning! Ha en skön söndag!

Strån



Tycker att de här stråna är så vackra och om jag inte missminner mig, så är det riktigt gräs som stått "modell". Hur som helst är det kreativa Elwa/Elisa som har skapat motivet för Inky Wings räkning. Titta in i hennes blogg, där finns mycket fint att inspireras av.

Pssst! Alla Hjärtans Dag på tisdag - passa på att glädja en vän med ett handgjort kort!

Ängsgröe (strå) och text - Inky Wings
Prickbakgrund - Son Light

Triss i knappar


Har ju tänkt att jag ska börja använda knappar mer i mitt kortmakeri och på det här kortet fick jag med hela TRE stycken. Själva huvudmotivet är målat med akvarell och det var länge sen sist. Numera färglägger jag nästan allt med Promarkers eller Copics-pennor och det är sällan penslarna kommer fram.

Fåglar - Crafty Individuals
Textbakgrund - Hero Arts

Dagens baktips



Fick lite baklust ikväll och snodde ihop de här två limporna, som gräddades medan jag satt och latade mig. Många olika sorters mjöl och nyttigheter och resultatet är verkligen jättegott. Receptet är så otroligt enkelt och det vill jag gärna dela med mig av.

5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 1/2 dl rågkross
1 dl vetekli
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl hackade hasselnötter
1 dl russin
1 l filmjölk
2 dl sirap

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sen sirap och filmjölk. Rör ihop ordentligt. Dela upp smeten i två smorda avlånga bakformar. Grädda i 175 graders ugn i 2 timmar. Täck med bakplåtspapper eller aluminiumfolie efter en stund så att ytan inte blir bränd. Stjälp upp de färdiga bröden och låt svalna. Njutes i ganska tunna skivor med smör och ost. Mums!

Upp i det blå


Ännu ett kort med älgen Riley och molnbakgrunden. Praktiskt med en banderoll efter planet där man kan skriva - eller stämpla - en liten hälsning. Fick till en härlig klarblå färg på bakgrunden, det är en Memories-dyna som rätt och slätt heter "Blue".

I dag sitter jag inne och kurar medan snöflingorna sakta dalar utanför fönstret. En brasa sprakar i kaminen och stickningen är framme. Mysiga söndag!

Älg - Riley and Company
Molnbakgrund - Hero Arts
Text - Inky Wings

Du är bäst


Gulliga älgen Riley är på väg upp i det blå med ett knippe ballonger. Molnbakgrunden var ett "måste" när den kom och jag är så glad över att ha den i min samling. Kika tillbaka i morgon - då visar jag ett nytt kort med kombinationen älg + moln!

Snön ligger kvar och temperaturen håller sig runt 10 minus. Brrr! Utanför sovrumsfönstret har vi fått en extra "gardin" av nedhasad snö från plåttaket. Titta så roligt det ser ut! Blir det bara blidväder kommer allt att rasa ner med ett rejält brak.


Älg - Riley and Company
Molnbakgrund - Hero Arts
Text - InkyWings

Till en KOmpis kanske?


Det här är ett KOlossalt skojigt motiv som jag försökt vitsa till med en passande text. Kolla in den "gräsliga" ramen, som är är gjord med en QK-stans. Den idén har jag knyckt från ett av hÄngla-Maries fina kort som hon visade upp på en mässa för några år sen.

Kossa - hÄnglar och stÄnglar
Text - InkyWings

Mer hembakat


Här kommer som utlovat ännu ett kort på temat bakverk. Det är en bård med tre muffins som jag har stämplat och klippt ut en och en.

Idag har vi haft en solig och fin vinterdag, men ack vad svårt det är att promenera på det isiga underlaget. Lyckades med mycket möda gå en runda och det var sannerligen rena turen att jag klarade mig utan att vurpa!

Bakgrund - Hero Arts
Muffins och text - Inky Wings

RSS 2.0