Sortera och organisera

 
En rolig grej med stämpelhobbyn är att den har ett sidospår - nämligen att hitta den ultimata organisationen för alla gummilappar och tillbehör som hör till. Ibland kan det faktiskt ta nästan lika mycket energi och tid som själva stämplandet. Känns det igen?

Under julledigheten tog jag sats och bestämde mig för att göra en radikal förändring i sorteringen av mina omonterade stämplar. Jag hade motiven uppdelade på företag för att kunna hålla reda på var de kommer ifrån, och så långt var allt gott. Men det var svårt att hitta just det motiv jag sökte om jag inte samtidigt kom ihåg varifrån stämpeln kom. Förändringen skulle innebära att jag istället sorterade på typ av motiv: Blommor, Löv, Grattistexter, Baby, Årstiderna osv. Eftersom jag skulle blanda stämplarna i de olika kategorierna krävde detta att jag samtidigt stämplade upp alla motiv efter företag i en pärm, annars skulle jag helt tappa greppet. Dessutom hade jag massor av motiv som inte var monterade på EZ-foam och det skulle jag ta itu med på samma gång.
 
Nu börjar jag äntligen komma i mål, men det har tagit sin lilla tid. Senast i fredags ägnade jag många timmars "pysseltid" hemma hos Sara/Sagam åt att klippa/skära ut motiv i klibbigt foam. Med en sådan uppgift var det stor tur att jag hade så trevligt sällskap! Någon skapande i övrigt hann jag inte med, det får bli nästa gång.

 
Alla motiv är uppstämplade på papper, sorterade efter företag, i en pärm. Här är två av flera InkyWings-sidor.


Stämplarna sitter på laminerade ark, sorterade efter typ av motiv. Jag förvarar arken i hängmappar i två stora träbackar, som jag staplat ovanpå varandra för att spara plats. Den understa har hjul så jag kan flytta på stämpelstapeln vid behov.

 
Här ser ni till exempel vad som döljer sig under fliken "Baby".


Bra att samtidigt få en överblick över alla mina omonterade stämplar och det har också blivit tillfälle att sortera ut en hel del motiv. Det är ju mycket möjligt att man inte behöver 50 grattisstämplar till exempel ...Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0