Att stämpla på foton

Jag älskar naturmotiven från Stampscapes och försöker experimentera med färgläggning och olika bakgrunder. Läste en gång ett tips om att man kunde stämpla på ett foto och på så sätt få bakgrunden "gratis". Jag plockar fram ett par gamla kort från arkivet för att visa hur jag menar.

En sommardag förra året var himlen lite extra fin med små fluffiga molntussar och då passade jag på att ta några bilder med digitalkameran, som jag sedan skrev ut på färgskrivare och använde som bakgrundspapper. Tre motiv stämplades med svart Memories-dyna - klart! Visst blev det en härlig sommarkänsla i bilden!
image36
På det andra kortet har jag istället riktat kameralinsen mot horisonten. Sen var det bara att stämpla ön med det lilla huset och kanotpaddlarna för att bilden skulle vara komplett. Himmel, hav och grann-öarna fick jag på köpet!

image37

Impulsköp

Det är inte precis alla stämpelköp som är välplanerade och överlagda ... ibland hamnar man med huvudet ner i någon rea-låda och handlar på sig motiv som man egentligen inte vet vad man ska ha dem till. De är bara "fina" liksom ... Den här zebran är ett sådant impulsköp. Jag har hittills bara använt den till ETT enda kort, men jag kan nog ändå inte skiljas från den, så den får vara kvar i lådan.

Här är kortet som går i svart-vitt. Mini-zebran är samma motiv, men stämplat på krympplast. Zebran kommer förresten från Anita's och den krackerlerade bakgrunden är en strukturstämpel från Stampendous..

image35

Korkade kort

Man behöver inte bara hålla sig till papper när man gör kort utan testa andra material ... Här har jag stämplat på kork och på så sätt fått lite annorlunda kort. Korken är förresten en bit av ett tallriksunderlägg från IKEA som jag köpte en gång i tiden, långt innan jag började med den här hobbyn. Det gäller att spara på allt,  för förr eller senare kan man få användning för det mesta! 

Stämpeln med den stolte generalen kommer från Ink and the dog och "tidningsbakgrunden" från Posh Impressions. Bilen är från Stampers Anonymous.

image33

image34

Kaffesugen?

Själv dricker jag inte kaffe utom vid något enstaka tillfälle, men jag är väldigt förtjust i de här kaffestämplarna från InkyWings. Bakgrunden är en lång "rad" med text och kaffebönor som jag har stämplat flera gånger för att täcka pappret. Koppen är maskad och bakgrunden infärgad med Adirondackdyna och svamp. Den bruna Archival Ink-dynan jag har använt har det mycket passande namnet "Coffee"!

image32

Grönt är skönt!

Inspirerad av den spirande vårgrönskan har jag gjort två GRÖNA kort ikväll. Den här buketten tycker jag är så härlig och den kan varieras i det oändliga med olika färgkombinationer. Bakgrunden har jag gjort genom att stryka på färg från en Adirondackdyna (Lettuce) med en finporig svamp på vitt papper. Löven är sen stämplade med samma dyna. Båda motiven kommer från Hero Arts.

image30

På nästa kort har jag stämplat detta lilla vårträd från Reprint med Distressdyna (Shabby Shutters) på bakgrunden och sen strukit ut färgen med en svamp innan den har torkat. Då blir intrycket så här lite dimmigt och diffust.  Samma motiv är sedan stämplat med en mörkare nyans Distress (Peeled Paint) och embossat i clear.

image31

Båda korten är 15 x 15cm.

Katt i rabatt

Dåligt uppdaterat i bloggen på sistone, men jag har legat lite lågt med korttillverkningen ett tag. Våren har kommit på allvar och med den följer förstås mer utomhusvistelse och inte riktigt så mycket tid vid pysselbordet. Fast en del pyssel kan man ju faktiskt ta med sig ut, jag satt på altanen en stund på långfredagen och målade motiv och monterade stämplar på Halos-ludd - inte så dumt!

Här har jag i alla fall dammat av ett gammalt kort från minnenas arkiv. Blomman är från Hero Arts och jag har färgat in stämpeln med Marvy-pennor. Stämpeln med den tokiga katten är från All Night Media och den har jag fått som överraskningspresent från Chruss en gång i tiden - tack igen!  Har förstärkt den busiga blicken genom att fästa två "extraögon" på katten.

image29

Ha det gott!

/Ingrid


RSS 2.0