Favoritblommor

Jag tycker jättemycket om de fyllda stämplarna från Posh Impressions som jag visat i tidigare inlägg. Bara att måla med tuschpennor direkt på gummit och sen trycka - klart! Här är ännu ett kort med favoritmotivet.

63570-105

Internationellt utbyte

Jag är ofta och gärna med på swappar, dvs organiserad "byteshandel" med andra stämplare. Då är det nästan alltid speciella riktlinjer för korten vi ska göra, t ex att stämplarna ska komma från ett och samma företag, att en viss teknik ska användas, en viss färg eller att motiven ska hålla sig inom något tema. I forumet Stämpelsnack har det på senare tid varit en hel del swappar med stämplare från andra delar av Europa och det är förstås extra roligt. Nu senast var det ett belgiskt gäng som ville byta ATC:er med oss och hade önskemål om att vi skulle stämpla motiv på temat landskap/Sverige. Gissar att de bytt till sig kort från andra länder också, för de berättade att de tänkte sätta ihop en hel vägg av stämplade motiv till en utställning och kalla det hela "Travel around the world".  Hoppas man får möjlighet att se resultatet så småningom, det skulle vara kul. Också spännande att se vilka kort jag får i utbyte, de kommer nog när som helst.

Här är korten jag bidrog med (klicka på bilderna så blir de större):

Nr 1: Brayad bakgrund med Adirondackdyna "Wildflower", stämplar från Stampscapes
Nr 2: Stämpel från Stampendous, målat med Prismacolor-pennor
Nr 3: Bakgrund med alcoinks, stämplar från Stampscapes

   

(ATC står för "Artist Trading Cards" och är små samlarkort som man byter med andra. Det enda kravet är formatet: kortet ska vara 6,4 x 8,9 cm (eller 2,5 x 3,5 inches).


Taggad!

63570-101

Så har man alltså blivit taggad, vad det nu heter på ren svenska...? Tack Louise!

Utmaningen är man ska skicka ett kort till någon vän inom 7 dagar och det gör jag så gärna! Sen är det visst tänkt att man ska "tagga" ytterligare fem personer att göra samma sak, men jag sänder istället en uppmaning till ALLA som tittar in på min blogg att glädja en vän med ett kort. För visst är det underbart med personlig post i brevlådan!

Ha en bra kväll!

Skapande verkstad

Igår var det pysselträff hemma hos  Sofia tillsammans med  Sara och Lillemor och temat för dagen var att vi skulle testa lite nya tekniker som vi läst om på det utmärkta forumet Stämpelsnack.

Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång!

   

Först ut var Faux mother of pearl (falsk pärlemor) - en teknik för att göra vackra, skimrande  bakgrunder. Passade på att göra ett helt gäng bakgrunder, det var så roligt att testa olika färgkombinationer och vi blev alla väldigt förtjusta i den här tekniken. Färgen kunde man lägga på genom att dutta med svamp, DTP:a (Direct-to-papper) eller rolla med en brayer. På exemplet överst till vänster har jag använt roller och en regnbågsdyna - visst blev det läckert!

Faux mother of pearl

Här är korten som jag gjorde senare på kvällen med två av bakgrunderna. Filmstjärnestämpeln kommer från Stampington och ek-collaget från PSX.

 


Efter detta tog vi itu med en teknik där man använder vaxkritor som resist. Det går till så att man stämplar ett motiv och färglägger det med vaxkritor. Därefter färgar man in en brayer (gummiroller) och rollar över motivet; färgen fastnar då bara på pappret och inte på motivet. Sen gnuggar man med en bit papper så att färgerna i motivet kommer fram bättre. Detta var ganska svårt att få till riktigt bra och vi fick lite blandat resultat.

Här är två kort som jag gjort med stämplar från Pysselmyran (äpple och kantareller) och InkyWings (hösttext).

 


Dags för den tredje tekniken Split negative och här gällde det att vara noga och mäta så att de två halvorna passade ihop när de skulle monteras. Läckrast resultat blev det när man använde sig av svart och vitt, för då blev kontrasterna tydligast. Så här blev två av mina kort  med stämplar från A Stamp in the Hand (körsbär) och Sarasota Stamps (ormbunksblad):

 

Hur som helst var det en toppendag, tusen tack Sofia för gästfriheten!

Ståltråd och pärlor

På min dagliga bloggrunda hos ett gäng otroligt kreativa pysslare runt om i landet snubblade jag härom veckan över ett inlägg av VeronikaP där hon visade bilder på underbara hjärtan, som hon hade snott ihop av ståltråd och pärlor. Vi var många som fascinerades av dessa fantastiska konstverk såg jag i kommentarerna och nu har hon varit gullig och lagt upp en utförlig steg-för-steg-beskrivning på sina vackra ståltrådshjärtan. Jag plockade fram det jag hade i gömmorna och så här blev min tolkning. Jag har använt koppartråd och pärlor i grönt/guld/gult och det här hjärtat är ungefär 8 cm högt.

Wirehjärta2

Och en detaljbild:

image90

Koppartråd är mjukt och följsamt att arbeta med och jag har gjort alla "snurklor" med bara fingrarna utan problem. Med rostfri tråd kan man kanske behöva en tång till hjälp.


Om man gör lite mindre hjärtan kan de passa alldeles utmärkt till kort på temat KÄRLEK, t ex detta som är tänkt till ett brudpar eller kanske till någon man tycker lite extra mycket om.

Kärlek

Man kan ju också sno ihop någon annan figur, t ex en blomma:

Wireblomma

Kärlekstexten kommer från Forma Hantverk och bakgrundsstämpeln som jag har använt till det gröna kortet är från Hero Arts (tror dessvärre att motivet är utgånget). Jag har fäst ståltrådsfigurerna genom att göra  två små hål i pappret och trädde sen tunn ståltråd från undersidan och upp runt figuren. Fäste ändarna på baksidan genom att snurra ihop dem och lägga dem så platt som möjligt längs med pappret. På hjärtat sitter dessa hål i nivå med "spetsarna" och blir därför nästan osynliga.

Vaknade upp till världens regnväder idag. Om man säger skur är det en underdrift, snarare ett rejält skyfall av typen monsunregn. Man tror inte att det kan regna så ihärdigt - och precis då friskar det i ännu mer så att dropparna fullkomligt studsar på asfalten och det dånar på taket! Men sen framåt förmiddagen tittade faktiskt solen fram och vi har fått en riktigt fin sensommardag med bl a en tur ner till havet. Fast något bad blev det inte, man ska ju inte överdriva :-D

Svampsäsongen är här!

Den här sommaren har ju varit otroligt regnig här på Västkusten och på flera andra håll i vårt land också för den delen. Inte så kul när man har semester och vill sola och bada precis ... Men, inget ont som inte har något gott med sig. All denna blöta har i alla fall fört med sig att svamparna i skogen trivs och växer i mängder! I söndags tog jag och svägerskan en tur ut i svampskogen och fick en rejäl omgång kantareller med oss hem. Överallt lyste det gult! Detta är min del av skörden, dvs hälften av det vi hittade. Inte så illa, eller hur?

image83När vi ändå snackar svampar, passar jag på att lägga ut ett par kort på temat som jag gjorde förra hösten med stämplar från InkyWings, som var alldeles nya då. Nu är det dags igen att plocka fram dem! Fast den där stämpeln som det står "Höst" på sparar jag nog några veckor till, för det är ju fortfarande sommar trots allt.

image84 

Bakgrund gjord med Walnut Ink. Motiven stämplade på "stickerspapper" , utklippta och fästa på kortet.
image86
Även kantarellerna är stämplade på "stickerspapper".

En dag på stranden

Här är ett gäng frodiga badtanter på väg mot stranden, laddade med utflyktsfiltar och korgar. Ett av mina pysselgäng ska ha träff om någon vecka och vi har som tradition att ha en ATC-swap varje gång vi ses. Denna gång är temat "Semester" och då tänkte jag genast på min härliga stämpel från Panduro. Eftersom jag nu äntligen fått kläm på det här med Gamsol-målning (scrolla ner och se tidigare inlägg) fick det bli den tekniken på baddräkterna. Till huden använde jag dock Distress-refill (Tattered Rose) som vanligt, det tycker jag funkar bäst. När jag målat och klippt ut alla tanterna tyckte jag de såg så roliga ut, så jag var tvungen att arrangerna dem lite tillfälligt på blått papper och ta ett kort på dem.

image79

Så här blev de färdiga ATC-erna:

image80

Och här är ett ensamt kort:

image81

ATC står för "Artist Trading Cards" och är små samlarkort som man byter med andra. Det enda kravet är formatet: kortet ska vara 6,4 x 8,9 cm (eller 2,5 x 3,5 inches). Sedan är det bara fantasin som sätter gränserna!

Idag är det mulet och grått och för egen del blir det nog tyvärr ingen dag på stranden. Plockar lite inomhus istället och förbereder mig mentalt på att börja jobba igen i morgon - efter fem härliga semesterveckor ...

RSS 2.0