Nyårsafton 2007

Ännu ett år går mot sitt slut - är förundrad över hur fort tiden svischar förbi!

På nyårsafton har vi som tradition att åka in hela familjen till centrala stan och se det fantastiska fyrverkeriet som arrangeras av Göteborgs-Posten, och så blev det även i år.  Efter flera dagars dimma och ihållande regn fick vi idag äntligen klart väder med temperaturer kring nollstrecket och tur var väl det, för annars går ju mycket av fyrverkerieffekten förlorad. På slaget kl 17 stod vi förväntansfulla på Ramberget tillsammans med åtskilliga andra göteborgare och vi blev verkligen inte besvikna. Tänk er ett tio minuters fyrverkeri som hela tiden trappas upp och blir allt intensivare - och när man tror att nu måste det väl ändå vara slut, så smäller det till med en sprakande final. Vågar inte gissa vad det hela går på i pengar, men en sak är säker och det är att man efter denna föreställning tycker att allt annat i fyrverkeriväg är ganska fjuttigt ...


     

Jag har också hunnit med att pyssla lite tidigare idag. Efter en intensiv period med bara julkortstillverkning kändes det skönt att få lite friare händer och kunna välja vilka färger och motiv som helst. Här är en kavalkad med dagens alster - samtliga motiv kommer från InkyWings.

   

Nu är det strax dags för tolvslaget och jag passar därför på att önska alla ett riktigt Gott Nytt År!

63570-205

/Ingrid

God Jul och Gott Nytt År!

Nu är julkorten ivägskickade, julklapparna inslagna, huset är någorlunda städat, julskinkan är tillagad (och provsmakad), julpyntet framplockat och julgranen är klädd ... tid för att mysa! Det enda som möjligen saknas för att komma i riktig julstämning är lite fint vinterväder, men ute är det blidväder och det regnar och är så där grått och disigt som det ofta blir i Göteborg så här års.

Här kommer en liten julhälsning till er som läser min blogg. Det är en text som jag skrev förra hösten när jag gick på kalligrafikurs. Kunde förstås inte låta bli att smycka ut den med lite stämplat också, den söta tomtestämpeln kommer från InkyWings.

63570-202

Ha det gott!


Brevbärar-hÄngel

Den här tändsticksasken blev dagens pyssel. Den ska lämnas som en liten julgåva till en person som jobbar på Posten. Tyckte därför att hÄngeln som sitter på ett brev var ett passande motiv - och den fick precis plats på asken - vilken tur!


63570-200

God Jul-texten kommer från Magnolia.


Söndagspyssel

I dag har det varit perfekt pysselväder - regn och kompakt dimma utanför fönstret - och man har dragit sig för att gå ut. Jag har suttit på min kammare nästan hela eftermiddagen och kvällen och jobbat med lite olika projekt. Ett av dem var en beställning på fem kort som ska ges till dagisfröknar nu innan jul. Jag gjorde korten i stort sett likadana, men försökte måla dem i lite olika färgkombinationer och så fick var och en av fröknarna sitt namn på framsidan av kortet så det blev lite mer personligt. Jag valde ett av de allra sötaste hÄngla-motiven jag vet, ett gulligt par som för ovanlighetens skull har både ögon, näsa och mun.

Här är alla korten tillsammans:

63570-198

och så här ser ett av dem ut på lite närmare håll:

63570-199

Hoppas att fröknarna blir glada! Ett par tändsticksaskar hann jag också med att dekorera, men dem får jag visa i ett senare inlägg för jag har precis lagt på glitterlim på ett par detaljer och det måste ju torka ordentligt innan jag lägger dem i scannern.

Det har varit en hel del koncentrerat målande med ProMarker och Prismacolor i dag och dessutom limmade jag  med Scotch Universal Gel, så det blev mycket lösningsmedelsångor på en gång i mitt lilla pysselrum. Vet ju att man ska tänka på god ventilation, men det är svårt att jobba med fönstret öppet i december ... straffet blev lite lätt huvudvärk här på kvällskvisten, så nu får det bli god natt för mig.


Nu är det slut!

Stämpelstafetten är över för denna gång och vinnarlaget är korat. Mitt lag, Stämpelfantomerna, hamnade långt från prispallen, men det gör inte så mycket. Jag har fått massor med härlig inspiration och att få skapa med givna förutsättningar och lite press gav mig en riktig kick i kortmakeriet. 13 utmaningar blev det allt som allt.

Här är de sista korten från tävlingen.

63570-196

Att bara få använda svart och vitt på sitt julkort är annorlunda och ovant, men det gör verkligen att motivet kommer till sin rätt. Den här söta ängeln kommer från Stampington & Company och har funnits med i min blogg i ett tidigare inlägg. Blomman har jag stansat ut och den har fått lite effektfullt reliefmönster genom att jag först embossade pappret med min kära Cuttlebug. Hur klarade jag mig utan den förut?

63570-197

"Less is more" var temat på den allra sista utmaningen. Eftersom jag tycker om enkla och rena kort,så passade det mig utmärkt. Ännu en ängel plockades fram, denna gång från Stampendous, och den fick milda färger med ProMarkers och lite skuggning med Prismacolor-pennor. Jag har förresten gjort en liten steg-för-steg-kurs om MCP-tekniken på InkyWings blogg. Klicka här så kommer du till inlägget.

Ha en bra helg!

RSS 2.0