Tema: Lila

Alla har vi våra favoritfärger. Själv fastnar jag lätt för de murriga naturfärgerna ...brunt och grönt i alla nyanser. Ibland får man utmana sig själv med att ha en lite mer ovanlig färg som tema för papper och färgläggning. Den här gången blev det lila! De gulliga stämplarna kommer förstås från hÄnglar och stÄnglar och jag har dekorerat med QK-detaljer och "tillfixade" utstansade retroblommor i olika storlekar. Använde en mönstersax för att putsa till kronbladen lite, och vips blev det en helt annan blomma! Prickarna har jag målat med en vit Sakura Soufflépenna, som syns bra även på mörka papper.

Lila1

Lila3

Insnöad!

Idag viner snöstormen utanför fönstret , brrrr! Skönt att jag är ledig och inte behöver ge mig ut på vägarna. Det har blivit lite pyssel istället! Det här kortet ska en nybliven 18-åring få och inuti kortet finns det en grattishälsning och en jättesöt bild på henne som nyfödd.

Tulpangrattis

Stämpel från hÄnglar & stÄnglar, magnetbokstäver från MM. Utstansade QK-tulpaner och bokstäver (Abigail).

Favoritmotiv

Visst är det underligt att man ofta fastnar för en viss sorts motiv... och gärna köper på sig flera olika varianter som är ganska snarlika. Själv har jag en väldig förkärlek till LÖV i alla de former och jag kommer på mig själv med att ständigt utöka samlingen naturstämplar. Här är några löv-kort som jag har gjort.

Naturrutor

Alla lövstämplarna kommer från Hero Arts.

Till min vän

Lövstämplar från Hero Arts. Text från hÄnglar och stÄnglar.

Stort löv

Stämplar från InkyWings.

Mitt första stämplade kort!

Jag tyckte det var en så'n rolig idé som Lisa kom med (under rubriken "Nostalgitripp") - att visa upp något av det första man gjorde i den här hobbyn. Den stafettpinnen tar jag!

Hösten 2000 gick jag kurs hos Arkivet i Göteborg, för jag var lite nyfiken på det där med stämpling, som på den tiden inte var speciellt känt som hobby. Jag tror faktiskt att det var den allra första kursen som Arkivet arrangerade, eller åtminstone en av de första. Hur som helst, så blev detta inkörsporten till en hobby som sedan dess har varit mitt stora fritidsintresse. Det här kortet lyckades jag tota ihop just den här kurskvällen och jag kommer ihåg att jag blev riktigt nöjd med det! Kortet är embossat i hologram-EP och glittrar fint, men det syns inte så bra på bilden. Glittrigt EP gillade jag mycket på den tiden! Sedan dess har det förstås blivit ett och annat kort, men jag tycker det är kul att spara tårtkortet som minne.

Tårta

Brayad bakgrund IRL

Igår var vi på fest ute på Donsö i Göteborgs södra skärgård. På kvällen blev det en fantastisk solnedgång och jag var bara tvungen att gå ut och ta ett par foton. Det här är utsikten från bryggan precis utanför festlokalen, visst är det vackert!

"Miljöskadad" som jag är associerade jag förstås genast till en brayad bakgrund!
 
Solnedgång

Stampscapes

Bakgrunden på det här kortet har jag brayat med regnbågsdyna. Stämplar från Stampscapes.

Söta hÄnglar!

När det gäller stämplar är jag verkligen en allätare och i min samling finns allt från abstrakta mönster och collage till gulliga motiv. Som så många andra har jag fallit pladask för de underbara figurerna från hÄnglar och stÄnglar . Det finns många stämplare/scrappare som är så otroligt duktiga på att göra hÄngel-kort, inte minst Marie själv, och från dem hämtar jag mycket inspiration. Jag har en QK-tång och numera en hel del dies till den, men är lite dålig på att använda den. Ska försöka bli bättre på att göra dekorationer till korten, för det tycker jag är så snyggt och effektfullt. Här är i alla fall några exempel på mina egna alster. 

hÄngelflicka
Pojke med ballong

Flicka vid staket

Staketet är en stämpel från Magnolia. Bokstäver, ballong och blommor/blad är utstansade.

RSS 2.0