Falskt linne

Inspirerad av mina stämpelkompisar Eva och Sara har jag testat en ny teknik som heter "falskt linne", som går ut på att man bearbetar pappret så att det ser ut som om man stämplat på tyg. Man använder högblankt/glossy papper och går på ytan med fint sandpapper - först med lodräta styrkningar, sen med vågräta - allt för att få fram intrycket av en vävd struktur. Sen färgar man in bakgrunden med hjälp av DTP (Direct to paper), dvs man stryker direkt på pappret med stämpeldynan eller plockar upp färgen med en svamp. När det är klart kan man om man så önskar slipa lite mer innan man slutligen stämplar huvudmotivet. Så här blev mitt första försök, men absolut inte det sista. Det här var verkligen jättekul! En engelsk beskrivning finns på en av mina favoritsidor, Splitcoaststampers. Det är en fantastisk resurs och en guldgruva när det gäller olika tekniker - allt pedagogiskt och tydligt beskrivet med text och bild. För att inte tala om alla gallerier med kortexempel som finns. Bokmärk den sidan om du inte redan gjort det!

image78

Stämplar från Hero Arts (blomma) och Magnolia (text).

Gamsol-målning

Skam den som ger sig! Efter mycket övande börjar det äntligen ta sig med Gamsol-målningen och idag har jag gjort några kort som jag tror jag vågar visa här i bloggen. Detta är en speciell färgläggningteknik där man använder oljebaserade färgpennor (Prismacolor heter mina) och luktfritt lösningsmedel. Först målar man svagt med pennorna längs med konturerna på motivet och "gnuggar" sedan ut färgen med hjälp av stompfar som man doppat i lösningsmedlet. För min del gick det mycket enklare att få färgen jämnt sen jag bytt från en typ av ganska hårda stompfar till en lite mjukare sort. Här är en bra beskrivning på engelska om någon vill läsa mer om tekniken.

image73

Stämplar från Penny Black (möss) och Lilla Pappersbutiken (text).

image74

Stämplar från Penny Black (katter) och Arkivet (text).

image75

Stämpel från Stampin' Up.

image76

Stämplar från Kortmakaren (filur) och Arkivet (text).

Sommarblommor i mängder!

Stämpling och kortmakeri är som sagt min stora hobby och jag har också glädjen och äran att få vara en av medlemmarna i Design Teamet hos InkyWings Motivstämplar. Ett litet tips är att kika i vår blogg, som uppdateras ofta och där det finns massor av inspiration och information om nyheter. Idag har jag gjort en hel drös DT-kort med motiv från Posh Impressions och timmarna bara flög iväg - så roligt var det!

image71

Motiven är fyllda/solida och jag har målat direkt på stämplarna med Marvy Brush Markers, som är tjocka, vattenbaserade tuschpennor med mycket färgpigment. På så sätt kan man få nyanser i blommorna och olika färg på detaljerna. Den stora fördelen är också att motivet är färdigt för montering direkt när man tryckt stämpeln på pappret. Ingen efterföljande färgläggning behövs alltså.

Här är fler kort från dagens pysselstund (klicka på bilderna, så blir de större):

   
   

Sommarkort

Två kort har det blivit denna regniga onsdag; båda med sommarmotiv. Man får göra så gott man kan, trots att det nästan känns som höst ute ...

Först ut är ett beställningskort till ett bröllop som äger rum nu på lördag, 070707. Törs man gissa att det är ett mycket populärt datum att gifta sig i år? Båten och banderollen kommer från hÄnglar & stÄnglar och jag har använt magnetsiffror från Making Memories för datumet.

Det gulliga lilla bokläsande biet (eller är det kanske någon annan typ av insekt?) är från Alota Rubber Stamps, som saluförs här i Sverige av Easer. Sommartext - InkyWings. Det finns många rara motiv med dessa små "bugs" och jag köpte på mig ett par när jag var på mässa i våras. Tycker jättemycket om dem! Blomma och blad är utstansade med QK.

image50

image51

RSS 2.0