Fler tävlingsbidrag från Stämpelstafetten

Nu börjar Stämpelstafetten lida mot sitt slut ...  Den allra sista utmaningen, nr 13, släpptes i går och har redan lämnats in, så nu är det bara att vänta på att omröstningarna ska bli klara och det spännande slutresultatet räknas ihop. Ärligt talat har det väl inte gått så där alldeles lysande för mitt lag Stämpelfantomerna, men vi har kämpat väl och det har varit en otroligt kreativ och inspirerande månad. Här är ytterligare tre av mina bidrag som nu kan visas upp.

   

Det första kortet har jag gjort med mina älskade stämplar från Stampscapes på en brayad bakgrund och där var det enda kravet att man skulle dekorera med något som började på G - i mitt fall blev det GEM.I nästa utmaning gällde att tillverka en stämplad julgransdekoration. Här är den söta lilla ängeln och stjärnor från Angi-B/InkyWings i annan form än på kort. Har målat med ProMarker-pennor och dekorerat stjärnorna med glitterlim för lite extra lyster. Passar på att gratulera min duktiga lagkamrat Hella som kammade hem ett delat förstapris i den här utmaningen - HURRA!Att hålla sig till ett annat format än det traditionella handlade det om här. Vi fick dela upp följande former inom lagen: Rektangel, cirkel, oval, hjärta och triangel och min lott föll på cirkeln. Snögubben kommer från InkyWings och himmel och granskog från Stampscapes.  Bokstäverna är från Image Tree.

Nu är det fredag igen och om ett par dagar firar vi första advent ... tiden går fort nu när vi börjar närma oss jul. Om någon undrar hur det går med mina julkort, så är jag klart på G. Det finns goda möjligheter att jag ska hinna klart dem i god tid innan den 16 december ... tror och hoppas jag.

Ha en riktigt ljus och fin första advent!

/Ingrid

Ännu en tändsticksask

Den här söta lilla skridskomusen har bråttom hem till middagen! 

Jag har målat med ProMarker och skuggat med Prismacolor-pennor - det är helt klart den färgläggningsmetod som jag använder allra mest just nu. Än så länge har jag "bara" 15 färger på tuschpennorna, men eftersom det finns 96 totalt så kan det bli dyrt framöver ... Om det är någon som funderar på köp, så kan jag varmt rekommendera setet "Sketching" som består av 10 pennor i ljusa färger. Har kommit på att det är lättast att få liv i färgläggningen med de ljusare nyanser och sen skugga med Prismacolor efteråt. Och numera har jag också lärt mig att man ska stämpla konturerna med vattenlöslig och inte permanent dyna för att linjerna inte ska bli suddiga när man målar med dessa lösningsmedelsbaserade pennor. Själv använder jag Adirondack som funkar bra.

Den lilla ostbiten är förresten gjord av krympplast.

63570-192

Motivet kommer från Pysselmyran och texten från hÄnglar & stÄnglar.

Tändsticksaskar

Idag har det varit otroligt mörkt och dystert ute, novemberdimman har verkligen lagt sig som ett lock över Göteborg. Då känns det mysigt att tända lite ljus och kura inomhus istället. Senaste utmaningen på Stämpelstafetten gäller att dekorera en tändsticksask och det tog jag itu med igår kväll. Jättekul idé som jag bara testat någon gång tidigare, men helt klart ett alternativ till traditionella kort och vilka bra "gå-bort-presenter" att ha på lager. Har också sett flera fina askar i andra bloggar och fått massor med inspiration. Mitt tävlingsbidrag får jag förstås ännu inte visa, för omröstningen måste ha ägt rum först, men när jag ändå var på G fixade jag till ytterligare två askar.

Bakgrunden på den första asken har jag gjort med resisttekniken. Jag stämplade "Delicate Vine Background" (Hero Arts) med ofärgad dyna på vitt papper, embossade med clear EP och lät svalna. Brayade med gummiroller och distressfärgen "Peeled Paint" över det hela. Sen tog jag fram mitt hobbystrykjärn (jo, jag har faktiskt ett sådant!), lade ett vanligt kopieringspapper över motivet och strök över det hela tills dess att embossingpulvret hade smält. Det blir liksom en form av vaxbatik om någon testat det. Färgade in motivet  "A real violet" (Hero Arts) med Marvy Markers tuschpennor och stämplade på vitt papper, klippte ut och monterade på asken.

63570-191

På nästa ask har jag använt motiv från Angi-B/InkyWings. Stämplade först kvinnan "Fröjd" och färglade med ProMarker-pennor. Maskerade sen motivet för att kunna  stämpla "Snurkla" över hela bakgrunden med Distressdyna "Weathered wood". Second Generation stamping även här :-D Texten gjord med magnetbokstäver från Making Memories. Dekorerade till sist med glitterlim.

63570-191

Det blir nog fler askar i helgen om jag känner mig själv rätt för det här var kul. Ha det gott!


Julens ängel x 4

Den här ljuvliga lilla ängeln kommer från Stampington & Company och var en av mina allra första julstämplar. Här har jag stämplat två gånger med samma infärgning (Memories-dyna "Midnight Blue") och fått en ljusare nyans på andra trycket. Det finns till och med en term för detta -second generation stamping. Är dynan riktigt flödig kan man testa att stämpla 3rd eller 4th generation också. Textstämpeln finns hos InkyWings.

63570-189

Glitter och glamour ...

... så hette utmaning nr 5 i Stämpelstafetten. Fram med glitterlim och paljetter alltså! Det här kortet med motivet "The sensations!" från Penny Black blev mitt bidrag. Målade med distresser och för att göra det hela lite glamorösare fäste jag några paljetter på väl valda ställen. Har också kantat kortet med rosa glitterlim, men det syns tyvärr dåligt  i scanningen. Ranger har kommit med några nya färger på sitt  glitterlim Stickles i höst och denna läckra, ljusrosa variant heter "Cotton Candy". Har också fått användning av en av alla mina mönstersaxar när jag klippte till kanten. Måste försöka komma ihåg att plocka fram dem lite oftare ... Bokstäverna är utstansade med QK i alfabetet "Sunshine".

63570-189

I utmaning nr 6 gällde det att hålla sig till en skiss och dessutom fick man inte färglägga motivet med de vanligaste metoderna akvarell, tuschpennor eller distresser. Det gav förstås deltagarna lite extra huvudbry ... Jag valde att måla med torra chalks. Stämplade på självhäftande stickerspapper, klippte ut motivet och fäste det på blått papper. Den söta lilla igelkotten kommer även den från Penny Black och texten är från InkyWings.

63570-190

Blått är flott!

Här är ytterligare ett tävlingsbidrag från Stämpelstafetten. Den här gången var uppgiften att göra ett kort genom att slaviskt följa en skiss. Stämplarna jag har använt fanns i ett litet set från Inque Boutique som jag köpte hos InkyWings på Karlstadsmässan och jag gillar dem skarpt. Man behöver inte alltid köpa färdiga mönsterpapper, utan kan göra egna, t ex genom att stämpla ett litet motiv upprepade gånger och bara färga in stämpeln varannan eller var tredje gång. Då blir det lite olika nyanser på färgen som ger liv i bakgrunden. Jag har här stämplat med Distress Ink - Faded Jeans. Jag utgick från vitt papper och innan färgen torkade helt drog jag över ytan med en svamp och på så vis blev allt svagt ljusblått.

63570-186

Ha en trevlig novemberhelg och lämna gärna en liten kommentar om du tittar förbi min blogg!

Ännu en mässa + tävlingskort

Förra helgen (10-11 nov) var det dags för Jingel Jangel 2007; en stämpel- och scrapmässa med jultema som gick av stapeln här i Göteborg. Det var riktigt mysig stämning med alla dekorationer, gran och julmusik i högtalarna - och till och med en tomte! Företagen hade pyntat sina montrar lite extra och det kändes verkligen att nu börjar vi närma oss jul. Hela lördagen var jag hos Pysselmyran, där jag stor del av tiden satt och gjorde kort vid demobordet. Tänk vilken lyx att få sitta och pyssla en hel dag, tack Sofia för att jag fick vara med på ett hörn! Bilder från mässan finns i Pysselmyrans blogg.

Novembertävlingen Stämpelstafetten på forumet Stämpelsnack rullar på och nu har vi hunnit fram till utmaning 6. Det är jättekul att arbeta med lite förutbestämda skisser och regler för hur korten ska se ut, för då får man tänka till lite mer än vanligt och ge sig in på stilar som man kanske annars inte hade testat. Det är så spännande att se hur de andra deltagarna tolkat samma instruktioner och man får se många fina och fantasifulla kort - härlig inspiration!Omröstningarna för de två första utmaningarna är klara, så nu får jag visa mina bidrag här i bloggen.

63570-184

Här fick vi i laget instruktionen att hålla oss till var sin färg på kortstomme och dekorationer - GRÖNT blev det för min del. Med själva motivet hade man däremot lite mer frihet. Frimärksbakgrunden kommer från Stampers Anonymous, tomte och text från InkyWings.

63570-185

Detta kort har jag gjort efter en skiss och jag hade också uppdraget att placera ut minst 5 brads på kortet. Ballongkissen kommer från Penny Black, texten från InkyWings.

Jag kommer att lägga ut fler kort från tävlingen allt eftersom omröstningarna blir klara.

Ha det bra i novembermörkret och pyssla lugnt!

"Buggad" bakgrund

Jag är numera lycklig ägare till en häftigt grön Cuttlebug som pryder sin plats på skrivbordet. Men denna finurliga maskin kan man snabbt och lätt stansa ut bokstäver och olika figurer, men också göra fina präglade/embossade bakgrunder. Man lägger bara sitt papper i en mönstrad folder mellan två tunna plexiglasskivor, för in detta i maskinen, vevar ett par varv och så är det klart!

Här är ett enkelt julkort som jag snodde ihop på nolltid med min nya maskin. Det är en snöflingebakgrund som är jätteläcker. Mönstret syns lite dåligt i scanningen, men nog kan man ana de fina flingorna?

63570-182

Tomten kommer från Inkido och är målad med Distresser, utklippt och fäst med distanstejp.


Det blir en hel del pyssel i dessa dagar för jag är nämligen med i Stämpelstafetten på forumet Stämpelsnack. Man tävlar i slumpvis lottade lag om 5 personer och vi får utmaningar med jämna mellanrum under hela november månad. Hela 11 lag är med i tävlingen och alla är väldigt entusiastiska. Mitt gäng heter Stämpelfantomerna - Experter på maskering! Här är Fantomernas lagbild som vår proffsiga lagledare Hella gjort. Heja oss!

63570-183

Favorit-hÄngel

hÄnglar och stÄnglar har så många söta stämplar, men den här lilla flickan med vattenkanna är jag extra förtjust i. Har gått och suktat efter den länge, men så förra helgen på mässan i Karlstad blev den äntligen min. Här har jag använt den på ett gratulationskort till en nybliven femåring som vi har varit och gratulerat just idag!

63570-181

Jag har stämplat klänningen på ett mönstrat papper och sen klippt ut den och limmat den på flickan, lite som att klä på en klippdocka. Samma papper har jag sen använt till bakgrunden. Fjärilarna är utstansade med Quickutz. Upplägget och idén har jag lånat från min stämpelkompis Rosette, som gjorde ett så fint kort till mig när jag fyllde år i somras.

RSS 2.0