Liten mässrapport - lördag

Hmmm ... tyvärr lyckades vi inte komma iväg riktigt lika tidigt som vi hade tänkt i lördags, så det blev inga stora marginaler. Jag fick  byta om till min gröna InkyWings-tröja i bilen och ett par ynka minuter innan öppningsdags kl 10 hastade vi in i Saluhallen i Karlstad. Hejade snabbt på Lisa, Chruss och Marie - ett glatt återseende! Så ett djupt andetag innan dörrarna öppnades och alla förväntansfulla besökare släpptes på. Inte helt otippat styrde många stegen direkt till hÄnglar & stÄnglars bord och det bildades ganska snabbt långa köer, både för att titta på motiven och för att sen betala.Vid InkyWings demobord satt Chruss och visade hur man använder Prismacolor-pennorna för färgläggning och själv hjälpte jag Lisa bakom disken. Senare under dagen blev det byte till vår DT-kompis Ann-Louice som målade nya Angi B-motiv med Distress-refiller och Lisa demonstrerade också hur man gör små fina böcker med den fiffiga inbindningsmaskinen Bind-It-All. För kunderna fanns det mååånga härliga stämplar och tillbehör att välja på!

     

En annan vy från mässan här:

 
Och här:Det blev inte mycket tid för egen shopping, men en sådan här grön mackapär fick i alla fall följa med mig hem:

63570-180
Fast det var faktiskt planerat och inget spontaninköp. Den står ännu ouppackad på mitt skrivbord, men det kliar i fingrarna och jag ser fram emot att testa min sprillans nya Cuttlebug så snart som tillfälle ges.

Jag hade delar av familjen med mig och kunde bara vara med på lördagen, men det var verkligen en jätterolig dag! Tack alla go'a pysselvänner (InkyWings-are, hÄnglar, Pysselmyror, Engströmare, Stämpelbodare och många fler) för trevlig samvaro och glada skratt!

Mot Karlstad!

Ikväll får det verkligen inte bli något nattsudd, för i morgon bitti kl 05.30 styr jag kosan mot Karlstad och mässan där. Ska hjälpa Lisa på InkyWings med försäljning och demo. Oj vad tiden går, det var ju alldeles nyss mässa i Partille!  Förhoppningsvis kommer jag att träffa flera nya och gamla stämpelvänner och kanske hinner jag med en liten shoppingrunda själv. Vi får väl se vad jag kommer hem med den här gången. "Behöver" ju egentligen ingenting, men är väldigt medveten om att frestelserna är många ...

Här är några söta små InkyWings-nissar som det säkert finns intresse för så här i julkortstider:

63570-171

63570-170

63570-172

Ha en riktigt skön helg, kanske ses vi i Karlstad?

/Ingrid

Mycket höst ... och lite vinter

Jaha, så har klockan passerat midnatt med råge ... igen! Jag är en utpräglad kvällsmänniska som är väldigt kreativ efter kl 21 och när jag väl kommer igång att pyssla glömmer jag lätt tid och rum . Eftersom jag har ett vanligt åtta-till-fem-jobb funkar det naturligtvis inte att nattsudda på vardagarna, men så här på helgen passar jag på!

Idag har jag gjort en omgång DT-kort med sprillans nya Angi-B-stämplar. Ska du till mässan i Karlstad nästa helg, den 27-28 oktober, så finns det möjlighet att köpa ett urval av dessa hos InkyWings. Läs mer  om detta här!

63570-165


63570-167


63570-166


63570-168


Ett vinterkort blev det också:

63570-169


Samtliga motiv är målade med Prismacolor-pennor  som är mina favoriter just nu (MCP-tekniken). Har efter flitigt övande fått in "den rätta knycken" och det är bara sååå roligt! Jag har lagt lite 3D-lack på en del detaljer, men det syns som alltid dåligt i scanningen.

Tack förresten för alla snälla kommentarer på bloggen, roligt om jag lyckas inspirera någon med mina kort.

Nu ska även en nattuggla som jag gå och lägga mig. Ha en härlig söndag!

/Ingrid

Jakten på det perfekta julkortet

Jag brukar skicka ganska många julkort till släkt och vänner och det ska förstås vara handgjorda kort - fattas bara annat! Det här med julkort är en tradition som jag gärna vill behålla, för jag vet ju själv hur roligt det är att få kort i brevlådan. I den ideala världen pysslar jag i lugn och ro, men lite glögg och pepparkakor och stämningsfull julmusik i bakgrunden och naturligtvis har jag korten klara i god tid innan jul och kan posta dem med julfrimärke. I verkligheten brukar tyvärr julkortstillverkningen skjutas allt längre fram i tiden och så sitter jag där några sena kvällar strax innan jul och pysslar för glatta livet och naturligtvis får jag posta korten med vanligt porto för att de ska hinna fram i tid ... och i värsta fall är det några som får sina kort först i mellandagarna. Men i år ska det bli ändring på det - den här gången SKA jag vara ute i tid. Har därför redan nu i mitten av oktober börjat fundera lite kring det här med motiv och kompositioner. I och med att jag gör så många ska det vara kort som går relativt fort att göra, men som ändå ser arbetade ut. Det lutar åt någon form av collagestämpel - allt i ett - men ännu har jag inte bestämt mig helt. Fram tills dess visar jag några av tidigare års julkort.

63570-162

Det här var ett ganska så ambitiöst projekt - ett shakerkort med extra dekorationer i form av påklistrade snöstjärnor. Men jag vill minnas att jag inte gjorde så många av den här sorten. Gran och snöstjärnor (?)  kommer från October Stamps och texten från InkyWings.

63570-163

Ett annat år testade jag tekniken Iris Folding, där man lägger remsor av papper enligt ett visst mönster på baksidan av kortet och får denna lager-på-lagereffekt. Pilligt värre, men jättekul. De första korten tog lite tid, men sen gick det av bara farten och jag fick ihop ganska många av den här sorten. Men fortfarande lite väl ambitiöst kan jag tänka så här i efterhand ...

63570-164

Här är ett lite enklare julkort där jag anv'ände den lilla söta tomten från hÄnglar & Wings, som jag klippte ut och fäste på kortet med distanskuddar. Hjärtebakgrunden kommer från Hero Arts.


63570-161

Detta är ett av mina favoriter bland årens julkort - enkelt, men ändå elegant på något sätt. Julkulan är embossad med guldglittrigt EP, utklippt och fäst på guldpapper. Sen gjorde jag ett litet hål och trädde guldsnöret igenom som ett hänge. Fäste sen kulan på kortet med distanskuddar för ett tredimensionellt intryck. Både kulan och textbården är från October Stamps.

Vi får väl se vad jag hittar på i år, återkommer när jag har prototypen klar!

Lika, men ändå olika

Fick en beställning på fyra tackkort som ska delas ut till olika personer vid samma tillfälle. Först tänkte jag göra precis likadana kort till alla, men det kändes lite tråkigt. Sen kom jag på den ljusa idén att göra dem olika, men hålla mig till ett och samma tema och använda samma papper. Så här i hösttider var det förstås lockande att ta fram några av mina lövstämplar och göra kort som passar årstiden.

Stämplarna färgade jag in med Marvy Markers (tuschpennor) och sen har jag svampmålat bakgrunderna med Distresser.  Har också använt en bakgrundsstämpel med små prickar för att få lite liv i bilden. Texten är stämplad med magnetbokstäver från Making Memories. Löven kommer från Hero Arts ( nr 1-3) och Hampton Art Stamps (nr 4).

63570-159

Och så här blev de andra korten i samma serie.

   

Fler bilder från Papperskraft

På lördagen hade vi fullt upp att göra i InkyWings hörna och dessutom hade jag glömt kameran hemma, så då blev det inga kort på den ringlande kön vid entrén och klungorna av intresserade besökare vid företagsborden. Fast på söndagen var det lugnare och då var min dotter med och kunde gå runt och fotografera lite. De här bilderna tog hon alldeles efter det att mässan hade öppnat för dagen, därför är det lite glest i leden. Dag 2 tycker jag är den mysigaste mässdagen, för då är det oftast inte samma anstormning och kunderna kan gå runt i lugn och ro och titta. Dessutom är det goda chanser för oss som jobbar att också få spana lite och shoppa för egen del. 

             

Vid InkyWings bord demade Sara och Lisa den finurliga inbindningsmaskinen Bind-It-All och hur man använder tuschpennorna Marvy Markers istället för dynor när man färgar in stämplar. Själv hade jag en liten demo där jag visade hur man "brayar" bakgrunder med en gummiroller och regnbågsdyna och sen gör enkla, men stämningsfulla kort med Stampscapes underbara naturmotiv.

   

63570-155

Nu längtar jag redan till nästa mässa - i Karlstad den 27-28 oktober!


Härlig mässhelg!

Nu är det sen söndagskväll och det är inte utan att man känner sig lite trött ... men det har varit en jätterolig helg. Jag och Sara har hjälpt LisaInkyWings med försäljning och demo på Papperskraftmässan i Partille och vi har träffat många glada stämplare, scrappare och företagare för att snacka väsentligheter som glitterlim, stämplar, dynor, 3D-lack, brads, öljetter och annat som hör hobbylivet till. Så här snygga var vi i våra gröna tröjor!

63570-144

Ryggarna tillhör från vänster Lisa, Sara och undertecknad.

Vi hade förstås laddat upp med massor av inspirationskort. Detta är några av mina bidrag:

63570-141

Körsbären är lackade med Glossy Accents (3D-lack).


63570-140

Polished stone-bakgrund.


63570-139

Microbeads (små glaspärlor) på hjärtanen.


63570-138

Dekorerat med minipaljetter som jag fäst med 3D-lack.

Samtliga stämplar från Angi-B och InkyWings.

Edit: Fler bilder från mässan kommer på InkyWings blogg så småningom!

Vantar i långa rader

Bara ett par dagar kvar till Papperskraft och det pysslas för fulla muggar här hemma. Just nu är det stämplar från Angi-B som gäller för hela slanten. Väldigt varierande motiv från gulligheter till lite mer strikta motiv och jag tycker mycket om dem. Lisa på InkyWings har copyright på just dessa stämplar och det är jättekul. Jag har gjort en del julkort, även om det är lite svårt att komma i julstämning i oktober ...  Bl a blev det detta kort med en fin vantbård, som jag har stämplat fyra gånger så att den bildat en fyrkant. God Jul-texten kommer även den från InkyWings.

Jag ser verkligen fram emot helgen, det är något speciellt med Papperskraft-mässorna och de ligger mig varmt om hjärtat. Jag kommer att finnas bakom disken hos InkyWings båda dagarna, hoppas att vi ses!

63570-142

Passar på att smygvisa två vant-kort till ... alla motiv släpps på lördag.

 

/Ingrid


Många nya motiv

Å nu blir det lite reklam! Till helgens Papperskraft-mässa släpper InkyWings hela 59 nya motiv från Angi-B och vi i DT-gänget har bråda dagar att producera kort, för vi vill ju gärna visa alla fina motiv. Här är ett exempel som jag gjorde klart igår. Det är en liten gullig nalle med paket som passar lika bra till både födelsedags- och julkort. Bara att anpassa färgerna. Jag har målat motivet med Distress och sen maskat det för att kunna färga in bakgrunden.

Vill ni se fler exempel som jag och mina DT-kompisar har gjort, så kika in på InkyWings blogg som uppdateras flera gånger om dagen den här veckan.

63570-138

Strålande höstväder idag och jag är ledig - härligt!

Ha en bra dag!

/Ingrid

RSS 2.0