Skutt i lövhögen

Här kommer ännu ett kort på temat LÖV, som är så tacksamt i dessa hösttider. De hoppande katterna är två olika stämplar från Stampendous och texten är från Magnolia. Visst är han härlig, katten Fluffles! Jag har färglagt med Distresser i olika gula och bruna toner och på sidan har jag fäst utstansade QK-löv.

63570-136

När löven faller ...

Nu börjar löven ändra färg och naturen blir sådär härligt höstgrann. Jag gillar verkligen hösten och den friska, klara luften och inte minst de vackra färgerna. Idag har jag städat i min lilla trädgård - klippt ner vissna blomställningar, slängt de risiga blommorna i balkonglådorna och tagit in de sista ännu gröna tomaterna för att de ska mogna. Ska nog plantera ut några plantor ljung till helgen som lite höstfägring.

Här ett kort med fallande lönnlöv. Lövstämpeln kommer från Hero Arts och den finns också i en större variant (som jag också råkar ha!). Texten är från InkyWings. Har virat ett par varv guld-wire runt för extra dekoration. Kortet har lite ovanligt format och mäter 13 x 16,5 cm.

63570-135


Gridkort

Regnet vräker ner och det är mörkt och ruggigt ute, men här inne i min pysselkammare är det varmt, ljust och ombonat!

Kikade i kompisen Saras blogg och blev så inspirerad av hennes fina gridkort (grid = rutnät). Det var en av de tekniker som hon demonstrerade på stämpelmässan i helgen för många intresserade besökare. Kändes länge sen jag använde den tekniken, så sagt och gjort, ett gridkort fick det bli! Stämplade huvudmotivet på ett separat papper och monterade det lager-på-lager, så själva "griden" fick bli en effektfull bakgrund. Stämpeln med blommorna kommer från Hero Arts och texten är från Magnolia.

63570-134


Fyra nyanser av brunt

Satt igår kväll och bläddrade bland mina BRUNA papper ... hmmm, finns ju en del ... och kom på att jag ville göra två kort med utgångspunkt från samma material. Så här blev de! Det mönstrade pappret kommer från Basic Grey och "tidningsbakgrunden" är en stämpel från Posh Impressions. Huvudmotiven kommer från underbara  Paperbag Studios och InkyWings är svensk återförsäljare för båda företagen. Jag har stämplat motiven med Memories vattenfasta dyna och kortet med den skrattande damen har jag "antikbehandlat" genom att använda en svamp och dutta med färg från en Distressdyna.

63570-132

63570-131

Medan jag ändå var i farten blev det ett julkort också - även det i brunt förstås! Samtliga motiv på detta kort kommer från InkyWings. Granarna är stämplade med Distressdyna i färgen Vintage Photo och prickarna/snöfallet är en stor bakgrundsstämpel från SonLight Impressions . Vem har sagt att julkort måste vara i traditionella färger som grönt och rött? Brunt funkar i alla lägen!

image133

Och projektet "Total Blog Makeover" fortsätter som ni ser... nu har jag bytt ut lite av det röda mot en mild grön färg. Rubrikerna blir förstås BRUNA - någon som är förvånad? Kul att experimentera med färgkombinationer och nu börjar jag faktiskt få lite kläm på hur man hittar i kodmallarna.

Nya bloggfärger och nya stämplar

Nu börjar det gå mot hösten och jag tyckte min blogg var lite för "somrig" med blått hav och segelbåtar så jag ville byta färger. Men det är lätt att gå vilse i kodmallen, det vet ni som har egna bloggar. Tur då att jag kunde få proffsig assistans av min dotter och tillsammans rodde vi det iland. Fortfarande behöver vi fila lite på detaljerna, men det är i stort sett så här den kommer att se ut ett par månader framöver. Sen blir det kanske vintertema, vem vet? 

Igår var jag på Scrap- och stämpelmässan här i Göteborg och fick en trevlig eftermiddag. Träffade på en del gamla och nya stämpelvänner och kikade runt på allt fint som fanns att shoppa. Egentligen "behövde" jag ingenting utan gick dit helt förutsättningslöst för att kolla läget. Men ni vet ju hur det är, nog kom jag ut därifrån med en kasse nyinköpta stämplar i alla fall. Bl a hittade jag härliga clearstamps från Gel-à-Tins som jag bara inte kunde motstå. Det här kortet har jag gjort idag med stämplar från setet "Wild Things". Bakgrunden är brayad med en regnbågsdyna och den lilla grattis-stämpeln kommer från Magnolia.

63570-129

Ha en bra vecka!

/Ingrid


Lekfulla kort

Hösten är min favoritårstid för då kan jag frossa i bruna/gula/gröna nyanser av alla de slag - jag älskar murriga färger! Fastän jag försöker variera mig, så kommer jag ofta på mig själv med att rota runt bland mina bruna papper ... Nu har jag i alla fall lyckats få till två kort i lite gladare färger. Jag har stämplat den lilla fågelkroppen och fåren på stickerspapper, klippt ut och fäst på kortstommarna. Väldigt användbart när man vill ha ett ljust motiv på mörk bakgrund. Samtliga stämplar kommer från InkyWings.

63570-127


63570-124

Nu måste jag gå och lägga mig för timman är sen, men är man nattuggla så är man! I morgon, lördag, ska jag gå på den stora stämpelmässan här i Göteborg - kanske ses vi där?

Trevlig helg!

Ingrid

Kvällspyssel

Jag hade planerat att sitta hela dagen vid pysselbordet idag, men så sken septembersolen så härligt redan tidigt på morgonen och temperaturen steg snabbt till 19 grader ... och då lockade det förstås att vara utomhus istället. Vid den här årstiden gäller det ju att passa på, för det växlar snabbt och i morgon kan det vara regn och rusk! På kvällskvisten när mörkret hade fallit blev det i alla fall två kort gjorda. Det första är ett kort som jag ska posta som en liten hälsning till en stämpelvän i morgon. Även denna gång kom min nya Penny Black-stämpel fram med den gulliga lilla katten som sitter och myser med en kopp te och en bok ... och kompisen som står och tjuvläser bakom. Denna gång målade jag fåtöljen röd och prickarna i tyget har jag ritat dit en och en med en vit Soufflé-penna. Många prickar blev det ... Soufflépennan är jättebra, för den funkar även på mörka underlag.

image122

När jag var på pysselträff hemma hos Sofia för ett par veckor sen gjorde jag flera bakgrunder med Faux mother of pearl-tekniken (skrev om detta i ett tidigare inlägg). Nu var det bara att plocka fram ett färdigt papper och använda till detta höstkort. Löven har jag embossat med chokladbrunt EP. Tyvärr kan man inte riktigt se den härliga, lite "guldiga" glansen på bakgrunden i scanningen ... Både löv och text kommer från InkyWings.

image123

Ha en bra vecka och skriv gärna en liten hälsning om du tittar in i min blogg!


Knasfåglar

InkyWings har många lååånga motiv i sitt sortiment och därifrån kommer denna fågel. Kan inte riktigt artbestämma den, men visst är den kul!

63570-109

Möjligen är det en avlägsen släktning till dessa två figurer som jag plåtade på en strutsfarm i Örnsköldsvik förrförra sommaren? En viss likhet är det ju i alla fall ...Här är fler exempel på kort som jag gjort med lååånga motiv (klicka på bilderna, så blir de större):

       

En känsla av höst

Idag har det småregnat och blåst en del och det känns verkligen som om sommaren lider mot sitt slut. Inte mig emot, för hösten är nästan min favoritårstid. Framför allt älskar jag höstfärgerna ... gult, brunt, orange ... och redan nu har jag tjuvstartat lite med höstkorten. Kunde helt enkelt inte hålla mig. Här är ett par exempel:

63570-106

Stämplar från Penny Black (katterna) och Image Tree (bokstäverna). Löv utstansat med QK.

63570-107

Stämplar från InkyWings. Löv utstansade med QK.

63570-108

Stämplar från InkyWings. Löven är stämplade på färgat papper och utklippta.

RSS 2.0