Gott nytt år!Nu är det full fart med kortproduktionen igen efter juluppehållet och idag har jag roat mig med att göra bakgrunder med distressfärg. Kladdar först färg med dynorna på ett bakplåtsark av teflon, sprayar vatten på och drar sen runt pappret för att färga in det. Torkar med varmluftsfläkten, på med mer färg och vattenspray igen tills jag blir nöjd. Bakgrunden på det här blå kortet har jag stämplat med prickig stämpel från Tingtura, snöstjärnorna kommer från InkyWings (inte helt säker ... rätta mig om jag har fel) och texten från Magnolia. Jag har dekorerat med halvpärlor i mitten av snöstjärnorna. Tyckte det var ett lämpligt kort att visa så här på Nyårsafton, när det är nollgradigt och lite frostigt i luften. Fler exempel på kort med distressbakgrunder kommer i bloggen de närmaste dagarna.

Önskar er som läser detta ett riktigt Gott Nytt Kreativt År - vi hörs igen 2009!

God fortsättning!Hoppas att ni alla har haft det bra över jul! Många julkort har jag fått i brevlådan i år och alldeles speciellt glad blev jag förstås för de handgjorda som jag passat på att fotografera. Men självklart sätter jag stort värde på ALLA jul- och nyårshälsningar - ingen nämnd och ingen glömd - tack så jättemycket för att ni tänkt på mig/oss! 

Nu har det varit stiltje på bloggen ett tag och det beror på att jag tagit en paus i skapandet. Fick nog en  "överdos" av pyssel efter alla julkorten och behövde hämta ny kraft och inspiration. I pysselhörnan såg det också ut som om en tornado dragit fram efter senaste tidens härjningar, så jag valde att titta åt ett annat håll några dagar ;-) Har istället ägnat mig åt att njuta av långledigheten, titta på film, promenera, läsa böcker, umgås med familjen och slappa i största allmänhet. Idag tyckte jag det var dags att ta itu med röran i pysselrummet och har suttit hela eftermiddagen vid mitt skrivbord och sorterat en rejäl hög omonterade stämplar och fått ordning och översikt på dem. Lite allmän städning blev det också, så nu är jag på G igen. Julstämplarna är undanplockade och får vila sig tills nästa höst.  Längtar efter att få plocka fram vårstämplarna!

ResiststämplingHär har jag plockat fram min stora bakgrundsstämpel från Hero Arts igen, tycker den är så läcker. Jag utgick från vitt papper, stämplade bakgrunden och embossade i clear.  Brayade sen över hela pappret med regnbågsdyna "Noel" från Adirondack och då fastnade färgen bara på de ytor som inte var embossade. När färgen torkat lade jag ett papper över det hela och strök sen över motivet med varmt strykjärn så att embossingen smälte och sögs upp av pappret. Har ett speciellt resestrykjärn som jag bara har för hobbyändamål, skulle inte precis våga använda det till att stryka vita skjortor med efter allt som det varit med om ... Resisttekniken påminner faktiskt en hel del om vaxbatik som jag sysslade med i slutet av 70-talet. Man behöver inte smälta bort embossingen heller, bara torka av med papper efter att man har färgat in bakgrunden, det ger också ett fint resultat.

"God Jul" är en del av en större textstämpel från Prickiform.

Svart och vittJulen i färger handlar för min del oftast om rött, grönt och guld ...kanske lite blått. Tänkte därför utmana mig själv och göra ett rent och enkelt kort som bara går i svart och vitt. Julstaden kommer från PSX och ängeln från Heindesign. Jag har klippt ut henne och fäst med distanskuddar på kortet för att få lite djup. Textsstämpeln inköptes på öppet hus hos Prickiform härom veckan.

Idén till kortet har jag lånat från kreativa Petraso.

Lika, men ändå olika   

Fick beställning på fyra gratulationskort som skulle lämnas vid samma tillfälle. Instruktionen var att de skulle hålla sig till samma tema, men ändå skilja sig åt lite. Detta resulterade i korten ovan, nästan identiska i upplägget men med olika bakgrundsfärg. Stämpeln kommer från Stampendous och jag embossade i guld och dekorerade med en halvpärla i mitten av varje blomma.

Roligt med lite omväxling till julkorten, där jag förresten går in på slutspurten!

Många askar blir det ...


 
Inbillar jag mig när jag tycker att de tittar lite konstigt på mig i affären när jag handlar ytterligare en driva tändsticksaskar? Jag menar, är det inte normalt att köpa 10 stora askar i taget? Den som inte pysslar själv kan säkert inte förstå vad jag ska ha dem till ... är det månne en pyroman de har att göra med? Skämt åsido, många askar har det blivit i år. Här är ytterligare ett par exempel och nu gör jag nog inte fler innan jul. Men det har varit väldigt roligt och det är en lagom stor yta att disponera. Möjligheterna är oändliga och ingen ask har varit den andra lik. På den högra asken har jag till och med låtit bli stämplarna helt, det blev utstansade dekorationer istället.

I helgen blir det spurt med julkorten och planen är att de ska postas på måndag. Hur är det med er, är ni klara?

Filmstjärna med tomteluvaDen här stämpeln med en glamourös Audrey Hepburn kommer från Stampinback och är inköpt hos Papermaze. Tyckte jag ville piffa upp henne lite extra så här i jultider, så hon fick låna en luva från InkyWings snögubbe. Bakgrunden är gjord med en sprillans ny stämpel från Hero Arts, som jag blev frestad att köpa när jag hade kikat på de fina kort som Sara och Eleocharis hade lagt upp i sina bloggar. Ibland är det farligt att surfa ... i alla fall för plånboken.

Nya julstämplarGod Jul-texter har jag hunnit samla på mig ganska många sen jag började med den här hobbyn, men ändå hittar jag varje år någon ny som jag gärna vill ha. Det kan vara något annorlunda typsnitt jag faller för eller sättet som texten är disponerad på som gör att jag känner en oemotståndlig lust att komplettera förrådet - för jag "behöver" ju egentligen inte fler. Någon som känner igen sig? Den här fina texten hittade jag hos Prickiform härom dagen. Snöstjärnan från Inkido har jag fått av min syster - den är fantastiskt vacker och detaljrik och gör sig fint så här med silverembossing.

6 decemberDecember månad rullar på och julkortsproduktionen fortsätter. Här är ett enkelt kort med embossad snöflingebakgrund (Cuttlebug). Tomten med för stor luva (Inkido) har jag fäst med distanskuddar ovanpå.Provstämplat nyinköpt gran från Stampin Up med lilla Kortmakarflickan framför och text från Magnolia.

I torsdags kväll var jag på ett mycket trevligt Öppet Hus hos Prickiform i Torslanda. Massor av fina stämplar och tillbehör att titta på och köpa och dessutom ett bord med "make-and-take", där man fick testa UTEE (tjockt embossingpulver) och göra ett kort att ta med sig hem. Sådant pulver köpte jag på en kurs för flera år sen, men det var ett tag sen jag använde det. Nu fick jag en kick att plocka fram burken ur gömmorna. Får göra ett par exempel och lägga ut här i bloggen så småningom.

Ha en bra helg!

Fyra fåglar på en grenCrafty Individuals är ett engelskt stämpelföretag som har massor av underbara motiv med lite gammaldags stuk och jag fullkomligt älskar dem.  Kolla på deras hemsida om du vågar ;-) Här i Sverige kan man köpa CI-stämplar hos bl a Papermaze - det har jag gjort! Fåglarna på just det här kortet har jag färglagt med Promarkers. Textstämpeln kommer från Magnolia.

Fler askar ...Det här med att dekorera tändsticksaskar är nästan lite beroendeframkallande och jag har köpt upp ett rejält lager askar att fixa till. Här kommer ytterligare ett par exempel. Passar på att fotografera dem utomhus idag när jag är ledig. Även om det är mulet väder så är ljuset så oändligt mycket bättre än när man försöker plåta inomhus i lampans sken på kvällen. Tomteparet kommer från hÄnglar & Wings, granarna från Stampin Up och den nyfikna tomten från Stämpelboden. Bokstäverna är utstansade med QK (Typist).

Nu börjar det bli bråttom med julkorten om jag ska hinna bli klar innan den 16 december, då de ska postas med julfrimärke. Jag har bara gjort några enstaka kort än så länge, men ska snart sätta fart. Nu har jag nämligen äntligen kommit i julstämning och visst går det mycket lättare att stämpla tomtar när adventsljusstaken lyser i fönstret vid mitt skrivbord och man har en kopp te och lussebulle till hands.

Tack snälla för kommentarer, alltid kul att veta vem som är här inne och kikar!

TändsticksaskarJust nu tycker jag att det är så himla kul att dekorera tändsticksaskar och det blir perfekta presenter så här i jultider. Brukar lägga dem i en cellofanpåse innan jag ger bort dem, så blir det lite extra fint. Här är några stora askar som jag har fixat de senaste dagarna. Granarna kommer från Hero Arts, tomtegubben och jultexten är från InkyWings. Pepparkaksgubbar/gummor är utstansade med QK.

RSS 2.0