Buggning

Har visserligen precis sett färdigt på veckans omgång av Let's Dance på TV, men det är inte dansen "bugg" jag menar, utan Cuttlebug! Nu har jag haft min gröna maskin i några månader och jag köpte den framför allt för att kunna göra fina, präglade bakgrunder med hjälp av s k embossing folders. Bara att rulla ett varv med veven och vips så är det klart! Här är ett exempel på hur man enkelt kan använda en "buggad" bakgrund.

63570-247

Kan ju passa bra till en födelsedag kanske? Den gulliga kattstämpeln kommer från Penny Black.

Tulpaner i massor

Tulpanen är en favoritblomma hos mig och det speglar förstås av sig i stämpelsamlingen också! Igår bestämde jag mig för att ta fram ett urval av alla mina tulpanstämplar och göra några vårkort.

63570-246

En av mina allra första stämplar - "Tulips in a bucket" från PSX.  Jag tröttnar aldrig på den, man kan variera motivet i det oändliga med olika färgläggning och jag är alltid lika lycklig när jag plockar fram den så här mot våren. Grattisstämpeln kommer från Inkido. Bakgrundsprickarna är en stämpel från SonLight.

63570-245

Ytterligare en tulpanbukett! Grattistexten är från InkyWings.

63570-244

Solid tulpanstämpel från InkyWings (som jag faktiskt har ritat!). Stämplade den först i grönt på prickigt mönsterpapper och sen själva blomman ytterligare en gång på ett annat papper. Klippte ut blomman och limmade den ovanpå huvudmotivet. Texten är från October Stamps.

63570-242

Tulpaner i vas - stämpel från Hero Arts - färglagd med Promarkers och Prismacolor-pennor. Grattistexten från Lilla Pappersbutiken.

63570-241

Ett enkelt kort med tulpantrio från Hero Arts.

63570-243
Och när jag ändå är i farten med mina tulpaner, så passar jag på att visa dessa bokmärken som jag gjorde förra året till en swap. Blomma från Hero Arts och collage-ord från Osmil. Bakgrundstexten (som knappt syns) kommer från MaVinci.

Ugglor i mossen

Jag har blivit lite kär i ugglorna som finns i clearstamps-setet "Oliver and Friends" från Sassafras Lass och här kommer ytterligare ett exempel. Kunde inte låta bli att limma "crazy-ögon" på dessa också, har en hel påse i olika storlekar som jag impulsköpte någon gång för länge sen och som jag inte vetat riktigt vad jag skulle göra med. På ugglorna passar de så bra. Kvisten som ugglekompisarna sitter på kommer från Hero Arts. Jag har stämplat med Memories-dynor i gönt och brunt och så färglade jag ugglorna med blå ProMarker-penna. Bakgrunden har jag färglagt genom att dutta en svamp i en blå Adirondackdyna och sen på pappret. Skillnaden i nyans mellan de målade ugglorna är större i verkligheten, effekten försvann vid scanningen.

63570-240

Det finns ytterligare tre olika uggor i setet som jag ännu inte använt, så fler exempel kommer så småningom. Ugglor som motiv verkar överhuvud taget vara "inne" just nu, har sett dem på både kläder och tyger ... och nu även som stämplar hos flera företag.

Ha en skön söndag - själv ska jag ut och ta en promenad i duggregnet!

Full fart med kortmakeriet!

Efter att ha varit utan mina stämplar och pysselgrejer i en hel vecka var det föstås kul att komma igång igen. Det här är resultatet av de senaste kvällarnas skapande - blandad kompott.

63570-238

Kvisten och ugglan ingår i ett clearstamps-set från Sassafras Lass (Oliver & Friends) som jag fick med posten igår - känner redan att de kommer att bli favoriter! Magnetbokstäver från Making Memories. Har limmat "crazy-ögon" på ugglan, så han ser lite extra lurig ut ;-)

63570-236

Muffins och textstämpel från Angi-B/InkyWings. Maskade muffinsen så att de ser ut att stå bakom varandra. Målat med ProMarkers och Prismacolors och lackat körsbären med Glossy Accents.

63570-235

En härligt vintrig collagestämpel från InkyWings. Stämplat på glossy papper och duttat på Distressfärg med svamp. Poststämpeln och texten är stämplade på separat papper en gång till, utklippta och fästa på huvudmotivet med distanskuddar.

63570-239

Huvudmotivet från InkyWings, bakgrundsprickarna är en stämpel från SonLight. För att få tulpanen i två färger har jag målat direkt på stämpeln med Marvy Markers-pennor istället för att använda dyna.

63570-237

Stort och litet paket från Angi-B/InkyWings. Jag har lackat över hela motivet med ett tjockt lager Glossy Accents, men den effekten kommer inte riktigt fram i scanningen.

Kika gärna tillbaka om ett par dagar, så har jag säkert fyllt på med fler kort!

Vita vidder

Hemma igen efter en underbar sportlovsvecka. 70 mil i bil ... enkel väg ... men det var det värt för att möta vintern. 

Hela gårdagen gick åt till att plocka med utrustningen efter resan och massor med tvätt hade vi att ta hand om, men nu börjar allt återgå till det normala. Idag var vi tillbaka på jobb och skolor och jag känner mig faktiskt riktigt pigg och utvilad efter resan. Måste vara all den friska luften! Här är lite bilder från ett vackert Härjedalen i både solsken och snöstorm - vitt, vitt och åter vitt!

     

       

Något material för kortmakeri hade jag inte med denna gång ... brukar vara seg och trött efter hela dagar med skidåkning, men nog har jag saknat mitt kära pysselrum. Nu ser jag fram emot att komma igång med vårkorten!

En liten vinterhälsning ...

... från härliga Härjedalen!

Är på skidsemester i Bruksvallarna/Ramundberget/Funäsdalen med familjen och har det mycket bra. Vi har haft blandad väderlek ... först ett par dagar med strålande sol och helt vindstilla och i tisdags kunde vi till och med sitta i en snödriva och äta vår matsäck och njuta av solen. Men vädret ändrade sig snabbt - igår var det full snöstorm och vi fick vackert stanna hemma i vår lilla stuga och slappa. Idag är det fortfarande ganska blåsigt, men det gick ändå att åka skidor. Så underbart att få uppleva riktig vinter efter dessa regniga månader i Göteborg! Ska visa lite bilder när jag kommer hem igen och har laddat ur kameran. Ha det bra!

Hagelskur och födelsedagskort

I lördags när jag stod och grejade i köket rasslade det plötsligt till och jag fattade först inte vad det var för ljud. Men så tittade jag ut genom fönstret och såg att det var stora hagel som rasade ner från himlen och inom några få minuter var det alldeles vitprickigt på marken. Jag rusade ut för att fotografera och det var nästan så att man skulle haft cykelhjälm på huvudet, för det var inte så skönt att få de här iskulorna i huvudet ...

   

Senare på kvällen kom det faktiskt en omgång riktig snö, men man hann knappt notera det innan den hade smält och blidvädret var tillbaka igen. Så mycket mer till vinter verkar det inte bli på våra breddgrader.

Just nu har jag fullt upp med allt möjligt och det blir inte så mycket pysslat som jag skulle vilja. Inspiration saknas inte, däremot är tid en bristvara ... Ett gratulationskort totade jag i alla fall ihop i helgen och det har jag "liftat" från Agneta. Såg ett av hennes fina kort på hÄnglar-bloggen och föll pladask.  Det är ett lite annorlunda kort, inte öppningsbart, med en ficka där man kan stoppa en tag eller två eller kanske ett brev. På den ena av mina tags har jag skrivit en födelsedagshälsning och på den andra står det vad presenten är. Den söta stämpeln kommer förstås från hÄnglar och stÄnglar och jag har målat med Promarkers och Prismacolor-pennor.

63570-226

RSS 2.0