Inchies

Nu tänkte jag visa mina inchies som jag gjort till en swap som Elisa ordnade på forumet Stämpelsnack.  

Man byter alltså små stämplade konstverk som mäter ynka 1 x 1 inch, vilket motsvarar knappt 2,5 x 2,5 cm. Det är inte helt lätt att arbeta på en så minimal yta och man får tänka till lite och fundera över vilka motiv som skulle kunna passa. Den här gången letade jag upp mina allra minsta stämplar för jag tänkte att hela motivet skulle få plats på pappersbiten, men sen på slutet kom jag på att man faktiskt kan använda bara en detalj av ett större motiv - det ska jag göra mer nästa gång. För nu har jag fått blodad tand - detta var verkligen jättekul och annorlunda - så fler inchies kommer det att bli!

Här är mina små bidrag som jag passade på att fotografera innan jag skickade dem vidare.

63570-222

Nu skiner solen för första gången på mycket länge, så då måste jag ju bara passa på att gå ut och promenera!

Ha en skön söndag!


Lite sanningar och nya kort

Jag har blivit utmanad av mina stämpelkompisar Louise och  Elisa att berätta sju sanningar om mig själv, så här kommer min lista med de "egenheter" jag kan komma på just nu.

1. Är en riktig nattuggla och min bästa pysseltid är kl 21 och framåt ... gärna i sällskap med P4 och programmet Karlavagnen

2. Dricker inte kaffe, men gärna te av alla de sorter

3. Vid 34 års ålder stod jag på ett par slalomskidor för första gången, men sen dess älskar jag våra årliga sportlovsresor till fjällen. Jag åker varken fort eller snyggt, men ner för backarna kommer jag!

4. Lyssnar mycket på musik och jag har (nästan) samma musiksmak som mina tonåringar. Istället för att be dem sänka volymen händer det tvärtom ofta att jag säger till dem att dra på lite högre!

5. Leker gärna språkpolis och "korrekturläser" det mesta per automatik (men kan konstigt nog missa egna felstavningar ibland). Speciellt känslig är jag för särskrivningar ...

6. Fastnar ofta framför datorn i timmar, fastän jag skulle behöva göra något vettigare

7. Är mycket höjdrädd och uppskattar INTE utsikt från Eiffeltornet eller liknande ... stannar då helst på marken

Då var det gjort! Nu är det meningen att jag ska skicka utmaningen vidare till sju personer, men jag ser att de flesta av mina stämpelvänner redan har blivit utmanade, så jag stannar här ;-)


Idag har det ösregnat hela dagen och då passar det utmärkt att sitta inne och kura i pysselkammaren. Jag är med på en swap där det handlar om att byta "Inchies". Det är små fyrkanter i storlek 1 x 1 inch (2,5 x 2,5 cm). Dessa stämplar och dekorerar man precis som ATC:er och byter med varandra. Det är verkligen en utmaning att arbeta med en så liten yta, men jag fick till det ganska bra och hittade motiv som passade i det lilla formatet. Tänkte att jag skulle sätta ihop de fyrkanterna till en tavla så småningom, det kan nog bli fint. Nu är mina inchies klara att posta, men jag väntar med att lägga ut en bild här i bloggen tills de nått sina mottagare.

Några kort hann jag också få till i eftermiddag:

   

Kort 1: Filmstjärna - Stampington, rund textstämpel - InkyWings
Kort 2: Collage- InkyWings, magnetbokstäver - Making Memories
Kort 3: Både motiv och text från InkyWings

Hjärtligt tack!

I veckan har jag fått hela TRE utmärkelser av mina stämpelvänner Sussilull, Agneta och Louise. Jag är så glad för att jag finns med bland dem som inspirerar er - tusen tack, det värmde verkligen!

63570-216


Vem ska jag då skicka utmärkelsen vidare till? Det är svårt att välja bland alla fantastiska kortmakare jag träffat under årens lopp, både personligen och via Internet, och många är de bloggar som jag mer eller mindre varje dag tittar in på för att hämta inspiration. Alla har sin personliga stil och det finns så mycket kunskap och skaparglädje där ute, så det får bli en kollektiv utmärkelse till er alla - ingen nämnd och ingen glömd!


I helgen har vi haft kalas här hemma och det har inte blivit mycket tid över till pyssel, men ett par hjärtekort har jag i alla fall knåpat ihop.

63570-218

Stämpel från Penny Black.

63570-217

Stämpel från Angi-B/InkyWings.

En varm kram ...

... behöver vi väl lite till mans i dessa vintertider. Blåsten och regnet fortsätter härja här på Västkusten och vädret är minst sagt enformigt. Fast en liiiiiten solglimt kunde man faktiskt ana mitt på dagen - hurra!

Här har jag kombinerat motiv från Stampscapes (löven) och InkyWings (blomma och text).  Blommorna är stämplade på separat papper, sen utklippta och fästa på kortet.

63570-215

Svunna tider

De här allvarliga damerna kommer från Ink and the Dog, som har underbara collagemotiv med "vintage-känsla" eller vad man kan kalla det. Lite annorlunda ansiktuttryck än den skrattande damen i mitt förra inlägg. Jag gillar verkligen collagemotiv - det blir liksom ett färdigt kort med en gång. Mina kort är för det mesta ganska rena i stilen, men här har jag försökt mig på att dekorera lite mer än jag brukar; med band, blommor, fotohörn och till och med en liten tag på sniskan. Texten är från samma företag.

63570-214

Apropå den skrattande damen från Paperbag Studios, så har hon nu fått en mer stationär plats här på bloggen, nämligen som centralfigur i bannern. Har också passat på att byta ut färgerna på sidan så det blir lite mer vårlikt. Blomman i bannern kommer förresten från Hero Arts och de stämplade bokstäverna är från magnetalfabetet "Rummage" från Making Memories.

Ha en bra helg! Här i Göteborg regnar och skvalar det mest varenda dag ... vi hade faktiskt snö några få timmar på förmiddagen förra lördagen, men vid middagstid började det töa och mot kvällen var den helt borta. De ungar som ville prova julklappspulkan fick vara riktigt snabba och skynda sig ut direkt efter frukost för några snabba åk i backen innan barmarken åter tittade fram. Inte mycket till vinter alltså ... men det där kan ju ändra sig.

Skratta och lev mer!

Visst är det ett bra motto inför 2008! Här har jag ännu en gång plockat fram en av mina favoritstämplar från Paperbag Studios där just dessa ord finns med. Tycker det är ett så otroligt läckert motiv. Stämplade med svart på vitt papper, färgade sen in hela bilden med Walnut Ink Tinz (Rose) och sprayade lite lätt med Color Wash (Terracotta). Prickcirklarna på bakgrunden kommer från InkyWings.

63570-212

Nu har vintern kommit på allvar hit till Västkusten och vi har fått ett litet nätt snötäcke - och mer lär komma under dagen. Jag håller på och tar sats för att börja jobba igen i morgon efter en lååång och skön julledighet. Mest orolig är jag för hur jag ska kunna komma upp när väckarklockan ringer kl 06.30 ... hmmm. Men det ska nog gå på något vis och innan man vet ordet av är man tillbaka i de vanliga rutinerna.

Vill också passa på att så här "kollektivt" tacka alla stämpelvänner för vackra handstämplade julkort som jag har haft glädjen att få i brevlådan! De har beundrats och studerats in i minsta detalj ska ni veta. Och självklart sparas de i en speciell inspirationslåda att plockas fram med jämna mellanrum. Tack alla!

Vårkänslor?

Kan man få vårkänslor redan i början av januari? Och just idag när det faktiskt har fallit några vilsna snöflingor här i Göteborg och känns som riktig vinter i den kalla luften? Jomenvisst! Plötsligt blev jag sugen på att stämpla blommor, blad och fjärilar - och här är resultatet av eftermiddagens pyssel. Fast jag gjorde tyvärr ett misstag i min iver att scanna in korten och lägga ut dem här på bloggen. På kortet med "gubben i rutan" hade jag satt glitterlim i mitten av blommorna och ganska nyss lagt kortet åt sidan att torka ordentligt, men det hade jag förstås glömt när jag raskt buntade ihop alla tre korten och styrde stegen mot datorn och scannern. Klet och kladd blev resultatet ... men så går det när man inte har koll på läget. Och det är inte första gången heller .... hmmm. Lyckades i alla fall få bort det mesta av glittret som smetats ut och nu ska jag lägga på nytt och vänta tills i morgon innan jag rör just det kortet!

Klicka på bilderna så blir de större!

   

Alla stämplar kommer från InkyWings och jag har färglagt med Promarkers och Prismacolor-pennor. Utstansade QK-bokstäver "Typist" på kram-kortet.

RSS 2.0