"Nygamla" pysselrummet

Nu är renoveringen av mitt pysselrum klar och jag har flyttat tillbaka alla grejer igen. Här kommer lite bilder för den som är nyfiken på att se slutresultatet.Välkommen in!Arbetsplatsen vid fönstret - här trivs jag som bäst!Liggande förvaring av pennor i den vänstra byrån. I mappstället har jag mina mönstrade papper.Mina favoriter, Sture-hurtsarna från IKEA, där de monterade stämplarna förvaras i precis lagom grunda lådor. Hurtsarna är fästa vid varandra och ovanpå ligger en separat skiva för att det ska bli stabilare. Tyvärr har hurtsen gått ur produktion sedan ett par år tillbaka ...Har mestadels sorterat stämplarna efter tema ...... men ibland efter företag. Märkning av lådorna med Dymo-remsor är hur som helst nödvändigt, annars är det omöjligt att ha koll.Ovanpå hurtsarna har jag min "maskinpark": Cuttlebug, Bind-It-All och QK-tång.Till vänster om arbetsplatsen är hyllor uppsatta och på det nedersta planet står postsorteringsfacket - nu fyllt med grejer som behöver vara nära till hands. Jag kan flytta facket i sidled om jag skulle tycka det vore mer praktiskt i framtiden.Dynorna är sorterade efter fabrikat och förvaras i två genomskinliga fack från Muji, som står ovanpå varandra. Verktygsväskan kommer från Clas Ohlson. Den brukar vara packad med det allra nödvändigaste och så grabbar jag bara tag i den när jag åker på träffar.Gott om hyllor är det i rummet. Jag har sorterat mina grejer i genomskinliga lådor som jag fått gratis i den lokala godisbutiken. Lådorna är märkta med innehåll, men för det mesta räcker det med en blick för att man ska hitta det man söker.Till vänster, under skrivbordet, förvarar jag papper.Mappvagn från IKEA med omonterade stämplar rullas in under skrivbordet till höger om sittplatsen.Datorhörnan, där jag sitter just nu ;-)

Så här fint blev det tack vare min snälle make som offrat flera dagar av sin semester för att hjälpa mig. Han är guld värd!Lasse "in action"!

Nu måste jag ut och njuta av det underbara sommarvädret, tror att det är runt 30 grader i skuggan idag. Ikväll ska jag och dottern gå på konsert med Kent - det blir kanon!

Ha det gott!

Ingrid


Yggdrasil

Så hette Livets Träd i den nordiska mytologin. Kanske såg det ut så här?Stämpeln kommer från Magenta och jag har haft den i flera år utan att använda den en enda gång, visst är det synd på ett så vackert motiv. Fick hur som helst syn på den när jag röjde bland mina pysselsaker i samband med renoveringen och nu har jag äntligen gjort ett kort med den - det första i mitt nygamla pysselrum. Har stämplat med Memories-dyna och färglagt med Distresser.

Annars börjar det mesta komma på plats i hyllorna och det känns betydligt mer strukturerat och överskådligt nu. På en av väggarna har vi ännu inte satt upp några hyllplan, för jag behöver fundera lite mer på hur jag vill ha det. Jag kommer i alla fall att utgå från den här praktiska hyllan:Det är en gammal postsorteringshylla som jag fick av en släkting när jag flyttade till Göteborg för ca 25 år sen och den har följt med mig hela tiden, men med olika funktioner. Ett tag satt den till och med i garaget, men räddades innan den fick en massa motorolja på sig! Jag är så glad över att jag har behållit den i alla år, för med den här hobbyn behöver man ju alltid bra förvaringsmöjligheter. Dessutom har jag nyligen upptäckt att en viss sorts plastlådor (som man får gratis i godisbutiken) passar perfekt in i facken! Just de här genomskinliga plastlådorna finns i parti och minut här i pysselrummet och funkar utmärkt  om man vill ha koll på sina grejer. Fler bilder kommer!

Lite rörigt ...

Solen skiner, men det blåser en del och vädret inbjuder varken till bad eller båtturer. Dessutom kommer någon enstaka regnskur emellanåt.  Därför har det varit okej att greja lite inomhus dessa första dagarna på semestern. På schemat stod bl a uppfräschning av mitt pysselrum och nu är vi snart klara. Jag säger "vi", men det har i ärlighetens namn varit min man som stått för själva renoveringsbiten - målning, tapetsering och uppsättning av hyllor. Själv har jag ägnat den mesta tiden åt att plocka ner alla mina grejer i lådor och försökt sortera, systematisera och slänga en del. Det är inte klokt vad mycket jag har hunnit samla på mig under de här åren. Sen blir man ju också gärna en "hamster" som sparar varje liten pappersbit, snörstump, vackra reklamblad, frimärken, kaspyler, knappar, pinnar och allehanda småpryttlar - för de kan ju komma till användning som dekoration på något projekt framöver. Någon som känner igen sig i detta märkliga beteende?

Så här såg det ut i hallen på övervåningen när jag hade flyttat ut pysselgrejerna inför renoveringen (vill varna känsliga personer från att klicka på bilderna). Pysselrummet skymtar längst till höger på det första kortet. Hjälp vad mycket det ser ut när man samlar allt så här. Och detta är ändå inte allt - har också fyra hurtsar med monterade stämplar och en mappvagn med omonterade ...

   

Nu är i alla fall tapetseringen färdig och hyllorna på plats på ena väggen och jag har så smått börjat flytta tillbaka igen. Någon frågade mig om det verkligen var nödvändigt med nya tapeter när jag ändå tänker täcka det mesta av väggarna med hyllplan och tja, det var det kanske inte, men det känns i alla fall väldigt fräscht och fint. När det gäller möbleringen fanns det egentligen inte några alternativ i detta lilla rum, så bord och fasta bokhyllor fick stå kvar som förut, men det är mer ordning och reda på prylarna nu. Ska fotografera slutresultatet och lägga ut fler bilder om någon dag eller så.

Tjingeling!

Resist-kort

Kollade i Saras blogg härom dagen och hon hade gjort ett så fint kort med resist-teknik. Blev lite sugen på att "damma av" den tekniken själv och här är resultatet. Det finns flera olika sätt att göra det på, det här är ett av dem: Stämpla motivet med ofärgad dyna och embossa i clear. Bakgrunden kan man sen färga in genom att dra med en dyna direkt över pappret, dutta på färg från dynan med svamp, braya eller spraya på Color Wash. När färgen har torkat lägger man ett vanligt papper på motivet och drar ett varmt strykjärn över så att embossingpulvret smälter och sugs upp av skyddspappret. Jag har ett speciellt litet resestrykjärn som jag bara använder för hobbybruk, säkrast så. Embossingen har alltså legat som ett skyddande lager över motivet som nu fortfarande är vitt. Lite likt batik som jag sysslade med för många herrans år sen ... Här har jag använt tre olika nyanser av Disress-dyna som jag lagt på med en svamp. Rut-motivet kommer från Paperbag Sudios och texten från Inkido. Utstansad QK-fågel.Även detta motiv är från Paperbag Studios och det är samma färger i bakgrunden som förra kortet,

Nu har jag semester - härligt! De närmaste dagarna är det omorganisation av pysselrummet som gäller, ganska radikalt till och med. Ska tapetsera om, sätta upp fler praktiska hyllplan och göra inredningen lite mer enhetlig. Tanken är att skapa den"ultimata" lösningen för denna lilla kammare - åtminstone är det vad jag hoppas och tror. Men allra först måste jag förstås plocka ihop alla mina prylar och flytta ut lite tillfälligt, vilket kommer att bli en stor utmaning i sig ... puh! Återkommer med bilder när allt är klart!

Ha det gott!

Söta flickor

Nu har jag plockat fram mina stämplar från Paperbag Studios som jag tycker väldigt mycket om. Den här lilla tösen har jag målat svagt med Distresser. Blomman stämplade jag ännu en gång separat på gult papper, klippte ut den och fäste med en brad ovanpå huvudmotivet. Den prickiga bakgrunden är gjord med en stor stämpel från SonLight som jag använder till nästan allt. Bryr mig inte ens om att stoppa undan den längre, utan den får ligga framme på bordet hela tiden.Marmoreringstämpeln från Stampendous som jag hade till fjärilskortet i förra inlägget blev jag lite sugen på att jobba mer med. Här har jag först färgat in bakgrunden med svamp och Distresser i tre olika färger. Sen skvätte jag försiktigt lite vatten ovanpå med en mjuk tandborste (!) så att färgen löstes upp och det blev prickigt. Man kan "sprätta" vatten med fingrarna också. Tekniken heter "Spritz and flick" och jag läste om den i Ingers blogg. Slutligen gick jag på med marmoreringsstämpeln. Blev ganska läckert om jag får säga det själv. Textstämpeln kommer från Osmil.Fyra nyanser av brunt

Alla har vi väl våra favoritfärger när valet är fritt. För min del är det helt klart brunt i alla varianter som jag gärna faller för när jag bläddrar i pappersförrådet. Hösten är förstås en väldigt tacksam årstid, men jag tycker faktiskt att brunt passar året runt - även mitt i sommaren. Måste riktigt utmana mig själv till annorlunda färgval ibland.

Vi har haft ett fantastiskt väder hela veckan med sol och värme, men i eftermiddag tog det tillfälligt slut och det har kommit lite regnstänk. Men det är ganska skönt och varmt ändå. Ikväll blev det en stund vid pysselbordet, plockade fram mina senaste stämplar och fick till de här två korten.Stämplar från Cherry Pie; fjärilen ingår i ett större collage och är utklippt. Bakgrunden har jag gjort med en marmoreringsstämpel (Marble Texture Cube) från Stampendous som jag köpte för många år sen men har använt väldigt sällan. Får nog plocka fram den lite oftare, för det blir ganska läckra bakgrunder med den.Den här vackra kvisten kommer från Pysselmyran och texten är från InkyWings. Jag har stämplat med Adirondackdynor två gånger utan ny infärgning för att få olika nyanser.

Ha en bra vecka och lämna gärna en liten kommentar om du tittar förbi, alltid kul att se vem som besöker min blogg.

/Ingrid


Pippifåglar

På mässan i Leksand släppte InkyWings ett gäng nya stämplar och här har jag gjort ett par DT-exempel med fåglarna - visst är de skojiga!Och på nästa kort har jag till och med lyckats få med lite punchinella, som jag numera har ganska gott om :-) De flygande fåglarna finns i tre olika storlekar och här är de alla tre.Ibland vill man kanske skicka en hälsning till en stämpelvän och så blir det ett riktigt detektivarbete med att hitta adressen. Jag har länge tänkt göra en speciell adressbok för pysselkompisarna och idag gjorde jag slag i saken. Och så fick jag användning för min Bind-It-All igen, den har inte varit framme på ett tag. Journaling-trädet är även det från InkyWings.Apropå mässan så blev jag lite nostalgisk när jag tittade i Saras blogg idag. Hon hade nämligen lagt upp ett kort från den allra första mässan 2001, då vi var ett gäng "pionjärer" från Sverige och Norge som samlades i bystugan i Rälta. Så värst mycket försäljning var det inte tal om, man kan väl mest kalla det en pysselträff. Kolla här så  får du se gruppbilden! Jag vill minnas att en av tjejerna skickade in text och bild till den amerikanska tidningen The Rubber Stamper som publicerade artikeln med titeln "The world's tiniest stamp convention" eller något i den stilen. Kul!

Utlottning

Papp och Scrap heter en liten trevlig nätbutik som också fanns med på mässan i Leksand. Det var roligt att se Rosario sitta och pyssla med sina vackra kort och LO:s - tack för inspirationen! Just nu har de en utlottning i sin blogg - kila dit och testa lyckan, vet'ja!

RSS 2.0