Papperskraft

Så var det över för denna gång ... Jag har varit på mässan Papperskraft i Leksand  och har haft en helt underbar helg. Hjälpte mest till bakom disken hos min vän LisaInkyWings och hoppade in lite där det behövdes. Så kul att träffa gamla pysselvänner och lära känna nya. I mina ögon är Papperskraft en alldeles lagom stor mässa och det är en speciell stämning. Avspänd och mysig på något sätt.

Här kommer en kavalkad med bilder från mässan, tagna mot slutet av lördagen när det blivit lite lugnare. Om du inte vill synas på bild - säg bara till så suddar jag.

     
     
   

En del shopping hann jag med också: ett gäng omonterade stämplar, mönstrade papper, ett par Cuttlebug embossing dies, pennor, Crackle paint, BIA-spiraler och alla färger (nästan) av nyheten Punchinella. Allt ligger nu uppradat på mitt pysselbord för beundran och jag längtar efter att börja använda grejerna. Semestern hägrar, bara två veckor kvar innan jag går på efterlängtad ledighet ...

Mässan var hur som helst toppen! Synd bara att det är lite långt för oss göteborgare att åka ... drygt 100 mil totalt på en helg är trots allt ganska häftigt. Jag är lyckligt lottad som har en man som gärna ställer upp och kör den långa vägen för att jag ska få vara med - han är guld värd!

Ett stort tack till Lisa som arrangerade denna lyckade mässa i Dalarna för åttonde året i rad! Och tack till hela familjen för gästfriheten och för att vi fick bo hos er!


Grön vinter?

Sen midsommar har det varit kyliga dagar med mycket regn och stormbyar här på Västkusten, riktigt innesittarväder. All den go'a värmen från i maj känns bokstavligen som bortblåst. Men idag på eftermiddagen tittade faktiskt solen fram igen och vi får hoppas att den stannar nu när juni månad går mot sitt slut.

Har shoppat några fler stämplar - denna gång från Cherry Pie Art Stamps som har fantasifulla och mycket vackra motiv. Tycker jättemycket om deras stämplar!Målat med Distresser. Fjärilen är stämplad ännu en gång, utklippt och fäst med distanskuddar.Bakgrunden har jag gjort med Walnut Ink Tintz. Glitterlim på trollsländans vingar.Idén till det här kortet lånade jag av Deleesia som skapar så mycket fint - kika i hennes blogg och inspireras! Bakgrunden har jag gjort genom att måla fält med Distresser. Textstämpel: Magnolia.

Nu laddar jag för att åka upp till Leksand över helgen och mässan Papperskraft - som faktiskt är den allra äldsta stämpelmässan i Sverige. Redan sommaren 2001 var premiären och jag var där tillsammans med en liten skara stämplare. Tänk vad den här hobbyn har vuxit och utvecklats sen dess!

Amerikanska stämplar på svenska

I Petrasos blogg fick jag tips om en amerikansk stämpeltillverkare som ger ut textstämplar på svenska - massor av roliga ord och uttryck. Kolla in Starving Artistamps blogg - man har just nu chansen att vinna ett ark med de nya motiven!


Glad midsommar!


Ännu ett kort ...

... med motiv från Eat Cake Graphics har det blivit. Här i Sverige kan man köpa dessa stämplar hos Pysselparadiset - det gjorde jag! Den här snigeln hade jag sen tidigare, tycker den är så gullig. Fick den i present av en stämpelvän :)Textstämpeln kommer från October Stamps. Skalet har jag lackat, men det syns dåligt i scanningen.

På det somriga kortet nedan har jag använt textstämpel från PSX och fågel från Good Stamps - Stamp Goods.Oj, nu är klockan alldeles för mycket  - igen - så jag får släcka ner och säga god natt!


Nattsudd

På kvällarna är jag som allra mest produktiv med pysslandet - trivs så gott med att sitta i lampans sken med radion som sällskap - och innan man vet ordet av har klockan passerat midnatt. De som känner mig vet att jag är en riktig nattuggla ... Det gäller förstås att jag är ledig dagen därpå, annars funkar det inte så bra - gäsp!

I veckan fick jag nya stämplar från Eat Cake Graphics som jag beställt. Har riktigt längtat efter helgen så jag kan få använda dem för första gången - tycker att de är så läckra. Här är tre kort som jag gjort ikväll:Grodorna är målade med Promarkers. Textstämpel från Snygga stämplar.Katten är målad med Distressrefill. Istället för att använda stämpeldyna till blommorna har jag målat med Marvy Markers tuschpennor direkt på stämpeln. Tryckte sen på pappret 2-3 gånger utan omfärgning för att få olika nyanser. Blomma från Hero Arts och textstämpel från InkyWings.Fastnade för just denna stämpel för jag tycker budskapet är så fint! Målat med Promarkers och Prismacolor-pennor.

Sen har jag också roat mig med att stansa ut figurer med min gröna "bagge"  - på det här kortet har jag använt dies från Quickutz, Revolution och Cuttlebug - alla funkar i denna suveräna maskin!Textstämpel från Stampabilities. Blommans delar har jag också valsat genom Cuttlebuggen med två olika embossingfoldrar.

Vardag igen

Efter några dagars festligheter är nu vardagen tillbaka. I torsdags var det dags för sonens efterlängtade studentexamen - en härlig dag med strålande sol, fina och förväntansfulla ungdomar och trevlig mottagning här hemma med släkt och vänner. En hel del förberedelser var det förstås innan, men allt  blev så lyckat det kan bli och vi är nöjda och glada. Hade förberett vår lilla innergård med regnskydd som sig bör, men högtrycket låg stabilt och säkert kvar över Västkusten, så det behövde aldrig användas.

Även ett pysselmoment ingick i arrangemanget, nämligen ihopknåpandet av ett plakat för att vår student skulle hitta oss då klassen rusade ut för att möta nära och kära. För inte kan man köpa ett sådant färdigt! Hittade ett foto på sonen som glad liten "sailor" i 3-årsåldern och utgick från de färgerna när jag stansade ut några Revolution-blommor och -swirlar med min Cuttlebug. Texten skrev jag ut i stort format på datorn, klippte ut och monterade på skylten. Så här såg det färdiga resultatet ut tillsammans med den lycklige studenten:

 

De senaste dagarna har det också blivit ett par kort gjorda, bl a denna studentgratulation till en av barnens kusiner. Här har jag varit inte så lite fräck och härmat i stort sett hela upplägget efter ett läckert kort som jag hittade på kreativa Stamparinas blogg. Har till och med använt exakt samma stämplar, förutom lövet. Alla motiv kommer från InkyWings.Och i lördags var vi på 30-årskalas hos min syster, som fick detta somriga kort tillsammans med sina presenter:Jag har maskat två motiv från Penny Black och det ligger lack på hjärtanen och mitten av blommorna. Bokstäver och siffror är utstansade.

/Ingrid

Turkos och lila

Jag gillar att göra enkla och ganska sparsmakade kort. Försöker ibland att dekorera lite mer, men slutar alltid efter några brads, en blomma i hörnet och eventuellt nå'n utstansad dekoration. Är helt enkelt inte så bra på den typen av kort. Här är två exempel på typiska "Inola-kort":

63570-296

Rosbakgrund och rund textstämpel från InkyWings.

63570-297

Fjäril från InkyWings.

Och solen fortsätter stråla från en klarblå himmel - det är verkligen helt fantastiskt - känns nästan som medelhavsklimat. Synd bara att det är så långt till semestern ...

RSS 2.0