On the sunny side of the street

Nu tror jag att den tillfälliga västkustvintern sjunger på sista versen. Det är fortfarande kallt om nätterna, men när väl solen gått upp gör den sitt bästa för att smälta bort snön. Så här lustigt såg det ut på vår lilla radhusgata igår förmiddag ... en sida vinter och en sida vår. Som tur är bor jag på solsidan!

63570-265

Bara ett par dagar kvar till den stora stämpel- och scrapmässan i Göteborg och alla shoppingmöjligheter, men jag tjuvstartade faktiskt lite redan igår genom att impulsköpa ett nytt set clearstamps från Hero Arts:

63570-266

"Playful animals" heter det och jag föll pladask för alla charmiga djur. Det gjorde också min dotter som genast invigde stämplarna och fick till det här roliga djungelcollaget:

63570-264

Motiven stämplade hon med Adirondackdynor i olika nyanser och målade sen med Promarkers. Visst blir man glad av de härliga färgerna!

Vi ses kanske på mässan i helgen? Jag kommer att finnas i Pysselmyrans monter den mesta delen av tiden och visa lite olika tekniker.

Bind-It-All

I helgen har jag invigt min senaste investering - Bind-It-All, som är en inbindnings-
maskin för hemmabruk. Det är en riktigt kul liten mackapär och jag är så glad att jag slog till och köpte en. Tror att jag kommer att ha mycket skoj med min nya kompis. Första försöket gick riktigt bra, det var inte alls så svårt som jag trodde, och det blev flera små album av bara farten. Här är ett exempel som jag har dekorerat med stämpel från InkyWings.

63570-262

Det har blivit en hel del kort gjorda också idag, t ex detta (med samma blommiga bakgrundspapper som albumet!):

63570-263

Vovve och text från Inkido (Format). Resten av korten är lite "hemliga" ett tag till - det är DT-kort med InkyWings nya motiv som jag inte får visa riktigt än. Stämplarna kommer att släppas för försäljning den 5 april, men exempel på kort kan ses på InkyWings blogg några dagar innan och även här förstås.

Idag fick vi ännu mer snö - det ser ut som rena julkortet utanför fönstret!

Kuckeliku!

63570-261

Den här stiliga tuppen kommer från hÄnglar och stÄnglar och den fick pryda ett påskkort som jag skickat till en god vän. Den är målad med Promarkers och Prismacolors. Grästuvorna och myrorna är utstansade med QK. Prickarna på bakgrunden har jag ritat med Soufflé-penna.

Påsken blev VIT i år här på Västkusten, precis som meteorologerna hade lovat. Vaknade upp till ett vinterlandskap och första tanken var - ska man skratta eller gråta? Påskliljorna som jag planterade i en kruka förra helgen och ställde ute  på altanen hade ett tjock snötäcke på sig och såg lite vilsna ut. Så kan det vara när årstiderna byter plats. Det blev en riktig innesittardag och det har passat mig alldeles utmärkt. Jag har nämligen försökt lära mig hantera min sprillans nya Bind-It-All-maskin, som kom med bussgods från InkyWings igår och nu börjar jag få kläm på hur den fungerar. Har testat alla moment med skräppapper  flera gånger, så snart är jag redo att gå loss på riktiga pärmar och blad. Resultatet kommer i bloggen så småningom!

Än en gång - Glad Påsk!

Glad Påsk!

Visserligen snöade det hela dagen i måndags, visserligen kom det drivor av hagel igår och visserligen var det 7 minusgrader i morse... MEN ljuset är tillbaka och nog känns det ändå som om våren är här! Jag har privilegiet att ha promenadavstånd till havet och tog mig en sväng dit ner på förmiddagen idag. Klar och kylig luft, men härligt solsken. Detta var den utsikt som mötte mig - visst är det vackert!

63570-260

Nästan all snö har smält bort i solskenet, men jag har hört att kylan håller i sig och att det lär komma mer snö i slutet av veckan. Ja ja, fick vi inte en vit jul, så blir det väl kanske en vit PÅSK istället?

63570-261

Kvistarna är en Stampscapes-stämpel och kycklingar och ägg kommer från InkyWings. Bokstäverna är utstansade med QK. Jag har målat med Distresser. Även bakgrunden är Distressfärg som jag har lagt på med svamp.

En riktigt Glad Påsk önskar jag er som tittar in i bloggen!

Påsken närmar sig

... och då vill man ju gärna plocka fram kycklingstämplarna och bläddra i de gula papprena. Jag har inte skickat speciellt många påskkort förr om åren, men kanske kan jag få iväg ett par i år? Här är först två kort som jag gjort med Forma Hantverks söta  kycklingar "Gullefjun" i olika stadier av "kläckningsprocessen".

63570-257

Jag har maskat de tre olika motiven och bakgrundspappret har jag kört igenom min Cuttlebug. Mönstret heter "Mesh".

63570-256

Utstansade QK-bokstäver "Abigail".

63570-258

Slutligen att vårkort med en glad, skuttande katt från Angi B/InkyWings. Blomrabatten längst ner på kortet är gjord med en rullstämpel från Stampin' Up som jag nästan hade glömt bort längst ner i en av mina stämpellådor, men här passade den ju bra. Texten är stämplad med magnetbokstäver från Making Memories - "Providence".

Salta fiskar

Varför gömma godiset i en trist papperspåse - visst är den här presentförpackningen lite roligare? Hittade en liknande idé i en inredningsbutik och var tvungen att göra en egen tolkning. Har gjort samma typ av bakgrund som på korten i inlägget nedan, dvs färgat in den med Adirondackdynor. Bokstäverna är stämplade med magnetalfabetet "Providence" från Making Memories och fiskarna har jag stansat ut med min Quickutz-tång. Extra stirriga fiskögon är påklistrade i efterhand.

63570-254

Gröna bakgrunder

Blev så inspirerad av ett läckert kort som stämpelkompisen Sara lagt upp i sin blogg. Jag har utgått från ett vitt, lite halvblankt papper och dragit över ytan med Adirondackdynor i färgerna Lettuce och Pesto. Jämnade till färgen med en svamp också och till slut tog jag en stor bakgrundsstämpel med prickar och stämplade över det hela med den mörkare av de gröna nyanserna. Blomstermotiven stämplade jag med svart dyna. Dekorerade med pärlor på tunn guldtråd och brads. Sara hade "highlightat" vissa detaljer med vit penna och skapade på så vis en extra effekt, men det fick jag inte med på mina kort denna gång. Tyvärr gjorde de upphöjda dekorationspärlorna att det ena kortet blev lite suddigt i scanningen, men jag hoppas att bakgrunden syns bra i alla fall. Tyckte själv att det blev riktigt läckert med den vårgröna färgen - och se vad fint den matchar bloggen :-D

Dessutom fick jag användning för två vackra stämplar som inte varit uppe och luftat sig på länge!

63570-254

"Elegant Stems" från Stampington & Company.

63570-255

"Pressed Profile" från Stampington & Company.


Fynd från pappersåtervinningen

Jag hörde en gång talesättet  "One man's trash is another man's treasure" och tänkte att det där stämmer ju precis! Man lämnar in en pryl man tröttnat på till Myrorna och så kommer det någon annan och tycker att samma pryl är rena fyndet och blir jätteglad! Själv har jag ganska svårt att göra mig av med papper, askar, gamla kortlekar, pussel, knappar och annat som eventuellt kanske skulle kunna användas till något pyssel framöver. Till och med reklamblad och broschyrer synas oftast innan de förpassas till pappersåtervinningen, de kan ju vara gjorda av ett läckert papper eller ha vackra bilder som är värda att sparas. Jag vet, det låter helt knäppt!

Men vad gör jag då med mina "fynd"? Här är exempel på två snabba kort där jag har använt mig av en vacker havsbild som bakgrund. Hittade den i en reklambroschyr som en arbetskamrat  tänkte slänga i  pappersåtervinningen. Hemska tanke! Tjockt och fint papper var det också och en tillräckligt stor bild för att kunna delas till två kort. Allt jag har gjort är att stämpla ett par enkla Stampscapes-motiv med svart dyna direkt på bilden och sen dekorerat med brads. Texten kommer från InkyWings och det är även där jag har köpt landskapsstämplarna.

63570-252

63570-253


Rosor i mars

Strålande sol och vårväder ute idag - underbart!

De här fina nyponrosorna är ett av alla vackra motiv som Inkido släppt till försäljning nu i vår. Med risk för att bli tjatig kan jag berätta att jag har målat med mina älskade Promarkers, kombinerat med MCP-tekniken ... det är ungefär så jag färglägger det mesta nu för tiden. Det är så praktiskt och lätt. Akvarell och Distress använder jag allt mer sällan, men det där går i vågor och jag kommer nog tillbaka till dem så småningom. Nu har jag hunnit köpa på mig hela 30 olika Promarkers - räknade dem härom dagen. Tror att de finns i nästan hundra olika nyanser, men jag tycker nog att jag har skaffat mig ganska användbara färger, saknar inte någon speciell för stunden.  Skulle väl vara någon ljusgrön då kanske ... och förresten så vore en ljusblå inte heller fel ...

63570-249

Tillbaka till kortet, så har jag maskat rosorna och stämplat en bakgrundstext från Hero Arts ovanpå. Även grattisovalen är från Inkido. Glitterlim i mitten av blommorna.

Grattiskort med ny hÄngel

Den här typen av kort med en ficka där man stoppar in tags har jag blivit väldigt förtjust i och det har blivit ett par olika varianter av den. Just detta gröna kort ska jag alldeles strax posta till min vän H, som fyller jämna år i morgon.

Har textat en födelsedagshälsning på den ena tagen och på den andra finns det vackra citatet "Kom ihåg gårdagen, dröm om imorgon men lev idag!" Den lilla flickan kommer naturligtvis från hÄnglar och texten är från Inkido. Chipboard-bokstaven är lackad med Matte Accents.

63570-248


RSS 2.0