Nu blommar det!

Inte bara i naturen, utan även i pysselverkstaden! Det här blommiga pappret är så otroligt läckert, så jag tyckte inte att det behövdes något annat stämplat motiv som konkurrerar om uppmärksamheten. Men ett par brads i hörnet och en grattistext från Inkido fick jag in i alla fall.

63570-295

Varma och härliga dagar som denna vill man mest vara utomhus så mycket som möjligt, så det blir inte många kort gjorda. Men mot kvällen kan det ändå bli en stund vid skrivbordet, med öppet fönster och radion på.

Ha det gott!

Genomskinligt pennfack

Från början hade jag mina Promarkers i en plåtask och det funkade väl hyfsat tills dess att samlingen växt till nuvarande ca 40 pennor. Det blev ett väldigt grävande i lådan och det var svårt att få överblick och hitta precis den nyans jag sökte. Det slutade med att pennorna oftast plockades ur och spred sig på skrivbordet och det var inte så bra. Fick då tips i Kreativa Karins blogg om genomskinliga necessärer som passar även till pysselförvaring. De finns i flera olika utformningar och storlekar på Åhléns. Jag köpte denna stora variant, som funkar perfekt som pennfack för mina Promarkers och även en mindre storlek för andra pennor som jag använder ofta och vill kunna hitta direkt.

63570-294

Solen skiner och det är ljuvligt väder, så jag ska sätta mig på altanen och bläddra lite i nya stämpeltidningar som kom med posten i veckan. Men först ska jag förbereda en bröddeg. Håller på att bunkra upp i frysen inför sonens studentmottagning i början av juni. Så här såg resultatet av förra veckans bakande ut - inte dumt, eller hur?

63570-295

Ha en riktigt skön helg!

Förvaringstips

Att plocka och organisera i pysselrummet är en ständigt pågående process här hemma. Man tror alltid att man har hittat den ultimata lösningen, åtminstone ett par veckor framåt - innan det är dags att röja igen. Det finns många bloggare som delar med sig av små tips och visar bilder på sina pysselvrår och det uppskattar jag mycket. Jag har haft lite funderingar på en bättre förvaringsplats för mina stämpeldynor, som har hunnit bli ganska många vid det här laget. På en av mina surfingrundor hittade jag till Henriettaes blogg och fick där tips om ett minidisc-ställ i plexiglas med 9 fack från det japanska företaget Muji. Här i Sverige kan man köpa deras produkter på de lite större Åhléns-varuhusen, som här i Göteborg, där de har en liten "butik-i-butiken". De har mycket fint i sortimentet - allt från möbler och heminredning till förvaring och kontorsvaror osv. Och så dessa härliga lådor och burkar i plexiglas. Har redan tidigare spanat in deras produkter och bl a köpt några pryl/pennställ  med 6 fack som jag är mycket nöjd med, men tänkte då inte på att förvaringslösningen för mina dynor också fanns nära till hands. Nu har jag i alla fall köpt två lådor och ställt längs väggen, den ena ovanpå den andra.

63570-294

Det lilla trästativet under har min snälle make konstruerat - bra att hyllan kommer upp lite från bordsytan. Jag har Memories-, Adirondack- och Disressdynor i hyllan och speciellt för de stora dynorna funkar denna lösning perfekt. Att väggarna är genomskinliga gör också att det känns luftigt och inte så kompakt. Jag förvarar dynorna upp-och-ner (utom regnbågsdynorna) och har skrivit färgens namn på långsidan för att jag lätt ska hitta det jag söker. Om man vågar borra i plasten går det säkert också bra att hänga hyllan på väggen med skruvar, men jag har dem stående löst till en början och det blir stabilt när dynorna ligger på plats.

Tänkte visa lite mer valda delar av mitt pysselrum så småningom, men får nog städa lite bättre först ...

Här är hon igen ...

... den skrattande damen från Paperbag Studios! Tycker att den passar så bra i alla möjliga sammanhang - till födelsedagar, som uppmuntran och till kort som man skickar utan någon särskild anledning. Lustigt det där hur man skaffar sig favoriter i stämpelsamlingen. Jag har under årens lopp samlat på mig ganska så många stämplar, men ändå är det en hel del motiv som sällan kommer fram eller kanske rent av förblir oanvända. Och ändå verkade de så "rätt" när jag köpte dem! Och sen andra som man ständigt och jämt återkommer till. Som denna...

63570-290

Här har jag dekorerat med snurklor som jag gjort med min nya Revolution die "Swirls". Funkar alldeles utmärkt i Cuttlebugen!  Bakgrunden (kartan) är en stor stämpel från Hero Arts.

Ett grattiskort med en av alla dessa söta igelkottar från Penny Black tänkte jag visa också. Textstämpeln kommer från Inkido.

63570-291

Ugglor i vårgrönska

Oj, oj, oj vilken härlig helg det har varit med strålande sol och värme, över 20 grader! Bara att konstatera att så fint väder som vi har haft de senaste dagarna såg man knappt röken av på hela förra sommaren. Och ännu är vi bara en bit in i maj månad, så det verkar lovande! Jag har förstås passat på att vara utomhus så mycket som möjligt och vi har dukat till både frukost, lunch och middag på altanen. Vackra sommarblommor har jag planterat i balkonglådor och krukor och det spirar lovande i rabatterna. Önskar bara att det gick att bromsa tiden lite just nu, så man hann med att njuta riktigt ordentligt av den finaste tiden på året!

Framåt kvällen fick jag en idé till ett kort med den söta lilla ugglan och kvisten från Hero Arts - så här blev det. Har stämplat kvisten två gånger på samma infärgning, så det blev olika nyanser. Ugglorna är målade med Promarkers.

63570-289

Finurlig vikning

Fick ett jättefint kort av min stämpelkompis Rosette för ett tag sen och det hade en fiffig och annorlunda vikning. Jag blev väldigt sugen att testa själv, men det dröjde några veckor innan jag kom loss. Har haft ganska mycket omkring mig den senaste tiden och har tyvärr inte haft tillfälle att sitta några längre stunder vid mitt skrivbord. Men idag på 1:a maj har jag varit ledig och regnet har stått som spön i backen precis hela dagen - äntligen läge för lite pyssel!

Vid första anblicken ser kortet kanske inte så märkvärdigt ut:

63570-288

Men observera vikningen på diagonalen ....

Har är några fler bilder som kanske förklarar hur kortet är konstruerat:

   

Jag utgick från en långsmal remsa 10 x 30 cm och mätte upp den i tre lika stora delar. Bigade med falsben, både vertikalt och på diagonalen. Ett fyrkantigt mönsterpapper i formatet 9,5 x 9,5 cm skar jag på tvären och limmade fast enligt bilden. Motivet (från InkyWings) stämplades på en separat fyrkant som sen fästes till hälften på den ena sidan.Egentligen inte så svårt, men det underlättade förstås att ha en förlaga att titta på. Hoppas hur som helst att denna lilla beskrivning ger inspiration till någon av er som läser bloggen. Skriv gärna och berätta!

Ha en härlig helg i vårt sköna gröna land!

RSS 2.0