Vattenfallskort

Härom veckan fick jag ett så fint kort av min vän Sara och det var inte vilket kort som helst, utan ett vattenfallskort! Det här är en teknik/montering som jag tänkt testa länge, men det är alltid lite svårt att lista ut hur man gör när man bara har en skriftlig beskrivning. Så mycket enklare med färdigt kort framför sig som man kan vrida och vända på, ta mått ifrån och studera riktigt noga in i minsta detalj. Eftersom jag behöver komma igång med "jultänket" så slog jag två flugor i en smäll och gjorde ett vattenfallskort med jultema. Så här blev mitt första försök - det blir definitivt fler!Man drar alltså i snöret och så vecklar bilderna upp sig en i taget och längst in på remsan stämplar eller skriver man sin lilla hälsning. Den snirkliga bakgrunden kommer från Penny Black och sen har jag använt blandade stämplar: Tomte (October Stamps), hjärta och lussekatt (InkyWings) och slutligen lingonkvist (Pysselpassion).

Vill du göra ett eget försök? Då kan jag tipsa om en mycket bra och tydlig steg-för-steg-beskrivning på vattenfallskort som finns hos Splitcoaststampers.

Carpe diem

Stämpeln med "Carpe diem" från InkyWings har jag använt mycket genom åren. Det är en sådan där klassisk text som passar för det mesta. Och visst ska man leva i nuet, även om det ofta känns som man stressar runt lite för mycket - säkert alldeles i onödan.Här har jag kombinerat texten med den tjusiga kvisten från Pysselmyran. Rutnätet på kortet har jag gjort genom att dra med falsbenet med jämna mellanrum och en linjal som stöd. Sen färgade jag in bakgrunden med svamp och Adirondackdynor i olika bruna nyanser, innan jag stämplade motiven. Dekorationerna är små guldfärgade "halvpärlor" som jag satte på allra sist. Självhäftande - himla praktiskt!Prinsesstårta är smaskens! Just det här motivet från InkyWings har faktiskt min dotter ritat - visst är det en läcker tårta! Promarker-pennan "Grass" hade precis den rätta marsipangröna färgen.Ett enkelt kort att skicka utan någon speciell anledning. Texten kommer från Stämpelboden och lövet är från Hero Arts, stämplat på separat papper och utklippt. Blomman är utstansad med QK.

Innesittardag

Onsdag är min lediga dag och eftersom det har varit en ovanligt regnig dag har jag unnat mig att sitta vid pysselbordet i flera timmar. Trodde att jag skulle komma igång med julkorten, med icke. Hittade lite annat smått & gott i lådorna som jag blev sugen på att använda, så det blev blandad kompott med andra teman istället. Så kan det gå.Collagestämpel från PSX. Färglagt med Promarkers i höstfärger.Blomma från Slöjddetaljer och text från InkyWings. Dekorerat med glitterlimsduttar. Bakgrundspappret är gjort med samma stämpel.Blomman är en del av en större stämpel från Peddler's Pack som jag målat med Promarkers och klippt ut. I mitten har jag limmat fast kopparfärgade miniglaspärlor.Pumpan kommer från Angi B/InkyWings. Klippte ut motivet och körde pappret genom en "wellpapp-vals". Den idén knyckte jag från ett kort jag såg på mässan härom veckan. Roligt att valsen kom till användning, den har legat och dammat på hyllan några år ...Inte ett enda stämplat motiv på det här kortet, vilket är väldigt ovanligt för att vara mig! Bakgrunden är gjord med Cuttlebug och blommor och bladranka är utstansade QK-detaljer.

Ännu ett par kort hann jag med, men dem tänkte jag visa en annan dag. Ha det så gott i höstrusket!


Skogstokig?

Nej, men i alla fall väldigt förtjust i stämplar med träd som motiv. Det senaste trädet i samlingen heter "Fantasy" och kommer från Penny Black. Nu blev det lite höststämning på just de här två korten, men jag tänker mig att trädet kan passa bra på vinter- och julkort också. Och med rosa små blommor blir det ett vackert körsbärsträd på våren! Här har jag jobbat lite med bakgrunderna; svampmålat och använt brayer.

Den vackra trädsilhuetten från Stämpelgården har fått en färgsprakande solnedgång som bakgrund. Duttat med svamp och färg från Distresser.Nu börjar det bli dags att tänka på julkorten och jag vet flera som är i full gång med produktionen. Själv har jag svårt att hitta inspirationen så här tidigt på hösten, speciellt en "brittsommardag" som denna när solen har strålat och löven skiftar i härliga färger. Fast det är ju så tråkigt att vänta till en bit in i december och sen stressa som en galning för att hinna posta korten innan fristen för julfrimärken rinner ut ... Får försöka ta mig samman och göra ett par exempel.

Beställningskort, höst och mässa

Då och då får jag beställningar på kort till speciella högtider och det tycker jag är jättekul. Att skapa efter speciella önskemål och förutsättningar innebär en liten extra utmaning. Här är två kort som jag gjorde igår kväll.Dopkort till en liten Anton. Igelkotten kommer från Penny Black och almanackan finns hos InkyWings. Utstansade QK-bokstäver "Typist".Tvår 40-åringar som ska ha gemensamt kalas. Magenta har gjort den här fina blomstämpeln. Målade med Promarkers och Prismacolorpennor och embossade sen hela ytan med clear EP. Det blev en läcker glaserad effekt som inte riktigt kommer fram här på fotot, men kanske kan man ana ett litet blänk längst upp till höger. Utstansade bokstäver Cuttlebug "Olivia" och QK-siffror "Typist".

Fler höstkort har det blivit också. Jag älskar stämplar med träd och löv på och murriga höstfärger, så detta är verkligen min årstid!Träd från PSX på molnbackgrund. Utstansade löv och QK-bokstäver "Sunshine".Den här underbara kransen kommer från PSX. Tycker den ger riktig höstkänsla, men det funkar att måla den i grönt också.

Hela härliga helgen kommer jag att tillbringa i Partille, närmare bestämt på höstversionen av mässan Papperskraft (den arrangeras också varje år i Leksand, helgen efter midsommar). Nu är det bara timmar kvar innan portarna slås upp! Kanske ses vi där? Du hittar mig hos InkyWings, där jag hjälper till med försäljning och demos hos min vän Lisa.

RSS 2.0