Utstansade träd

Hösttemat fortsätter ...

Jag är ju framför allt en stämplare, men har också lyckats samla på mig en hel del Quickutz-figurer som jag gärna använder. Det här trädet är det senaste nytillskottet:Trädkronorna är stämplade med en bakgrundsstämpel från Hero Arts och textstämpeln kommer från InkyWings.

Bloggen i höstskrud

Tyckte det var ett tag sedan bloggen bytte utseende, så ikväll har jag fixat en ny header och ändrat till höstfärger. Eklöven är en stämpel från Hero Arts som jag har färgat in med Marvy Markers tuschpennor. De utstansade bokstäverna är gjorda med Cuttlebug i stilen Hippie Chic. Vad tycks? 

Ett höstkort har jag också fått till med dessa små kompisar från Badanka Design.Sonen och hans flickvän (båda 19 år) var på besök i kväll och jag satt som vanligt i mitt pysselrum och grejade. Till min förvåning frågade de om de fick göra var sitt kort och jag lämnade förstås genast plats till dem! Så här blev resultatet:

Tror att de tyckte det var riktigt kul att pyssla och korten blev ju jättesnygga! Trumsetet kommer förresten från InkyWings och den lilla trollflickan från Stampinavia.

Stockholm

Har varit i huvudstaden ett par dagar tillsammans med mina ungdomar, i första hand för att gå på konsert med den fantastiska gruppen Coldplay i ett fullsatt Globen. En riktig upplevelse - de var kanonbra! Lite turistande hann vi också med på fredagen innan vi tog tåget hem. Eftersom jag är mitt emellan två stämpelmässor hade jag inte planerat att besöka några pysselaffärer, men så gick vi förbi Stämpelbutiken som ligger mitt emot Centralstation och jag blev förstås nyfiken.Egentligen är detta ingen hobbybutik, utan de har mest vanliga kontors- och Exlibris-stämplar, men så såg jag en typ av datumstämpel i fönstret som jag sökt efter länge, så jag klev in i affären. Det är en sådan klassisk stämpel där man drar fram år, månad och dag manuellt och sen färgar in den med separat stämpeldyna. Jag tänkte ha den för att datera ATC:er och kanske LO:s så småningom. Kan ju också vara en dekorativ detalj på kort. Men detta var också det enda hobbyinköpet.

Väl hemma fick jag inspiration att göra några höstkort i mustiga nyanser. Jag älskar denna årstid när jag får frossa i mina favoritfärger!Bakgrunden har jag gjort med svamp och färg från Adirondackdynor. Stämplar från Pysselmyran (axen) och Gel-à-Tins (sländan).Bakgrunden är "brayad" på glossy papper med regnbågsdyna från Kaleidacolor. Lövstämpeln kommer från Hero Arts. Stämplade först en gång i brunt och sen ytterligare en gång med embossingdyna och clear EP. Det är därför det ser ut som en skugga bakom.

Ha en skön höstvecka och lämna gärna en kommentar om du kikar förbi!

Gullegris

Jag är en väldigt ombytlig kortmakare som inte riktigt kan bestämma mig för en speciell typ av motiv. Kan väl säga att jag är en riktig "periodare". Genom årens lopp har jag samlat på mig stämplar med allt från gulliga små djur till "artsy" collage eller Stampscapes härliga naturmotiv. Och så alla dessa blommor, träd och löv som jag aldrig kan få för många varianter av. Textstämplar av alla de slag är finns det också några stycken här i gömmorna. När det gäller söta motiv har jag alltid varit förtjust i igelkottarna och de andra djurkompisarna från Penny Black och därifrån kommer den här glada lilla grisen som i morgon postas till ett födelsedagsbarn.Kolla in det tjusiga ministafflit som kortet står uppställt på. På IKEA var de tyvärr tillfälligt slut ... men så hittade jag perfekta stafflin i trepack på Clas Ohlson härom dagen, så jag slog till. Nu blir det enklare att fotografera kort med 3D-detaljer som inte kan scannas. Och så kan jag ordna tillfälliga små utställningar här i pysselrummet med egna eller "fådda" kort.

Hösthälsningar

Nu kan man bara konstatera att sommaren är slut, men hösten är faktiskt helt okej också. Bara det inte vore så mörkt på morgonen och på kvällen .... ljuset är väl det jag saknar mest. Motiv från Stampers Anonymous och text från InkyWings.


Fotostämplar och utmärkelse

Letade fram ett par av mina fotostämplar från Stampsmith, den ena har några år på nacken och den andra var ett hastigt inköp från förra helgen på mässan. "Råkade" se den när jag hade en stunds paus och tillfälligt var på vift från Kortmakarens monter, där jag jobbade.Först ut är ett kärlekspar. Bakgrunden är en stor stämpel "Scroll background" från Penny Black. Stämplade den med Distress-dyna i färgen "Fired Brick" på vitt glossy papper. Tog sen en svamp och gned ut färgen innan den hade torkat och fick då två nyanser som går ton i ton. Hjärtanen har jag stansat ut från samma papper.Den rara tösen har jag målat med torrchalks. Även här har jag använt en stor bakgrundsstämpel - "Delicate Vine Background" från Hero Arts.Då och då får jag utmärkelser från snälla blogg-kompisar och jag blir alltid lika glad. Denna gång är det Lenislenis och Louise som gett mig denna fina award:Tusen tack! Tanken är att jag i min tur ska nominera 5 bloggar som jag besöker och blir inspirerad av. Jag gör det enkelt för mig och hänvisar till min länklista i högermarginalen. Där finns de länkar som ingår i min vanliga bloggrunda ... men sen är det förstås många andra bloggar som jag halkar in på lite emellanåt. Duktiga kortmakare och scrappare finns det många av - tack för att ni visar era alster och inspirerar mig och många andra!


Annars har jag trixat ikväll med att få ramar runt bilderna i bloggen och jag lyckades till slut tack vare tips hos en generös bloggare som delar med sig av sina kunskaper. Designa din blogg heter räddningsplankan när man går vilse i html-koderna.

Skutt i lövhögen

Jag har tillbringat en intensiv helg på på Nordiska Stämpel- och Scrapmässan, där jag jobbat för Kortmakaren. Det var en lyckad tillställning med välfyllda montrar och glada pysslare i alla åldrar med shopping i blick. Kul också att träffa så många bekanta ansikten!

Nu börjar hösten göra sig påmind och träden skiftar färg så smått. Idag vräker regnet ner här på Västkusten = perfekt pysselväder! Jag kunde inte låta bli att plocka fram de här roliga stämplarna med katten Fluffles från Stampendous och göra ett kort.


Fjärilar

Biggan heter en kortmakare som gör de mest fantastiska kort och hennes blogg besöker jag så gott som dagligen. Hon har en alldeles egen stil som tilltalar mig mycket och hennes kort är alltid otroligt fint komponerade, detaljrika och välgjorda. Riktiga konstverk, helt i en klass för sig!

Här är ett kort som jag gjort med inspiration från Biggan:Det är utstansade QK-fjärilar som jag har fäst på en bakgrund som är embossad med Cuttlebug. Textstämpeln kommer från Inkido. Ovanpå fjärilarna sitter små glittrande gemstones och det var dessa som gjorde att jag inte kunde skanna kortet som jag brukar göra. Kortet var helt enkelt för tjockt och bakgrunden blev suddig. Därför fick jag rigga upp det och fotografera istället. Skulle behövt ett sådant där mini-staffli som fanns att köpa på IKEA förr i tiden. Någon som vet om de fortfarande har det kvar i sortimentet?


RSS 2.0