ValborgsmässoaftonÄnnu en underbar sommardag här i Göteborg - april har verkligen varit en fantastisk månad vädermässigt!

I måndags efter jobbet tog jag en tur ut till vännerna på Kortmakaren i Floda. De hade kundkväll med demo av micropärlor och glitter och dessutom ett och annat erbjudande. Många nyheter på stämpel- och QK-fronten hade också landat i butiken och det var spännande att se. Jag behärskade mig dock och köpte bara en enda stämpel, de här fina blommorna från Penny Black som jag funderat på tidigare. På kortet har jag stämplat motivet två gånger i rad och gjort ett avlångt kort för ovanlighetens skull. Grattistexten är Kortmakarens egna motiv.

Det vackra vädret lockar förstås och så här års tycker jag det är svårt att finna ro att sitta inomhus och pyssla. Jag får passa på en stund nu på morgonkvisten när det fortfarande är lite kyligt ute. Senare på dagen sägs det bli över 20 grader!

Önskar alla en solig och trevlig Valborg och 1:a maj!

TrendigtSådana här söta små pappersrosor finns i massor av färger och man ser dem just nu på vart och vartannat kort. De är också jättefina som dekoration på askar och tags. När jag hjälpte till hos InkyWings på stora göteborgsmässan i mars såg jag dem för första gången och undrade just om de skulle vara populära bland kunderna. Och det kan jag säga att de var! Det kändes som om nästan alla suktade efter just dessa blommor och vi sålde massvis! Den enda nackdelen som jag ser det är att de bygger ganska mycket på höjden, så om man ska skicka kortet per post kommer det nog att bli mos av blommorna. Känns inte så lätt att ha dem i scrapbookingfickor heller ... Men just det här kortet ska jag lämna personligen till en kompis som fyller år i morgon och då går det ju bra. Har plockat fram min Cuttlebug för första gången på ganska länge och gjort en prickig bakgrund. När det gäller födelsedagstexten står det just nu still ... kan helt enkelt inte komma på från vilket företag den kommer. Någon som vet?

Edit: Nu har jag fått svar via ett forum - texten kommer från Snygga stämplar!

Humlesurr och tävlingEtt vårligt gratulationskort med humla från hÄnglar & stÄnglar. Jag sökte efter en lagom stor rundel att sätta i mitten av mina utstansade retroblommor och till sist kom jag på att lilla "o" från QK-alfabetet Typist passade perfekt!

Soliga och varma aprildagar som denna gör våren till den bästa tiden på året. Naturen börjar grönska och nyvakna blommor tittar upp ur visset fjolårsgräs. På promenaden idag såg jag att vitsipporna börjar slå ut och snart kommer de att bilda vita mattor med miljontals blommor. Så ljuvligt vackert.Du missar väl inte att det är tävling hos Prickiform? Temat är färginspiration och bidragen ska vara inne senast den 22 april, så ännu finns det tid att vara med. Klicka på bilden nedan, så kan du läsa reglerna lite närmare.


Mumsiga DT-kort

Så var det dags igen för några DT-kort! I det senaste uppdraget åt Prickiform har jag använt deras stämplar med tre olika karameller, texten "Mums" och en tårtbit. Kan också berätta den trevliga nyheten att jag har fått frågan om jag vill bli ordinarie medlem i Designteamet efter mitt gästspel - och jag svarade JA utan betänketid. Har trivts så gott de här veckorna och fortsätter gärna som Prickiformare! Det ska bli jättespännande att se vad uppdraget för med sig framöver och jag känner mig glad och stolt över förtroendet.

Här kommer en rad "mumsiga" kort à la Inola:

Detaljerade beskrivningar på hur jag gjort finns som vanligt i Prickiforms blogg.

Glad Påsk!I år lyckades jag inte få iväg ett enda påskkort, så jag får skicka en hälsning via min blogg istället. Här är ett av de allra sötaste motiven från hÄnglar och stÄnglar tycker jag. Jag är speciellt förtjust i alla fina djur som Marie har ritat. Och visst passar det bra med lite humlesurr idag när solen strålar från en molnfri himmel. Härligt väder för alla påsklediga!Den stolta tuppen kommer även den från hÄnglar.I början av veckan var vi iväg en sväng till London och fick en mycket lyckad resa till denna fantastiska stad. Har sett många sevärdheter, varit på teater och bio, shoppat och promenerat säkert flera mil sammanlagt! I England hade våren kommit lite längre än här, körsbärsträden stod i full blom, likaså tulpaner och påskliljor i rabatterna. 

För mig var det ett måste att besöka Blade Rubber Stamps en av dagarna för att titta på allt fint i stämpelväg. Har varit där förut och de har kanske inga revolutionerande nyheter inom hobbyn som inte finns att få tag på här hemma också. Men det är en så mysig atmosfär i butiken och en stor njutning bara att vara där. Det finns turistmål och så finns det TURISTMÅL!Som ni ser har jag en liten kasse i handen ... köpte en stämpeltidning och ett par av deras egna stämpelmotiv (faktiskt med jultema!). En riktigt Glad Påsk önskar jag er alla!

Tuffa dojor för coola bebisar

Här kommer bilder på ett lite annorlunda pyssel för omväxlings skull - nämligen ett par virkade Converse-skor i bebisstorlek!

Innan jag helt fastnade för kortmakeriet var jag minst lika galen i att sticka och virka, men garnerna kommer inte så ofta fram nu för tiden. Tiden räcker tyvärr inte riktigt till ... Fast när jag hittade mönstret till de här dojorna i en virkblogg kunde jag bara inte låta bli att göra ett försök. Och restgarn har jag gott om! Mönstret är översatt från engelska och det stämde inte riktigt på alla ställen så jag fick improvisera lite, men jag blev riktigt nöjd med slutresultatet. Nu är skorna skickade till min lille systerson, hoppas att de passar!

1 april

Strålande vårväder idag - hela 13 grader varmt mitt på dagen! Kunde till och med sitta utomhus på altanen och premiäräta lunch i solskenet. 

På kortfronten är jag inne i en ganska produktiv period och jag tillbringar nästan varje kväll en stund i mitt pysselrum. Det gäller att passa på, för i takt med att dagarna blir längre och kvällarna ljusare vill jag gärna vara utomhus så mycket som möjligt och njuta av årstiden. Det är lite synd att sitta inne och kura när solen skiner.Till det här beställningskortet plockade jag fram min tulpanstämpel från PSX igen, ett av mina allra första inköp och en klar favorit. Är så otroligt förtjust i den härliga buketten och tröttnar nog aldrig på den. Tänk bara vad man kan variera den med olika färger. På just det här kortet har jag stämplat några av blommorna ytterligare en gång på separat papper, klippt ut och fäst ovanpå med distanskuddar för 3D-effekt. En aning glitterlim ovanpå och en liten "bling-sten" intill vasen gjorde det hela lite festligare.

RSS 2.0