Äppelblom

Nu har jag gjort mina allra första kort som gäst-designer hos Prickiform och temat denna gång var "Äppelblom". Visst låter det vårligt och härligt så här i slutet av februari! Uppdraget gick ut på att använda deras kollektion av äppelblomster på olika sätt tillsammans med tre texter och montera på kortstommar av kvistpapper. Blommorna är verkligen vackra och inspirerande att jobba med och vips hade jag fått ihop hela 9 kort!
Här kommer en kavalkad med alla korten och de finns också att se i Prickiforms blogg tillsammans med beskrivning på hur jag har gjort och vilka tekniker och dynor jag har använt.Nu ser jag fram emot nya utmaningar och redan i slutet av veckan lär det dyka upp ett nytt DT-projekt till mig. Då blir det premiär för helt nya motiv hos Prickiform och efter att ha fått en liten förhandstitt, så törs jag utlova roliga och lite annorlunda stämplar denna gång. De nya motiven släpps på Stämpel- och Scrapmässan i Göteborg den 7-8 mars, men innan dess kommer vi i DT-gänget att göra exempel med dem och visa upp. 

På just denna mässa kommer förresten min vän Lisa från InkyWings att vara med för första gången och jag har lovat att hjälpa henne i montern hela helgen. Det ska bli jättekul!

Svart-vitt kort och nytt DT-uppdrag

Naturfärger i all ära, men ett kort i svart-vitt kan också vara väldigt effektfullt i sin enkelhet. Motiven kommer fram på ett helt annat sätt. Den enda dekorationen jag har använt här är de genomskinliga halvpärlorna i mitten på blommorna.
 

Blomma: Gel à tins
Ram: InkyWings (clear)
Tack-text: Inkido
Bakgrundstext: Hero ArtsDen här veckans stora glädjeämne är att jag har fått äran och förtroendet att under våren vara gästdesigner hos 
Idag kom det första DT-paketet med fint material som jag ska skapa något med. Jag ska arbeta utifrån ett "vårligt tema", mer säger jag inte just nu. Resultatet kommer att läggas ut i deras blogg så småningom (och här i min egen också förstås). Kika gärna in där, det börjar redan fyllas på med underbara alster från mina DT-kollegor. Det ska bli så otroligt kul och spännande med detta uppdrag och jag hoppas att Katarina och Lisa ska bli nöjda med min insats och att jag kommer att inspirera Prickiforms kunder!

Trevlig helg!

Naturfärger och rörigt skrivbord

Jag väljer ofta naturfärger på mina kort och det går åt mycket grönt och brunt papper hemma hos mig! Det är förstås ingen nyhet för dem som har sett mina alster under åren ... Här är några kort som jag gjort de senaste dagarna. Det sista blev det kanske nästan lite hösttema på, det gick av bara farten.


Löv: Blade Rubber Stamps
Text: Hero Arts
Prickig bakgrund: Sonlight


Blomma: Gel à tins
Text: Tingtura Design


Löv: Hampton Art Stamps
Bakgrundstext: Hero Arts
Grattiscirkel: InkyWingsHar annars som projekt idag att städa på mitt skrivbord. Jag är lyckligt lottad som har ett eget pysselrum där jag kan husera fritt och bara lämna allting framme tills nästa gång. På gott och ont. Samma mönster upprepar sig gång på gång: Efter några dagars intensivt pyssel blir den fria ytan allt mindre och till sist sitter man nästan med grejerna i knät. I det läget är jag idag och då är det dags att göra en liten röjningsinsats. Här är en helt ocensurerad bild på hur det ser ut just nu, men snart blir det bättre! Och det är ganska lätt gjort, för var sak har ju sin bestämda plats .... egentligen!
Och så har jag fått denna fina utmärkelse från Eva och Millasew - tusen tack!


Meningen är att man ska nominera ytterligare 8 personer och skicka utmärkelsen vidare. Jag har, som alltid, svårt att utse några få bland alla fantastiska bloggar där jag är stammis och dessutom ser jag att många redan fått utmärkelsen flera gånger om. Jag vill därför ge den här och nu till alla som pysselbloggar och delar med sig av härlig inspiration - ingen nämnd och ingen glömd!

Tillbaka!

Nu är jag hemma igen efter en hälsosam och stärkande vecka i de vackra härjedalska fjällen, närmare bestämt Funäsdalen, tillsammans med familjen. Vi har haft strålande sol mest varje dag, snön låg meterdjup och gnistrande vit och skidåkningen var toppen. Vinter när den är som allra bäst! Känner mig pigg och utvilad efter att ha varit ute i ljuset och friska luften hela dagarna, det behövdes verkligen efter den hittills gråa och mulna västkustvintern. Idag har större delen av dagen ägnats åt att plocka med packningen och köra ett antal maskiner tvätt. Har förstås saknat mina stämpelgrejer, så det fick bli ett par timmar vid pysselbordet också mellan varven. Trots allt är det skönt att komma hem - borta bra, men hemma bäst!Den fyllda päronstämpeln kommer från October stamps och texten från Tingtura Design. Det gröna bakgrundspappret har jag färgat in med brayer och färg från en Adirondack-dyna (Lettuce).

SportlovNu blir det bloggpaus en vecka framöver. Bilen är packad och i morgon bär det av norrut mot Härjedalen. Ska bli underbart att få se lite vita vidder som omväxling till det gråmulna vädret vi har här på Västkusten. Ser fram emot soliga dagar och fin skidåkning, vila och avkoppling.

Vi hörs!

TulpanfrossaNu är det bästa tiden på året för en tulpanälskare som jag - överallt finns de att köpa, dessa underbara blommor. Och har man dem inte i vas, så finns de som stämpelmotiv! Här är den senaste i samlingen - "Sketch Tulips" från Hero Arts, stämplad två gånger på bredden. Maskade blommorna och svampmålade himlen med Adirondackdyna. Text från October Stamps.

PS. Vill du se fler tulpaner? Titta då i det här blogginlägget från förra året ...
 

OptimistJa, jag vet att det bara är den första februari, men idag när solen skiner så härligt från en blå himmel känns det nästan som vår i luften. Man blir liksom lättare till sinnet allt eftersom ljuset återvänder och jag kände för att göra ett vårkort. Bakgrunden har jag färgat in med Walut Ink Tintz och tulpanen från Hero Arts har jag målat med Promarkers. Texten kommer från Magnolia.

RSS 2.0