Akvarell och distressade tagsSen jag upptäckte och förälskade mig i Promarker-pennorna blir det allt mer sällan jag målar motiven med akvarell. För mig är det mycket enklare att få det snyggt med pennorna. Ibland får man ändå göra undantag, som igår när jag var på pysselträff och upptäckte att jag hade glömt mitt pennfack hemma. Det var inte mycket att välja på, utan jag fick ta till akvarellfärgerna som fanns nedpackade i verktygsväskan. Min plan för kvällen var att göra några neutrala "bra-att-ha-kort" till födelsedagar och jag hade därför tagit med bl a denna stora rosstämpel från Stampendous som det var länge sen jag använde. Köpte den av Lisa på InkyWings när jag var på min allra första stämpelmässa i Dalarna sommaren 2001 (Se gruppbild från mässan här i Saras blogg - hittar du mig?). Efter färgläggningen stämplade jag över hela pappret med en stor prickig bakgrundsstämpel från Sonlight, infärgad i svagt brunt. Grattistexten kommer från Inkido och den är stämplad på en remsa halvgenomskinlig vellum, som jag limmat fast över motivet.Och här är den prickiga bakgrunden igen - en väldigt användbar stämpel. Kramtext från Tingtura Design. Kolla in de stora bradsen i mitten av blommorna. Jag vann en förpackning sådana på Kortmakarmaran i november och visste inte riktigt hur jag skulle använda dem, men så här funkar de ju fint.

   

Sen har jag också försökt mig på att göra en omgång distressade tags, sådana som kreativa Hoppetossa/Mariante är helt fenomenal på. Jag har härmat så gott det går ... Titta i hennes blogg - så mycket härlig inspiration och tips som hon generöst delar med sig av! Här i Stämpelbodens blogg finns en steg-för-steg-beskrivning till Mariantes tags. Snurklorna i bakgrunden kommer från Stämpelboden och grattisstämpeln är från InkyWings.

Solig söndagDet känns som om det var evigheter sen man såg solen, men idag är den faktiskt på besök här på Västkusten - härligt! Detta firar jag genom att lägga ut ett kort med en "solsnurra" från Stjärnstämplar som bakgrund (vart tog förresten det företaget vägen, de hade många fina stämplar).Texten kommer från Tingtura Design. Orange ska tydligen vara en av vårens trendfärger enligt rapport från Sara, som varit på Formex-mässan i Stockholm, så det ligger ju rätt i tiden.Maskrosboll från Hero Arts, har även använt den till bakgrunden. Tre små "bling-stenar" blev pricken över i:et (tack för tipset, Sara).Crafty Individuals gör underbara motiv och detta är en stämpel som jag suktade länge efter innan jag äntligen fick den till min samling. Ett helt komplett collage som jag inte tycker behöver så mycket mer utsmyckning. Kunde ändå inte låta bli att klistra en liten guldig halvpärla uppe i hörnet. Det hamnar sådana små pärlor lite här och var på mina kort nu för tiden har jag märkt ... tycker det är en kul dekorationsdetalj. Bakgrunden har jag gjort med Walnut Ink Tintz i färgen "Rose".

Udda stämpel = ny favorit?Den här stämpeln har legat och dammat i gömmorna i många år. Kommer inte ens ihåg när den kom i min ägo och än mindre vilket företag som gjort den. Tror att den fanns med i någon "grab bag "med blandade motiv, men helt säker är jag inte. Har hur som helst aldrig använt den och ska jag vara riktigt ärlig kunde jag inte ens se vad den föreställde. När jag rensade bland mina grejer inför loppisen i höstas, kom den därför med till försäljning. Nu var det ingen som nappade och tur var väl det, för jag kom helt plötsligt att tänka på just denna stämpel en dag och letade upp den i loppislådan. Hade sett något liknande motiv från Penny Black som tilltalade mig. Jag har ju jobbat en del med bakgrunder och egna mönsterpapper de senaste veckorna och tänkte att det kanske kunde vara ett användningsområde för denna udda stämpel. Har nu i alla fall kommit fram till att det är en blomranka av något slag. Här är två kort som jag har skapat med stämpeln som bakgrund och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Använde Distressdynor till båda och stämplade flera gånger på en infärgning.

Tror faktiskt att jag behåller den trots allt!Födelsedagskort till min dotter som fyller år idag! Blomman kommer från PSX, fågeln och den pyttelilla spindeln är clearstamps från Hero Arts. Stjälk och blad utstansade med QK.Humla från hÄnglar & stÄnglar. Utstansade QK-bokstäver "Moxie". Det är sällan jag gör något i rosa, men ibland får man utmana sig själv med nya färgval.

Fånga dagen

  

Ännu en bakgrund som jag gjort med en liten stämpel från Hero Arts som heter "Delicate Leaves". Den ser inte mycket ut för världen om man bara stämplar den en enda gång på ett vitt papper, men så här lite omlott blir det en kompakt grönska. Även fjärilen kommer från Hero Arts och är en i mängden "flygfän" som jag samlar på. Är nämligen väldigt förtjust i just fjärilar, bin och sländor. Har för övrigt också snöat in på temat löv och grenar, så det har hunnit bli ganska många naturstämplar med åren. En del är ganska snarlika, men det är alltid någon lite annorlunda detalj som jag fastnar för och som motiverar inköpet, så antalet ökar stadigt. Just den här lilla grenen är sprillans ny och jag använde den för första gången. Visst är den fin!

Den vackra och användbara texten kommer från InkyWings och är en av mina favoriter bland textstämplarna.

Ha en riktigt trevlig helg!

BebiskortDet här kortet skickade jag som gratulation till en stämpelkompis som just blivit mamma till en liten flicka. Bakgrunden är gjord med en bårdstämpel från Hero Arts, bebismotivet finns i Kortmakarens sortiment och texten kommer från Magnolia. 

Är just nu inne i en period när jag har tröttnat lite på färdiga mönsterpapper och hellre gör egna bakgrunder med stämplar. Det är egentligen inte så svårt och variationsmöjligheterna är oändliga. Man måste inte heller ha några speciella "bakgrundsstämplar" som täcker hela pappret, utan kan använda sig av nästan vilka motiv som helst och stämpla flera gånger som jag har gjort här.  Fler exempel kommer så småningom!

UgglorHooHooo! Ugglor som motiv verkar vara på modet just nu, man ser dem överallt! Och självklart kan jag inte stå emot dessa söta och kloka fåglar, så några har fått flytta hem till mig. Jag har tidigare visat ugglekort här och även här och nu är det dags att presentera några nya kompisar av ugglesläktet. Den här lilla krabaten finns i ett clearstamps-set från Hero Arts som heter "Happy Haunting" och kvisten kommer från setet "You Hoo Owls". Därifrån kommer också ugglan och texten på nästa kort.Bakgrunden har jag gjort med en bårdstämpel från Hero Arts - "Wavy Pinwheels" som jag stämplat flera gånger efter varandra på höjden. Ugglorna stämplade jag en gång till på separat papper, klippte ut kroppen och embossade med  två lager clear EP innan jag fäste dem med distanskuddar på kortet. Då blev de blanka och "bulliga". Dekorerade till sist med självhäftande blingstenar.


NattsuddJag är en riktig "långsampysslare" - tar tid på mig att göra mina kort och vill ha det lugnt omkring mig. Ofta infinner sig mina pysselstunder sent på kvällarna, ibland MYCKET sent. Igår kväll var jag ensam hemma, det var bra program på radion, jag hade flera nya stämplar som jag ville testa och inspirationen fanns där. Flera kort blev det innan jag till sist motvilligt släckte lampan och då var klockan över två på natten! Sådant nattsudd straffar sig förstås, för idag är jag väldigt seg ... Inte segare dock än att jag varit ute och fotograferat mina alster i "dagsljus", nåja mer eller mindre i alla fall. Det är riktigt mulet och grått idag, men ändå betydligt bättre ljus än inomhus.

Blomstämpeln jag har använt till det röda kortet heter "Elegant Flower" och kommer från Hero Arts. Grattisstämpel från Kortmakaren. Stämplade först i grönt och sedan blommorna en gång till med rött på separat papper, klippte ut dem och fäste med 3D-kuddar ovanpå några av de gröna. Dekorerade till sist med svarta halvpärlor.Blomma från Reprint stämplad som bakgrund och grattistext från Magnolia. Glittriga halvpärlor i mitten av blommorna och till sist glitterlim runt kanterna.

Idag har vi städat bort julen och packat ner tomtar och pynt i sina lådor. Lika mysigt som det är att plocka fram allt innan jul, lika skönt känns det att ta bort det. Granen har faktiskt inte barrat speciellt mycket för omväxlings skull, men den åkte ut i alla fall. Nu ser jag fram emot våren!

Tack så mycket för alla snälla kommentarer och hälsningar på mitt förra inlägg om bakgrunderna! Det är så roligt att se vilka som besöker min blogg - och jag blev så glad att höra att ni gillar mina kort!

Håll utkik - fler av mina "nattsuddarkort" kommer de närmaste dagarna!

Med fokus på bakgrunden

Fler distressbakgrunder har det som sagt blivit - kommer man väl igång med den här tekniken så ger det mersmak! Här har jag använt två bruna nyanser och sedan stämplat med motivet "Dillkrona" från Slöjd-Detaljer. Fjärilen (Hero Arts) har jag fäst med distanskuddar på mitten och böjt till vingarna så att det ska bli lite 3D-effekt. Grattistexten kommer från Inkido.Och här är en grön variant. Snirkeln från Stämpelboden har jag stämplat flera gånger runt kanterna och sen dekorerat med halvpärlor. Texten kommer från Hero Arts och är väl ett bra motto för det nya året, eller hur?Avslutar med ett kärlekskort i rött och guld. Rutig bakgrundsstämpel (väv) från PSX och det embossade hjärtat är från October Stamps.

Jag har varit ledig sen den 19 december och nu börjar jag se slutet på detta härliga jullov, men ännu återstår några dagar. Hoppas hinna med mycket pyssel än innan jag börjar jobba i mitten av nästa vecka.

Ha det gott!

RSS 2.0