Jordgubbstårta och prickiga kortSå var midsommaren över för denna gång. Det är något speciellt med den helgen, för det hör nästan till att vädret ska vara lite lagom ostadigt just då. Där vi var slapp vi i alla fall regnet, men en kylig blåst gjorde att vi fick avnjuta sillen och färskpotatisen med tillbehör inomhus. Men det går ju också bra och vi fick en mycket trevlig midsommarafton!

Och naturligtvis vankades det jordgubbstårta! Här är ett DT-kort som jag gjort för Prickiform med deras läckra tårtbit. Lackade bären med 3D-lack så de ser riktigt mumsiga ut. Gillar verkligen bakgrundspappret, prickigt är kul!Ännu ett DT-kort med samma härliga papper. Även damen har fått prickar på sin jacka! Det går till så att man stämplar motivet ännu en gång direkt på en bit bakgrundspapper, klipper ut jackan och klistrar den ovanpå den första stämplingen. Lite som att klä på en klippdocka faktiskt.

Nya DT-kort med marint tema har jag gjort i helgen, men dem får jag vänta lite med att visa upp här i bloggen. Ett litet smakprov finns just nu på förstasidan hos Prickiform om någon är nyfiken.

Ha det gott!

Flaskor på radFick beställning på ett födelsedagskort till en man som skulle få vinflaskor i present. Önskemålet var därför att kortet skulle hålla sig till samma tema. Jag fick lite huvudbry för jag trodde inte att jag hade några "vin-stämplar" ... När jag sen gjorde en djupdykning i förråden hittade jag en saftflaska som ingick i ett klubbkit från hÄnglar & stÄnglar för flera år sen och vips hade den blivit kamouflerad till vinflaska. På originalmotivet har flaskan ett snöre med två hjärtan runt halsen, men dessa dolde jag med en vinetikett som jag klippte ut separat och klistrade på. Bakgrundspappret har jag stämplat med svagt grönt och där kom en vinranka från Posh Impressions väl till pass. Flaskorna är utklippta och fästa med distanskuddar. Utstansade bokstäver: QK Studio Skinni Mini.

Maratonkort och loppisrapport

I ett tidigare inlägg lovade jag ju återkomma med bilder på korten som jag gjorde på Kortmakarens nationaldagsmara den 6 juni. Nu är kamera och dotter tillbaka så jag har kunnat fotografera mina maratonkort. I den första utmaningen gällde det att använda papper som man fått i välkomstpåsen och temat skulle vara sommar, sol och semester. Härligt blå kortstomme och somriga ränder inspirerade mig att göra detta kort. Stämpeln med den söta sommarflickan kommer från Bildmålarna och bakgrundstexten från Inkido."Gör ett kort eller en LO med en otraditionell vikning" var en annan utmaning och då fick jag till det här kortet med en variant på altarskåpsvikning. Man viker alltså pappret från båda hållen in mot mitten. Rutan med flickan sitter bara fast i vänstra sidan och följer med när man öppnar kortet och läser hälsningen inuti. Även denna stämpel kommer från Bildmålarna.Vi som var med på maran fick en exklusiv förhandstitt på de allra färskaste motiven, som officiellt skulle släppas först den 8 juni och i välkomstpåsarna hittade vi varsin av dessa nyheter. Lägligt nog var en av utmaningarna att göra ett kort eller en LO med de nya motiven och så här blev mitt bidrag. Det är den prickiga bakgrunden som är Kortmakar-stämpeln. Måsen är från Bildmålarna och jag har använt bokstavsstämplar från Image Tree. Det här kortet hade jag turen att vinna med och som pris fick jag ALLA de nya Kortmakarmotiven från juni-releasen!"Stämpla bokstäver" var instruktionen och jag fortsatte därför med mina små alfabetsstämplar från Image Tree. Fågeln är från Inspirationshuset.

Vi fick vara redo för ett "snabb-insats" när som helst under dagen och ville man vara med var det bara att släppa allt annat man hade för händerna och börja från scratch. Och så var det helt plötsligt dags! Två kort eller en LO var uppgiften och på 22 minuter blankt hade jag stämplat, klippt och klistrat och lämnat in mitt bidrag. Eftersom jag gör ganska enkla och sparsamt dekorerade kort i vanliga fall, så var det här en utmaning som passade mig bra. Och kan man tänka sig - jag vann! Ett fantastiskt pris väntade, nämligen ett valfritt clearstamps-set från Penny Black. Efter lite funderande bestämde jag mig för alfabetet "Zoophabet" med dekorerade bokstäver, jättegulligt och väldigt användbart till barnkort.

Blomrankan på det lila kortet kommer från Kortmakaren och både äppelkvist och text på det gröna kortet är nya motiv från Easer.En liten låda låg det med i påsen och den skulle man dekorera på valfritt sätt. På Inola-lådan blev det löv från Bildmålarna och en liten fjäril från Hero Arts. Och så bokstäverna från Image Tree igen ... det var de enda jag hade med mig i packningen, så de hamnade som synes både här och där.Slutligen en bild på mina vinster från utmaningar och utlottningar under dagen; en scraptidning, inspirationskatalog från Hero Arts, igelkottestämpel och clearstamps från Penny Black, Kortmakarens nya juni-motiv och en QK-die som låg i välkomstpåsen tillsammans med flera ark enfärgat och mönstrat papper och små dekorationsblommor.  Verkligen helt underbara grejer!

Måste också berätta att vi under dagen fick en demonstration av hur man gör mönster på ljuslyktor med Etchal etsningskräm och de som ville kunde också prova på tekniken. Detta hakade jag naturligtvis på, men misslyckades med min ljuslykta så den är tyvärr inte mycket att visa. Inte riktigt min grej, tror jag håller mig till papper och kort istället ... Men den som är nyfiken på vad detta med etsning är kan titta och läsa mer i Kortmakarens blogg här.

Foton från maran med alla pysslande deltagare finns förresten i ett annat inlägg på Kortmakarbloggen här!

Tack än en gång till arrangörerna Maria, Sara och Tina för en härlig dag!Loppisen i lördags blev jättelyckad! När vi öppnade kl 13 blev det snabbt fullt med folk i den lilla samlingslokalen på Tranbärsvägen i Floda. Många fynd gjordes och alla verkade nöjda och glada. Jag blev av med en hel del utrensade stämplar och tillbehör och hittade också lite smått och gott att handla hos de andra säljarna ;-) Det blir helt klart en upprepning av succén i höst - Sara och jag återkommer med datum!

Tack till er som var med och sålde och ett minst lika stort tack till alla som kom och handlade av oss!

Loppis i Floda på lördag!

Loppis med stämpel- och scrapbookingtema

  

Lördagen den 13 juni kl 13-15

  

Samlingslokalen, Tranbärsvägen 24-46 i Floda


Man samlar lätt på sig mycket
material i den här hobbyn ...

Vi är några pysselmänniskor som rensat ut förråden
med sådant som vi tröttnat på
eller av någon anledning inte har använt.


Välkommen att fynda stämplar och
tillbehör - både nytt och begagnat!


Sara/Sagam, tfn 0736-55 55 53

Ingrid/Inola, tfn 0707-80 61 68


Maratonpyssel

I går hade jag en heldag hos Kortmakaren i Floda, som arrangerade sin tredje mara i ordningen. Perfekt pysselväder var det också, lite kyligt och duggregn av och till. Jag startade hemifrån vid 9-tiden och rullade inte in på garageinfarten igen förrän kl 23.30, det kan man kalla maratonpyssel! Men trött var jag inte, bara uppspelt och glad över en otroligt lyckad dag! Precis som förra gången jag var med så hade Kortmakar-tjejerna ordnat en helt fantastisk mara  för oss 25 deltagare. Förutom det generösa arrangemanget med innehållsrikt välkomstkit och servering av frukost, lunch, fika, kvällsmat, frukt, snacks och godis (!) hade de tänkt ut tio roliga utmaningar med omröstning och chans att vinna fina priser. Dessutom var det hela dagen spridda utlottningar av varor som förutom Kortmakaren kom från sponsorerna Hero Arts, Penny Black, Ranger, Reprint, Doodlebug, Quickutz och Petaloo. Alla hade chansen att vinna något fint, även om man inte deltog i utmaningarna. Jag tycker det är roligt att skapa efter lite ramar och får mer gjort då, så jag hakade på åtta av tio utmaningar - och två av dessa vann jag! Tiden gick så fort i detta kreativa och trevliga sällskap och vips hade vi pysslat i ett halvt dygn - drygt 12 timmar.  

Jag skulle gärna vilja visa bilder på de kort jag gjorde under dagen och på det som jag vann i utmaningar och utlottningar, men det får vänta lite för min kamera är på vift några dagar tillsammans med dottern som är på skolresa. Istället kommer här ett tidigare alster och detta hjärtekort tillägnar jag Kortmakartjejerna Maria, Tina och Sara som tack för igår! Jag längtar redan till nästa mara!DT-kort för Prickiform.

Lev här och nu!Ännu ett DT-kort för Prickiform. Deras olika äppelkvistar och -blommor är så ljuvliga och hälsningen väldigt användbar. En fin variant i stil med "Carpe Diem". Jag har färgat in bakgrundspappret med grön Distress-dyna och sen stämplat med samma kulör ovanpå. Blommorna är stämplade på separat papper, utklippta och fästa med distanskuddar så det ser ut som om de svävar i luften.

Ute är det riktigt ruskväder med kyliga vindar och kraftiga regnskurar. Inte utan att man längtar tillbaka till de go'a värmen som vi hade i helgen ...

Blå, blå vindar och vattenJuni månad = sommar! De senaste dagarna har bjudit på strålande solsken och härliga temperaturer. Båten har lagts i sjön, premiärturen har gjorts och nu börjar man längta så smått efter semester.

Här är ett par somriga kort som jag gjort som DT för Prickiform. Jag älskar deras havsmotiv och musslorna är nog mina favoriter! Jag har stämplat och maskat så att det ska se ut som om musslorna ligger lite huller om buller. Målat med distresser och lagt på aningens lite glitterlim.Fyren är väl ett självklart västkustmotiv! Bakgrunden är brayad med en regnbågsdyna så att det ska se ut som lite skymningsljus.

Kolla i Prickiforms blogg - där finns just nu fler av mina senaste DT-kort med utförliga arbetsbeskrivningar till.

RSS 2.0