Välkänt citat"Carpe Diem" börjar nästan bli ett lite slitet uttryck, man får använda det varsamt. Men visst är det fint och tänkvärt! Jag har två stämplar med dessa ord, den ena från InkyWings och nu denna från Easer. Därifrån kommer även den vackra kvisten jag har använt på kortet, ett alldeles nytt motiv. Jag har stämplat flera gånger med samma infärgning och på så vis fått olika nyanser på det gröna.

Ha en skön söndag -"fånga dagen" och njut av årstiden!

Nu blommar det!Vilken ovanligt vacker vår det har varit med grönska och riklig blomsterprakt! Och tack vare relativt svala nätter har blomningen hållit i sig länge. Här är ännu ett kort som jag hann med att göra på pysselträffen i tisdags. Den lilla insekten (är det en humla?) från Alota trivs gott med att sitta och lukta på blommorna. Grattistexten kommer från Inkido.

Nyheter och pysselträffKortmakaren släppte härom veckan en omgång nya stämplar, däribland den här snirkliga blomrankan. Jag blev stormförtjust i den med en gång och nu när jag provstämplat vet jag att den kommer att bli en favorit. Så otroligt användbar och lätt att variera!

Här är ytterligare ett kort med samma motiv, men i en annan färgställning:Apropå nya stämplar, så har även Prickiform lanserat en omgång passande motiv inför sommarens konfirmations- och studentuppvaktningar och jag vill gärna göra lite reklam för dem. I Prickiforms blogg finns massor av fina exempel som DT-gänget gjort, inte bara med just dessa stämplar utan med hela sortimentet. Och bloggen uppdateras ofta!Jag var på trevlig pysselträff igår kväll och fick gjort hela FYRA färdiga kort! Låter kanske inte så imponerande, men det är väldigt ovanligt för mig som mest brukar ha halvfärdiga alster i olika stadier med mig hem för senare montering i pysselkammaren. Kanske har jag äntligen kommit på hur man packar med sig "rätt" saker för att kunna slutföra projekten. Nyinköpta pysselväskan  från Biltema var med och får med beröm godkänt. Jag använde dock bara fickorna på insidan i och med att jag har en annan, lite mindre väska också där jag förvarar allt småplock. Men bagen var rymlig och bra och jag fick plats med hela packningen, skönt att bara ha ett kolli att hålla reda på istället för flera småväskor.

Tack för att du tittar in i min blogg - lämna gärna en liten hälsning, det blir jag glad över!

KonfirmationIdag har vi varit på konfirmation och jag gjorde det här gröna kortet igår kväll att lämna tillsammans med presenten. Har fått dille på fjärilar som ni ser.

Bakgrunden färgade jag in med en brayer och regnbågsdyna och sen stämplade jag "dillkvisten" från Slöjddetaljer längs med kanten för att få ett eget mönsterpapper. Fjärilen kommer från Hero Arts och texten från InkyWings. Har fäst fjärilarna med små distanskuddar bara längs mitten och vikt upp vingarna så att det ser ut som om de är ute och flyger och bara tillfälligt har landat på kortet ...

Fjärilar i massorHärom kvällen stansade jag ut en massa QK-fjärilar som jag skulle ha till ett antal likadana kort. Först ljusblåa och sedan lika många mörkblåa för att kunna byta ut mittendelen. Det såg riktigt roligt ut när alla färdigmonterade fjärilar låg där på skrivbordet, så jag var tvungen att ta en bild.Och så här blev de färdiga korten! Inte en enda stämplad detalj, bara de utstansade fjärilarna och en liten blingsten som dekoration. Bakgrundspappret har jag valsat i min Cuttlebug. Använder den på tok för sällan, det går ju egentligen otroligt fort och lätt att fixa fina strukturpapper.

Just nu njuter jag av ett alldeles nystädat skrivbord med alla saker på rätt plats och gott om utrymme för pyssel ... så länge det nu varar.

Kossor på grönbete

Idag har jag och min dotter varit på Kåhögs gård i Partillle och tittat på "betessläpp" tillsammans med två små kompisbarn. Det går i stort sett ut på att man samlas för att titta på när bonden släpper ut sina kor på våren, ett arrangemang som samlar tusentals åskådare på flera av Arlas gårdar runt om i landet. Själv är jag uppvuxen på bondgård med mjölkkor och har haft lyckan att få vara med om detta åtskilliga gånger under min barndom, men det är ju många stadsbarn som aldrig har sett de ystra kossorna skutta ut i gröngräset efter en lång vinter i ladugården.

Aldrig hade jag kunnat drömma om att det skulle komma så många människor! Vi var på plats i god tid innan kl 10, då det var samling, men redan då var det många bilar på åkern = den tillfälliga parkeringen. Som uppvärmning kunde man först titta närmare på en ko, ett får med sina lamm och två små kalvar som stod i tillfälliga inhängnader på gräsmattan, provsitta i traktorer och grävmaskiner och kika runt på gården.

Det bjöds generöst på mjölk och kanelbullar till alla - och det fanns rikligt av varan!Sen gällde det att hitta en bra plats vid stängslet så vi var redo när det så småningom skulle bli  dags för dagens stora begivenhet kl 11. Vi var ju som synes inte precis ensamma ...Det blev en ganska lång väntan ... men vi hade våra bullar att mumsa på och mycket spännande att titta på, så tiden gick ganska fort.
Så öppnades äntligen dörrarna och kossorna kom skuttande!Först var de lite tveksamma, men sen lockade det gröna, goda gräset.

Ja, det var en upplevelse och en härlig dag!Och efter alla riktiga kossor kommer en stämplad tjur (!) från hÄnglar och stÄnglar. Upplägget och idén har jag lånat från ett kort som hÄngla-Marie hade gjort till en mässa för ett par år sen. Tyckte det var så fiffigt med utstansat QK-gräs runtom som en ram.

Ha en fortsatt skön helg!

Packa pappas kappsäck

Jag är en ensampysslare av stora mått, men det händer emellanåt att jag lämnar min kammare och åker på mässor och träffar. Det är så roligt att träffa gamla och nya stämpelvänner och inspiration får man alltid. Men det här med packning tycker jag är svårt ... Har man hållit på med den här hobbyn i några år så har man hunnit samla på sig en hel del grejer och det är ju omöjligt att ta med sig allt! Efter att flera gånger ha plockat med mig lite av varje, men ändå "fel" saker, har jag kommit fram till en strategi som funkar för mig. Det gäller att planera ett eller flera specifika projekt och sen utgå från detta. Jag brukar först och främst ha med mig en liten verktygsväska från Clas Ohlson med basutrustning i form av pennor, penslar, linjal, sax, skärmatta och -kniv, rengöring, några dynor, tejp, lim, varmluftspistol och lite annat smått och gott. Den här väskan står alltid mer eller mindre färdigpackad på bordet här hemma, bara att grabba tag i. Sen har jag papper i ett speciellt fack för att skydda dem. Resten av grejerna jag behöver har jag haft i lite olika typer av väskor, men ingen har funkat riktigt bra. Dessutom ligger allt i en enda röra och man kan ju inte breda ut sig hur som helst på träffarna. 

Nu har jag hittat denna röda och granna verktygsbag på Biltema - den måste väl ändå vara den ultimata väskan!Massor med fack både längs ytterkanten och inuti - rymlig och bra. Och 119 kr är ju ett kanonpris. Nu längar jag efter att få inviga den redan på torsdag då jag ska hålla en kurs och sen får den åka med på Kortmakarmaran i Floda den 6 juni.

Passar på att visa ett tulpankort när jag ändå är i farten. Motivet kommer från just Kortmakaren.Tulpanerna blommar för fullt i rabatterna, men sommarvärmen är borta för tillfället. Åter dags för några dagars regn och rusk! Förra veckans härliga 25 grader i skuggan är vi inte i närheten av just nu, men förhoppningsvis kommer värmen snart tillbaka. Man vänjer sig lätt vid vackert väder!

Loppis + pysselträff i Floda 13 juni

Loppis med stämpel- och scrapbooking-tema i Floda

- lördagen den 13 juni kl 13-15


Man samlar lätt på sig mycket material genom åren och visst finns det grejer du sällan eller aldrig använder? Stämplar som verkade så kul när du köpte dem, men som sedan blivit liggande? Stora förpackningar med blommor, eyelets eller brads som du bara kommer att använda en bråkdel av och som du hellre kan dela upp och sälja hälften av till någon annan? Papper i massor, hela ark eller spillbitar, som ligger och samlar damm? Band och garner? QK-dies som du inte använder? Andra hobbytillbehör som du tröttnat på eller kanske bara vill byta mot något annat?

Nu har du chansen att träffa likasinnade hobbyfantaster och sälja grejer som du inte behöver, nytt eller begagnat!

Lördagen den 13 juni kl 13-15 anordnar Sara/Sagam och jag en loppis i all enkelhet. Vi håller till i samlingslokalen på Tranbärsvägen 24-46 i Floda (mellan Göteborg och Alingsås). Det är begränsat med utrymme i lokalen, men vi tänker oss att det finns plats för 8-10 "säljare", lite beroende på hur mycket saker man har till salu förstås. Först till kvarn ... Vi som säljer grejer gör det som privatpersoner. Några bord finns tillgängliga, men du kan också ha dina grejer i en enkel låda eller back. Det är smidigast om allt är förpackat och prismärkt i förväg och köparna betalar direkt till respektive säljare. Det kostar inget att vara med.

Är du intresserad av att sälja grejer?

Anmäl dig till sara[snabel-a]gamborn.com senast den 1 juni.


Och du som är nyfiken och vill komma och fynda behöver bara dyka upp.

När loppistiden är slut fortsätter vi som sålt grejer att pyssla tillsammans.

Välkommen!

Ingrid & Sara


1 majSvisch sa våren och så var vi redan inne i maj månad! Naturen är bedövande vacker och man är omgiven av skir grönska, spirande rabatter, blommande körsbärsträd och fluffiga vita slånbärssnår. Tänk om det gick att bromsa tiden en aning, för just nu är det som allra bäst!

På dagens kort är det bara grattistexten från Inkido som är stämplad, alla andra detaljer är utstansade. Lite ovanligt för att vara mig. Bakgrundspappret är embossat i min gröna Cuttlebug.

Mörkret sänker sig utanför pysselrummet och jag har fönstret lite på glänt ... känns nästan som sommar. På radion rullar Karlavagnen med fredagsvärden Marcus Birro - en favorit. Får nog bli en stunds pyssel fram till midnatt.

RSS 2.0