Tre granar

Svisch, så var det redan sista dagen i november och i morgon går vi in i julmånaden. Adventsljusstakar och stjärnor lyser upp i mörkret och en mysig tid ligger framför oss. Jag hoppas att jag hinner med mycket julpyssel framöver.

Här är ett kort helt utan stämplar, bara utstansade detaljer, vilket nog är lite ovanligt för att vara mig.


Stämpla med löv

Nu kom jag helt plötsligt ihåg var jag hittade idén till att stämpla med riktiga löv, som jag visade i ett tidigare inlägg.

Jo, på Hobby och Hantverks blogg, kolla här!

Kanske har ni inte så mycket nytta av det tipset just nu när vi snart går in i december, men jag ville gärna dela med mig av länken. Och innan man vet ordet av så är det höst igen!

Spellbinder-kort

En ny typ av kort har börjat produceras i min pysselkammare, nämligen "Spellbinder-kort". Istället för att lägga diesen i mitten på pappret, placerar man den en aning utanför den vikta kanten på en kortstomme. Man får på så vis ett utstansat dubbelvikt kort, lite som en "åtta". De är jätteroliga att göra!

Idé och inspiration till korten har jag fått från Sari, som är en mycket kreativ pysselmänniska. Hennes alster har alltid "det där lilla extra". I Saris blogg finns det en proffsig beskrivning i You Tube-form där hon visar och berättar hur man gör. Kolla här!

Idag tittade äntligen solen fram några timmar mitt på dagen och det blev perfekt fotoväder. Passade därför på att föreviga mina första Spellbinder-kort.

Granskogen kommer från Stjärnstämplar (vart tog det företaget vägen?) och texten från Magnolia. Notera de små hålen längs kanten, dem har jag smidigt och lätt stansat med min sprillans nya Japanese Screw Punch - mitt absolut bästa inköp på senare tid!
Bakgrundsstämpel från Hero Arts, embossad med mässings-EP,  och samma text som ovan. Det blev små "japanska" hål i kanten här också, kunde inte låta bli!
Bakgrundsstämpel från Hero Arts, tomtenisse och text från October Stamps.
Det behöver ju inte bara bli julkort så här års! Speciellt inte en dag som denna, med sol och 10 milda grader, det är nästan lite vårkänsla i luften! Den prickiga bakgrunden är en stor stämpel från Hero Arts och den glada texten kommer från Stämpelboden.
Hero Arts bakgrunder är i en klass för sig, denna är så otroligt läcker. Från samma företag kommer texten - stämpeln inköpt på loppisen i Floda i våras och nu använd för första gången. Stämplade mönstret med Distress-dyna och "suddade" direkt med en svamp för att få lite gammaldags känsla.

Ha en riktigt fin helg - nästa söndag är det Första Advent!


Tomtenissar

Här är ett DT-alster för PRICKIFORM som jag inte har visat här i bloggen förut. Ni känner säkert igen de söta små tomtenissarna i cirkel som jag använt till flera kort tidigare. Guldembossade stjärnor på det prickiga bakgrundspappret. Fotot togs en solig höstdag för några veckor sen, se hur skuggorna faller bakom de upphöjda motiven. Det var då det! Nu i mörka november är det verkligen svårt att finna ordentligt med dagsljus för att kunna få skarpa fotografier. Har några nygjorda kort som väntar på att plåtas, förhoppningsvis blir det chans till det i helgen.

Kul att så många hittat hit, är så nyfiken på vilka ni är. Skriv gärna en liten kommentar så blir jag glad!


HöstruskOnsdagen har bjudit på regnigt, blåsigt och riktigt ruskigt novemberväder. Grått är bara förnamnet! Kände inte precis för någon långpromenad som annars på min lediga dag, utan satsade på inomhuspyssel istället. Jag började med att röja ordentligt på bordet, där grejerna åter tagit överhanden och arbetsytan var minimal. Sen blev det lite allmän omorganisation av bara farten, ett ständigt pågående projekt. Sorterade också in alla stämplar och tillbehör som varit ute "på vift" den senaste veckan - först på maran i lördags och igår på pysselträff med kompisarna. Konstaterade att det var länge sen jag använde mina stämplar från Stampscapes, de kommer fram i perioder. Visst är motiven vackra och uttrycksfulla så här stämplade i svart på en brayad bakgrund!

Stampscapes säljs här i Sverige hos InkyWings och det finns numera både monterade och omonterade stämplar i sortimentet.

Kortmakarmara 14 november

November månad verkar bli en riktig pysselmånad för min del. Förra helgen loppis och denna helg var det dags för den efterlängtade Kortmakarmaran, den tredje i ordningen för mig. Start kl 10.00 och maratonpyssel till kl 22.00 i sällskap med glada pysselkompisar - en ren fröjd för början till slut! Tusen tack till Kortmakar-tjejerna för ännu ett fantastiskt arrangemang - ni är bara bäst! Alla fick en välfylld välkomstkasse, det var mycket generösa priser till utmaningarna och många "spontan-utlottningar" under dagen från sponsorerna Penny Black, Hero Arts, Inkido, Quickutz, Reprint, Scraphouse, Ranger, Petaloo, Papperalla och Kortmakaren! Ja, ni förstår - rena julafton! Ett stort tack också till alla dessa företag!

Hela tio utmaningar kunde man delta i om man ville och jag hann knåpa ihop bidrag till några av dessa:


Vintage-kort med stämpel från Deleesias underbara nya set "Mer sirlig jul" (säljs hos Kortmakaren och vi fick en stämpel var i välkomstkassen). Bakgrunden är gjord med en stor stämpel från Hero Arts som jag köpte i butiken. Den har stått på önskelistan ett tag och det fanns ETT enda exemplar kvar på hyllan - vilken tur, det var nog meningen att jag skulle ha den!I den här utmaningen skulle vi dekorera en färdig presentask och man måste använda stämplar på något sätt. Hero Arts-bakgrunden har fått sällskap av en textstämpel från October Stamps.Dekoration av en tag. "Julefrid" är en del av en längre textstämpel från PRICKIFORM. Jag gillar verkligen typsnittet! Det vintriga mönsterpappret är från Inkidos kollektion.Att göra eget mönsterpapper är något som passar mig perfekt och i denna utmaning var det just det som gällde. Inga färdiga mönsterpapper fick användas. Snöstjärnebakgrunden har jag gjort med stämpel från Slöjddetaljer. PRICKIFORMs fina granstämpel känner ni väl igen vid det här laget och som ram skymtar granbården från samma företag.Det här var nästan det roligaste av allt! Kortmakar-Tina lärde oss hur man viker en ask med utgångspunkt från två matchande 12 x 12 inch-papper (just dessa är från Inkido). Ser ganska invecklat ut, men var faktiskt lätt som en plätt! Känner på mig att det kommer att bli många sådana askar framöver i Inolas pysselverkstad!En detaljbild av dekorationerna på locket. Textstämpel från Inkido - hur vacker som helst.

En annan rolig utmaning var att vi som satt runt samma bord skulle göra ett kort tillsammans. Alla skulle tillföra något och det skulle finnas något stämplat och något embossat på kortet. Vi fick med gemensamma krafter till ett jättefint kort, som jag tyvärr inte har någon bild på. Vi lämnade nämligen kvar det i butiken som en hälsning till Kortmakar-Maria som hade födelsedag just denna dag. Stort grattis till dig, Maria och tack för en jättetrevlig dag!

Efter en intensiv heldag som denna brukar man känna av en viss "stämpel-baksmälla", men tvärtom är jag mer pysselsugen än någonsin, full av inspiration!


Höstfärger igen!Och här kommer ännu ett brunt kort! Någon som blir förvånad? Kanske lika bra att ge efter och konstatera att detta är "mina" färger, dem jag  tycker allra bäst om att arbeta med. Den klassiska julhälsningen kommer från PRICKIFORM och se så perfekt den passar i formatet till Spellbinders ovala dies. Bakgrunden är gjord med två olika typer av mönsterpapper, lite lapptäcke över det hela.

Nu har jag packat ihop de viktigaste av mina pysselgrejer och några nya, ännu oanvända stämplar att ta med till Kortmakarmaran i Floda i morgon. Jag ser fram emot en härlig lördag tillsammans med likasinnade. Kl 10 - 22 blir det pyssel för hela slanten. Låter länge, men dagen går väldigt fort när man har så roligt och det händer något hela tiden. Det är tredje gången jag är med och det är verkligen ett fantastiskt arrangemang på alla sätt och vis. En inspirerande dag som lyser upp novembermörkret.

Juliga askar

Nu är det full rulle i tomteverkstaden! Jag har handlat på mig ett rejält lager tändsticksaskar som jag tänker dekorera inför julen. Har några beställningar och askarna är också fina att ge bort tillsammans med t ex ett par hemstöpta ljus. Här är några av mina alster från dagens pysselstund. Fortfarande ganska mycket åt det murriga hållet när det gäller färgerna, men lite rött och grönt har jag i alla fall fått med! Det tar sig!På pepparkakeasken har jag stämplat en jultext från October Stamps. Stjärnasken är dekorerad med text från PRICKIFORM och därifrån kommer även grangirlangen. Utstansade QK-figurer och självhäftande halvpärlor.En mellanstor ask med samma PRICKIFORM-text, dekorerad med julstjärna från Quickutz. Just denna storlek på tändsticksask (7 x 5 cm) gillar jag mycket, men de verkar vara svåra att få tag på. Letade idag både på Willys, Hemköp och ICA Maxi utan resultat. Har bara kvar ett par askar från förra året och vill gärna ha fler.

Något tips om var jag kan hitta dem i Göteborgsområdet?

Blinka lilla stjärna

Tillbaka till julkortsverksta'n! Här har jag fyllt hela kortet med ett och samma motiv. Den juliga och fina stjärnrutan kommer förstås från PRICKIFORM och det finns även hjärtan och granar i samma modell, både som positiva och negativa varianter.

Märker att jag fastnat rejält i de murriga naturfärgerna och utan att jag tänkt på det har jag tagit med mig höstkulörerna in i jultemat ... Ska försöka utmana mig själv och plocka fram lite klarare färger i kortmakeriet nästa gång jag slår mig ner vid pysselbordet!


Höstpromenad

Jag hann med en promenad i duggregnet innan skymningen föll, vilket den gör allt tidigare så här års. Konstaterade att de flesta löven hade fallit till marken, men ännu fanns det färgprakt i naturen, framför allt i ett parti av bokskog. Där fick jag stanna till och titta lite extra, det var så otroligt vackert.

Ett sista (?) höstalster fick det bli mellan julkorten, den här gången i form av en tag.Stämplar från October Stamps (rönnlöv och bakgrundsruta), Osmil (litet löv) och Hero Arts (frimärke).


Loppisen i Floda igår blev riktigt lyckad och det känns kul att det blivit en tradition med arrangemanget, detta var tredje gången i ordningen. Tack till alla som var med och sålde och ett extra stort tack till er som kom och handlade och hjälpte oss att bli av med grejerna. En aning lättare packning hade jag på hemvägen, men fortfarande är det en hel del stämplar och andra prylar kvar i lådorna och där får de stanna ... Utrensningen fortsätter och till våren blir det förstås en ny loppis!

Underbara sparktur

När jag var barn och bodde på landet hände det faktiskt ganska ofta om vintrarna att vi kunde åka sparkstötting ut till stora vägen och skolbussen - även här på Västkusten. Numera är det mest dimma och regn som gäller från oktober till mars ungefär på våra breddgrader. Idag verkade det på väderleksrapporten som om vi skulle kunna få lite snö, men det enda jag såg var några vilsna flingor med snöblandat regn som sakta dalade ner på vindrutan när jag åkte till jobbet i morse. Sen var "snöfallet" över för denna gång. Gissar att det blev desto mer inåt landet istället.

Apropå sparktur så tänkte jag visa ännu ett nytt motiv från PRICKIFORM. De har ju släppt otroligt många stämplar i under året, bl a en hel serie med de mogna damerna Rut och Siw i olika situationer. Här är det en av tanterna (vet inte vem av dem) som är ute på glid en strålande solig vinterdag!

Himlen är en enkel variant av en rolig teknik som jag hittade på Splitcoast Stampers inspirerande sida - Brayered sky.Kvällen har jag ägnat åt fortsatt utrensning av stämplar och material inför loppisen på lördag. Har grävt djupt i lådorna efter grejer som jag sällan eller aldrig använder och försökt vara tuff och realistisk. Bättre att sakerna kan få komma till glädje och användning hos någon annan. Läs mer om loppisen här! Kanske ses vi i Floda?


Loppis på lördag!


Loppis med stämpel- och scrapbookingtema

Lördagen den 7 november kl 13-15

Samlingslokalen, Tranbärsvägen 24-46 i Floda

Man samlar lätt på sig mycket material i den här hobbyn …

Vi är några pysselmänniskor som rensat ut förråden med sådant som vi tröttnat på eller av någon anledning inte har använt.

Välkommen att fynda stämplar och tillbehör – både nytt och begagnat!

Sara/Sagam, tfn 0736-55 55 53
Ingrid/Inola, tfn 0707-80 61 68


Mer julinspiration

På pysselfronten är det mest julkort som gäller just nu med fokus på de underbara stämplarna från PRICKIFORM. Bakgrundstexten "When you wish upon a star ..." med sin vackra snirkliga skrivstil är väldigt användbar och har blivit en riktig favorit. På det här kortet har jag valt att låta texten vara det enda stämplade motivet och istället koncentrerat mig på dekorationerna. Det var första gången jag använde min alldeles nya kantstans från Martha Stewart (Doily Lace). Denna omåttligt populära stans verkar finnas i nästan alla pysslares ägo just nu och inte heller jag kunde stå emot. När jag såg att den såldes på mässan i Partille i september slog jag till direkt!

Ett litet lager av dekorerade tändsticksaskar är bra att ha som "gå-bort-presenter" i juletid. Förutom guldembossade detaljer glittrar denna ask av bruna blingstenar.Det är kul att göra tags att sätta på julklapparna, en alldeles lagom stor yta att jobba med. Hälsningen kan man skriva på baksidan.Stjärnorna finns i fyra olika storlekar och på det här kortet har jag embossat dem med guld-EP och dekorerat med halvpärlor. Bakgrunden är infärgad med svamp och färg från en blå Adirondack-dyna.Det var allt för idag, mer inspiration kommer i bloggen inom kort!


RSS 2.0