Granbarrsdoft

Den nya granstämpeln från PRICKIFORM är verkligen otroligt fin och väldigt naturtrogen. En klassisk gran där vartenda barr syns! Med så vackra motiv är det lätt att bli inspirerad. Idag visar jag en rad DT-kort som blev klara lagom till stämpelmässan i Göteborg härom sistens. Även texterna kommer från samma företag.Bland nyheterna finns också en granbård som är mycket användbar.

Vill du veta hur jag har gjort korten? Titta då i PRICKIFORMs blogg där detaljerade beskrivningar finns.


 Passar också på att påminna om detta trevliga arrangemang:


Loppis med stämpel- och scrapbookingtema


Lördagen den 7 november kl 13-15

Samlingslokalen, Tranbärsvägen 24-46 i Floda

Man samlar lätt på sig mycket material i den här hobbyn …

Vi är några pysselmänniskor som rensat ut förråden med sådant som vi tröttnat på eller av någon anledning inte har använt.

Välkommen att fynda stämplar och tillbehör – både nytt och begagnat!

Sara/Sagam, tfn 0736-55 55 53
Ingrid/Inola, tfn 0707-80 61 68


En gammaldags jul

Tack för alla positiva kommentarer om höstkorten där jag använt riktiga löv som stämplar. Roligt om jag lyckats inspirera någon! Nu är det kanske dags med lite julkänsla efter allt det höstiga? Här är några kort som jag gjort för PRICKIFORM på temat "En gammaldags jul".
Naturens egna stämplar

På en tekniksida jag surfade förbi (kommer just nu inte på var) fick jag tips om att man kunde färga in riktiga löv och göra "naturliga" bakgrunder. Det snappade jag upp och igår när jag gick i skogen hittade jag perfekta lönnlöv, precis lagom stora för att passa på ett kort.

För att tekniken ska funka får det inte vara knastertorra löv, utan fortfarande med spänst i sig. Man lägger lövet med framsidan neråt på en stämpeldyna och drar över ytan med en ganska hård pensel. Sen tar man upp lövet, placerar det på pappret och drar åter över ytan med penseln innan man lyfter upp det. Upprepa proceduren med andra höstfärger. Jag använde Adirondack-dynor i färgerna Butterscotch och Rust och så här blev mina kort:

Text från Magnolia.

Ugglestämpel från Hero Arts (clearstamp).Text från InkyWings.


Biltur och mässa


Idag har det varit en solig och härlig höstdag, men isande kallt i vinden. Inte precis läge för att åka cabriolet med bara en tunn sjalett om huvudet. Nej, nu är det vantar och mössa som gäller! "Underbara biltur" är ett av alla roliga motiv som PRICKIFORM tagit fram under året med de mogna damerna Rut och Siw. Även texten kommer från samma företag och den passar i många olika sammanhang.


Förra helgen var det dags för höstens andra mässa för min del. Denna gång var det Nordiska Stämpel- och Scrapmässan som gick av stapeln i fina Eriksbergshallen här i Göteborg. Jag hade den stora glädjen att få vara en i gänget som bemannade Kortmakarens välfyllda monter, företaget som också stod som arrangör för hela mässan. Många hobbyfantaster passade på tillfället att kolla in utbudet nu när så många företag hade samlats på en och samma plats. Flest besökare var det på lördagen, något lugnare dag 2, så som det brukar vara.

Bilder från mässan finns i Kortmakarens blogg.


Samarbete

Dagens kort är ett samarbetsprojekt mellan mig och min dotter. Igår fixade hon några jättefina bakgrundspapper med distressrefiller och vatten och kände inte för att göra kort med dem. Det nöjet fick jag! Den underbara fågelstämpeln kommer från Crafty Individuals och prickiga bakgrunden är en stor stämpel från Hero Arts.

Jag har i dagarna fått ett spännande DT-paket från PRICKIFORM med alldeles nya julstämplar, som jag ska ta itu med i helgen. Fantastiskt fina är de, lite gammaldags stuk. Och nästa helg är det mässa igen, denna gång Nordiska Stämpel- och Scrapmässan på Eriksberg i Göteborg. Missa inte det!

Sara/Sagam och jag planerar förresten en ny loppis i Floda med stämpel- och scrapbookingtema den 7 november kl 13-15. Det blir den tredje i ordningen. Om du vill vara med och sälja, så hör av dig till mig!


Färgglatt

Orange är en färg jag inte använder speciellt ofta - därför utmanade jag mig själv till att göra det här kortet med motiv från Hero Arts. Har stämplat två gånger med samma infärgning (Distress - Spiced Marmelade), därför blir det olika nyanser på blommorna.Apropå färg. På Papperskraft-mässan förra helgen investerade jag i några av de 56 nya Promarkerfärgerna, som kommit till Sverige alldeles nyss. De är komplement till de nästan hundra som finns sen tidigare... På bilden syns några av de ljuvliga rosa/lila/blå nyanserna som erbjuds. Om man som jag är hopplöst vankelmodig, så är det väldigt svårt att välja bland dessa underbara kulörer. Det hade kanske varit allra enklast att helt enkelt köpa rubbet, men dels blir det ju en ganska kostsam historia och dels tycker jag faktiskt inte att man behöver riktigt alla, då många är relativt snarlika. Nu har jag i alla fall ett bra urval som funkar för det mesta jag vill färglägga.


RSS 2.0