Dagens förvaringstips

Det här med organisation av pysselrummet är ett ständigt pågående projekt och IKEA är verkligen ett eldorado när det gäller smarta förvaringslösningar. Förutom mina älskade stämpelhurtsar Sture, småbyråerna och annan inredning i mitt pysselrum, har jag under åren hittat allsköns praktiska prylar på detta varuhus. Och i helgen fick jag ytterligare ett smart tips som jag nappade på direkt. Tack Åsa

Vi snackar om förvaringslådan Krus - vilken höjdare! Den låga lådan är alldeles lagom bred för Promarker-pennorna och man kan sätta i två avdelare för att sortera upp dem i färggrupper och lättare hitta kulören man söker.

Här är lådan med det genomskinliga locket på.


Jag började med att köpa fyra lådor och tre av dem har jag fyllt med pennor.
Den fjärde lådan hittade jag ett annat användningsområde till, nämligen som förvaring av Cuttlebugs alfabets-dies. Perfekt passform!Den högre modellen av lådan har jag sedan tidigare till mina "till-salu-kort" och dem har jag sorterat i olika kategorier så att man lätt kan hitta ett passande kort till rätt tillfälle. Har tänkt att komplettera med högre mellanväggar av papper där jag skriver namnet på kategorierna.

Papperskraft-mässan i helgen var förresten helt underbar!

Jag är så glad för att jag även i år fick chansen att hjälpa till i InkyWings monter tillsammans med vännerna Lisa, Åsa och Susanne. Det har nästan blivit lite av en tradition och det är så roligt att träffa alla glada och positiva pysselmänniskor, både företagare och kunder! Också kul att se mina DT-kort i Prickiforms fina monter :-)

Jag har några bilder i kameran som hamnar här i bloggen så småningom. Men om ni är nyfikna, så kika i Lisas blogg - där finns en hel radda foton!

Höstluft

 

Jag gillar verkligen hösten! Idag har det varit en sådan där härlig dag med hög och klar luft, sol och skurar om vartannat och lite lagom blåsigt. Det är fortfarande ganska grönt i skogen, men björkarna har börjat gulna och ett och annat höstlöv har fallit. Det blir mörkt fort om kvällarna, men det är inte helt fel att med gott samvete få kura inomhus, tända upp i pysselrummet och plocka bland papper och stämplar.

Den här söta älgen som sitter och myser i sin favoritfåtölj kommer från Hanna Stamps.

Nu är det snart bara timmar kvar tills portarna öppnas för höstens upplaga av mässan Papperskraft i Partille - det ser jag fram emot!


Ute och cyklarHär är ett stämpelmotiv i serien Underbara damer som PRICKIFORM har släppt i höst. Visst är det en härlig tant som står där vid sin cykel med den rikliga äppelskörden i sin korg och blomkruka på pakethållaren, troligen på väg till sin väninna. Fast hon måste nog leda cykeln försiktigt om inte lasten ska ramla av ...Och här är ett annat kort med cykeldamen där jag har använt samma mönsterpapper, för övrigt samma som i förra inlägget. Rundlarna är utstansade med Spellbinders.

PRICKIFORM har förresten en utlottning på några av nyheterna. Klicka här och läs mer!

Nästa helg inleds mässhösten med Papperskraft i Partille och jag kommer som vanligt att hänga på mässan en del  - ses vi där?

Äppelkäcka kort

Jag fortsätter att visa några av de senaste DT-korten som jag gjort för PRICKIFORM. Så här i skördetider har jag lekt lite med motivet "Tre små äpplen".På det första kortet har jag maskat ett av äpplena ett antal gånger för att få en hel hög med frukt. Det var lite pilligt och ibland fick jag täcka upp till tre äpplen samtidigt för att linjerna inte skulle gå i varandra, men det gick utan att jag behövde klippa isär motivet.
Här har jag gjort rapporter med äppeltrion så att det blir ett bakgrunds­papper. Stämplade sen ett par äpplen på separat papper, målade dem och fäste ovanpå bakgrunden med distanskuddar. Lackade hela ytan så att de glänser fint.
Och på det sista kortet är äpplena stämplade efter varandra i bårder och jag har fogat samman äppelremsor växelvis med mönstrat papper. En bra idé för att få användning av spillbitar!
Mönsterpapper och kortstommar finns också i PRICKIFORMs sortiment.


I am sailing

Solen fortsätter att förgylla septemberdagarna och därför håller jag mig envist kvar vid sommarmotiven ännu ett litet tag. Tids nog blir det höst på riktigt. Här är ännu några DT-kort för PRICKIFORM med en söt liten segelbåt, moln och passande text. Det läckra mönsterpappret (med limegrön baksida) och blå kortstommar kommer från samma företag.En detaljbild:


En smak av (sen)sommar

Halva september har nästan gått, men den här helgen har vi haft rena sommarvärmen här på Västkusten. Strålande sol från en blå himmel! Fast det märks förstås att hösten är på gång, för luften är hög och klar och kvällen kommer lite tidigare. Här är ett par DT-kort som jag har gjort för PRICKIFORM med bär på strå och passande text därtill. Björnbär finns det gott om i år och med lite tur kan man fortfarande hitta några enstaka smultron i rabatten. En smak av sommar!


Återbruk

 

Nu har det hänt igen - jag har plockat upp en bortsorterad stämpel från loppislådan! Det är faran när man en dag får för sig att kolla vad som egentligen hamnat där på sista tiden. Man kan ångra sig helt enkelt. Den här gången återupptäckte jag blomman från Hero Arts och fick en idé till detta kort.

Bakgrunden har jag färgat in med svamp och lila Distress-dyna. Sen har jag med samma färg stämplat en snirkel från Forma Hantverk upprepade gånger över ytan och slutligen sprayade jag lite lätt med vatten ovanpå för att få akvarelleffekt. Blomman färgades in med lila och grön dyna. Grattisstämpel från Arkivet.


Hösthumla


 
Ännu ett kort med bruna och murriga höstfärger! Bakgrunden har jag fixat till genom att stämpla en fyrkant från October Stamps och en cirkel från Hero Arts lite här och där med två olika bruna Distress-nyanser på naturfärgat papper. Den söta humlan kommer från hÄnglar och stÄnglar och är ett av mina favoritmotiv därifrån. Strået och texten finns i InkyWings breda sortiment.

Efter en härligt solig, men blåsig söndag väntar en ny arbetsvecka!


Färglöst

Som omväxling är det roligt och utmanande att hålla sig till svart-vitt-grått, utan några som helst färginslag. Det blir ganska effektfullt och motiven kommer till sin rätt på ett helt annat sätt. Här är en trio kort som jag pysslade med igår kväll när höststormen ven utanför huset och regnet föll på diagonalen. Ganska mysigt trots allt.

Stämplar från InkyWings (etikett), The Stamp Mill (bakgrundstext), Stämpelboden (snirklar), Inkido (grattistext), Hero Arts (fjäril).Stämpel från Inkido, utstansade QK-sländor, bakgrunden embossad med Cuttlebug (Swiss dots).CB-embossad bakgrund, utstansade CB-löv som jag stämplat och silverembossat med prickig bakgrundsstämpel från SonLight.


BlomrutorFortfarande dröjer sommaren kvar, trots att vi kommit ett par dagar in i september. Men det känns ändå att hösten är på intåg, kvällarna blir mörkare och det är lite klarare luft. Inte mig emot, jag gillar verkligen hösten. Äntligen kan man börja frossa i murriga höstfärger! Här har jag stämplat blomrutan från Forma Hantverk i brunt på gult papper och monterat i fyrkanter.

Fjärilarna kommer från Hero Arts och är fästa med distanskuddar längs mitten, vingarna får flaxa fritt.


RSS 2.0