Vallmo

Jag hittade en fin vallmostämpel från Penny Black i gömmorna härom dagen. Köpte den i höstas, men hade alldeles glömt bort den. Det blev två kort på raken i olika färgställningar. Lika, men ändå olika.

Och så den obligatoriska "prickbakgrunden" från Son Light, som jag stämplar över motivet på i stort sett alla kort. Tycker så jättemycket om den för prickarna ger liv åt en annars ofta tråkig bakgrund.

Annars laddar jag inför loppisen i Floda på lördag. Har rensat ut massor med stämplar, både monterade och omonterade, band, blommor, stansar, QK-dies m m. Det märks ingen större skillnad i pysselrummet ... men det känns skönt att sortera bland grejerna. Hoppas att de kan komma till glädje hos någon och att jag slipper släpa hem allt igen.

Sen har jag förstås också Kortmakarmaran att se fram emot, det är samma dag i samma lokaler. Spännande att se hur det blir nu när vi är ungefär dubbelt så många deltagare och inte hålls i affären som tidigare. Kl 10 - 22 är det som gäller och det låter länge, men det brukar inte vara svårt att få tiden att gå ...

Blommor av kaffefilter

Inför PRICKIFORM-träffen med DT-gänget förra lördagen hade vi alla fått i uppdrag att förbereda en demo av en teknik eller en kortvikning. Tesa har alltid mycket kul på gång och vi blev helt fascinerade av det hon hade att visa - hur man tillverkar egna blommor av vita kaffefilter. Grunden är ett antal utstansade rundlar som man färgar in genom att spraya dem med vatten blandat med distressfärg och sedan "knycklar" man till dem och låter dem torka. Det är roligt att göra egna dekorationer från grunden istället för att köpa färdiga fabrikstillverkade. Billigt blir det också!Här har vi Tesa "in action"!Det här kortet gjorde jag med min blomma. Bakgrundspappret är dekorerat med en av PRICKIFORMs äppelkvistar.Kortet är för övrigt gjort med en vikning som Birgitta lärde oss under dagen. I fickan kan man lägga en tag med ett litet meddelande eller tänkvärda ord.Så här ser kortet ut när man viker upp det. Man kan givetvis göra det öppningsbart åt andra hållet också, men detta tyckte jag var fint och lite annorlunda.En närbild på blomman - visst ser den ut lite som en nejlika?Vill du veta hur man gör de fina blommorna? Kika då på den här utmärkta instruktionsvideon på Tesa Prickiformar. Där finns för övrigt många andra tips på roliga vikningar och spännande tekniker. En guldgruva om man behöver inspiration! 

Lycka till!

Maskad bakgrund

En jättetrevlig mässdag i Kungälv är förbi. Strålande vårväder lockade ut shoppingsugna pysselmänniskor i massor och ett tag var det nästan svårt att ta sig fram i gångarna i den mysiga, men inte så stora mässlokalen. Det var minst sagt knôkafullt, som man säger på göteborgska. I Kortmakarens monter var det fullt ös från det att dörrarna slogs upp exakt kl 11.00, men framåt sena eftermiddagen fanns det möjlighet för mig att kika runt lite. Det är svårt att vara på mässa en hel dag utan att handla någonting - alltid nya frestelser! Om inte annat är det inga problem att hitta en del smått och gott i den egna montern ...

Den här gången satsade jag bland annat på denna fina kompassros från Tim Holtz som man kan maska som en bakgrund. Den är av tunn plast, som häftar fast lite lagom i pappret medan man kan spraya med Adirondack Color Wash eller som jag har gjort, dutta med svamp och färg från en dyna. Sen är det bara att dra bort masken och spara den till ett senare tillfälle.Den ståtliga fullriggaren är en nyhet från October Stamps. Kombinationen såg jag först i Chruss blogg, titta här på hennes fina kort.

Mässa i Kungälv 24 april

Härliga lördag! Jag kommer att tillbringa hela dagen i Kortmakarens monter.

Klicka på bilden för att komma till mässans hemsida för mer information!Många företag deltar, även PRICKIFORM.

Ses vi där?


Motivet i fokus

När man har en så vacker och tänkvärd text som denna tycker jag att man ska hålla kortet så rent som möjligt för att inte "störa" budskapet. Här har jag gjort en distressruta, dvs jag har maskat pappret och färgat in bara en fyrkant med svamp och färg från en dyna. En bra beskrivning på tekniken finns här. Hjärtat är stämplat först på bakgrunden och sedan en gång till på separat papper, utklippt och fäst med distanskuddar.Stämplar från PRICKIFORM.

Dekorerad påse

Ett av projekten på lördagens inspirationsdag hos PRICKIFORM var att piffa till en påse på valfritt sätt. Så här blev min variant. Det var inte lätt att fotografera den ska jag säga eftersom det blåste ganska friskt ute på altanen hos Katarina. Fick försöka några gånger tills jag till slut lyckades trycka på knappen innan påsen välte eller flög iväg en bit.

 Den här påsen med innehåll blir en fin present till en trädgårdsälskare!


Inspirationsdag

Igår samlades Designteamet hos Katarina i det mysiga PRICKIFORM-huset i Torslanda för en inspirationsdag - med tanken att utbyta idéer, lära av varandra och prata om det framtida arbetet. Vi hade en härlig dag med trevlig samvaro, mycket skratt och skaparglädje. Och som vi blev servade med fika, lunch, middag osv - man kände sig verkligen bortskämd!Lisa, jag, Carro,Tesa, Katarina och Ciza (Annika och Birgitta anslöt senare).

Fler foton finns i Tesas blogg och i Carros blogg. Exempel på vad vi arbetade med under dagen kommer i PRICKIFORM-bloggen så småningom. Jag kan också tipsa om att PRICKIFORM finns med på Kongahällamässan i Kungälv nästa lördag, den 24 april!

Loppis 1 maj

Nu är det dags igen!

Välkommen till loppis med stämpel- och scrapbookingtema i Floda


Tid: Lördagen den 1 maj kl 11-13

Plats: Floda Lada (bakom Alléskolan)

Sök på ”Floda Allé, Floda” på hitta.se så kommer tydlig karta fram.

-----

Man samlar lätt på sig mycket material i den här hobbyn …

Vi är några pysselmänniskor som rensat ut förråden med sådant som vi tröttnat på eller av någon anledning inte har använt.

Välkommen att fynda stämplar och tillbehör – både nytt och begagnat!

Ingrid/Inola, tfn 0707-80 61 68

Sara/Sagam, tfn 0736-55 55 53


PS. Välkommen att ta kontakt med någon av oss om du vill vara med och sälja, det finns ett par platser kvar. Först till kvarn …


Vårstädning

De senaste dagarna har jag städat i pysselrummet och rensat ut stämplar och grejer som jag inte använder längre. På 10 år hinner man samla på sig en hel del prylar i den här hobbyn ... Det är så lätt att man behåller stämplar ifall om att, men när åren går och man faktiskt aldrig plockar fram just det motivet är det kanske dags att sortera ut det. En del stämplar har jag lagt ut till försäljning på forumet Svensk Scrapbooking och annat tänkte jag försöka sälja på vårens traditionella loppis, som Sara-Sagam och jag arrangerar i maj. Återkommer med datum!

Annars gläds jag åt den ljuvliga våren med strålande sol som värmer upp luften till gott och väl 15 grader mitt på dagen. Det har ännu inte börjat grönska på allvar i naturen och ärligt talat ser det ganska trist ut nu med allt grått fjolårsgräs. Men härom dagen hittade jag denna lilla färgklick i rabatten - vårens första blåsippa!


Lace background

Hero Arts har en kollektion med härligt stora bakgrundsstämplar som täcker ett helt kort, bl a denna med spetsmönster som är den nyaste i min samling. Så här läckert blir det om man embossar i vitt på turkost papper.

Blomman är gjord med tre olika stansar från Punch Bunch. Bladet är en Bosscut-die.

Parasollfjäril

Papilio Macháo är ett av de nya motiven från October Stamps som jag beställt - en helt underbar collagestämpel! Jag har alltid varit svag för fjärilar och då kunde jag förstås inte motstå denna. Idag har jag gjort tre kort med fjärilen - lite olika stilar och tekniker. För första gången på länge kunde jag också fotografera korten utomhus i härligt soligt vårväder!
Texterna kommer även de från October Stamps. Bakgrunden på det översta kortet är gjord med en av Hero Arts stora blockstämplar - Dots and flowers - inköpt hos Kortmakaren.

Det som är bra med collagestämplar är att man inte behöver så mycket övrig utsmyckning på korten, motiven står bra för sig själva. Man kan istället jobba med bakgrunden; kanske färga in med distresser som jag gjort på kortet här ovanför eller braya med regnbågsdyna. Möjligen färglägga någon liten detalj i collaget.

God fortsättning på helgen!


Tulpanfrossa

Om man maskar tulpanen från PRICKIFORM och stämplar många gånger får man en härligt fyllig rabatt.Tyckte härom dagen att det var hög tid att byta bannern till något lite mer vårligt tema och använde samma tulpan! Märks det att jag gillar den?

Nu blir det strax vintagekort. Kunde inte låta bli att köpa på mig några av de allra nyaste motiven från October Stamps och de är helt underbara. 

Inola härmas

Ibland är inspirationen som bortblåst och för att komma igång igen brukar jag bland annat kika runt på andra pysselbloggar. En fantastiskt duktig kortmakare jag ofta besöker är Biggan. Hennes välgjorda och stilrena kort tilltalar mig mycket! För det mesta räcker det att jag lånar någon liten detalj, en annorlunda teknik eller ett färgval, men denna gång har jag liftat så gott som hela konceptet på det här vackra kortet.De nya Distresserna Victorian Velvet, Spun Sugar och Crushed Olive får stå för de milda färgklickarna. Stämplar från Stampendous (blommorna) och October Stamps (texten).

Sommarkänsla

Soliga sköna påskdagar får mig att ana att det finns en sommar runt hörnet. Det gjorde mig inspirerad att skapa några kort med stämplar från Carin Anderssons kollektion. De såldes hos Magnolia för några år sen, men tyvärr går det inte att få tag på dem längre. Fyra olika hann jag samla på mig, men är lite ledsen för att jag inte slog till på de andra motiven innan det var för sent. Jag tycker väldigt mycket om dem! Kan tipsa om att Carin också designat flera fantastiska collagestämplar för amerikanska Stampington och dessa finns fortfarande på marknaden.Snäckan är stämplad en extra gång på separat papper, målad och utklippt och sen har jag embossat över hela ytan med clear EP. Fäste snäckan med distanskuddar ovanpå motivet för 3D-effekt.Tre vackra hyacinter som passar både på våren och till jul.Jordgubbe, modell större!


Collage i gröntDet här med collagestämpling gav verkligen mersmak och jag har testat igen, denna gång har jag hållit mig till en och samma färgskala. Det blev ett vårgrönt kort med bara stämplar från PRICKIFORM. Jag har använt den nya distressfärgen Crushed Olive.

Apropå collage - titta in hos October Stamps som gjort en omstart med nya motiv i lite vintagestil - helt underbara! Jojo har dessutom rea på sina utgående motiv till oslagbara priser, här kan man fynda stämplar från 2 kr och uppåt.

Önskar alla en Glad Påsk och hoppas att det blir tid till mycket pyssel i helgen!

RSS 2.0