Maskning på nytt sätt

På besök hos Arkivet härom veckan såg jag ett kort med en lite annorlunda maskning. Man fick intrycket av en papperslapp med invikta hörn. När jag kom hem var jag tvungen att testa och så här blev resultatet. Ganska läckert, eller hur?Jag har utgått från ett vitt bakgrundspapper. Tog sen en bit vanligt kopieringspapper, rev till en rektangel och vek in två hörn. Lade lappen ovanpå bakgrunden och duttade med svamp och färg från dyna runt omkring så att bakgrunden färgades in, men den maskerade ytan förblev förstås vit. Passade samtidigt på att stämpla texten. Sen vek jag ut hörnen på lappen och lade dem ett i taget över den vita ytan och duttade försiktigt runt kanten.

Textstämpeln kommer från The Stamp Mill.

Smygstart

Jo, jag vet att det fortfarande är sommar och att augusti månad ännu har många dagar kvar, men får man smygstarta med ett brunt kort? Inte för att jag någonsin upphör helt med denna kulör oavsett årstid, fast på hösten är det liksom okej att riktigt frossa i mina favoritfärger. Här är en liten hjärteängel från October stamps.PS. Jag vet fler kortmakare som gillar brunt, t ex Sara och Elwa.

Rosa prinsessaEn liten skolflicka fyller 6 år idag och gratuleras med detta kort i brevlådan. Kombinationen rosa, prinsessa, guld och glitter funkar alltid i den åldern. Det är en hÄngel "modell äldre" som hängt med i min samling ett tag. För ovanlighetens skull har jag använt ett färdigt mönsterpapper och det är samma papper som går igen i sessans kläder. Stämplade helt enkelt en extra gång på mönsterpappret, klippte ut klänningen och limmade den ovanpå. Det blir lite "klippdocka" över det hela. Kantade kortet med rosa glitterlim, men det syns tyvärr lite dåligt på fotot. Alfabetet är QK Chopsticks.

Shipletter och loppisOctober Stamps släppte för ett tag sen en omgång härliga collagestämplar och jag hade lätt kunnat köpa dem allihop. Fick förstås behärska mig lite, men London shipletter var ett av de motiv jag bara inte kunde motstå. Allra finast tycker jag stämpeln är så här i fokus, utan färgläggning. Texten har jag stämplat en gång till, klippt ut och fäst ovanpå med distanskuddar. Kom på att jag skulle plocka fram några öljetter att dekorera med, det var länge sen sist. Fick då anledning att använda min relativt nya Crop-A-Dile Big Bite. Ska erkänna att jag haft lite inkörningsproblem med den, men nu har jag ordentligt satt mig in i hur den fungerar och då går öljettsättningen som en dans.

Igår var jag på två loppisar; Lions och Emaus. Jag älskar loppisar och det tilltalar mig att man istället för att slänga prylar man tröttnat på lämnar dem vidare så någon annan kan fynda. Återvinning när den är som bäst enligt devisen "one man's trash is another man's treasure". Jag spanar alltid efter sådant man kan använda i hobbyn och man kan hitta oanade fynd om man tar sig lite tid. Den här gången kom jag hem med en hel drös roliga böcker, en glaskruka, en liten skål, en snurrbricka till pysselrummet och en näve vackra knappar som jag tänkte dekorera mina kort med. De var billigare än billigast - följde GRATIS med köpet av de andra sakerna!


SensommarfjärilLjuvligt fjärilscollage från Cherry Pie - perfekt mix av bild, text och stänk. Bakgrunden är ett från början vitt papper som jag färgat in med Distressdyna och så den numera nästan obligatoriska prickstämpeln från Stampin' Up för att liva upp ytan. Fjärilen är stämplad ännu en gång på separat papper, utklippt och fäst ovanpå med distanskuddar. Lite känsla av luft under vingarna."Extra-antennerna" har jag böjt till av tunn guldtråd och till sist lite glitterlim på vingarna.

Gesso - nytt försökFör några veckor sen testade jag gesso för första gången och det gav mersmak! Numera har jag också en egen burk här hemma så jag kan kleta hur mycket jag vill. Det här kortet är gjort med samma teknik som förra gången, nämligen att stryka gesso över den stämplade ytan och få en dämpad effekt på de annars klara färgerna.

Bakgrundsstämplarna kommer från Tingtura och Hero Arts och själva huvudmotivet från Paperbag Studios. Den fagre gossen är så otroligt lik min egen son i tidiga tonåren så man kan nästan tro att det är han som stått modell.

Förresten överlevde jag första arbetsdagen efter semestern - man är snart inne i rutinerna igen!

OstämplatI 99 fall av 100 är det någon stämplad detalj med på mina kort, så det här scrappade kortet är ganska ovanligt. Till bakgrunden har jag använt en ny embossingfolder från Tim Holtz kollektion - lite "glasstrutsmönster" över det hela. Färgade in pappret med Distress och ruffade till kanterna med en edge scraper. Utstansade löv från Punch Bunch och bokstäver från QK-alfabetet "Chopsticks".

Nu är det slut på nattsuddandet för i morgon börjar jag jobba igen efter en härlig och avkopplande semester!

SagoliktDet här kortet skickade jag i veckan till en liten fyraåring tillsammans med en sagobok som handlar om just prinsessor. Ett litet "kit" så att säga. Dessutom heter födelsedagsbarnet Saga, så det passar ju extra bra med denna ordvits.

Bakgrunden är infärgad med Distress och jag har återigen fått användning för min nya lilla prickstämpel från Stampin' Up. Känner på mig att den kommer att dyka upp på många kort framöver. Flickan är ett av Kortmakarens motiv och texten kommer från Tingtura. Tycker att det är roligt med alternativ till det vanliga "grattis" och det här är en lite annorlunda hälsning att variera med på födelsedagskorten.Att hitta rätt dyna

Jag förvarar mina dynor i genomskinliga hyllor (egentligen plastlådor med fack) från japanska MUJI. Det fungerar bra, men för att snabbt hitta rätt dyna krävs att de är märkta med färgnamnen. När det gäller Distress-dynorna är det många nyanser som är så förvillande lika varandra att bara namnet inte alltid säger allt, utan det är nästan nödvändigt med en färgmarkering. I Saras välorganiserade pysselrum såg jag härom kvällen en märkning som jag direkt fastnade för. Hon hade skrivit ut dynornas namn från Rangers hemsida, klippt isär pappret, färgat in namnen och fäst på respektive dynas kant. Så himla fiffigt. Nu har jag gjort detsamma och är jättenöjd!Klicka på bilderna om du vill titta lite närmare:

  

Här är länken med samtliga Distress-namn om någon vill märka upp sina egna dynor.

MUJIs lådor och andra praktiska och snygga förvaringslösningar finns att köpa på Åhléns större varuhus, läs mer här.

Milda distresserJag har alltid gillat Distressdynorna och använder dem gärna till att färga in papper och skapa egna bakgrunder. När det i våras kom ännu en omgång nya färger trodde jag först att det inte var någon jag egentligen "behövde". Jag hade fel. Det fick bli ännu några dynor till samlingen. Av de nya nyanserna har jag speciellt fastnat för "Wild Honey" och "Rusty Hinge" som kompletterar varandra väldigt bra. Det är dessa jag har använt till det här kortet som kom till på skaparfesten hos Sara i söndags. Den härliga "splash-stämpeln" på bakgrunden kommer från InkyWings, men textstämpeln är av okänt märke. Kanske någon känner igen den och kan hjälpa till med "artbestämningen"?

Utstansad Martha Stewart-fjäril dekorerad med guldiga halvpärlor.

Skaparfest

Augusti månad fick en kreativ start! Sara hade bjudit in till skaparfest med knytkalas på eftermiddagen/kvällen igår och vi var 10 tjejer som pysslade av hjärtans lust under glatt pladder och med avbrott för god mat. Timmarna bara svishade förbi och jag var hemma först vid halv ett på natten. Inte det minsta trött faktiskt, bara full av positiv energi och inspiration. Precis vad jag behövde!Ett av kvällens kort. Bakgrunden är gjord med en av Tingturas alla roliga swirlar, stämplad upprepade gånger runt kanten. Huvudmotivet kommer från Cherry Pie och prickstämpeln i hörnet från Stampin' Up (tack för "artbestämningen" Sara!).

RSS 2.0