Gott Nytt År!Med 2010 års sista kort från min pysselverkstad vill jag önska alla ett riktigt Gott Nytt År! Tack för att ni besöker min blogg och för fina kommentarer. Det betyder mycket för mig!

Vi ses igen 2011!

Pingvin - Blade Rubber Stamps
Stjärnor - Inkido
Text - Magnolia

VinterhälsningarBrrrrr, idag har vi haft minus 17 grader som kallast och det är inte så kul att vara ute några längre stunder. Det gäller att vara rejält påpälsad om man inte ska frysa öronen av sig. Men snögubbarna trivs!

Den här roliga gubben kommer från Eureka och det är ett "negativt" motiv på så sätt att det är bakgrunden som får färg. Har embossat i gnistrande mörkblått, men det kommer inte riktigt fram i fotograferingen. Texten är från hÄnglar & stÄnglar ... tror jag.

Edit: Nu har jag fått reda på att texten kommer från Kortmakaren. Tack Sara!

Mer jul ...

Juldagarna har visserligen passerat nu, men för den sakens skull behöver man inte sluta göra julkort! Det blir ju en ny jul nästa år och jag tänkte faktiskt försöka varva korttillverkningen under det kommande året med ett och annat julkort att lägga på lager för att slippa hetsen i slutet av november. Kanske kommer det att kännas konstigt att måla tomtegubbar mitt i sommaren, men så länge det är vinter är det i alla fall inga som helst svårigheter att komma i stämning.

Här är ett enkelt kort som jag har stansat ut med Spellbinders. Jag har utgått från ett dubbelvikt kort och lagt stansen lite utanför så att det hänger ihop i vänsterkanten. Texten kommer från October Stamps och den enda dekorationen är ett par röda blommor.


God Jul!Vill med detta kort önska alla en riktigt God Jul! Det blev en vit sådan i år - gnistrande snö och åtskilliga minusgrader. Idag på självaste julafton tittar solen fram och gör naturen ännu vackrare.

(Bakgrund från Hero Arts och text från Magnolia.)

SnökristallerIdag var det min sista arbetsdag innan jul, så i morgon ska jag bara gå runt här hemma och tindra med ögonen. Skämt åsido finns det massor att ta itu med, men jag ska i alla fall göra mitt bästa för att undvika affärerna och all trängsel och jäkt. Baka, klä granen och pynta inför julafton känns mycket roligare.

Snökristallen från Inkido som jag har använt på det här kortet är så vacker. Det finns en mindre variant av samma motiv som jag gärna skulle vilja komplettera med, någon som vet var man kan få tag på den? Kristallerna är embossade med ett vitt och glittrigt EP som heter "Winter Wonderland" - visst låter det fint. Glittret syns tyvärr inte på bilden, men det finns där! Även texten kommer från Inkido och är en av de stämplar jag köpte på loppisen i november.

En hel hög med vackra julkort har landat i min brevlåda, flera av dem handgjorda. Underbart!

Pappret i fokusNär man har ett jättefint papper kan det kännas synd att täcka över det med stämplade motiv. Bättre då att låta pappret ha huvudrollen på kortet och bara dekorera lite sparsamt. Det här läckra pappret var ett av många som jag fyndade på Inkidos lagerutförsäljning förra veckan. Det fanns helt fantastiska papper med allehanda mönster på, lagom kapade i kvadrater på ca 14 x 14 cm - perfekta för att använda på kort.

Ängeln kommer från Heindesign och den lilla grattisstämpeln från My Cards. De små upphöjda silverprickarna på pappret har jag gjort med en Paper Pen.

Hjärtligt tilltufsatJag fortsätter öva mig på att skrynkla ihop, färga in, väta ner, tufsa till kanter och allmänt "misshandla" papper - allt för att försöka skapa någon form av vintage-stuk på korten.  Här har jag dessutom sytt en ram med symaskin, något som blir ganska effektfullt så det får jag göra mer. Låter symaskinen stå framme så blir det lättare att spontant sy en söm eller två. Prickarna på bakgrunden är en av alla fina Design Blocks från Hero Arts och hjärtat kommer från October stamps.Hjärtat är fäst med distanskuddar.

TändsticksfodralskortJag har gjort ännu några "tändsticksfodralskort" eller vad man nu ska kalla den här vikningen. I Kristines blogg - här - finns en bra och tydlig beskrivning av hur man går tillväga. Det är lätt som en plätt och man får ett roligt och lite annorlunda kort. För att fästa ihop de olika lagren kan man sätta öljetter och trä ett band igenom eller använda brads som jag gjorde på ett tidigare kort. Precis som Kristine stämplade jag Inkidos stora stjärnstämpel i bakgrunden, även klockan kommer därifrån. Prickarna är från Cherry Pie.Inuti kortet finns en julhälsning från October stamps.Jag gillar det här typsnittet som är lite likt det man fick med en gammal skrivmaskin. Det passar också till vintage-stuket som jag försökt få till.

Det var så roligt att vika kort, så jag gjorde ett till av bara farten!Den bulliga och gulliga ugglan är från Hero Arts och den randiga bakgrunden kommer från A Stamp in the Hand. Just den har jag nyligen fiskat upp från "loppis-lådan" där den varit med ett par vändor utan att bli såld. Tror faktiskt att den ska få en ny chans hos mig, den är kanske inte så dum ändå när man tänker efter. Julhälsningen är ytterligare en av alla snygga stämplar från October Stamps. Snow pen på mösskanten och tofsen för en fluffig känsla. "Extra-ögonen" gör att ugglan ser lite lätt vindögd ut - kanske har han smakat på glöggen?

Tillräckligt många?Nu har pysselverksamheten gått för högtryck de senaste veckorna och jag tror att jag är så gott som klar med årets julkort. Jag har haft lite annan taktik den här gången. Tidigare år har jag gjort bara några enstaka udda kort, men det stora flertalet kort har sett ungefär likadana ut. Rationellt förstås, men det blev lite av serietillverkning/fabrik här hemma och aningen småtråkigt i längden. Roligare då att få experimentera och leka sig fram till olika varianter. Kanske hamnar något av korten i just din brevlåda :-)

GranskogMotiven från Stampscapes passar året runt. Här har granarna placerats i en distressruta och jag har dekorerat med utstansade snöstjärnor som fått ett lite frostigt glitter på ytan. God jul-texten kommer från Arkivet. Sen har jag stämplat över hela ytan med småprickar - det är min stora favoritstämpel från Son Light som varit framme igen.

Kvist med bärBakgrundspappret har jag färgat in med distresser; tryckt med dynan på teflonpapper, sprayat på med vatten och sedan kladdat runt med pappret. Låtit det torka och sen bättrat på med lite mer färg runt kanterna.  Sen har jag använt en helt ny produkt som jag köpte på mässan i höstas. Det är något som heter Gloss-Gel - en tub med färg som man kan spritsa ut i lagom mängd. När det har torkat blir det en tydligt upphöjd och högblank yta, lite som en halvpärla. Hur läckert som helst!Stämpeln kommer från Penny Black.

ÖnsketagSpellbinders Impressabilities har ett fint snömönster som jag har använt som mask när jag färgat in bakgrunden till det här kortet med Adirondackdyna. Texten från Slöjddetaljer är satt i en tag som jag fäst på distanskuddar. Och kolla in rosetten, tror att jag äntligen har fått till den rätta knycken!

PepparkakorEtt enkelt kort på temat pepparkakor. Den runda receptstämpeln kommer från Arkivet och den tokroliga lille tomtenissen från October stamps. Bårdstansen med stjärnor (Martha Stewart) har jag köpt hos InkyWings.

Ett försök till vintageJag ser mig som en petig och ibland lite onödigt omständlig "millimeterpysslare" - är noga med räta vinklar, jag mäter och skär allt med linjal och stör mig på papper som limmats snett. Ska jag texta något vill jag gärna ha stödlinjer i blyerts så att jag skriver rakt. Det är förstås både bra och dåligt, men så'n är jag. Därför har jag lite svårt att få till ett "slitet" intryck på mina kort med tufsade kanter och rullade hörn. Men jag tycker att vintagestilen är så himla snygg, så jag vill gärna ge den en chans. Här har jag försökt att lifta ett kort som jag sett i bloggen hos Rimna, som är en fantastiskt duktig och mångsidig kortmakare/scrappare. Kanske kunde jag ha gått loss ännu lite hårdare på pappret, men det är väl ändå ganska hyfsat vintage?

Text och klocka kommer från Inkido och "smutsprickarna" i kanterna från Cherry Pie.

Trött tomteTomten har mycket att göra så här innan jul så det är inte undra på att han behöver ta igen sig lite ;-) Den sovande tomtenissen kommer från October stamps och bakgrunden med noterna är från Stampington. Jag har övat lite på att knyta rosetter, tycker det är svårt, men den här gången lyckades jag faktiskt riktigt bra och fick bandändarna att sticka ut åt samma håll.

Konstigt väder har vi här. Efter en lång period av snö och kyla slog det igår kväll plötsligt om till plusgrader och det började regna ganska rejält! På dagen idag tö och takdropp. Nu är minusggraderna tillbaka, så vi får se hur fortsättningen blir. Man vänjer sig vid snön och jag tycker det är så vackert och vintrigt och vill gärna ha den kvar - åtminstone över julen.

Bästa skärmaskinen

Kolla in Tim Holtz blogg, han har en skärmaskin från Tonic Studios, precis som jag! Köpte den tidigare i höstas hos Scrap och Hobby i Sävedalen. Jag har testat flera olika modeller genom åren, men denna skärare är definitivt den bästa. Går lätt och smidigt igenom dubbla lager cardstick. Dessutom har den ett mycket bra pris - kan varmt rekommendera den!

Idag är det pyssel för hela slanten - just nu dekorerar jag små tändstickaskar i svart och silver. Stjärnor i tre olika storlekar från Prickiform.


Granen står så grön och grann i stugan ...På det här kortet har jag gjort en variant av "altarskåpsvikning" med en gördel runt som håller det hela på plats. Det passar extra bra med mönstrat papper som är lika snyggt på båda sidorna. Granen från Prickiform har fått röda kulor på grenarna i form av halvpärlor. Jag gillar verkligen den här granen med sina fina detaljer, vartenda barr syns!


Nisse på mosaikHär är han igen - den lille söte tomtenissen från InkyWings. Denna gång har jag gjort en mosaikbakgrund genom att stansa ut QK-fyrkanter, stämpla dem med en text från Prickiform och montera upp dem på kortet. Tittar man riktigt noga kan man se att texten är "When you wish upon a star" som vi svenskar så starkt förknippar med Kalle Ankas julafton. Det är nära nu! Jag är snart klar med julkorten, har en rejäl hög här hemma som väntar på att skrivas och postas med julfrimärken - i god tid för omväxlings skull. Kanske lika bra att börja på 2011 års kort nu när man kommit i stämning?

Mer snö!Det verkar inte finnas någon ände på snöandet. Hela gårdagskvällen och natten har det vräkt ner och fortfarande idag på förmiddagen snöar det ymnigt. Så'n tur då att det är söndag och man inte behöver skotta fram bilen och försöka ta sig till jobbet utan kan vara hemma och skrota med gott samvete.

Jag har "snöat in" på snökort den här vintern och här kommer ännu en variant från Kortmakarmarans utmaningar. Här gällde det att göra ett kort när man använt masker och spray. Jag fick då tillfälle att plocka fram en alldeles ny emboss/debossmall - Spellbinders Impressabilities - som jag hade i packningen. Den kan man nämligen också använda som mask när man vill färga in papper. Tack Sara för lån av sprayfärg och Muffin för lån av floss i exakt rätt färg! De turkosa stjärnorna är utstansade. Kortet blev riktigt bra och jag lyckades till och med vinna utmaningen, vilket gjorde mig extra glad. Textstämpeln kommer från Slöjddetaljer, som verkligen har breddat sitt stämpelsortiment på senare år och de har mycket fint att välja på.

Ha en fin Andra Advent!

TH-kortBåda stämplarna på det här kortet kommer från Tim Holtz, liksom distressdynorna som jag färgat in pappret med. Texten är så fin och tänkvärd.

Vill du se alster från denne framgångsrike stämpleguru, så kolla in hans blogg. Under december månad visar han de mest fantastiska tags med steg-för-steg-beskrivning under rubriken "Twelve tags of Christmas".

NyårsglansJag fortsätter visa kort från Kortmakarmaran. Instruktionen för den här utmaningen var följande: "Fick julkort från någon jag inte skickat till, blir ett nyårskort istället". Jag har gjort en liten skog med den fina granen från Prickiform. Textstämpeln kommer från samma företag och är del av en längre text. Ser ni snön på grenarna? Det är min "Snow marker-penna" som varit framme igen. Bara att måla, låta torka och sen värma med varmluftspistol så fluffar snön upp. Riktigt rolig pysselsak - rekommenderas varmt!

DecemberSå har vi kommit in i december och termometern i bilen visade på 19 krispiga minusgrader när jag körde norröver i Bohuslän i morse. Brrrr! Men det var strålande vackert med gnistrande snö, rimfrost på alla träd och en försiktig vintersol som lyste upp dagen.

Det blir ett julkort gjort lite då och då, så jag känner att jag har läget under kontroll. Det är lätt att få vinterinspiration dessa dagar och här är ännu ett kort med snö som tema. Det är den roliga distressrutan som kommit till heders igen och det var en av utmaningarna på helgens Kortmakarmara. Snöstjärna från Inkido och text från Tingtura.

Den allra första utmaningen var för övrigt att göra en namnskylt till en slumpvis vald deltagare och jag måste bara visa den fina skylten i vintage-stil som duktiga Sari skapade till mig. Visst är den fantastisk! Nu pryder den väggen i mitt pysselrum och jag blir så glad när jag ser den. Tack Sari!

RSS 2.0