Wellpapp och mer istappar

Sara-Sagam har nyligen besökt den stora CHA-mässan i USA och konstaterar att det här med wellpapp är riktigt "hett" just nu, trendigt värre. Wellpapp är ett material som jag använde en hel del när jag började med mitt kortmakeri för sisådär tio år sen. Nu plockade jag fram min wellpapplåda igen och det var riktigt roligt.

Jag hakade på Saras utmaning och gjorde ett kort med wellpapp och här är resultatet:

Den vackra fjärilsstämpeln kommer från ett av mina favoritföretag - InkyWings - som för övrigt firar 10-årsjubileum idag - GRATTIS!Kan inte låta bli att visa ännu en bild på istappar utanför fönstret på min arbetsplats förra veckan. Nu töar det rejält och isen på vår fasad är borttagen, men kul ändå att ha några foton som minne.Törs man hoppas att våren är på gång?

Tänk så vädret  kan skifta! Förra lördagen var det kyligt snökaos i hela landet och en vecka senare regnar det här i Göteborg. Dripp, dropp från taken och slaskiga gator. Man skulle nästan behöva gummistövlar för att klara sig torrskodd nu när de enorma snömassorna börjar smälta.Ett vårkort med blommor från Hero Arts och text från Arkivet.


Muffins och istappar

Stämplar med allsköns bakverk finns det många varianter av på marknaden. Här är en som jag tycker extra mycket om - blåbärsmuffins från PRICKIFORM - kanske för att jag också är väldigt förtjust i att baka och äta riktiga muffins med egenplockade blåbär!Ringarna har jag stansat ut med Spellbinder dies och på bakgrunden har jag stämplat massa små blåbär som finns som separat motiv. Jag gillar att göra eget mönsterpapper istället för att använda färdigt.Den ena muffinsen är fäst med distanskuddar för 3D-effekt och bären har fått lite extra lack så de ser blanka och mumsiga ut.

Idag har jag förundrats över de enorma snömängderna som har fallit över Göteborg och hur denna nederbörd engagerar människor. Så här såg husfasaden på jobbet ut vid lunchtid. Lite annorlunda dekoration, men visst är det ganska häftigt? Ska tilläggas att istapparna inte hänger så att någon riskerar att få dem i huvudet ...


Snö, snö, snö!

Efter att ha tillbringar nästan ett halvt dygn i bilen (ca 70 mil) är vi nu hemma från härliga Härjedalen och möts av minst lika mycket snö här i Göteborg! Det är första gången på alla år med fjällresor som vi har haft riktigt vinterväglag från start till mål. Bilden här ovanför tog jag härom dagen i Klövsjö och det ser faktiskt ungefär likadant ut hos oss. Otroliga mängder snö!

Vi har haft en underbar vecka och är jättenöjda med vår vintersemester. Jag hade laddat upp med en hel väska garner, stickor och virknålar att sysselsätta mig med och fick en hel del gjort där vi satt på kvällarna och tittade på OS-sändningar och allsköns andra program som sändes på tv. Har som sagt svårt för att bara sitta still och rulla tummarna.

Här är veckans resultat på handarbetsfronten:

- 1 par raggsockor (påbörjade tidigare)
- 1 sjal (påbörjad tidigare)
- 1 par handledsvärmare
- 3 mössor
- 4 virkade figurer

Inte illa, eller hur?

Nu längtar jag jättemycket efter att komma igång med mitt kortpyssel igen och har redan varit en vända inne i pysselrummet och tittat till mina grejer. Snö eller inte snö, men nu är det väl ändå vårkort som gäller?


SportlovshälsningarDen här veckan har skolorna i Göteborg sportlov och jag är i Vemdalen tillsammans med familjen. Härliga dagar med fin skidåkning, frisk och ren luft och avkopplande kvällar i vår lilla stuga med god mat, tv-tittande, stickning och läsning. Den allra bästa sortens semester om ni frågar mig!

Innan jag åkte fick jag tips om en bra roman på handarbetstema, Livets aviga och räta - sticka och skvallra i New York. Den ligger just nu på nattduksbordet och jag har precis börjat läsa, verkar mycket lovande.
Blomsterhjärta

Körsbärskvist från PRICKIFORM.

Ha en riktigt fin Alla hjärtans dag tillsammans med nära och kära!


Älskade tulpaner

Så fort vi kommit in på det nya året och lämnat julkorten bakom oss börjar jag längta efter tulpaner, både i härliga buketter och som stämpelmotiv. Det är verkligen en av mina favoritblommor och det finns också många läckra tulpanstämplar på marknaden. Får väl erkänna att en och annan hamnat i mina gömmor under årens lopp, och fler blir de ...

Igår på pysselträff med mina kompisar stämplade jag upp flera motiv som jag målade och idag har jag ägnat en stund åt att montera bilderna. Gjorde sen en omgång neutrala och sparsamt dekorerade "bra-att-ha-kort" i glada färger som passar till de flesta tillfällen.Tulpanrabatt från Hero Arts.Hero Arts (tulpaner i vas) och hÄnglar & stÄnglar (text).

Min absoluta favvostämpel från PSX - Bucket of Tulips - en av de allra första stämplarna som jag köpte för ca 10 år sen. Tröttnar aldrig på den och man kan variera motivet i det oändliga med olika färgsättning på blommorna.


Istället för halsduk

Jag har svårt att sitta framför TV:n med händerna i kors utan vill gärna pyssla med något handarbete. Men det får vara ett ganska lätt projekt så att man inte tappar koncentrationen på det som händer i rutan. Då passar det bra att sticka en sådan här löskrage, resår aviga och räta tills garnet tar slut. I varmt ullgarn blir det en gosig halsvärmare som funkar minst lika bra som en halsduk. Och om man fryser om öronen och har glömt mössan, så det bara att dra upp kragen över huvudet! Beskrivningen hittade jag här.

 

Vi har jättemycket snö och riktig vinter! Idag på skogspromenaden mötte jag flera skidåkare på stigen och det är verkligen ovanligt och exotiskt i Göteborgstrakten. På baksidan av huset har vi en altan som fick en lavin över sig när de senaste dagarnas snö gled ner från taket med ett väldigt brak. Sommarens fikastunder känns onekligen ganska avlägsna just nu ...Ha det gott!


Tulpaner i rad

Vintern håller i sig och just nu känns våren ganska avlägsen. Det lär nog dröja ett tag innan tulpanerna blommar i rabatterna, men man kan ju alltid köpa fina buketter att njuta av inomhus så länge. 

Biggan är en fantastiskt duktig och kreativ kortmakare och jag får mycket inspiration från hennes blogg. Produktiv är hon också, nya kort nästan varje dag, det ena vackrare än det andra. Här har jag härmat henne rejält, eller "liftat" som det heter på äkta swengelska och det är detta kort som är förlagan.

Stämplar från Hero Arts, både tulpanerna och molnbakgrunden. Utstansad QK-fjäril. 


MosaikÄnnu ett utmaning från en DT-kollega hos PRICKIFORM, denna gång gällde det att göra ett kort med någon typ av mosaikkänsla. Jag stämplade den stora texten Wish upon a star på ett papper och stansade ut QK-rutor som jag sedan fäste på kortet. Jag gillar verkligen typsnittet, så sirligt och gammeldags. Nu förknippar de flesta av oss svenskar säkert den texten med Benjamin Syrsas avslutningssång på julafton, men budskapet är så fint, så jag tycker att den funkar året runt. Dessutom syns ju inte ord för ord när man stämplar lite svagt som jag gjort, det blir mest ett bakgrundsmönster. Den läckra tårtbiten är fäst med 3D-kuddar och lackad med ett tjockt lager Diamond Glaze.

Stickande älg

Så här kan man se mig om kvällarna nu för tiden, med stickningen i högsta hugg!

Den härliga stämpeln kommer från Riley and Company och det finns en massa motiv med denna älg i olika situationer. Här har jag också fått användning av mitt nya Spellbinder-set som heter Deckled rectangles.


RSS 2.0