Nytt år och utökad blogg

God fortsättning på 2010!

Efter att under hösten och vintern ha återupptäckt tjusningen med att sticka och virka har jag bestämt mig för att utöka min blogg med ett par nya kategorier som båda har med GARN att göra. Hoppas jag inte skrämmer bort några läsare i och med detta utan istället kanske lockar hit andra ;-) Papperspysslet är jag alldeles för insyltad i för att överge, så det kommer jag att fortsätta med i lika stor omfattning!

Jag är uppvuxen med en mamma som är helt fenomenal på allt vad handarbete heter - hon är min stora förebild! Att sticka och virka lärde hon mig redan innan jag började skolan och jag hade lyckan att få tillgång till obegränsat med restgarner att experimentera med. Praktiskt också att ha en expert att fråga när jag körde fast. Garnintresset har under åren funnits med mig på ett eller annat sätt och jag har alltid haft något projekt på gång, även om det blivit lite mer sporadiskt handarbetande sen kortmakeriet kom in i mitt liv. Den hobbyn har helt klart varit dominerande de senaste tio åren.

Julledigheten har inneburit en hel del lata kvällar i TV-soffan tillsammans med familjen och jag har så oerhört svårt att bara sitta still ... Plockade därför fram lite garn och fick ordentlig fart på virknålen. Hittade ett mönster på sjalar à la Tony Irving som var jätteroliga och lätta att virka. Det visste ni kanske inte att dansmannen hade detta udda intresse? Här finns mönstret om någon är intresserad av att virka en egen sjal.



Den här virkningen har nästan tagit sig löjliga proportioner och hela TOLV sjalar har jag gjort sammanlagt sen början av december! Så fort en sjal blivit klar har jag börjat på en ny. Det blev till sist nästan en form av beroende som jag nu ska försöka ta mig ur ...  "Anonyma virkare" - finns det någon sådan förening? Skämt åsido, sjalarna blev förstås årets julklapp och både familjemedlemmar och några väl utvalda vänner har fått mjuka paket denna jul. Sjalen på bilden behåller jag dock själv och det blir den sista på ett tag, för nu är jag sugen på att testa något nytt.

Garnet heter Big Verona (Järbo Garn). Stora 200-gramsnystan i olika melerade färgtoner - det räcker precis lagom till en sjal och mönsterskiftningarna växer fram automatiskt allt eftersom man virkar.


Kommentarer
Postat av: Tesa/Therese

Se där, vilken härligt sjal....och hur många hade du hunnit göra sa du? ;) Du är bara för bra.

Kram Tesa

2010-01-04 @ 23:55:45
URL: http://tesapysslar.blogg.se/
Postat av: Eva F

Vilken härlig sjal Ingrid. Och inte lite du gjort heller. Vad sugen jag blir på att pröva detta nu också :-)) Många år sedan jag virkade men det är kul.

Ha en bra trettonhelg.

Kram Eva

2010-01-05 @ 14:36:12
URL: http://evafre.blogg.se/
Postat av: Lisa - InkyWings

WOW... du sa TOLV??? Jösses...

Fast jag tackar och bugar... den är härligheten själv att mysa runt med här i huset på kvällarna. (ja, föresten hela dagen kan jag gå med den, det är ju inte precis tropisk värme här just nu...)



Tony Irving? Fniss... hade jag aldrig kunnat gissa!



KRAM från ett iskallt Dalom.

2010-01-06 @ 10:47:15
URL: http://lisainkywings.blogg.se/
Postat av: Sara-SaGam

Jag lovar att fortsätta läsa din blogg även om jag inte får till det alls med stickor och nålar... fråga mig inte hur det gick till när Lisa fick mig att virka blommor att dekorera Lo:s och kort med!!!???

Jag njuter av Ingrid-virkade raggsockar på mina fötter, handledsvärmare så snön inte kyler mellan vante och jacka och en härlig sjal som värmer gott. Sticka/virka på du ;-) Kram!

2010-01-06 @ 22:40:03
URL: http://sagam.blogg.se/
Postat av: Kristina

HELT underbar!!!Och jag fortsätter vara här inne även med stick&virk tema :-) älskar det med!!!Hade en underbar farmor som lärde mej...♥Puss farmor i hilmen♥Så den sjalen får jag nog testa så fort raggsockorna är klara! God fortsättning!

2010-01-07 @ 10:53:44
URL: http://selhammer.blogg.se/
Postat av: Kristina

Nu har jag tittat på mönstret...och jag fattar inte?!!! Brukar ju kunna "läsa" mönster...:-(

2010-01-07 @ 11:01:38
URL: http://selhammer.blogg.se/
Postat av: Carina Jägard

Vad säger man?!

Du är helt grym!!, jag kommer verkligen att läsa din blogg ännu mera (om det går?).

Vad glad jag varit om jag var din vän!!

Passa bara dig för "virkarbåge" eller "virktumme"

God fortsättning!

2010-01-07 @ 15:54:18
Postat av: Gunvor

Vilken underbar sjal! Jag tror jag får plocka fram virknålen och köpa lite garn ... Har du mönster till handledsvärmare också?

Kram, Gunvor

2010-01-07 @ 16:41:36
URL: http://gunvors.blogg.se/
Postat av: madeleine

Så mycket fint du har här på din blogg!

2010-01-09 @ 10:03:20
URL: http://maddesigno2.blogspot.com
Postat av: Lillemor Engdahl

Vilken vacker sjal Ingrid! Lyckos den som fick en sådan i julklapp denna kalla vinter...Men jag fick ett fint julkort som jag blev väldigt glad för, TACK för det! Jag hoppas jag kan återgälda ditt nästa jul, i år skickade jag...NOLL julkort! Jo, det är sant o aldeles hemskt...

Må så gott i kylan!

Lillemor

Postat av: Angela

Åh vilken fin sjal! Jag har förhoppningen att jag någon gång ska lära mig virka också, än så länge går det väääldigt trögt, vill kunna direkt... ;)

2010-01-10 @ 14:51:12
URL: http://trivsammastunder.blogspot.com
Postat av: Annie

Å wow, så snygg! Jag kan inte virka (bara långa maskar), men jag stickar och broderar gärna, och ditt inlägg fick mig att bli mer sugen på det nu! Tack för det! :)

2010-01-10 @ 19:28:26
URL: http://annie-paperworks.blogspot.com
Postat av: Elina

Kikar in och tackar för det vackra julkortet!

2010-01-11 @ 19:32:31
URL: http://www.elinasblandning.blogspot.com/
Postat av: ElinÅ

Wow vilken snygg!! Jag blev oxå lite sugen nu...för några årsedan bestämde jag mig för att lära mig sticka, men i samma veva så hittade jag scrapbookingen och mina nyinköpta stickor, fina stickböcker och garn hamnade långt in i en garderob:) För jag hittade ju en alldeles underbar pappershobby ist, men nån dag så ska jag allt ta tag i stickorna o lära mig. Kanske får mer inspiration här!!!! Kram

2010-01-13 @ 23:57:43
URL: http://elinsscrapblog.blogspot.com
Postat av: Louise (vbg)

läckert. hur skall jag hinna att testa allt jag vill göra :) behöver fler timmar :)

2010-01-18 @ 22:40:54
URL: http://louisevbg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0