HavetBlev inspirerad av Sara att använda rivet blått papper som hav. Kollar man in hennes somriga och fina bloggbanner så är det lätt att konstatera att jag har härmats ganska rejält ... Båt och sol är Kortmakarens egna motiv, medan molnbakgrunden kommer från Hero Arts.

Nu är det bara några dagar kvar till 10-årsjubilerande Papperskraft, den allra första stämpelmässan som arrangerades i Sverige. Och jag var där! Därför ville jag förstås gärna vara med även i år, så på fredag bär det av till Leksand för en rolig och innehållsrik helg. Tänk vad den här hobbyn har utvecklats på de här åren, helt fantastiskt.


Trevlig (mid)sommar!


Just nu blir det mycket hav och strand på mina kort, lite somrig västkustkänsla. Den här strandskatan från Prickiform gillar jag skarpt. Molnbakgrunden kommer från Stampscapes och texten från October Stamps. Stranden får jag till genom att riva en bit kvistpapper.Idag har det varit en underbar sommardag och med lite tur står sig det vackra vädret över midsommarhelgen.

Ha det så gott, var ni än är!


Embossade bakgrunder

Det är en ren fröjd att titta i Elins blogg - blandade alster att inspireras av och uppdatering nästan varje dag. En av de tekniker hon visat på senaste tiden är att embossa stora bakgrundsstämplar på vitt papper och sedan färga in ytan med distresser. Här finns hennes fina exempel som fick mig att vilja testa på egna kort.
Bakgrund: Hero Arts
Text: InkyWingsBakgrund: Hero Arts
Text: InkyWings

Att fixa till fransiga kronblad på retroblomman fick jag tips om på Arkivets blogg.

Jag ser röttIdag visar jag ett enkelt kort med de klassiska färgerna rött-vitt-svart. Bakgrunden har jag gjort med en bårdstämpel från Hero Arts som jag stämplat flera gånger efter varandra. Bården är Martha Stewarts Doily Lace som är omåttligt populär, man ser den överallt. Jag förstår varför, för den är fantastiskt fin. Rund grattisstämpel från Lilla Pappersbutiken.

GuldglansDet var visst inte alldeles lätt att ta sig ur den här färgskalan, så det blev ett kort till. Den här stämpeln hittade jag i en realåda hos Stämpelboden på en av de senaste mässorna. Riktigt fin är den embossad och med guldpapper som bakgrund.

I bara mässingen

När jag ändå är i farten passar jag på att visa ännu ett par bruna kort. Har har jag satt två olika blomstämplar från Hero Arts i fokus och embossat dem med mässingsfärgat EP. Samma bakgrundsstämpel som tidigare.


Återfall

Bruna nyanser av alla slag är mina favoriter inom kortmakeriet och jag får riktigt skärpa till mig så att jag även använder andra färger. Nu har jag fått ett tillfälligt återfall och det har blivit en hel del "brun-pyssel" de senaste dagarna. Kan kanske bero på att det varit nästan höst i luften - regn och rusk. Bakgrundstext: The Stamp Mill
Rosor: SlöjddetaljerOrmbunke: Hero Arts

365 dagar

Jag gillar den här textstämpeln från Kortmakaren. Den är annorlunda på något vis och ett bra alternativ till alla otaliga varianter på "grattis". Den passar också till olika typer av högtidsdagar, inte bara när någon fyller år. Prickig bakgrund från Hero Arts.

Rosa och rött är en djärv färgkombination som jag nog inte hade vågat mig på för några år sen, men visst blir det ganska läckert?

Idén att embossa någon av Hero Arts stora bakgrundsstämplar ton-i-ton med pappret har jag lånat hos Eleocharis som är en mästare på det. Kolla in hennes stilrena kort, det ena finare än det andra!

Marint temaDär jag bor finns det många båtmänniskor och andra som har en positiv relation till havet. Då passar det bra att ha ett lager gratulationskort med marint tema. Den här segelbåten från PSX har hängt med länge nu och jag har gjort otaliga varianter av kort med den genom åren. Motivet är så otroligt tacksamt att jobba med, minimalt med färgläggning och så bara lite glitterstänk i vågorna - färdigt!  Jag som är normalt är lite "fyrkantig" i min stil tänkte variera mig med cirklar och ovaler ett tag. Då får jag ju också användning för mina fina Spellbinder-dies.Måsarna kommer även de från PSX. Men visst är det lite läskigt med den stora sjöstjärnan som står "lutad" mot stolpen? Tack och lov är det sällsynt med så gigantiska exemplar här på Västkusten, däremot känns måsarna väldigt stora och ganska skräckinjagande om de flyger för nära!

Regn idag, men det passar mig riktigt bra så kan man få gjort lite inomhus också.

Pennförvaring ... igen!

Vi papperspysslare håller inte bara på att skapa dagarna i ända, utan funderar också en hel del på den ultimata inredningen av rummet eller hörnan där man håller till och hur man ska förvara alla grejer som följer med den här hobbyn. För min del är det mina kära Promarkerpennor som är i fokus just nu. Använder dem i stort sett varje dag. Från början hade jag inte så många utan de fick alla plats i en genomskinlig necessär från Åhléns. Men den växte de snart ur. Trodde sen att jag hade hittat den perfekta förvaringen av mina Promarkers när jag i höstas fick tips om de fina lådorna med namnet "Krus" från IKEA. Och de funkade riktigt bra - hemma i pysselrummet - men när jag skulle iväg på träff kändes det lite jobbigt att behöva ta tre lådor med sig.

Nu är jag inne på min tredje variant - en hög plastlåda där alla pennorna får plats och med lock så att de inte ramlar ur under transport. Lätt att bara plocka ner lådan i väskan om jag någon gång ska pyssla på annat håll. Och även praktiskt hemma på skrivbordet.För att jag lätt ska hitta rätt nyans, är alla pennorna märkta med målade lappar på korken och färgens namn.Det är min dotter som varit snäll och hjälpt mig med den här pilliga uppgiften. Och se så snyggt hon textar!Pennorna mår ju allra bäst när de förvaras liggande och där hade jag lite tur. Lådan passar nämligen precis in i ett fack i min gamla postsorteringshylla, som är basen i mitt pysselrum. Nu får vi se hur länge jag är nöjd med den här förvaringen och det gäller att jag inte köper på mig så många fler pennor. 3-4 st till får kanske rum, men sen är det fullt i lådan.

Flyg fina fjäril

Jag är väldigt svag för fjärilar och trollsländor som stämpelmotiv och har samlat på mig en del olika flygfän genom åren. Den här fina från Sirlig vår-plattan (Kortmakaren) tycker jag särskilt mycket om just nu. Alla stämplarna på plattan är för övrigt fantastiska och väldigt användbara i många olika sammanhang. Ett stort tack till duktiga Jennie/Deleesia som stått för designen.Liten tack-text från samma företag.Bakgrundsstämpel från Hero Arts.

Hjärtat klappar också lite extra för löv och träd av olika slag. Vad har du för favoritmotiv?

Röd variantSamma blommor som i förra inlägget, bara röda istället. Bakgrunden är en av mina mest använda stämplar, från Hero Arts. Den lilla grattistexten är Kortmakarens.

Fantastisk försommardag idag. Och jag har varit ledig - vilken lyckost jag är!

Same, but different

Här är två kort med samma huvudmotiv i fokus. Det är ett set stämplar från Stampin Up där man "bygger" sin egen blomma - stjälk, kronblad och blomkonturer. Ganska fiffigt för det ger stort utrymme för variation. Nu när maskrosorna lyser som små solar i naturen blev jag inspirerad att göra korten riktigt knallgula!Text: October StampsStjälk och blad har jag ritat på fri hand. Egentillverkad wellpapp som jag kört igenom en vals.

RSS 2.0