Humlesurr

Tusen tusen tack för alla fina och positiva kommentarer på mina collagekort i förra inlägget. Så roligt om jag lyckats inspirera någon!

Nu när det känns att våren äntligen är på väg har jag plockat fram min lilla favorithumla från hÄnglar och stÄnglar. Här har jag ställt honom i en härligt blommande tulpanrabatt från Kortmakaren. Visserligen vräker regnet ner här idag, men man kan ju alltid hoppas på en solig påsk.


Collagestämpling

På mässan i Borås för ett par helger sen gick jag en runda bland företagen och stannade till hos Slöjddetaljer, där en tjej visade en spännande teknik. Hon använde genomskinlig plast för att göra både "negativ" och "positiv" maskning. Det såg så roligt ut och jag sparade idén i huvudet för att testa vid senare tillfälle. Härom dagen såg jag i Tesas blogg exempel på kort med samma teknik och det fick mig att göra slag i saken. Här är resultatet av mitt experimenterande vid pysselbordet.En salig blandning av stämplar från Hero Arts, Stampendous, Stampington och the Stamp Mill.Motiv från Kortmakaren, Hero Arts, InkyWings, Stampendous och Blade Rubber Stamps. Den underbara gröna färgen kommer från en av de nya Distressdynorna - Crushed Olive. Så fin!

Hjälp att komma igång fick jag genom att titta på en instruktionsfilm från Heidi Swapp som Tesa tipsade om - kolla här!

Pysselträff

Vi är ett gäng som träffas någon gång i månaden och pysslar ihop, snackar och har trevligt i största allmänhet. Dessa kvällar brukar sällan resultera i några färdiga kort för min del, men på den senaste träffen var jag ovanligt produktiv för en gångs skull. Här är korten som jag gjorde i tisdags. Återigen är det PRICKIFORMs nya stämplar som är i fokus, jag har blivit fullständigt kär i dem.


PärlhyacinterJag gillar pärlhyacinter, det är verkligen en söt blomma med sina ljuvliga blå klockor i miniatyr. Därför tog hjärtat ett extra skutt när PRICKIFORM presenterade sina nya motiv med vårblommor och pärlhyacinten var av en av dem.


Vår i luften

Jag känner mig full av inspiration nu när dagarna blivit längre och snön äntligen börjat smälta. Här är ännu ett par kort med stämplar från Kortmakaren, en kombination av motiv från det ordinarie sortimentet och nyheter från "Sirlig vår"-arket.

Den lilla textstämpeln kommer från Ateljé Lektyg och hantverk.

Sirlig vår

Duktiga Deleesia har gjort det igen - designat fantastiskt vackra motiv som man lätt faller pladask för. Sirlig vår, en extra tanke heter arket med stämplar, som man kan köpa hos Kortmakaren. Jag slog till redan när jag fick se en första liten "sneak peak" av motiven för ett par veckor sen och det har jag verkligen inte haft anledning att ångra.

Här är några exempel på kort som jag gjort med de nya stämplarna.

VårkänslaSnön ligger fortfarande tjock på sina ställen, men idag känns det som om det finns hopp om våren. Hela 10 plusgrader mitt på dagen och strålande sol, som värmer riktigt rejält mot söderväggen. Ännu syns inga blommor till, men snart tittar nog krokusarna upp ur rabatterna. Tills dess får man nöja sig med vårblommor på kort!

Stämplarna är vårnyheter från PRICKIFORM.

Säg gärna hej om du tittar in, kul att veta vilka som hittat hit till bloggen!

Härlig mässhelg

Helgen som gick var det dags för Nordiska stämpel- och scrapbookingmässan, som denna gången hölls i Borås. Jag hade det stora nöjet att få hjälpa till i Kortmakarens monter och det var lika kul som alltid. Gillar verkligen mässor och den speciella atmosfären där.

Utomhus låg fortfarande snö och is, men i montern var det riktig vårkänsla med ljusa färger och dekoration i form av mängder med fjärilar.

Så här fina var Kortmakargänget i rosa förkläden en stund innan portarna slogs upp för besökarna.Bilden har jag lånat från Kortmakarens blogg och fler bilder från mässan finns här och här!


Heja Sverige!Jag är inte speciellt sportintresserad och brukar oftast byta kanal på tv när sporten kommer. Fast med vinter-OS är det en annan sak. Då tycker jag faktiskt att det är ganska trevligt att titta på sändningarna med ett halvt öga, kanske inte för själva sportandet i sig utan för att jag förknippar det med vår skidsemester och lata eftermiddagar och kvällar i någon mysig fjällstuga. I år fastnade jag direkt för det svenska gängets snygga virkade mössor och ville gärna försöka mig på att göra en egen variant. Glad i hågen gav jag mig iväg till garnaffären för att införskaffa material. Tyvärr visade det sig att jag inte var den enda som tänkt den tanken, för både garn och virknålar verkade vara slut i hela stan, för att inte säga hela landet! Jag fick höra att det hade blivit en fullkomlig invasion av virksugna människor och alla hade OS-mössan som projekt. Som tur är kunde jag låna en lagom stor virknål av min mamma och till slut hittade jag också ett passande garn.

Det här mönstret har jag följt och jag virkade med dubbelt garn "Vinga" från Järbo.Helgen 13-14 mars viker jag till Nordiska Stämpel- och Scrapmässan i Borås, där jag kommer att hjälpa Kortmakaren i deras monter. Kanske ses vi där?

Blåbär

Den här gången blir det ett kombinerat inlägg om både stickning och kortmakeri! En liten kille i släkten fyller 1 år just idag och detta har jag skickat till honom med posten. Mössan är stickad i mjukaste baby-ull så att den kan värma de små öronen en kylig vår som denna.

Stämplarna med blåbärspojke och tillhörande bär kommer från hÄnglar och stÄnglar.


Vintage à la PRICKIFORM

"Vårkänsla med en touch av vintage" heter den senaste kollektionen från PRICKIFORM och jag blev genast väldigt förtjust i de vackra motiven när mitt DT-paket kom härom dagen. Här är en rad kort och tags som jag gjort inför stämpelmässan i Karlstad den här helgen, där stämplarna släpps till försäljning. Visst längtar man efter våren?"Åldrat" pappret med hjälp av färg från olika Distress-dynor. Till kanten har jag använt en bårdstans från Fiskars.Spellbinders-ovaler - de små hålen är gjorda med en Japanese Screw Punch.
Skrynklat bakgrundspappret och dragit över ytan med Distress-dyna, sprayat lite lätt med vatten och låtit torka.Prickig bakgrundsstämpel från Son Light.Kortstommen är utstansad med en Spellbinders-die som jag lagt lite över kanten över ett dubbelvikt papper. Krokusarna är färglagda med chalks.En härlig krokusrabatt med en hjärtlig hälsning.Maskat tulpanen och stämplat texten ovanpå. Tagit upp färg med en tandborste (!) och sprätt över pappret för en åldrad yta.


 

Dekorerat med en brad i form av en slända.
Snirkliga blomnamn på latin och svenska och "spotlight" med blå pärlhyaciner. Precis när jag tog det här fotot tittade solen fram ur molnen, vilket fantastiskt ljus det blev helt plötsligt!

Hittade du någon favorit?


Hipp HIPPO hurra!

Denna söta flodhäst med sin lilla fågelkompis på ryggen är en av vårens nyheter från Hero Arts. Många av dem finns hos Kortmakaren, som precis har fyllt på i hyllorna med det allra senaste i stämpelväg. Kortet gjorde jag till en vän som fyller år idag, därav rubriken. Den stämplade bakgrunden kommer från samma företag. Det är en stor och rejäl stämpel som täcker ett helt kort, så det är lätt att göra sitt eget mönsterpapper i valfri färg.

Idag har jag tillbringat en stor del av dagen i mitt pysselrum med nytt och inspirerande DT-material från PRICKIFORM på temat "Vårkänslor med en touch av vintage". Underbara vårstämplar och texter som det var en ren fröjd att arbeta med. Motiven finns nu upplagda på deras hemsida under nyheter och i bloggen. Där hamnar också mina kort så småningom - och här i min egen blogg förstås!


Hallonbakelser

Dags för lite bakverk igen, denna gång mumsiga cupcakes från InkyWings.Text från PRICKIFORM och bakgrundsstämpel från Hero Arts.

Ett innehållsrikt DT-kuvert från PRICKIFORM låg i min brevlåda när jag kom hem igår och nu ser jag fram emot kortpyssel hela dagen lång i morgon. Underbara nya stämplar med vårmotiv som är så vackra att man bara smälter. Ska du till mässan i Karlstad till helgen (6-7 mars), så kan du ta dig en titt där! Naturligtvis kommer de också att finnas till försäljning i webbutiken inom kort.

Födelsedagskalas

Kunde inte motstå frestelsen att åka en sväng till Floda efter jobbet idag, där Kortmakaren bjöd på 5-årskalas. Kaffe, rosa prinsesstårta (modell större!) och finfina erbjudanden hade lockat många till butiken, där de glada Kortmakar-pinglorna tog emot och stämningen var på topp. Några inköp blev det naturligtvis, man kan ju inte gå tomhänt därifrån när man åkt så långt ...

På dagens kort ser vi en vinkande Hero Arts-uggla, inköpt hos Kortmakaren vid ett tidigare tillfälle.Textstämpeln är ett fynd från höstens loppis, ett tidigt motiv från October Stamps.

RSS 2.0