Fiffig vikning



Hos Kortmakaren finns massor med fina inspirationkort ifall idéerna skulle tryta under en mara. Den här varianten av vikning  blev jag så sugen på att testa. Det är lite som en tändsticksförpackning om ni förstår hur jag menar, en så'n där platta tändstickor sitter fast och kan brytas loss. Bradsen håller vikningen på plats och inuti kortet kan man skriva sin hälsning. Julstämpeln kommer från Inkido, jag gillar verkligen alla deras stämplar och just den här fyndade jag på loppisen förra lördagen.


Kortmakarlördag



Igår var det kortmakeri för hela slanten och jag hade den bästa av dagar. Tänk att tolv timmar kan gå så fort när man får sitta och pyssla, umgås med likasinnade och blir servad med mat, fika, godis, förfriskningar osv. Och dessutom då och då bli uppmuntrad med vinster och utlottningar, glada tillrop och applåder. Rena paradiset! Tusen tack till Maria & medjälpare på Kortmakaren i Floda för ännu en rolig och generöst arrangerad mara, tack sponsorerna YouDo, Hero Arts och Kortmakaren för fina vinster och framför allt tack till trevliga "medpysslare" för en härlig dag!

För den som behövde lite hjälp att komma igång fanns det ett tiotal inspirerande utmaningar med inlämning olika klockslag under dagen. Jag deltog i så gott som alla, det var bara ett par som jag inte hann med. En utmaning bestod i att dekorera en påse och en tändsticksask med material som låg i välkomstkassen och här ovan ser ni mitt bidrag. Textstämplarna kommer från Arkivet. De närmaste dagarna visar jag mer av det jag knåpade ihop under dagen.

Idag är det Första Advent och så kallt att man knappt vågar sticka näsan utanför dörren. När jag fotograferade mina alster på altanen i dagsljus så yrde snön kors och tvärs, alltså riktigt vintrigt och julstämning redan nu. Och som genom ett trollslag har alla lampor i fönstrena runt omkring bytts ut mot advenstljusstakar och -stjärnor. Ganska mysigt faktiskt.

Less is more



Liten ängel från Stampendous och jultext från Magnolia - enklare än så blir det inte!

Vintern har kommit tidigt i år och den har kommit på allvar. Inte ens december än och redan så bistert. Jag har inte fått upp värmen på hela dagen känns det som. Nu åker raggsockorna på och så blir det en stund i pysselrummet på kvällskvisten.

Vintersöndag



Dagarna blir bara kortare och kortare. Knappt hinner det bli ljust ute innan det börjar mörkna igen ... Men snön är kvar och lyser upp, även om det har slaskat rejält idag här på Västkusten. Julkortpyssel och lussekattsbak står på schemat denna söndag och det doftar ljuvligt i köket. Det halva grammet saffran som behövs för en sats bullar kostar löjligt mycket, men det är det värt. Inga lussekatter utan saffran!

Snöflingorna på kortet kommer från Inkido och texten är Arkivets. Bakgrunden har jag gjort med färg från distressdynor.



Ibland är man lite snabb att trycka på beställningsknappen och nu har jag inhandlat en förvaringsväska som jag trodde på, men jag ångrade köpet innan jag ens hann börja använda den. Konstaterade att min gamla väska från Clas Ohlson får hänga med ett tag till, kunde helt enkelt inte skiljas från den. Tänkte därför försöka sälja den nya väskan. Vet att den är mycket  populär i hobbykretsar och många har just den här modellen, så kanske någon annan nappar? Väskan heter Macinac Large Deluxe Organizer och den är blå/turkos med vackert paisleymönstrat foder. Har massvis med fack och rymmer allt! Man kan ha den färdigpackad på pysselbordet och sen bara ta den med när det är dags för stämpel- och scrapträff.



300 kr hade jag tänkt mig för denna sprillans nya och helt oanvända väska och bor du i göteborgstrakten så löser vi leveransen på något sätt. Den är lite skrymmande att skicka med posten. Jag ska också på Kortmakarmaran i helgen. Är du intresserad, så hör av dig på ingrid.ch[snabel-a]telia.com.


Snöstad



Jodå, fram emot kvällen igår så kom snön till Göteborg! Dagen idag började med snöskottning fram till bilen och sen bar det iväg in till stan för vår loppis. Många besökare fick vi, men kanske var det trots allt några som inte vågade sig ut i vinterväglaget. En hel del grejer fick jag sålt, fast å andra sidan handlade jag nya saker från de andra säljarna så kanske gick det på ett ut ... Det var i alla fall hur kul som helst att träffa nya och gamla bekanta och få lite rotation på stämplarna och vi har redan nu bestämt att vi kör en ny loppis i vår. Tack till alla som sålde och till alla som trotsade snövädret och kom och fyndade!

På kortet här ovan har jag stämplat och embossat en vinterstad från PSX med ett underbart blått embossingpulver som jag köpt hos Kortmakaren. Färgen heter Dark Night och skimrar från svart till metalliskt blått beroende på hur man håller motivet. Stjärnorna i bakgrunden har jag gjort med en stämpel från Tingtura.

Loppis 20 november

Nu laddar jag för lördagens loppis. Har rensat ut en mängd omonterade och monterade stämplar och lite annat smått & gott som jag inte använder ...

Loppis med stämpel- och scrapbookingtema

Lördagen den 20 november kl 11-15

Föreningen Nordens lokaler,
Viktoriagatan 15E, Göteborg

Vi är 16 säljare som deltar. Välkommen att "knô dig in" och fynda!

Nu i eftermiddag känns det lite som snö i luften, vi får väl se hur det blir med den saken. Kanske ändå passande att visa ett av flera snöflingekort som jag har gjort inför julen. Den här megastora snöstjärnan köpte jag hos InkyWings på Papperskraft-mässan i höst och märket är Bo Bunny. Den täcker ett helt kort och blir jättefin när man embossar den i vitt.


Orange



Tänkte att jag skulle bryta av det "juliga" med ett kort i intensivt orange! Här har jag färgat in vitt papper med distresser i två olika nyanser. Snurklorna i bakgrunden kommer från InkyWings och texten är en av alla vackra från Inkido. Gillar när man blandar två olika typsnitt så här. Prickarna har jag ritat dit med svart penna.

Vinterträd



Trädet från Penny Black har fått gnistrande dekorationer på grenarna. Den här stämpeln kan man variera precis hur mycket som helst genom att använda olika färger, embossa eller stämpla vanligt, dekorera osv. Jul-texten kommer från Magnolia. Jag har börjat göra kortstommar i lite udda format istället för att strikt hålla mig till kvadratiska 15 x 15 cm eller A6-format som jag brukar annars. Enda problemet kan vara att hitta kuvert som passar lagom i storlek, men eftersom jag ofta skickar korten i cellofanpåsar spelar det egentligen ingen roll. Många kort ger jag också bort personligen precis som de är, utan kuvert.

Blå snöstjärnor



Jag är väldigt förtjust i Adirondack-dynorna och min absoluta favoritfärg är Stonewashed - en ljuvlig blå nyans som funkar i alla lägen! Här är ett litet julkort helt i blått med snöstjärnor från Hero Arts och rolig jultext från Tingtura.

Julstjärnor



Den här helgen har jag fortsatt röja i pysselrummet och plockat ut stämplar och tillbehör som jag tröttnat på eller aldrig använt. Nästa lördag är det nämligen dags för loppis i Göteborg! Mer info här!  Fördelen med att inventera bland sina grejer är att ett och annat bortglömt fynd kommer fram i dagens ljus, bland annat denna julstjärnestämpel från Hero Arts. Köpte den inför julen förra året, men hann aldrig använda den. Ikväll blev det äntligen av! Här har jag fyllt en hel bakgrund med blommor och dekorerat med en liten guldig halvpärla i mitten. God Jul-text från Inkido.

Iris folding



Om man råkar ha en massa spillpapper över kan jag rekommendera en pappersteknik som kallas för Iris folding. Man skär ett hål i kortet och så läggs remsor efter en mall i en speciell ordning på baksidan. Är pappret väldigt tunt är det fint att vika remsorna på längden, men enkla papper med skuren kant funkar också. På nätet finns massvis med mallar (sök på "Templates Iris folding") och förstås en och annan instruktionsfilm på YouTube, t ex denna.

Det var Osmil-Lena som visade den här tekniken på en pysselträff för länge sen och jag blev så biten att jag gjorde 30 sådana här granar som julkort det året! Det enda stämplade inslaget är en guldstjärna från October stamps.

Snöängel



En snäll kompis handlade ett par nummer av favorittidningen Craft Stamper för min räkning när hon var i London nyligen och i kväll fick jag äntligen möjlighet att bläddra i dem. Mycket härlig inspiration! I novembernumret hittade jag ett kort som jag gillade med kombinationen ängel-snöstjärna. Här är min tolkning med söt ängel från Stampington och vackra snöflingor från Inkido. Att göra små prickar med en Topz och färg från vit stämpeldyna blev ganska effektfullt, det var nytt för mig. I mitten en prick med vit penna.

Idag har det snöat hela dagen, så nu har vintern kommit till Västkusten. Känns lite tidigt ...

Mormorsrutor



Den här klassiska rutan används väl kanske mest till plädar, men man kan också göra en sådan här söt mössa. Fem mormorsrutor fogas samman till en ring och sen utgår man därifrån och virkar kant och kulle. En rolig detalj är "skruvarna" som variation till tofs. De skruvar sig alldeles automatiskt om man virkar två stolpar i varje maska. Två "mormorsmössor" har jag virkat i höst till barnens kusiner och garnet jag har använt heter Eco Babyull. Det känns alldeles mjukt och lent när man arbetar med det, men mössan kliar tyvärr ändå en aning har jag hört från flickorna. Kanske skulle man ha fodrat dem ...

Snölandskap



Ett snabbt och enkelt julkort. Köpte en så fin embossingfolder från Cuttlebug härom sistens och gjorde en bakgrund som jag färgade in med min Ink Blending Tool. Snödrivorna har jag ritat själv och granarna är utstansade med QK. Ovanligt lite stämplat på detta kort, egentligen bara texten (October stamps).

Inspiration och idé har jag hittat här (som så många gånger förr).

Den här veckan dubbelbloggar jag! På InkyWings blogg visar jag kort med de underbara naturstämplarna från Stampscapes och tipsar om tekniker. Ett inlägg om dagen - välkommen att kika!

Tre hjärtan



Detta är ett PRICKIFORM-kort rakt igenom! Texten har jag stämplat upprepade gånger på ett vitt papper, ibland med två tryck på samma infärgning för att få lite nyansskillnad. Ett randigt bakgrundspapper fick titta fram bakom som en ram. Har annars märkt att jag allt mer sällan använder färdigt mönsterpapper, det är så roligt att göra eget!

Det går segt med julkortstillverkningen även om jag vet att tiden går snabbt till jul och att tiden är knapp. Fast samtidigt är det roligt att plocka fram julmotiven igen och göra ett och annat julkort i egen takt. Kanske är det detta som kallas "glad-stress" som jag läste i en kommentar på mitt förra inlägg!

Julruta

Hela julens innehåll komprimerat i en enda ruta! Den här stämpeln kunde jag bara inte motstå när jag passerade Ateljé Lektyg och Hantverks monter på helgens mässa. De hade dessutom så fina exempelkort i sin skyltning, så jag föll som en fura.



Att mitt bland alla julmysiga och positivt laddade ord hitta STRESS var lite oväntat, men det är väl tyvärr en sanning för många. Vad jag hoppas och önskar att alla ska slippa just stressen som man ofta förknippar med julförberedelserna. Att kunna trappa ner på kraven och bara njuta och ta det lugnt. Lättare sagt än gjort kanske.

God Jul i massor



Jag gick till Nordiska stämpel- och scrapmässan i lördags helt förutsättningslöst, utan någon direkt shoppinglista. Ville mest dit för att träffa vänner, kolla utbudet och kika på demos. Men en stämpel hade jag i alla fall på förhand planerat att köpa och det var den här fina textstämpeln med God Jul i massor från Forma Hantverk. Har motsvarande grattisstämpel och den är så otroligt användbar. Här har jag stämplat den upprepade gånger med röd disressdyna och fyllt hela bakgrunden. Den lilla söta tomtenissen som kikar upp över kanten kommer från Stämpelboden.

RSS 2.0