En oktoberlördag ...

... kan man skutta i lövhögarna som katten Fluffles från Stampendous.Eller så kan man tillbringa eftermiddagen på Nordiska Stämpel- och scrapmässan i Göteborg, som jag har gjort. Många bekanta ansikten, mysig stämning och mycket fint att titta på - timmarna går fort. Även öppet på söndag, men då stannar jag hemma och pysslar med Stampscapes-kort inför mitt gästspel på InkyWings blogg nästa vecka.

Stampscapes-veckaNästa vecka (V44) kommer jag att gästa InkyWings blogg och inspirera med kort som jag gjort med de vackra naturstämplarna från Stampscapes. De går utmärkt att kombinera med andra motiv, som här med en textstämpel från InkyWings eget sortiment.

Guldruta och loppisNär man väl börjat göra distressrutor är det svårt att sluta! Här bjuder jag på ännu en variant. Blomman kommer från Hero Arts och var under ett par dagar utrensad från min stämpelsamling ... men den åkte tillbaka igen för helt plötsligt såg jag nya möjligheter. Har hänt förr!

Jag håller som sagt på och plockar ut stämplar och andra prylar som hamnar i min "till-salu-låda" inför höstens loppis den 20 november. Sara/Sagam och jag har testat detta koncept under ett par år i Floda, men nu har vi på prov flyttat arrangemanget till centrala Göteborg. Här kommer lite mer information:

Loppis med stämpel- och scrapbookingtema

Lördagen den 20 november kl 11-15

Föreningen Nordens lokaler,
Viktoriagatan 15E, Göteborg

Man samlar lätt på sig mycket
material i den här hobbyn … 

Vi är några pysselmänniskor som rensat ut förråden med sådant
som vi tröttnat på eller av någon anledning inte har använt.

Här kan du fynda stämplar och
tillbehör – både nytt och begagnat!

Fikaservering.


Välkommen!

Yvonne, tfn 0704-40 03 02, Sara/Sagam, tfn 0736-55 55 53,
Ingrid/Inola, tfn 0707-80 61 68


TomtenisseTraditionellt julkort med en kombination av många olika stämplar. Den lilla nissen ser lite förvånad ut - är det verkligen redan jul? Han kommer, liksom bakgrundstexten, från InkyWings sortiment. Snurklan längs kanterna är från Forma Hantverk och slutligen huvudtexten från Tingtura.

Har varit på heldagsutflykt till Ullared och på GeKås var julhandeln i full gång med adventsljusstakar och tomtar i alla vrår. Det blev dock inget julrelaterat inköp för min del. Har blivit allt mer sparsmakad med julpyntet med åren och det är bara några få tomtar som ställs fram hemma hos mig nu för tiden. Men det dröjer minst en månad tills dess förstås!

FredagskvällHärligt med fredag och en hel helg som väntar! Älgen Riley från Hanna Stamps sitter här och myser i sin fåtölj med en varm kopp te och en smaskig muffins. Säkrare där än i skogarna i dessa älgjaktstider! Ramen runt om har jag stämplat med ett lönnlöv från Inkadinado för att få lite extra höststämning.

Och nu till något helt annat!  

  

(Klicka på de små bilderna för förstoring)

I slutet av sommaren pysslade jag med ett roligt och kreativt handarbetsprojekt, som innebar virkning/stickning av ett antal små babymössor på beställning av min vän Lisa/InkyWings. Hon är inte bara stämpel- och scrapbookingföretagare utan även fotograf - och en mycket duktig sådan. Mössorna hade hon tänkt använda som rekvisita vid fotografering av de allra minsta fotomodellerna. Nu har hon haft den första fotosessionen på temat "bebis-i-mössa" - kolla här!

Alla sorters väder

Idag har väderleken verkligen varierat och under en liten trip upp till mellersta Bohuslän har jag mött solsken, ösregn, hagel, snö och nu en kvällsfinal med storm upp till 30 m/s i byarna!  Brrr, visst är det liiite tidigt att redan den 21 oktober komma ut till bilen och upptäcka att det ligger ett 5 cm snötäcke på taket?

När det ändå blev ett par timmars julstämning där på sena eftermiddagen, så passar det kanske bra med en liten vinterhälsning. Jag har plockat fram den vackra julgranen från PRICKIFORM igen och stämplat den i en distressruta. Och kolla in snön!
Jag köpte en ny penna härom dagen - Snow marker heter den. Här har jag duttat små prickar över hela ytan, låtit det hela torka ett par timmar och sen värmt med varmluftspistolen. Och se, då höjer sig prickarna och det blir alldeles fluffigt och fint. Precis som snö! Verkligen en jätteläcker effekt. Textstämpeln kommer förresten från Kortmakarens set "Sirlig jul".

Tillägg: Snöpennan har jag köpt hos DoRedo. En liknande variant heter Liquid Appliqué och finns bl a hos InkyWings.


Mer symaskinDet där med att sy en söm eller två på korten är verkligen inte så dumt, så nu får nog symaskinen stå framme ett tag. Till det här kortet distressmålade och skrynklade jag pappret rejält innan jag åter slätade ut det och tryckte med den vackra stämpeln från Hero Arts. Några glittriga halvpärlor blev pricken över i:et. Inspiration har jag fått från kreativa Elina och det är verkligen inte första gången jag sneglat på kort i hennes blogg. Den tjejen är en stor inspirationskälla!

Triss i granarPRICKIFORMs julgran är precis som julgranar ska vara - tät, jämn och lite "gammaldags" i stuket. Den perfekta granstämpeln med andra ord! Jag har väl  berättat att vi brukar utmana varandra i DT-gänget och den här gången var villkoret att just denna stämpel skulle användas. Jag var lite sen i starten och hann inte göra mitt kort till deadline, men jag lägger det i min blogg i alla fall. De andra tjejernas alster kan du se här!

Jag började med en distressruta i blått och sen stämplade jag granen tre gånger. Använde även "andra trycket" utan att färga in stämpeln emellan och fick lite skuggeffekt. Texten är en del av en lång stämpel med "God Jul och Gott Nytt År", där jag bara använde början. Tycker så mycket om typsnittet. Sen har jag gjort något som är ganska ovanligt när det gäller mig, i alla fall på papper, nämligen att sy en sicksacksöm runt kanten. Det gav mersmak, så nu får maskinen stå framme och ni kan absolut vänta er fler kort framöver med sydda detaljer.

Våfflig pumpaÄnnu en solig höstdag! Här bjuder jag på en gigantisk pumpa från Angi-B/InkyWings  som jag våfflat i en wellpappvals innan jag klistrade den på kortet. Snart är det ju dags för Halloween - ett spektakel som jag har blandade känslor inför. Jag tycker mycket om allt som har temat "skördetid", men har lite svårt för den skräckrelaterade delen med monster och häxor. Föredrar att fira traditionell Allhelgona i stillhet och eftertanke.

Höstig tagJulkortsstämningen vill inte riktigt infinna sig än, så jag fortsätter med mustiga höstfärger. På den här enkla tagen samsas löv från October stamps och Osmil med ett frimärke från Hero Arts. Oj, vad bra den matchar bloggens färger ser jag nu ;-)

När löven faller
Så vackert det är i naturen nu med en färgprakt utan dess like. På dagens skogspromenad singlade löven så fint genom luften för att slutligen hamna på marken tillsammans med de andra. Många löv sitter fortfarande kvar på träden, men blir det bara lite blåsigt så faller de också.

Asplövet som jag använt på det här långsmala kortet kommer från October stamps, som har underbara motiv. Tjusiga collage är de allra senaste nyheterna, men det finns finfina fynd att göra just nu i rea-kategorin, bl a julstämplar till löjligt låga priser. Passa på månaden ut, sen drar ägarinnan till sjöss och återkommer först efter nyår.

101010

10 oktober 2010 - ett roligt datum med tre tior på rad!Dimman ligger tät över nejden, men det sägs klarna upp så småningom och bli en solig söndag. Är dock inte helt övertygad ... Jag har äntligen kommit igång så smått med julkortstillverkningen, även om det är trögt. Den här lilla tomtetösen kommer från Osmil och det gör även snöflingorna. Textstämpel från Magnolia.

Många rutor små ...

Jag har ett nytt härligt virkprojekt på gång. Många små rutor ska så småningom bli en mysig filt. Konstigt nog går virkningen som en dans, trots att jag trodde att det skulle bli enahanda och tråkigt ganska snart att göra likadana rutor, den ena efter den andra. Men kanske är det för att jag virkar med ett garn som skiftar färg lite emellanåt, på så vis har jag alltid ett litet överraskningsmoment som väntar. Vilken färg ska komma härnäst? Måste bara virka lite till! Det kan också bero på att jag använder en av mina nya virknålar från Clover med ergonomiskt handtag - de är verkligen suveräna, hur har jag kunnat klara mig utan dessa?När alla rutor är klara och trådarna fästa ska jag virka ihop filten med ett enfärgat garn. Svart eller mörkbrunt lutar det åt.För övrigt håller jag på och rensar ut stämplar som jag sällan eller aldrig använder och har lagt en första omgång till försäljning på forumet Svensk scrapbooking. Kila dit och titta om du är nyfiken!

Trevlig helg!

LjungMin DT-kollega Carro utmanade oss att göra ett kort med inspiration från detta vackra foto. Så här blev mitt bidrag:Blomma och text kommer förstås från PRICKIFORM.

Här kan du se de andra DT-tjejernas alster.

RSS 2.0