Vår och värmeDet är temat på October Stamps månadstävling i april - mycket passande med tanke på det härliga vädret. Som vanligt är jag lite sent ute och hann med nöd och näppe klart med mitt bidrag innan deadline, som är i morgon Valborgsmässoafton. Jag valde att göra den numera klassiska distressrutan i olika varma färger, symboliserande värme. Och visst är det ren och skär LYCKA att våren äntligen är här! Både stjärnan/solen, den glada vovven och texten kommer förstås från October Stamps, det är liksom förutsättningen för att man ska kunna vara med och tävla. Texten lyder egentligen "Lycka till", men jag har kapat av det andra ordet.Som alltid är det en parallell "kuverttävling", där man har ytterligare en vinstchans om man skickar sitt alster i ett vanligt gammaldags brev med frimärke. Men då är det ju snyggt om kuvertet är matchande dekorerat.

Ha en riktigt skön Valborg och Första maj!


Anemone nemorosaVilket fantastiskt vårväder vi har! Tog fram min cykel och gjorde en premiärtur idag och det var en ren fröjd att trampa runt i vår vackra natur som vaknat till liv igen efter månader av vinter och snö. Och överallt vitsippor - stora vita mattor med tusentals blommor. Det är så otroligt vackert och blommorna kommer så fint till sin rätt nu innan träden slagit ut och den kompakta grönskan tar över. Väl hemma fick jag inspiration till det här kortet med en söt liten vitsippestämpel från PRICKIFORM.Jag markerade blommorna med "Snow marker" så de framträder lite tydligare.Fick i dagarna veta att PRICKIFORM lägger ner och det gör mig lite sorgsen. Jag har alltid gillat deras stämplar och det speciella sätt som företaget profilerades på. Inte minst har PRICKIFORMs montrar ända sen starten stuckit ut från mängden med stil och elegans och varit en färgklick på mässorna. Jag är så glad för att ha fått ingå i Designteamet under en period och jag önskar förstås Katarina lycka till i framtiden! Tack för alla fina motiv!

Glad Påsk!I takt med att dagarna blir ljusare går kortmakeriet in på lite sparlåga. Och därmed också bloggandet. Ganska naturligt egentligen, för som jag har längtat efter den här våren. Kanske lite extra den här gången eftersom vintern har varit så ovanligt lång. Nu vill jag passa på att vara utomhus så mycket som möjligt och njuta av naturen när den är som allra vackrast. Men helt pysselfritt kan jag inte leva, det måste bli en liten stund emellanåt i hobbyverkstaden, annars får jag abstinens. Och det finns ju sena kvällar och nätter att ta till ;-)

Det här kortet är dock ett "återvinningskort" som jag gjort tidigare. Den stolta tuppen kommer från hÄnglar & stÄnglar och jag har dekorerat med utstansade myror och grästuvor.

En riktigt Glad Påsk önskar jag er som tittat in här i min blogg!

Solig aprildagAlla vi grannar har haft vårstädning på gatan idag - räfsat gamla löv, krattat rabatter och sopat ihop grus från i vintras. Roligt att få det så fint där vi bor. Skönt också att temperaturen nu håller sig stadigt på plussidan så att blommor och gräs kan börja spira på allvar. Plockade de första vitsipporna härom dagen och gläds åt en söt liten bukett på köksbordet.

Vårträdet på bilden har jag färgat in med tuschpennor så att jag kunnat få två färger i ett enda tryck. Förstärkte trädkronan med en småprickig stämpel (okänt märke) i ljusgrönt. Gräsmattan är full med blommor ton-i-ton.Träd - Penny Black
Blomma - Amazing Scrap
Prickig bakgrund - Hero Arts

Snabba fjärilarJag vill gärna få en stund i mitt pysselrum varje dag om det så bara blir en kvart. Ibland sätter jag igång med lite större projekt och andra gånger blir det något snabbt och lätt. Ikväll tog jag fram en av mina stooora Big & Juicy-dynor i färgen "Gum drop" och brayade en stämningsfull bakgrund. Två stämpeltryck senare hade jag gjort ett enkelt kort att ha till hands när man vill skicka en hälsning "bara för att ...".

Fjärilar - PSX
Text - InkyWings

BlomstertrioDet blir visst bara vårkort här hos mig just nu. Inser hur otroligt mycket jag har längtat efter sol, värme och ljus. Idén jag en gång hade om att göra ett julkort i veckan känns väldigt främmande och jag har ingen som helst längtan efter att stämpla tomtar och snöflingor. Får ta nya tag i november.

Molnbakgrunden på det här kortet har jag gjort genom att klippa en vågig kant som mask och sen dutta med svamp och blå färg vid kanterna, flytta masken vidare och upprepa proceduren. Enkelt och effektfullt.

Gräs, blomma och text - Hero Arts

FjärilsutmaningSara-Sagam har en härlig vårutmaning i sin blogg. Den går ut på att man ska göra ett kort som det finns minst en stämplad fjäril på. Jag som älskar fjärilar gjorde snabbt ett bidrag. Haka på du också - deadline är den 17 april.

Tulpaner - Hero Arts
Fjäril och text - InkyWings

Blåmes?Någon fågelkännare är jag då rakt inte, så jag har lite svårt att avgöra vad det här är för art - än mindre vilka nyanser jag ska använda för att måla pippin riktigt naturtroget. Jag har helt enkelt fått improvisera. Detta är ett kort som jag påbörjade på maran, men slutförde först idag. Gillar att göra bakgrunder med lite oväntade motiv, som här en stor textstämpel. 

Fågel - Kortmakaren (Sirlig vår)
Bakgrundstext - Hero Arts
Kvistar - Hero Arts

Snart påskDet är inte så vanligt att man skickar påskkort nu för tiden, kanske något att ändra på? Här är ett kort som jag gjorde  i veckan som gick. Vi är ett gäng som brukar träffas någon gång i månaden och pyssla tillsammans. Den här gången gjorde jag en dundertabbe som tog med mig all utrustning, men glömde stämpeldynor. Borde ju vara ganska viktigt för en stämplare ... vet inte vad jag tänkte på! Som tur var fick jag låna av mina kompisar, så det löste sig.

Kyckling - Magnolia
Text - hÄnglar & stÄnglar


Monstret säger hej!Ett gulligt monster som detta skrämmer väl knappast slag på mottagaren av kortet. Det här är ett av de "extrakort" som jag knåpade ihop på maran för en vecka sen. Passade på att låna ett par stämplar från Sara som hade en hel drös med härliga Hero Arts-motiv i packningen.

Nu är våren här - hurra!

Vårkänslor och metalldekorationerSkapa fritt, men gör det med VÅR i tanken. Använd minst tre olika typer av metalldekorationer.

Så löd instruktionen till den sjunde och sista utmaningen på Scrap & Hobbys maratonträff. Och så här blev mitt kort. Gillar verkligen den snirkliga bakgrunden från Hero Arts, den funkar i alla lägen. Fick lite huvudbry när det gällde dekorationerna. Det fick bli en öljett och en brad och till sist en "paniklösning" med en enkel häftklammer i hörnet, lite lagom omotiverat ... men instruktioner är till för att följas.

Sådär, det var mina bidrag till alla utmaningarna. Fast jag hann ju faktiskt med ännu ett par kort med fri komposition, så dem har jag kvar att visa. Och jag har redan anmält mig till nästa mara, denna gång arrangerad av "nya" Kortmakaren den 21 maj i Floda Lada. Kanske ses vi? Mer information här!

Kyckling - Hero Arts
Bakgrund - Hero Arts
Text - Kortmakaren (Sirlig vår)

DistressbingoDet här var en annorlunda utmaning som jag inte stött på tidigare när jag varit på maror. Först skulle man skapa ett eget bakgrundspapper med hjälp av distressfärg och valfria stämplar. Sedan valfritt alster enligt ingredienserna i en färdig rad i en "bingobricka".

Den här raden valde jag:

- Rosa
- Krackelering
- Knappar
- Rosor
- Cirkel

Undrar ni över krackeleringen, så är det den lilla fjärilen som fått ett lager lack på sig ;-)

Blomma - Bo Bunny


Dekorerad askYtterligare en av maratonutmaningarna; en dekorerad presentförpackning i wellpapp att ge bort till en vän. Utstansade rundlar färgade jag in med distresser och torrembossade med en "goosebump-die" från Quickutz. Det blev lite tussilago över blommorna tycker jag. Texten har jag gjort med bokstavsstämplar från Inkadinkado.Nu har jag snart visat upp allt jag gjorde förra helgen - orkar ni se mer?


SkisstolkningDen här gången visar jag mitt bidrag till skissutmaningen på maran - ett enkelt och ganska rent kort. Det är alltid så spännande att se hur många olika tolkningar som kommer fram med en och samma skiss som förebild, både som kort och LO's.

Sara har en stor del i det här kortet ... krackeleringsstämpeln på det ljusa bakgrundspappret har jag köpt av henne på loppis och texten och pärldekorationerna lånade jag på maran. Friends are special treasures!

Krackeleringsbakgrund - Son Light
Text - Hero Arts

SpecialvikningI den generöst tilltagna välkomstpåsen deltagarna fick på scrapträffen i lördags fanns det många godbitar; stämplar, papper, brads, glitter, blommor och metalldekorationer. Ett par uppstämplade motiv låg också med och ett av dem skulle man färglägga och använda till en utmaning. Själva kortet skulle ha en specialvikning och här valde jag att göra ett boxkort. Jag var inte helt säker på att jag skulle komma ihåg själva vikningen bara så där, men minnet var med mig och jag lyckades faktiskt på första försöket.

Vill du också göra ett boxkort? Kolla då in den här utmärkta instruktionsfilmen!Pojke - The Greeting Farm

MaskeringsteknikHär är mitt bidrag till den andra utmaningen på lördagens scrapträff i Sävedalen. Här gällde det att göra ett valfritt alster där man maskade med färdiga masker eller utklippta stämplar. Sen var det egentligen meningen att man också skulle använda Perfect Pearls, vilket saknades i min packning ... Men jag fick låna en annan sorts färgspray av Sara och ingen i tävlingsledningen diskade mig för att inte ha följt instruktionerna. Och det var ju tur!

Urtavla och fjäril - Hero Arts

12 timmar ...

... eller ett halvt dygn. Så länge har jag pysslat idag, den 2 april! Har varit på mara i Sävedalens Folkets hus tillsammans med 40-talet andra glada och kreativa scrappare och kortmakare. Verkligen ett fantastiskt välplanerat och generöst arrangemang av tjejerna på Scrap & Hobby. Ett stort och varmt tack till er!Hade trevligt sällskap vid bordet av min vän Sara-SaGam och duktiga scraptjejerna Sylvia och Malin från Kungsbacka. Roliga utmaningar med fina vinster duggade tätt under hela dagen och jag hann faktiskt med dem alla och lite till ... En lagom dos styrning och direktiv passar mig perfekt vid sådana här stora sammanhang, då jag annars skulle jag ha svårt att få någonting gjort. Mest kreativ är jag alltid hemma i den egna pysselkammaren i min ensamhet, men jag stormtrivs ändå på maror och träffar. Det är bara så otroligt svårt att packa med sig "rätt" utrustning, alltid är det något man glömt eller inte tänkt på. Då är det skönt att ha snälla bordsgrannar att låna av.

Den första utmaningen var att göra en namnskylt till sig själv. "Less is more" löd instruktionen och här ovan ser ni min tolkning.

Fler kort kommer undan för undan här i bloggen, så titta tillbaka snart igen!

Träd - Bo Bunny
Bokstäver - Inkadinkado

RSS 2.0