Frukostinspiration

Började dagen med en kopp te och konstaterade igen att varumärket Garant lyckats väldigt bra med sin nya design. Snygga mönster i retrostil på oblekt papper och med läckra färgkombinationer. Se bara på den här teförpackningen (mycket gott te för övrigt)!

Jag blev inspirerad direkt och bytte snabbt frukostbordet mot pysselbordet. Så här blev min tolkning i form av ett kort.Bakgrund - Hero Arts
Text - Inkido
Utstansad stjälk med blad - Bosscut
Utstansad blomma - Quickutz

Mums!Som ni förstår har jag inte ägnat så mycket tid åt kortmakeriet i sommar utan mest sysslat med olika garnprojekt. Men nu när vi börjar gå mot hösten och kvällarna blir mörkare tar jag mig allt fler stunder i pysselverkstan. Fast jag är lite ringrostig och har svårt med inspirationen emellanåt och då är det kul att bläddra i pysseltidningar och surfa runt bland bloggarna för att få idéer. När jag hittar ett kort jag gillar brukar det ofta bli så att jag börjar att härma upplägget, men sen blir resultatet ändå något helt annat till slut. Men det gör inget, för skaparlusten har i alla fall kommit igång och sen brukar det gå av bara farten.

Den här gången har jag dock nästan liftat ett kort rakt av. Hittade det i en katalog från Hero Arts och blev så förtjust i idén. Så här blev mitt kort, fast med helt andra stämplar. Lika, men ändå olika.

Vill ni kolla in kortet jag haft som förlaga, så klicka på bilden:Muffins - InkyWings
Text - PrickiformBebiskort - del 2

Nu är tjejkorten visade och det är dags för killkorten, som har lite samma stuk men annat färgval. Korten är förresten i nya favoritformatet 13 x 13 cm, jag tycker det är precis lagom storlek och en yta som är lätt att fylla. Jag har gjort det smidigt för mig och använt färdiga mönsterpapper för ovanlighetens skull. Cirklarna är utstansade med Spellbinders dies och alla motiv färglagda med Promarkers.Bebis på bil: InkyWings
Bebis med filt: Kortmakaren
Barnvagn: Pysselmyran

Bebiskort - del 1

Fick en rolig beställning på hela TIO bebiskort; fem till tjejer och fem till killar. Ganska enkla skulle de vara och ingen text, vilket passade mig utmärkt. Har jobbat ett par kvällar med korten och idag var det dags för leverans. Jag tänkte förlänga "spänningen" genom att visa korten här i bloggen i två omgångar - börjar med tjejkorten.


Bebis: Kortmakaren
Barnvagn: Pysselmyran
Dansande fe: October Stamps


Turkost och bruntLite ovanlig färgkombo, men ganska snygg tycker jag. Jag har liftat ett kort från Hero Arts hemsida och jobbat med maskning; positiv och negativ. Man får väl kalla det en "distresscirkel". Samtliga stämplar kommer från Hero Arts, utom prickbakgrunden - min favorit - som är från SonLight. Det är en den enda stämpeln som jag alltid bär med mig i pysselväskan på träffar och maror. Mycket användbar, funkar överallt. Apropå det, så har jag anmält mig till Kortmakarmaran i Västra Frölunda den 10 september, det ska bli jättekul. Ses vi där?

Vinnare!

Nu har jag med slumpens hjälp dragit tre vinnare av virkade blombroscher, nämligen

AnnikaS

Muffin

Angelica

Stort grattis - blommorna kommer på posten! Och tack ni andra som var med!
Första höstkortetJag vet - det är massor av sommar kvar och jättelångt till hösten och gula löv, men jag kunde bara inte hålla mig från att göra ett första höstkort. Har nämligen beställt ett set med Cheery Lynn-dies från Altheas Mix som jag ville testa (förresten rena fyndet just nu med 30 % rea i hela butiken och dessutom fraktfritt). Löven är så fina och detaljerade med bladnerver och allt och diesen fungerar toppenbra i min Cuttlebug. Här har jag stansat ut ett av de största löven (är det någon slags ek?) och färgat in det med höstiga distressfärger.

SMHI varnade för samma typ av skyfall som drabbade Göteborg i måndags och man anade det värsta! Men de verkar ha haft fel, för regnet kom av sig och just nu skiner solen från en blå himmel. Och så är det fredag - härligt!

Bakgrund: Hero Arts
Text: Inkido (del av större motiv)
Stänk/prickar: Cherry Pie

Blombroscher - utlottning!Igår satt jag och lekte med virknål och restgarner och fick till en blomma som jag tyckte var ganska söt. Och innan jag visste ordet av hade jag gjort nio blommor i olika färgkombinationer. Cirka 6 cm är de i diameter. Jag har nu sytt fast broschnålar på baksidorna så man kan använda dem som en liten dekoration.

Nu tänkte jag ordna en utlottning här i bloggen på TRE av blombroscherna.

Tycker du att det vore kul att ha en Inola-blomma? Skriv då en kommentar på det här inlägget senast den 20 augusti - så kanske en av blommorna blir din. Skriv också om det är någon speciell blomma av dessa nio du tycker extra mycket om, så försöker jag fixa det.

Du får gärna göra reklam i din egen blogg och länka hit, men det är valfritt.

Här är alla blommorna, en och en. Klicka på bilderna så blir de större.Tips på hur blombroschen kan användas:Lycka till!

BröllopskortEn brådskande beställlning på ett bröllopskort fick mig att tillbringa en stund i pysselrummet idag, trots strålande sensommarväder. Men det var så roligt att komma igång efter ett ganska långt uppehåll i kortmakeriet och inspirationen kom ganska direkt. Den fina kärleksstämpeln från Forma Hantverk kändes helt rätt och så fick jag en idé om att dekorera med en hjärtekrans av pappersrosor med ståltråd som stomme. Jag har haft de här vackra rosorna liggande länge utan att jag fått användning för dem, är ju som bekant ganska sparsam med dekorationer på mina kort. Nu räckte ett knippe med gammelrosa rosor precis! Hjärtat är fäst med tunn ståltråd genom små hål i bakgrundspappret upptill och nertill.Och inuti kortet har jag textat vackra rader om kärlek enligt beställarens önskemål.
Färdig!Under över alla under - varenda lite garntott är nu grundligt fäst och pläden är äntligen klar! Och ändå kom jag på mot slutet att jag nog ville ha den lite större och lade till ytterligare ett par rader med rutor. Sammanlagt blev det 154 stycken och pläden mäter 120 x 150 cm. Känns ganska lagom stor att svepa runt sig en tv-kväll i soffan. Lär nog dröja ett tag innan jag ger mig på den här typen av stora projekt igen, även om det faktiskt var lika kul att virka den första som den sista rutan. Blir det en nästa gång ska jag i alla fall ta mig tid att fästa trådar allt eftersom istället för att spara allt till sist ...

Nu måste jag försöka komma igång med kortmakeriet igen efter flera veckors mer eller mindre uppehåll. Har en del beställningar att ta itu med och det kombinerar jag med att lyssna på radions sommarpratare i efterhand. Hur mysigt som helst!

På spaning efter bärNu har vi kommit hem efter en trip till Dalarna, där vi testat några av alla fina vandringsleder som finns. Åtskilliga kilometer har vi gått över stock och sten och njutit av vacker natur och storslagna vyer.Lederna var tydligt utmärkta och stigarna fina, men just här fick man hålla tungan rätt i mun för att inte snubbla på rötterna.

Behövdes lite extra energi fanns det riktligt med blåbär, hallon, lingon och smultron längs vägen.Kan inte minnas att jag någonsin hittat så mycket smultron på en och samma gång. Tänk så mycket smak som ryms i ett enda litet bär. Koncentrerad sommar!Hallonsäsongen är nästan över här på Västkusten, men i Dalarna var bären perfekt mogna och fanns överallt!Blåbärssnåren kantade stigarna och då och då tog man med sig en kvist att mumsa på.Hamstern i mig kunde inte bara gå förbi de lingonröda tuvorna, så jag fick ta en paus ibland och plocka bär i en påse som jag hängde i byxlinningen.Så här mycket lingon fick följa med mig hem och nu ska det bli lingonsylt - härligt!

Stämplar från PRICKIFORM.

RSS 2.0