Ett hjärtligt tackDå var det tävlingsdags hos October stamps igen! Trodde först inte att jag skulle hinna med att göra ett kort till februaritävlingen som har deadline idag, månaden tog liksom slut lite för fort ... Men med knappt två timmar tillgodo har jag nu precis mejlat in mitt bidrag. Den här gången var temat "hjärta" och mer hjärtligt än så här kan det väl inte bli! Jag har stämplat en lång hjärtbård flera gånger på vitt papper, med infärgning bara vartannat tryck. Det är mitt absoluta favoritsätt att skapa bakgrunder på. Och den lilla hjärttjejen känner ni väl igen från tidigare inlägg.

Alla stämplar kommer förstås från October stamps!


Uppdatering 2011-03-01:

Ingen vinst denna gång, men jag är glad ändå! Samtliga tävlingsbidrag finns att se här!

Ho HoVädret är inget vidare kul idag, så jag håller mig inomhus. Ägnar en del av söndagen åt att städa lite i pysselrummet och hittar då ett och annat som jag glömt bort att jag har, t ex denna lilla uggla. Ugglor har varit "moderna" inom stämpelvärlden ett tag och det finns massor av motiv, det ena sötare än det andra. Nyinvigde mitt städade skrivbord med att göra detta "bra-att-ha-kort".

Uggla och text - Bildmålarna

Äntligen vår (?)Okej, jag går väl kanske händelserna lite i förväg, för här i Göteborg är det verkligen inte vår. Tvärtom hänger vintern envist kvar och idag är hela staden inbäddad i ett istäcke. Underkylt regn, heter det visst. Lyssnade på nyheterna i morse och redan vid 9-tiden hade det hunnit ske ett tiotal trafikolyckor med bilar som farit lite härs och tvärs på såphala vägar och gator. Läskigt.

Kunde i alla fall inte låta bli att göra ett riktigt vårkort i ljusa färger och med tulpaner i mängder. De små hålen i uddkanten har jag fixat på nolltid med min Japanese screw punch - ett kanonbra verktyg!

Stort tack till er som lämnade kommentarer på mitt förra inlägg, jätteroligt att veta vilka ni är!

Tulpan - Prickiform
Prickig bakgrund - Son Light
Text - Magnolia

Med en enkel tulipan ...Härliga tulpantider - tänk så många olika färger och sorter det finns! Just den här varianten tror jag heter rokoko-tulpan eller är det kanske papegojtulpan ... Någon som vet? Det är hur som helst en av mina allra första stämplar som jag köpte för drygt tio år sen. Den användes på en kurs hos Arkivet och det blev kärlek vid första ögonkastet! Nu är den en av många tulpanstämplar som jag har i min ägo, men kanske den allra vackraste.

Tulpan - PSX
Text - hÄnglar & stÄnglar
Prickig bakgrund - Son Light

Jag är så nyfiken på vilka ni är som kikar i min blogg - lämna gärna ett avtryck så blir jag jätteglad! Och så får jag ju chansen att "hälsa på" i era bloggar :-)

Loppis 27 mars

Nu är det dags igen!

Loppis med stämpel- och scrapbooking-tema i GÖTEBORG

Söndagen den 27 mars kl 11-14

Man samlar lätt på sig mycket material genom åren och visst finns det grejer du sällan eller aldrig använder? Stämplar som verkade så kul när du köpte dem, men som sedan blivit liggande? Stora förpackningar med blommor, eyelets eller brads som du bara kommer att använda en bråkdel av och som du hellre kan dela upp och sälja hälften av till någon annan? Papper i massor, hela ark eller spillbitar, som ligger och samlar damm? Band och garner? QK-dies som du inte använder? Andra hobbytillbehör som du tröttnat på eller kanske bara vill byta mot något annat?

Nu har du chansen att träffa likasinnade hobbyfantaster och sälja grejer som du inte behöver, nytt eller begagnat!

Söndagen den 27 mars kl 11-14 anordnar vi en loppis i all enkelhet. Vi håller till i Föreningen Nordens lokaler på Viktoriagatan 15 E i centrala Göteborg. Begränsat antal deltagare, först till kvarn ...

Loppisförsäljningen görs av privatpersoner, inga företag är inblandade. Det är smidigast om allt är förpackat och prismärkt i förväg och köparna betalar direkt till respektive säljare. Det kostar 100 kr/bord och bordshyran går till Föreningen Norden.

Är du intresserad av att vara med och sälja - anmäl dig till yvonne[snabel-a]ynhd.se senast den 15 mars.

Och du som är nyfiken och vill komma och fynda behöver bara dyka upp den 27 mars.

Välkommen!

Yvonne - Sara - Ingrid

EnjoyDe stora designblocken från Hero Arts är verkligen roliga att jobba med - tänk så lätt det är att göra en fin bakgrund med ett enda tryck! Här är ett kort med budskapet att glädjas åt det roliga i livet.

Just nu är jag glad för att dagarna blir allt ljusare och då gör det inte så mycket att kylan envist klamrar sig fast. Heja våren!

Bakgrund och text - Hero Arts
Fågel - Bam Pop

You're the best!Det här budskapet är väl roligt att skicka till en vän! Texten har jag köpt på en av våra stämpel- och scrapbooking-loppisar och jag har använt den mycket. Nu är det snart dags för ännu en loppis i Göteborg, så håll utkik efter reklam som jag kommer att lägga ut här i bloggen och på flera olika stämpelforum.

Blomma och text - Hero Arts

RetrorutorHär är ytterligare två stämplar som ingick i min vinst från October stamps. Man får mycket för pengarna när det dessutom är rea! Jag gillar verkligen dessa roliga "retrorutor" som jag stämplat i olika färger, så det blir lite lapptäcke över det hela.

Rutor på tråd och Ränder - October stamps
Fågel - Hero Arts
Text - Tingtura design

Följ ditt hjärtaJag fortsätter på temat HJÄRTAN! Hade lyckan för ett par veckor sen att vinna 2:a pris i januaritävlingen hos October stamps med det här kortet och tillhörande kuvert. Ett presentkort att handla för i butiken blev mitt pris och denna summa har jag nu omvandlat till några nya stämplar, bland annat dessa två roliga fåglar. Tack Joanna!

Har också fiskat upp en stämpel ur min "loppis-kasse", nämligen det tjocka vågiga "randen" som fåglarna spatserar på. Just detta motiv har trots 3-4 loppisomgångar inte blivit sålt, så jag tänkte att det är lika bra att jag behåller stämpeln och försöker göra något kul med den.

Jag gjorde ytterligare ett kort på samma tema, där randen får spela en tydligare roll.Vågig rand - Hero Arts
Text - Magnolia
Fåglar - October stamps
Hjärta - Hero ArtsAlla hjärtans dagMed detta hjärtliga kort vill jag önska alla en riktigt fin Alla hjärtans dag! För ovanlighetens skull har jag inte stämplat någonting alls den här gången, utan bara använt mig av utstansade QK-figurer. Tänk vad man kan ändra sig - för några år sen kunde jag nog inte tänka mig en gräsligare färgkombination än rosa och rött, men idag tycker jag faktiskt att det är helt okej.

Julkort 2Direkt efter jul hade jag storslagna planer på att göra ett julkort i veckan under hela 2011. Jag menar, hur svårt kan det vara att få till ETT ynka kort? Nu har vi närmat oss sista dagen i vecka 6 och med facit i hand kan jag konstatera att det hittills bara har blivit två kort gjorda. Julinspirationen är inte helt bortblåst, men det tar emot en aning och jag vill hellre göra vilka kort som helst utom just julkort. Men så i veckan landade en liten försenad julklapp från min vän Sara i brevlådan - en god jul-stämpel som har stått på min önskelista ett tag. Visst är den fin och visst har jag en omtänksam kompis? Klart att jag måste provstämpla texten på ett julkort!

Bubbelplastbakgrund - Tingtura Design
Text - Kortmakaren (Sirlig jul)
Utstansad Quickutz-gran

Modifierad retroblommaDen klassiska retroblomstansen finns i flera olika storlekar och är älskad av många pysslare. Men i längden kan den bli lite tråkig ... Då är det uppfriskande att se att man faktiskt kan modifiera blomman med några klipp med saxen och det är precis detta som Tesa Prickiformar visar den här veckan. Så lätt egentligen, men man ska ju komma på det också. Tesa är så underbart kreativ, det finns inga gränser för vad den tjejen kan komma på och hon jobbar med många olika material, inte bara papper. Kolla in hennes egen blogg om du behöver inspiration.

Snirkelbakgrund - Hero Arts
Text - Reprint

Grattis i massor!Den här söta lilla älvan från October stamps blir man verkligen glad av! Tyckte den passade bra på ett kort till en liten födelsedagstjej i "prinsessåldern". Grattisstämpeln kommer från Kortmakaren, det är en längre text som jag har kortat av. Och så har jag kört bakgrundspappret genom en CB-folder och fått en embossad yta.Glitterlim har jag bokstavligen i massor, får försöka använda det mer för det blir en läcker effekt.

Ha en trevlig helg!

Skynda långsamt ...Det är precis vad man får göra vare sig man vill det eller ej, nu när vägar och stigar är täckta av tjock is. Det är verkligen förenat med stora svårigheter att ta sig från punkt A till punkt B. Vad jag längtar efter barmark när man kan ta raska promenader utan att behöva titta noga var man sätter fötterna och stapla fram som en gammal tant (vilket jag i och för sig snart är ...). Kan förresten varmt rekommendera broddar! Tyckte innan att det var lite "pensionärsvarning" på sådana, men jag har ändrat mig och denna vinter ser man dem på var mans fötter.

På det här kortet har jag gjort en bakgrund av en stjärna som jag stämplat flera gånger på vitt papper och sen använt min Ink blending tool för att färga in kanterna. Det är mina favoritnyanser bland distresserna som varit framme igen: Wild Honey och Rusty Hinge. Funkar i alla lägen.

Stjärna (bakgrunden) - October stamps
Snigel och text: hÄnglar & stÄnglar

Blek fjärilSolen skiner idag och det finns hopp om våren, även om det är ett par minusgrader. Ett vårkort fick det bli! Höll mig till färgerna grönt och blekgult.Några halvpärlor som dekoration på den utstansade fjärilen. Konstaterar såhär i efterhand att kortet kanske blev aningen mesigt ... får nog satsa på mer kulör nästa gång.

Textbakgrund - Hero Arts
Blommor - Hero Arts
Grattistext - Magnolia
Fjäril - Martha Stewart

Päron i rutorDen här veckans utmaning hos Pysselmyran har temat "rutigt". Fri tolkning, bara det finns med något som är just rutigt. Jag fick en idé att stämpla detta solida päron från October Stamps; tre varianter med olika gröna och bruna nyanser distressdyna. Sen har jag maskat det och gjort olika bakgrunder.

Samtliga bakgrundsstämplar - Hero Arts
Text - Kortmakaren (Sirlig vår)

PS. Just nu är det utförsäljning av äldre motiv hos October stamps. Sanslöst låga priser, som ett exempel kan nämnas att det här fina päronet bara kostar en dryg tia!

TävlingsbidragJust nu är jag inne i en skaparperiod och för att få en liten extra inspirationskick kollar jag efter tävlingar och utmaningar på mina bloggrundor. October stamps är ett av mina favoritföretag och när Joanna utlyste en januaritävling var jag inte sen att haka på. Reglerna var att begränsa sig till två stämplar från deras sortiment och man fick inte använda färdigmönstrat papper av något slag.

Jag satsade än en gång på tekniken "fylla-hela-pappret-med-en-stämpel" och så fick den skojiga apan Otto vara huvudmotiv. Gjorde ett matchande kuvert också, men det glömde jag tyvärr att fotografera innan jag lade det på lådan. Även texten kommer förstås från samma företag.

Nu är det bara att hålla tummar och tår, för tävlingen är i skrivande stund ännu inte avgjord.


Uppdatering 2011-02-04:

Tjoho, jag hade lyckan att vinna 2:a pris i tävlingen och dessutom delat "kuvertpris". Vilken bra start på helgen!

Här är mitt kuvert (fotot lånat från October stamps blogg). Tanken var att det skulle matcha kortet, så apan Otto fick också bli ett frimärksmotiv vid sidan om de gula penséerna.


Ännu ett bakverkFler smarriga muffins från min pysselkammare! Fyllde ett helt kort med grattishälsningar, detta är mitt favoritsätt att göra bakgrunder på för tillfället. Som huvudmotiv en cupcake med pärldekorationer i "grädden". Jag gör sällan rosa kort, men den mustiga distressnyansen Victorian Velvet är precis lagom sockersöt så den gillar jag.

Muffins - Prickiform
Text - Tingtura Design

RSS 2.0