KvällsskiftKvällen igår var underbart ljummen och vi satt ute länge. Jag monterade kort som ska vara med på utställningen som Hantverksgruppen HavsVerk arrangerar i Kungsviken på Orust i sommar. Var med förra året också, men hade tänkt mig en lite annorlunda kollektion i år, bland annat med trädgårdsstämplarna. Den 9 juli är det vernissage och sen är utställning/försäljning öppen varje dag kl 12-19 ända fram till den 28 augusti. Väl värt ett besök om du är i krokarna!

Hur som helst, när jag äntligen skulle fotografera mina kort igår var solen på väg ner som synes. Här är en annan medlem av trädgårdsfamiljen som håller på med plantering. Lite samma upplägg på kortet som det jag visade igår, håller dem medvetet ganska enkla så att motiven får tala.

För övrigt kretsar min pysselvärld just nu mycket kring virkning, det är ett så himla roligt handarbete. Har ett projekt på gång som jag nog kommer att kunna visa om ett par dagar, säger jag så här lite lagom hemlighetsfullt.

Under korkekenÄnnu återstår ett par arbetsveckor innan den efterlängtade semestern, men sen ... då kan jag tänka mig att sitta så här i skuggan under ett träd med en av alla olästa böcker som ligger och väntar. Och visst är det trädgårdsstämplarna från Tisdagar med Tina som varit framme igen. Det är för övrigt Anette Blåberg som ritat de fina motiven som tilltalar mig så mycket.

Sommarbuketten som skymtar i bakgrunden har jag plockat i min mammas trädgård, som prunkar så här års. Det är pioner i olika färger, borstnejlikor och daggkåpa i en härlig blandning.Rosa pioner kan mycket väl vara de vackraste blommorna jag vet just nu. Och så doftar de så ljuvligt!

Utomjording?Det här konstiga bäret dolde sig i en helt vanlig låda svenska jordgubbar. Lite annorlunda form, minst sagt. Men lika god för det!
 


En riktigt glad midsommar önskar jag er och hoppas att ni får en fin helg!

SommarstickningJust nu stickar jag en sjal i supertunt och lätt mohairgarn på grova stickor. Det fluffiga arbetet väger nästan ingenting och lämnar man stickningen obevakad på bordet en liten stund tar vinden tag i den och sjalen svävar bort över altanen. En ganska rolig syn.Mönstret till denna trekantiga sjal är det enklast tänkbara. Man lägger upp tre maskor, ökar en maska i början av varje varv innanför kantmaskan. Bara räta maskor. Sen stickar man helt enkelt tills garnet nästan är slut och maskar av löst. Till en lagom stor sjal går det åt 100 g ullgarn (t ex Fame Trend) och med det tunna garnet jag stickar med just nu (Drops Kid-Silk) är 50 g fullt tillräckligt.

A roseSa jag att jag fullkomligt älskar Tinas trädgårdsstämplar? Hmmm, tror att jag möjligen kan ha nämnt det någon gång ;-)

Här är både bild och text från samma företag. Har stämplat en bakgrund och bara färgat in stämpeln vartannat tryck för att få fram två olika nyanser. Det här är ett lite mindre kort än jag normalt brukar göra.  Har mest använt kortstommar som är 15 x 15 cm, men nu blir det ofta 13 x 13 cm istället. Roligt att variera sig.

Skottkärra och loppisdatumÄnnu en av de bedårande trädgårdsstämplarna från Tisdagar med Tina. Känns som det är lite vår- eller höststämning på motivet och det passar ganska bra just nu när regnet vräker ner utanför fönstret. Perfekt innesittarväder! Jag har ägnat en del av kvällen åt att städa och rensa i mitt pysselrum. Har samlat på mig mycket under åren och det börjar bli trångt i hyllor och lådor. Vissa dagar är jag rationell och förnuftig och tänker verkligen till om jag kan göra mig av med lite av det jag sällan eller aldrig använder. Andra dagar är jag mesig och vill behålla allt "ifall-om-att", men idag hittade jag faktiskt en bra balans och en hel del hamnade i loppiskassen som står strategiskt placerad under mitt skrivbord.

Apropå det! Redan nu kan jag avslöja att mina två arrangörskollegor Yvonne, Sara och jag har bokat in lördagen den 22 oktober till höstloppis i Göteborg. Vi håller som tidigare till i Föreningen Nordens lokaler på Viktoriagatan och den som vill vara med och sälja är välkommen att anmäla sig till yvonne[snabel-a]ynhd.se

Mer information kommer!

Kors vad det vimlar av segel i da'Ä' de' kappsegling? Nä, det är Inola som har serietillverkning av sommarkort! Ett litet beställningsjobb som jag fixade med igår kväll.Ska man producera så här många likadana kort gäller det att hålla det hela ganska enkelt. Först stämplade jag segelbåten på vitt papper och målade skrov och vågor med Promarkerpennor. Sen maskade jag båten för att skydda den och färgade in bakgrunden i blått med min Ink Blending Tool. Slutligen lite glitterlim på vågorna. Ramen har jag ritat på fri hand.

Segelbåt - PSX


KnappkortPå Kortmakarmaran härom veckan hade jag turen att vinna en utlottning av en stor, härlig påse fylld med allehanda knappar; allt från mer traditionella modeller till crazyknappar. Dessutom låg det flera stämplar på samma tema i påsen. Jag har tidigare inte använt så mycket knappar till dekoration på mina kort, men nu är det bara att sätta igång!Knappstämplar - Kortmakaren
Text - Gummiapan

GuldbröllopFick en beställning på ett kort till ett par som varit gifta i hela 50 år - det är verkligen något värt att fira! Jag tog ett utstansat tårtpapper som bakgrund och dekorerade kortet med blommor och blader. Det är bara namnen som är stämplade.Till siffrorna använde jag superglittrigt papper - fint ska det va'!

KuvertkortSå här i studenttider vill man kanske överlämna ett presentkort eller pengar och då passar det bra med det här fiffiga kortet i form av ett kuvert. Min brorson V tog studenten i veckan och vi uppvaktade med ett litet bidrag inför den stundande Londonresan.

Vikningen har jag lärt mig av Sara, som också har en jättebra beskrivning i sin blogg - här!Jag valde att göra två "fack" - ett för grattishälsningen och ett för sedeln.Kortet/plånboken stängs med en bit självhäftande kardborreband.

Hjärtekatten VictorLäste i Göteborgs-Posten om ett behjärtansvärt projekt - i dubbel bemärkelse! Två initiativtagare ville göra något för hjärtsjuka barn och tillsammans startade de Hjärtekattsprojektet. Tanken var att samla in virkade amigurumi-katter att dela ut till de sjuka barnen. Förutom att vara mjukt och tröstande blir gosedjuret ett pedagogiskt verktyg som kan göra det lättare att prata om hjärtfelet. Responsen blev större än förväntat och nu har de fått ihop hundratals katter!

Det här tyckte jag var ett så bra syfte, så jag ville gärna göra mitt bidrag att skänka till insamlingen. Nu är han färdigvirkad, stoppad och klar för leverans - hjärtekatten Victor! Observera det "lagade" hjärtat som alla katterna har gemensamt, annars är garn- och färgval valfritt.Vill du också göra en insats och virka en Hjärtekatt? Läs då mer och hämta mönster på http://hjartekatten.blogspot.com. Du som inte vill eller kan virka själv kan istället bidra med garnkostnad till en katt.

TillsammansNu har sommaren kommit till Västkusten och jag får en plötslig lust att göra kort med hav som tema. Här kommer motiven från PRICKIFORM, både mussla och text. Bakgrunden har jag gjort genom att skvätta färg med hjälp av en tandborste ... Det gäller att vara lite försiktig så att inte hela pysselbordet blir prickigt på kuppen ;-)

Älskar loppis!

"One man's trash is another man's treasure" - visst är det ett bra valspråk!

Ett av mina stora nöjen är att titta in på loppisar och se "om jag hittar något". Emmaus nära Backplan i Göteborg är ett favorithak. De har stora ljusa lokaler, allt är noga sorterat och kategoriserat och man får lätt en översikt över grejerna. Och så är det billigt! Mest köper jag böcker av olika slag; en pocket kostar 10 kr, inbundna romaner 20 kr och fackböcker några kronor mer, lite beroende på vilken typ av bok det är. Så skönt att äga boken, läsa i sin egen takt och sen bara kunna lämna den vidare till någon lässugen kompis - eller helt enkelt tillbaka till Emmaus!Nu tänkte jag starta en loppis-kategori i bloggen och visa upp mina fynd. Börjar med de här tre oumbärliga prylarna som jag hittade på Emmaus i onsdags. Först en fantastiskt fin spånkista (80 kr) som jag tänkte förvara garn i, en helt ny bricka (5 kr) att ställa tekopp och macka på när jag vill äta frukost på altanen och sist en handgjord skål/korg i luffarslöjd (20 kr) som blir jätteläcker med gröna äpplen i.Också min man tycker om loppisar och se vilken tjusig antik stämpelsnurra han hittade åt mig på Lions (tror han gav en tia)! Här har jag testat att hänga lite olika stämplar med handtag i den, det blir en rolig och praktisk prydnad i pysselrummet.

TårtpapperHar köpt en ny die från Cheery Lynn Designs - den ser ut som ett tårtpapper och heter också mycket passande English Tea Party. I går var vi bjudna till två studentmottagningar och då blev det gratulationskort med tårtpapper som bas. Inspiration fick jag från det här kortet som superduktiga Biggan gjort.

Bokstavsstämplar - Cherry Pie
Studentmössa - InkyWings

RSS 2.0