BokmärkeHär är mitt bidrag till marstävlingen hos October stamps och denna gång gällde det att göra ett bokmärke i valfri färg och form. Jag valde ett av de nyaste collagemotiven - den vackra Berberis Vulgaris. Innan jag stämplade färgade jag in pappret med brayer och regnbågsdyna för att få en läcker bakgrund. Detaljer på blomman målade jag svagt med färgpenna innan jag täckte hela ytan med genomskinlig dyna och embossade med klart pulver.

Papprena är utstansade med Spellbinders. Till sist en matchande öljett och band som sticker ut ur boken så att man lätt hittar var man ska börja läsa.Loppisen här i Göteborg i söndags blev mycket lyckad och om någon av besökarna läser detta vill jag tacka så mycket för att ni kom förbi och shoppade. Tack också till mina medarrangörer Yvonne och Sara-Sagam och förstås till er andra som var med och sålde. Vi har redan bestämt oss för att satsa på en ny loppis i höst och hoppas kunna lägga ut datumet i bloggar och forum ganska snart.

Trädgårdsdags?Njae, kanske inte riktigt än ... Tjälen får väl gå ur jorden först. Jag har varit ute och räfsat lite i rabatterna och faktiskt kan man se antydan till knoppar i marken, så med lite sol och värme börjar det snart grönska. Riley Moose heter den här gulliga trädgårdsmästaren som ingår i en stämpelserie med oändligt många älgmotiv. Några av dem finns hos mig :-)

Har ägnat kvällen åt att rensa ut grejer, prismärka och förbereda inför söndagens loppis - hoppas vi ses där!

Älg - Hanna Stamps
Bakgrundsstjärna - Två systrar

MässfyndPå helgens mässa hittade jag den här fina blomman i en realåda - en liten stämpel för ynka 14 kronor. Gillade den direkt, tror det var ränderna och prickarna på kronbladen jag föll för. Och blommor kan man ju aldrig få för många av, eller hur? Fyller man en hel yta blir det en läcker bakgrund.

Blomma - Daisy Bucket Designs
Text - Kort och Godt

ElegansStampington & Company har en serie botaniska collagemotiv som jag tycker är så tjusiga - eleganta på något sätt och väldigt tacksamma att använda. Ett par av dem finns i min stämpelsamling. Bara stämpla, färglägga, montera - det behövs egentligen inte så mycket mer för att kortet ska vara klart.Lite glitterlim på själva blomman tyckte jag passade bra och i bakgrunden skymtar de numera välbekanta prickarna som jag gjort med min absoluta favoritstämpel från SonLight. Den finns med på (nästan) alla kort ...Helgens stämpelmässa på Ullevi var trevlig och välorganiserad i ljusa fina lokaler. Jag tog följe dit med Sara och Elin på söndagen och trots att det egentligen inte var något jag "behövde", blev det allt lite shopping. Ett par stansar, brads och några stämplar fick följa med mig hem.

Missa inte helgens loppis i Göteborg! Söndagen den 27 mars kl 11.00 slår vi upp portarna. Och vill du vara med och sälja grejer finns det fortfarande plats om du bestämmer dig snabbt. Mer information här!

Loppis 27 mars i Göteborg

Loppis med stämpel- och scrapbookingtema

Söndagen den 27 mars kl 11-14

Föreningen Nordens lokaler,
Viktoriagatan 15E, Göteborg

 Man samlar lätt på sig mycket material i den här hobbyn …

Vi är några pysselmänniskor som rensat ut förråden med sådant som
vi tröttnat på eller av någon anledning inte har använt.

 Här kan du fynda stämplar och tillbehör – både nytt och begagnat!

 Välkommen!

 Yvonne - Sara - IngridFågel - Red Castle
Bladbakgrund - Hero Arts
Text - Ateljé Lektyg & Hantverk


VårfågelJag dröjer mig kvar uppe i trädkronorna hos fåglarna. Fick riktiga vårkänslor idag när solen strålade från en blå himmel och solen värmde så gott. Ännu finns några "glaciärer" kvar, men det är bara en tidsfråga innan även de smälter bort. Kunde till och med sitta på altanen, inlindad i en filt, och läsa. Underbart!

I morgon tar jag mig en tur till Göteborgsmässan och sen laddar jag för fullt inför loppisen nästa söndag. Har rensat ut massor  av stämplar och andra hobbyprylar. Hoppas vi ses!

Gren och fågel - Hero Arts
Text - InkyWings (del av motiv)

Tre vännerNu har den vindögda ugglan uppe i trädet sträckt på benen, tagit av sig "skojögonen" och fått sällskap av två kompisar. Alla tre ugglorna och texten kommer från ett litet clearstamps-set som heter "You Hoo Owl" (Hero Arts). Den minsta ugglan mäter bara en dryg centimeter från topp till tå, så man får hålla koll på den så den inte försvinner i röran på pysselbordet ... Blingblommorna ingick också i setet. Kvisten är en monterad stämpel från samma företag. Bakgrunden har jag färgat in med distressdynan "Broken China" - visst är det en härlig vårblå färg!

Höll på att glömma ... prickarna är gjorda med min absoluta favoritstämpel från SonLight. Tack för påminnelsen, Sara!

Happy thoughtsSnön smälter på bra och snart kommer den efterlängtade grönskan tillbaka. Jag har helt tappat lusten att göra vinterkort, nu blir det vår för hela slanten. Bakgrunden på det här kortet har jag färgat in med min Ink Blending Tool och färg från två distressdynor. Trädet såg lite ensligt ut, så jag fick hitta en invånare att sätta på en gren. Om ni tycker att ugglan verkar lite lätt vindögd beror det på att jag har klistrat dit sådana där "skojögon" med rörlig pupill. Både ugglan och textrutan är fästa med distanskuddar.

Träd - PSX
Uggla, text och blomma - Hero Arts

Retro-grattisJag har retroblomman i tre olika storlekar - stansen som har varit så omåttligt populär de senaste åren. Numera är det tyvärr sällan jag använder dem, så det är väl hög tid. Hittade så roliga brads i en rea-låda härom dagen, de ser ut lite som kapsyler. En sådan placerade jag mitt i en blomma. Sen hade jag en liten rund stans och den cirkeln passade alldeles precis in i öppningen. Jag har utgått från ett vitt papper, stämplat bakgrunden och embossat i clear. Efter embossingen har jag kunnat färga in pappret med fyra olika nyanser distressdyna utan att färg hamnat på själva mönstret. Som batik ungefär. Och visst har även texten lite retrostuk?

Bakgrund - Hero Arts
Text - October stamps

NalleJag stämplar som bekant helst mina bakgrundspapper själv, men ibland gör jag ett undantag och plockar fram ett färdigt mönsterpapper. De glada ränderna tyckte jag passade bra till ett "välkommen-till-världen-kort" som ska lämnas till en liten nyföding. Jag har tagit hjälp av min Cuttlebug för att stansa ut cirklarna.

Nalle - InkyWings

FjärilsrutorIbland får stämplarna vila sig! Jag blev så inspirerad av det här fina kortet som Biggan gjort och ville försöka mig på något liknande. Det visade sig att jag hade nästan samma fjärilsstans i gömmorna, så det var bara att skrida till verket. Rosa är en färg jag sällan skapar i, men det gick ju bra den här gången. Rutorna är utstansade med QK-tången.

TulpantrioVisserligen har det snöat lite av och till hela dagen här hos oss, men jag är optimist och tror ändå på våren! Tulpanstämpeln är en av de allra första jag köpte och jag tycker jättemycket om den. Det finns andra blomgrupper också i samma serie; irisar, hyacinter, rosor och margueriter.

Min bästa pysseltid är sena kvällar och en bit efter midnatt, vilket förstås inte alltid går ihop med att arbeta dagtid. Men ibland unnar jag mig att nattsudda en aning och igår satt jag länge i lampans sken och skapade. Dels hade jag en större beställning som jag ville bli klar med och dels var huvudet fullt av olika idéer som jag ville testa. Resultatet kommer här i bloggen undan för undan, så håll utkik.

Tulpaner - Hero Arts
Text - Ateljé Lektyg & Hantverk
Bakgrundsstjärna - Två systrar

Skål och grattis!Det här är ett gratulationskort som ska lämnas till en jubilar som fyller jämna år. Snirkelbakgrunden är embossad i silver och glitterlim på champagnebubblorna ger en lite lyxigare känsla. Bakgrundspappret är i silver även om det ser ut att vara grått här på bilden. Svårt det där med inomhusfotografering, även om ljuset är otroligt mycket bättre sen jag skaffade dagsljuslysrör över mitt pysselbord. Det kan jag verkligen rekommendera till alla hobbymänniskor!

Bakgrund - Hero Arts
Glas - Hampton Art Stamps

SurdegSurdegar finns i både negativ och positiv bemärkelse och för mig är det den senare varianten som gäller just nu! Ikväll har jag nämligen varit på brödbakningskurs i det lilla bageriet på Gunnebo slott tillsammans med ett gäng glada arbetskamrater. Vi har bl a lärt oss massor om olika kända och mindre kända sädesslag. Har du exempelvis hört talas om dinkel, emmer, durum och kamut? Praktisk knådningsteknik ingick i kursen, liksom allmän surdegskunskap.  Många tips och knep delade bagerskan med sig av och trots att jag bakat mycket i mina da'r var det mycket som var nytt för mig. Hur kul som helst! Med hem följde en rejäl kasse med olika sorters bröd och trots att timmen är sen kunde jag förstås inte hålla mig från att testa ett par av sorterna. Mums, så gott det var!

Och som en liten bonus fick vi varsin liten burk vetesurdeg att hålla vid liv och baka nytt på när brödförrådet tagit slut (vilket lär ta ett tag med tanke på det berg av bröd som jag nyss lagt i frysen, se bilden ovan).

GladKan man vara annat än glad när man tänker på den underbart soliga vårhelgen som vi har fått njuta av här i göteborgstrakten? Nu känns det verkligen som om våren har kommit!

Inspiration till det här kortet fick jag av den fina vårliga bannern som Sara-SaGam gjort till sin blogg. Jag valde att stämpla blomstersilhuetterna i mustigt rostrött och orange. Och till sist ett litet glatt budskap att skicka till en god vän.

Blommor - Hero Arts
Text -
October Stamps

CykelDet finns ju många tappra människor som cyklar året runt, oavsett väglag. Jag vet att de riktiga proffsen till och med har dubbdäck på sina cyklar för att få en säkrare färd. Själv är jag ingen vintercyklist, utan förvarar min hoj i förrådet i väntan på våren. Hoppas att den snart kan få komma ut och rulla på vägarna igen!

Cykel - InkyWings
Grästuva - Okänt märke
Text - Magnolia
Slända - Hero Arts

Du är bäst!Ytterligare en färgkombo som jag börjat gilla - gult och rosa. Här har jag maskat motivet och fått tre blommor att ligga lite omlott.

Nu ska jag gå ut och halka lite på de göteborgska isgatorna - vad jag längtar efter vår och barmark!

Blomma - Forma hantverk
Text - InkyWings

RSS 2.0