October-tagMaj månads tävling hos October Stamps har deadline om ca 1,5 timme så det är i grevens tid jag precis har mejlat in mitt bidrag till Joanna. Den här gången är det tags som gäller; ett mycket trevligt format tycker jag. Denna tag började jag på redan på Kortmakarmaran för en dryg vecka sen, men hann inte klart den då. Nu gjorde jag ett sista ryck och fick med den på tävlingen. Har maskat kuvertet med både negativ och positiv mask för att kunna färglägga och stämpla bakgrund. Det bruna pappret är klippt med Fiskars "frimärkskant" för att matcha temat.Det lilla kuvertet är samma motiv i krympplastvariant. 

Bakgrundskrackeleringen och kvisten (bara 11 kr på rea!) kommer förstås också från October Stamps.Och de vackra rosorna som skymtade fram bakom tagen på bilden fick jag av min son på Mors Dag!

TrädgårdsfamiljenJag har blivit omåttligt förtjust i stämplarna med trädgårdstema från Tina. Hade turen att komma över ett par motiv i en auktion som hon höll för ett par månader sen. Nu släpps de till försäljning i dagarna, så håll utkik i Tinas blogg. Hoppas och tror att de underbara stämplarna kommer att bli en stor succé!

Fick beställning på ett kort härom dagen och när jag fick veta att det rörde sig om ett trädgårdsintresserat födelsedagsbarn, så tänkte jag direkt på det här motivet med damen som krattar i sin plantering. Jag har använt mina nya Sizzix-dies Flowers, Branches & Leaves Set för första gången, roligt med en rejäl bladslinga och inte bara enstaka löv.

Säg det med blommorKöpte en så härlig stämpel på maran i lördags, den rutiga Graph background från Hero Arts. Kände direkt att den kommer att bli en favorit i mitt pyssel, den är så otroligt användbar. Titta till exempel på det här fina kortet som Maria gjort. Kompletterade med blommor i samma nyans och färgade in hela bakgrunden i två olika nyanser av distressdyna. Förutom att jag som sagt hela dagen lånade prylar hejvilt från mina bordsgrannar, så blandade jag även in Caroline den här gången. Hos henne fann jag de fina knapparna som jag piffade till med en orange halvpärla i mitten. Tusen tack! Alla stämplar från Hero Arts.

Detta var det sista utmaningsbidraget från maran för min del, så fortsättningsvis blir det hemmatillverkade kort i bloggen.

Något "fått" ...I välkomstpåsen på Kortmakarmaran fanns många godsaker, bland annat detta läckra mönsterpapper. I en av utmaningarna skulle man använda något av de fina papprena och dessutom vända sig till grannen och låna/få något som man skulle använda på sitt bidrag. Det senare var något jag ägnade mig åt hela dagen känns det som. Sara hade med sig en hel trave med stämplar från Hero Arts, det ena motivet mer lockande än det andra. Och SOM jag lånade! Till exempel denna blomma + stjälk + blad och text. Och halvpärlorna tror jag bestämt kommer från Maria ... Man kan ju undra om jag hade något eget material med mig överhuvud taget?

Den blomstertid ...Så var det dags för ännu fler blommor. Tror ganska bestämt att det var temat för hela Kortmakarmaran när jag tänker på det! Denna gång gällde det att göra ett alster med minst tre blomdekorationer på, varav en man gjort själv. Och så skulle det vara wellpapp även här. Jag funderade först på om utstansade blommor som jag färgar in själv räknades som "egentillverkade", men efter konsultation med tävlingsledningen kom vi fram till att liiite mer fick jag anstränga mig. Då försökte jag mig istället på en blomma av ihoprullad spets, som jag sett fina exempel på hos Elin. Kreatören själv var också på plats i Floda så jag kunde få en personlig instruktion. Roligt när man får utmana sig lite och inte direkt gå enklaste vägen. Ska definitivt göra fler blommor av den här sorten, jättekul var det!

Bakgrunderna är stämplade med motiv från Hero Arts och det översta lagret papper har jag kört genom en wellpapp-press, så att alla utmaningskriterier blev uppfyllda.

Nu blommar det!Jag fortsätter visa mina bidrag till utmaningarna på Kortmakarmaran. Den här gången gällde det att göra ett kort eller en LO med en blomma som huvudmotiv och sen följa orden i en vald bingorad.

För min del blev det dessa fem ingredienser:

- Wellpapp
- Distresser
- Rektangel
- Plast
- Randigt

Samtliga stämplar kommer från Hero Arts. Ett stort tack till mina bordsgrannar Maria för lån av bakgrundsstämpel och Sara för lån av blom- och bladstämplar. Det var också i Saras samlingar jag hittade den perfekta knappen!

Svart + vitt + färgEn "snabb-utmaning" som delades ut på lördagens mara var att göra ett kort eller LO i svart + vitt + en färg. En halvtimme hade vi på oss, så det vara bara att sätta igång utan att tänka så mycket. Så här blev mitt bidrag med två Hero Arts-stämplar; snirklig bakgrund och skojig fågel. Rött blev min valda accentfärg på denna enkla tag.

Kortmakarmara 21 majNya Kortmakaren, Pernilla, och hennes DT-tjejer fortsätter traditionen med Kortmakarmara i Floda och det klarar de galant. Den 21 maj var det nypremiär och för oss som varit med förut var det lätt att känna igen sig. En fantastiskt kreativ dag och ett generös arrangemang med fika/lunch/förfriskningar och massor med vinster. Ett stort tack till Kortmakaren och sponsorerna Reprint, Hero Arts, Sparkle 'n' Sprikle, Creative Company och Knapp-Karlsson.

Under dagen fanns det sju utmaningar att haka på och jag klarade av dem allihop, förutom den allra sista. Eftersom jag har svårt att få något gjort på stora träffar är det toppen att ha lite givna förutsättningar att skapa efter. Ska väl också säga att det var en alldeles lagom grupp den här gången - ca 25 deltagare + arrangörer - så det var en mysig och familjär stämning.

Kolla i min blogg de närmaste dagarna då jag kommer att lägga ut mina bidrag undan för undan. Kortet här ovan har jag gjort till utmaningen "Prickigt", där man skulle maska och helhetsintrycket skulle vara prickigt.

Text - Kortmakaren (Sirlig vår)
Japansk fjäril - October Stamps
Bakgrundsprickar - Son Light Design
Liten prick - October Stamps

VilsamtAtt ligga och filosofera i en hängmatta hör sommaren till,  så otroligt vilsamt. Det är förstås en fördel om man har två träd på lagom avstånd från varandra och det har tyvärr inte vi. Bara ett ... Men man kan alltid spänna linorna mellan de höga staket som omgärdar vår innergård - och det har vi gjort! Hängmattan har varit ute för vädring en enda gång hittills i år, men det blir snart fler tillfällen!

Här är ännu ett ljuvligt sommarmotiv från Tisdagar med Tina. Den gröna bakgrunden har jag fått till genom att skrynkla pappret, dra med Distressdynor och skvätta färg och vatten, låta torka och sen stryka lätt på ytan med mitt "hobby-strykjärn" - ett litet resejärn från gömmorna som fick ett helt nytt användningsområde. Jag brukar göra en hel hög bakgrundspapper när jag ändå är igång med mitt kladdande, alltid bra att ha på lut.

TrädgårdsarbeteSjälv har jag inte mycket till trädgård att skryta med, men de få rabatter jag har försöker jag ta väl hand om. Det är fint att ha lite grönt omkring sig och jag gillar att påta med blommor. Igår handlade jag några sommarplantor som jag satte i krukor och balkonglådor och ser nu fram emot att de ska börja prunka på allvar och förgylla våra sommarsittningar på altanen.

Med trädgårdsstämplarna från Tisdagar med Tina blev det kärlek vid första ögonkastet. Helt underbara är de. Märker att ju längre jag håller på med den här hobbyn, desto mer selektiv med nyinköp blir jag. Dels har jag redan samlat på mig ganska många stämplar, dels är det mycket som "upprepar sig" i lite annorlunda tappning. De här motiven föll jag i alla fall pladask för direkt och det är inte ofta nu för tiden. Jag tror inte att de ännu finns på marknaden på allvar, men jag lyckades komma över ett par genom en auktion som Tina höll för några veckor sen. Ser fram emot att skapa med dem!

Sköna majDet sägs att värmen är på väg tillbaka lagom till helgen. Inte fel. Saknade den extra mycket i tisdags morse när vi hade nollgradigt och snöfall! Lätt surrealistisk syn med fluffiga "lovikka-vantar" från himlen som kontrast till blommande fruktträd och gröna löv ...

På det här kortet har jag lekt lite med utstansade figurer och mönstrade strukturstämplar. Gräsets streck är en stämpel från Stampers Anonymous, på himlen prickbakgrund från SonLight och snurklorna i trädet är ett motiv från Penny Black.

Förresten måste jag berätta att jag vann October Stamps månadstävling med mitt gula hundkort nedan. Jätteroligt! För maj månad är det tags som gäller - varför inte haka på du också!

I morgon blir det en sväng till Kongahällamässan i Kungälv.

RSS 2.0