Vinterns underVisst är det väl ett konstigt vinterväder - ingen snö så långt ögat når! Det hindrar mig inte från att fortsätta julkortsproduktionen och snart är jag i mål. Rekordtidigt! Den här isblå hälsningen pysslade jag ihop härom dagen.

Snöflinga - Inkido
Text - Ladybug and friends

Fågelsång


Distressrutor är alltid kul att göra. Det vackra citatet kommer från Tisdagar med Tina/Reprint och den lilla fågeln är utklippt från ett större motiv av samma fabrikat.

Lagom till advent har jag bytt ut höstlöven i bannern mot snöflingor. Känns lite konstigt denna milda vinter när vi just nu har 10 plusgrader ...

Första advent


Inte direkt något promenadväder idag - storm och regn på tvären - men nu lyser adventsstakarna så fint i fönstren och det är mysigt att kura inomhus. Jag visar ännu ett kort från maran med en underbar snöstjärnebård gjord med stans från Martha Stewart. Fick låna den av Lenislenis och ett stort köpbehov infann sig. Tyvärr verkar stansen vara svår att få tag på ... kanske lika bra det.

Text - Inkido

Ugglor


En utmaning på S&H-maran gick ut på att man skulle göra ett alster med en annorlunda kortvikning. Obligatoriska detaljer var en uggla, färgen orange och något juligt. Har visserligen flera ugglestämplar, men inga fanns med i packningen denna gång, så jag fíck fråga runt bland de andra pysslarna. Hos Louise fick jag napp - titta vilka söta ugglor jag fick låna! Så värst "annorlunda" var väl kanske inte min vikning, men det blev i alla fall ett litet avsteg från den traditionella dubbelvikta kortstommen.

Ugglor - Heindesign
Text - Inkido

Vinterträd


Ännu ett av de stämningsfulla motiven från Tisdagar med Tina/Reprint. Perfekt till julkort eller bara som en liten vinterhälsning. Minimal färgläggning med Promarkers och sen bara lite glitterlim på snöstjärnorna.

Bara vitt!


Gör ett julkort i bara vitt!
Så löd instruktionen till en av utmaningarna på helgens mara och det var verkligen inga undantag. Vi var flera som försiktigt frågade om vi fick använda silver, om man kanske kunde stämpla ett litet motiv i svart och sen låta bli att färglägga, om man fick embossa i regnbågsglittrande EP osv. Men nix! Fast när vi väl kommit igång visade det sig att det var mycket man kunde göra för att variera sitt kort. Torrembossing och dekorationer i form av band, spets, öljetter och brads var en möjlighet och det finns ju faktiskt olika nyanser av vitt som ger liv och variation till kortet. Det var många fantastiska alster som skapades och fantasin visste inga gränser. Se bara här!


Minst en stjärna skulle det vara på kortet också och för min del blev det snöstjärnor.

TänkvärtJag gillar textstämplar, men det ska vara bra och tänkvärda ord. Här är exempel på ett ovanligt fint citat med en lite svindlande tanke.

Text och fågel - Tisdagar med Tina/Reprint.

OS-tävlingNy tävling hos October Stamps och jag bryter trenden. Istället för att ladda upp mitt bidrag fem minuter innan deadline, så tänkte jag vara ute i god tid denna omgång! Lite kluriga färger, men jag tror att jag till sist hittade ganska rätt. Så här blev mitt bidrag:Bakgrundsrutor, blomma och blad (hjärta) - allt från October Stamps och stämplat med Distress Ink.

One layerAtt stämpla direkt på kortstommen utan att använda lager-på-lager av papper är en utmaning i sig. Det fick bli en distressruta i grönt med ytterligare en ruta som skugga. Underbara stämplar från Prickiform - både text och grangirlang. De små stjärnorna kommer från en av Martha Stewarts bårdstansar.

Det blev ett kort till av bara farten, men här har jag gjort fotomattor. Järnekskvisten kommer från Inkido.


Scrapmaraton 19 nov

Hela lördagen var en enda stor skaparfest i fina lokaler på Folkets Hus i Sävedalen. Som arrangör stod Scrap och Hobby och de gjorde allt för att vi ca 50 deltagare skulle trivas. Och SOM vi trivdes! Tusen tack för en jättetrevlig dag - för roliga utmaningar, god fika & mat, generösa utlottningar m m.

Dagens första utmaning var att göra en namnskylt till sig själv. Den skulle innehålla wellpapp, fyra olika papper på kortbasen, två metalldekorationer, tre blommor och spets. Så här blev min skylt.Sen rullade det på med sammanlagt sju utmaningar av olika slag, ett par av dem ganska kluriga. På en av dem skulle man göra ett alster där man skapade allt från grunden genom att t ex maska, stansa, stämpla och måla. Inget "färdigt" fick användas och färgen BLÅTT måste vara med.Jag hade med mig alldeles nya vinterstämplar från Tisdagar med Tina som jag längtat efter att få börja använda. Den här skridskoåkande grabben tycker jag är så härlig.

Sammanlagt tio kort fick jag till under dagen och det är jag riktigt nöjd med, eftersom jag ju egentligen är en ensampysslare. Jag har fotograferat alla kort idag och kommer att lägga ut dem i bloggen undan för undan, så välkommen tillbaka och kika.

Bokstäver på namnskylten - Hero Arts
Skidskopojke - Tisdagar med Tina/Reprint
Bakgrundsstjärna (gula pappret) - Inkido
Snöstjärnor - Inkido
Jultext - October Stamps

Hjärtlig julhälsningDet här hjärtat höll nästan på att hamna i loppislådan i oktober, men jag bestämde mig för att ge det en ny chans som bakgrundsstämpel. Blev ju riktigt bra, så jag behåller nog stämpeln trots allt. Ska säga också att ursprungligen var det ett mindre hjärta inuti det stora som jag inte riktigt gillade, så jag gjorde ett litet "kirurgiskt ingrepp" ...

I morgon blir det en pyssel från morgon till kväll då jag ska vara med på mara i Sävedalen, arrangerad av Scrap & Hobby. Ska bli riktigt kul och kanske ses vi där?

Hjärta - InkyWings Inte från IW enligt Lisa - någon som vet?
Text - Inkido

Gröna löv i november!Vid det här laget har väl i stort sett alla löv i hela landet ramlat av, så detta kort känns nästan lite somrigt. Har haft bakgrunden klar ett tag, men nu gjorde jag slag i saken och slutförde kortet. Som vanligt när det gäller mig har jag använt distresser tillsammans med infärgningsverktyg. Just nu verkar jag inte kunna göra bakgrunder på något annat sätt ...

Löv - Inkadinkado
Text - October Stamps

SnöbollJag har numera ett lite kluvet förhållande till de gulliga igelkottarna och mössen från Penny Black. Från början var jag tokig i dem, men nu är jag lite mer neutral. Det är väl olika faser man går igenom. Har faktiskt sålt en del av mina tidigaste stämplar, men vissa kan jag bara inte göra mig av med. Det gäller till exempel den här lilla krabaten som rullar sin snöboll. Det fick bli ett julkort.

Dagen idag började förresten väldigt bra, när jag läste den här glada nyheten - hurra!

Snöstjärnor i bakgrunden - Inkido
Igelkott - Penny Black
Text - October Stamps

Jul à la Inkido


Underbara vintagemotiv från Inkido inbjuder till experimenterande med Distress Ink - skrynkla papper, spraya med vatten, svampmåla och slutligen stämpla. Har bara använt en enda färg på det hela  - Brushed Corduroy - och ändå fått flera olika nyansskiftningar. Nämnde jag att jag älskar Distresser?

Helt enkeltJag gillar tävlingarna hos October Stamps med temat "I all enkelhet" och det är lite spännande att skapa med annorlunda färgkombinationer. Läs mer om tävlingen här! Den här gången blev det ett riktigt enkelt kort, där jag stämplade direkt på kortstommen. Inga fotomattor eller lager-på-lager här inte.Samtliga stämplar kommer naturligtvis från October Stamps. Rektangeln och texten finns tyvärr inte i sortimentet längre, men den fina blomman kan man fortfarande köpa - dessutom på rea!

Mer jul


Julkortsproduktionen fortsätter - just nu med fina stämplar från Inkido. Ett chockmönstrat Halloween-papper hade en lugn och harmonisk baksida som fick bli bakgrund på det här kortet. Snowmarker-penna på mössa och ärmlinning ger en fluffig pälskänsla.

Apropå jul - du missar väl inte att kika in i min till-salu-blogg. Där finns mjuka och goa handstickade strumpor och sjalar som kanske kan passa som julklapp till någon du tycker lite extra mycket om?

KänneteckenNi vet hur det är när man står och väntar på sin väska vid bagagebandet efter en flygresa. Väska efter väska rullar förbi, de flesta i svart eller brunt och alla ser ganska lika ut. Är det min väska som kommer nu? Nix, det var bara en snarlik. Då gäller det att göra något så att väskan sticker ut ur mängden och blir lätt att känna igen. En idé är att virka ett handtagsöverdrag i knalliga färger och det var precis det jag gjorde inför min Londonresa förra veckan.Ber om ursäkt för den suddiga bilden, men nu är väskan uppställd längst in på vinden i väntan på nästa äventyr, och jag orkar inte ta ner den igen just nu ... Men ni hajar idén?

111111I dag har vi ett unikt datum - sex ettor på rad. Många passar på att gifta sig en dag som denna, för det bröllopsdatumet riskerar man ju inte att glömma bort i första taget! Brudparet som ska få det här kortet väntar dock till i morgon med giftermålet. Jag har gjort det som en beställning från en arbetskamrat. Önskemålet var att det inte skulle vara för "pnuttenuttigt" och rosenskimrande och då drog jag till med murrigt vintagebrunt förstås! Hoppas att kortet blir till belåtenhet och att paret blir mycket lyckligt!

Embossade hjärtat riktigt guldigt. Borde embossa mer än jag gör, det blir en läcker effekt!Bakgrund - Whimsy Stamps
Hjärta -
October Stamps
Magnetbokstäver - Making Memories

Från PepparkakelandVid den här tiden på året brukar jag knappt ha börjat med julkorten, men nu har jag faktiskt fått riktig fart. Ett trendbrott kanske? Här är en variant med pepparkakstema i favoritfärgen brunt.

Kryddbakgrund - October Stamps
God Jul-text - Tingtura
Pepparkaksfigurer - Reprint

Gula blommorEtt vitt papper är förvandlat till ett gult blomsterhav med hjälp av ett par olika nyanser distresser. Textstämpeln är ett loppisfynd som har några år på nacken, men jag har använt den jättemycket. Gillar typsnittet!

Blommor - Hero Arts
Text -
October Stamps

London-shoppingNågra dagar av höstlovet spenderades i London, denna underbara stad som jag så gärna återvänder till.

Min vana trogen gjorde jag ett besök i den lilla stämpelaffären Blade Rubber Stamps och spanade in vad de hade att erbjuda. Många frestelser förstås, men denna gång köpte jag endast tre nummer av den utmärkta tidningen Craft Stamper och en omgång kortstommar med kuvert. En bunt tags inhandlades i en kontorsvaruaffär som vi tittade in i.


Premiär!Klicka på bannern för att komma direkt till bloggen!

Efter lite fixande och trixande är min nya till-salu-blogg klar att öppnas för besökare. I dag har jag också haft möjlighet att fotografera mina alster i dagsljus, så att färgerna kommer till sin rätt.

Till en början har jag lagt ut en omgång strumpor, sjalar och en mössa till försäljning. Så småningom kommer jag också att komplettera med handledsvärmare och lite annat smått och gott, så bokmärk sidan och titta in lite då och då. Tanken är att jag dessutom ska använda bloggen till att sälja nya/begagnade stämplar och scrapbookingtillbehör som jag inte använder eller har dubbelt av.

Varmt välkommen till INOLAs till-salu-blogg!


Tävlingsdags igen!Ännu en tävling hos October Stamps som jag så gärna ville pröva lyckan i och med ynka 20 minuter tillgodo hann jag klart mitt kort innan deadline löper ut. Visst är det vackra färger att inspireras av!Men konkurrensen är hård - kolla in de fina bidragen genom att klicka på länkarna i kommentarsfältet på det här inlägget.

Bakgrundsrutor, fjäril (del av motiv) och text kommer alla från October Stamps. Förstås!

Lite för stor luva?

.
.
Så har det blivit dags att visa det sista julkortet som jag hann med på pysselkalaset hos Elin härom veckan. Håll med om att jag har kunnat underhålla er riktigt länge med gammal skåpmat! Men nu blir det till att skapa nya kort och det har jag också gjort. Håll utkik!
.
Bakgrundsstjärna och tomte - Inkido
Text - October Stamps (ofattbara 4 kr på REA!)

RSS 2.0