Varm choklad

.
Vad är väl en vinterutflykt utan varm choklad i termosen och det är säkert denna dryck som björnen har i sin mugg och värmer sina frusna labbar på. Det härliga motivet kommer från Starving Artistamps och jag valde att måla nallen brun, annars är det nog egentligen en isbjörn ...
.
Bakgrundsstjärnor - Inkido
Text - October Stamps (endast 7 kr på REA)

Granbård

.
Med granbården från Prickiform kan man göra eget mönsterpapper genom att stämpla i rader på det här viset. Texten är av samma märke. Just nu använder jag nästan bara mina Distressdynor, de är så roliga att jobba med i och med att de torkar långsamt och man kan dra ut färgen över pappret. Och så har de så vackra namn! I dag har jag fått efterlängtad post från USA! Gjorde en beställning på tre höstfärger "Limited Fall 2011 Edition" och har nu utökat Distressfamiljen med Ripe Persimmon, Gathered Twigs och Seedless Preserves.

Grön vintertjej

.
Det är inte så ofta jag använder mig av färdiga mönsterpapper, bara av den enkla anledningen att jag tycker det är så vansinnigt kul att göra egna. Fast jag har en liten samling med papper som jag inte kunnat motstå, mest prickigt och småmönstrat. Mönstret på just det här pappret tycker jag ser ut lite som ett snöfall, så därför passade det bra till ett vinterkort med en julhälsning.
.
Flicka - Tingtura
Text - Prickiform

I all enkelhet

October Stamps har just nu en tävling där det gäller att göra ett kort inspirerat av tre mustiga höstfärger och med temat "I all enkelhet". Så här blev mitt bidrag:
.
.
Plommon - October Stamps (ynka 10 kr på REA)

Trött tomte

.
Ännu ett kort från Elins kreativa kalas förra lördagen. Den här tomten tycker jag är kul och lite annorlunda. Förstår fortfarande inte hur jag kunde få sådan ovanlig julinspiration där jag satt och pysslade denna soliga höstdag, men sen tog det stopp. Får snart sätta fart så jag kan stå redo i december när det blir dags att posta julhälsningarna.
.
Tomte - October Stamps
Bakgrundsstämpel - Inkido

Tufsiga kanter

.
Jag är en lite tråkig "millimeter-pysslare" som måttar pappret med linjal och skär alldeles raka kanter med skalpell. När jag ska fästa själva motivet på kortstommen använder jag gärna flytande lim (helst Scotch Universal Glue), vilket gör att man har några sekunder på sig att justera pappret innan limmet torkat. Stör mig oerhört på skeva vinklar och kan ibland till och med överväga att kassera ett kort som jag inte är helt nöjd med. Därför har jag svårt att sätta motiven lite på sniskan, för att inte tala om att riva och slita i kanterna på de fina papprena. Tycker det är så snyggt när andra gör det, men jag brukar fega ur någonstans halvvägs. Men övning ger färdighet, sägs det. Här har jag gjort ett försök att tufsa till ett kort och få en gnutta vintagekänsla. Och kolla - till och med snöret sitter en aning snett :-)
.
Snöbakgrund - Tingtura
God Jul - Inkido

Gul jul

Vem har sagt att julkort behöver vara i de traditionella färgerna rött-vitt-blått-grönt? Här testar jag en gul variant:
.
.
Bakgrundsstjärnor och text - Tingtura
.
Jag har ju stickat och virkat ovanligt flitigt det senaste året och hunnit samla på mig en del sjalar, strumpor och handledsvärmare som bara ligger på hög. Därför har jag funderingar på att starta en parallellblogg och sälja lite av det jag har på lager. Kommer också att lägga ut stämplar och scrapbookingprylar som jag inte längre behöver. Kan det vara av intresse?

Tack - och mera jul

Tusen tack till alla som kom och handlade på stämpel- och scraploppisen idag! Och tack till er som var med och sålde under två intensiva timmar! Jag blev av med en hel del grejer, men å andra sidan shoppade jag annat hos säljarna vid de andra borden, så det gick nästan på ett ut. Fast nu hade jag ändå NYA saker med mig hem! Självklart kör vi en loppis till våren igen, så håll utkik efter nytt datum!
.
.
.
Tomte och bakgrundssnöstjärnor - Inkido
Text - October Stamps

Loppis 22 oktober

STÄMPEL- OCH SCRAPLOPPIS

Tid: Lördagen den 22 oktober kl 11-13

Plats:  Föreningen Nordens lokaler, Viktoriagatan 15 E, Göteborg

Varmt välkomna!Älg - Riley and Company
God Jul-text - Inkido

En onsdag i oktoberLedig dag. Stickar i solskenet hemma hos mor. De sista sommarblommorna har fått flytta in och pryder matbordet.Trodde inte att det fortfarande skulle vara möjligt att hitta gula kantareller så här sent på hösten. Men det fanns en näve kvar till mig :-)Blandar julkortstillverkningen med ännu ett höstkort.

Ax - October Stamps (9 kr på REA)
Textbakgrund - Hero Arts


GrankavalkadÄntligen är jag igång med julkortsproduktionen! En fin och detaljerad granstämpel är nytillskott i min samling och den kommer att vara med på många kort känner jag spontant. Här har jag stämplat en hel liten skog. Genom att bara färga in motivet vartannat tryck blir det djup i bilden.Man kan stämpla med brunt också, men jag fick lite associationen av torra granar så som de ser ut EFTER jul när alla barren har ramlat av ... Bu eller bä?Och slutligen ett kort i gammaldags stil. Bara jag hör orden "When you wish upon a star ..." får jag julkänslor.

Gran - Reprint
En riktigt god jul -
October Stamps (4 kr på REA)
God Jul -
October Stamps (3 kr på REA)
Bakgrundstext - Prickiform

Pysselkalas

Elin har fyllt år och valde att fira det med ett pysselkalas i lördags. Jag hade glädjen att vara en av de inbjudna och vi var 14 tjejer som scrappade och gjorde kort från tidig eftermiddag till sena kvällen/natten. Mycket prat och glada skratt och kreativiteten flödade. Elins snälla föräldrar servade oss med fika och jättegod mat, så det gick verkligen ingen nöd på oss :-) En helt underbar dag!

Vi hade ett riktigt tårtproffs i gänget och den här fantastiska skapelsen dukades fram till kaffet. Och tänk - alla dekorationer var ätbara (den gröna glitterstjärnan uppe i vänstra hörnet hamnade t ex på min tårtbit)!Tårtdesign: Katie Degerman

Jag hade bestämt mig för att lägga koncentrationen på julkort denna gång och jag lyckades faktiskt få till inte mindre än 14 kort! Ovanligt för mig, som egentligen pysslar bäst när jag sitter ensam på min kammare. Kanske är det så att jag börjar vänja mig vid gruppyssel och lyckas få till en packning som funkar bra? Rasande trevligt var det hur som helst att träffa dessa härliga skaparvänner!

Här är ett av korten (resten kommer så småningom):God Jul - Inkido
Tomte - Starving Artistamps

Kronfågel

.
Den här stämpeln köpte jag på mässan Papperskraft härom veckan. Tyckte det var så fint med "brevbakgrunden", men såg i hastigheten inte att fågeln hade en krona på huvudet. Det märkte jag först när jag stämplat upp den. Överraskande, men ganska kul ...

Prinsessa

Muffin är en mästare på att skapa färgglada och fantasifulla kort med stämplar från Starving Artistamps/Doodle Factory och det är hennes "fel" att jag kände mig tvungen att beställa några motiv därifrån :-)

Den här prinsessan tycker jag är så härlig. Kortet i sig är ganska tråkigt, men jag var så ivrig att testa motivet och hade lite dåligt med material med mig på pysselträffen härom dagen. Den ultimata packningen är svår att få till. Jag som nästan alltid brukar använda Ink Blending Tool för att färga in kanterna glömde just denna viktiga utrustning hemma. Katastrof! Tack och lov hade värdinnan en bit Scotch Brite som jag fick låna, men det är inte riktigt samma grej (dessutom gnisslar svampen något alldeles förfärligt när man gnuggar den mot pappret) ...


Triss i blommorTre backar och lite till har jag lätt kunnat sortera ut inför Stämpel- och scraploppisen den 22 oktober. Och ändå märks det inte direkt i min kortverkstad - då har man mycket grejer!

Vi håller till i Föreningen Nordens lokaler på Viktoriagatan 15 E i centrala Göteborg och tiden är kl 11-13
. Enligt senaste rapporten är tolv säljare anmälda, så det finns goda chanser att fynda! Bland annat kommer jag att sälja denna fina blomstämpel från Forma Hantverk. Varmt välkomna!

Fick av en händelse veta att butiken Arkivet skulle upphöra och igår var det sista dagen att handla på utförsäljningen. Jag åkte dit en sväng och det fanns inte mycket kvar att välja på, men några papper och ett par små stämplar kom med mig hem i alla fall. Bland annat grattistexten på bilden. Lite vemodigt att lämna lokalen, där allt en gång började. Var på nybörjarkurs hos dåvarande ägarinnan Liselotte hösten 2001 och lärde mig grunderna i kortmakeriet - och på den vägen är det! Undrar vilken typ av verksamhet som kommer att flytta in i de fina butikslokalerna, kanske en frisörsalong eller klädaffär?

Rosa lövEtt lite annorlunda färgval kanske, men ändå helt rätt nu i oktober när Rosa Bandet-kampanjen pågår. Här har jag gjort en randig bakgrund med diesen jag skrev om här och sen färgat in den så att "åsarna" i pappret framträder lite tydligare.Krackeleringsstämpeln kommer från PSX och gratulationstexten från October Stamps.

Och sist, men inte minst - idén till kortet har jag lånat av kreativa Biggan.

Rosor av lönnlövEn arbetskamrat tipsade om ett annorlunda pyssel så här i hösttider, nämligen att snurra till rosor av vackra lönnlöv. Det lät intressant tyckte jag och googlade fram en beskrivning. Sen var det bara att ta en papperskasse och vandra ut i naturen till närmsta lönn och plocka ihop lite material. Löven får inte vara alltför torra, så det bästa är nästan att plocka dem direkt från trädet. Det går åt ganska många i olika storlekar. Rosorna blev bättre ju mer man övade och det var faktiskt inte speciellt svårt. Testa du också!

Här är en annan beskrivning - på engelska.
Flätad bakgrundSmala pappersremsor är sammanflätade till denna bakgrund. Lite lagom pilligt. Remsorna är skurna med en die från Cheery Lynn som heter Big Weaver. Lägger man en gummimatta emellan blir det embossade ränder/fördjupningar istället.Vackert utstansat löv från Cheery Lynn. Till och med bladnerverna kommer fram vid stansningen; det tycker jag är en fin detalj.

IngridSå kul att få beställning på ett kort till en namne som fyller 70 år. Än en gång har rönnlövet från October Stamps varit framme - ni har sett det förut, men jag tycker bara så oerhört mycket om det! Och så lite symaskin på det!

Höstig gratulation

Vännen Elisa fyllde år i slutet av september och jag grattade henne med detta kort. Skottkärredamen kommer från Tisdagar med Tina/Reprint.På bakgrundspappret har jag stämplat fina asplövet från October Stamps och sprayat lätt med vatten för att få en akvarellkänsla.

Grattisbakgrunden från Forma Hantverk är en favorit, liksom QK-alfabetet "Chandelier".


Stickande älg

.
Jag kör väl en älg till när jag ändå är i farten! Beställde ett helt gäng motiv från Riley and Company för ett tag sen och tycker att de söta älgarna är helt oemotståndliga. Den här stämpeln passar lite extra bra för mig som också har stickning och virkning som hobby. Tänk så fiffigt att kunna ha garnet på hornen! Bakgrunden är gjord med småstämplar, precis som i förra inlägget.

Älg i bilDen här gången är älgen Riley ute och kör bil! Jag har gjort ytterligare en bakgrund med en av de små stämplarna jag köpte på maran. Visste väl att de skulle bli användbara!

Har haft en riktig hobbyhelg! Igår en eftermiddagstur till mässan Papperskraft i Partille och sen pyssel hemma hos vännen Sara. Idag har jag städat min kortverkstad och rensat ut ytterligare prylar som jag ska försöka sälja på stämpel- och scraploppisen den 22 oktober. Vi håller till i Föreningen Nordens lokaler på Viktoriagatan 15 E i centrala Göteborg och tiden är kl 11-13. Välkommen dit! 

Älg - Riley and Company

RSS 2.0