Tändsticksask

.
Det här är mitt bidrag till October Stamps septembertävling - en tändsticksask i rosa. Det är kul att dekorera askar, alldeles lagom stor yta. Och visst är den lilla blomsterhunden urgullig!
.
.
Stämplarna kommer naturligtvis från October Stamps; både hund och bakgrund.

KyrkligtEn kyrkoherde ska gå i pension och jag fick beställning på ett kort att överlämnas i samband med avtackningen. Beställaren och jag kom överens om att jag skulle göra ett collage med lite passande motiv. Nu är avdelningen för "religiösa" stämplar ganska begränsad hos mig, men några motiv lyckades jag i alla fall hitta och så här blev kortet.

Gitarrcollage - InkyWings
Bok - InkyWings (korset har jag ritat dit)
Kyrka - InkyWings
Ängel - Heindesign
Blomma - Inkadinkado

Utstansade QK-bokstäver - Chandelier

Gröna rutor


Tre distressrutor i olika gröna nyanser är basen för detta kort. På bakgrundspappret som skymtar fram har jag använt en annan av de små mönsterstämplarna från Hero Arts som jag visade bild på i förra inlägget.


Blommor - Stampendous

One of a kind

Jag vann en stämpel på Kortmakarmaran där texten lyder DAD - You're one of a kind. Visserligen kan ju mina barn göra tjusiga Fars Dagskort till sin pappa med den och kamma hem fina pluspoäng, men man kan ju också välja att bara färga in en del av texten. Då kan man rikta budskapet till precis vem som helst! Den här gången har jag fått inspiration av Eleocharis och hennes stilrena kort, där hon gärna använder fjärilar som dekoration.

Bakgrunden har jag gjort genom att stämpla upprepade gånger med ett litet motiv. Fyndade tre små stämplar för en tjuga hos Kortmakaren och jag kan lova att ni kommer att se dem på flera bakgrunder framöver!Samtliga stämplar kommer från Hero Arts.


Höstkramar


Just när man trodde att hösten var här för att stanna så slog sommarvärmen till igen, lagom över helgen. Inte mig emot.  Men jag fortsätter ändå med höstkollektionen, för nu är jag inställd på den typen av kort :-) Här har jag för ovanlighetens skull plockat fram en av mina mönstersaxar och fixat till kanten. Dessa saxar ligger annars mest och samlar damm nu för tiden.

Träd - PSX
Text - InkyWings

RönnlövNu börjar träden ändra färg och snart har de samma kulör som mina stämplade löv. Här har jag rivit kanten på fri hand innan jag färgade in den med mina älskade distresser. Det är den dyna jag använder allra mest just nu. För sent insåg jag att jag satt notbakgrunden upp och ner ... så kan det gå när man blir för ivrig!

Löv - October Stamps
Notbakgrund - Panduro

BlomstersilhuettHero Arts gör fantastiska stämplar och har verkligen varit ett av mina absoluta favoritföretag genom åren. Och de blir bara bättre och bättre! Denna blomsteräng kunde jag bara inte motstå när Kortmakaren hade med sig delar av sin butik på maran härom veckan. Hade visserligen redan en större variant där några av blommorna är desamma, men det var inget som hindrade mig ;-) Det blir så effektfullt att stämpla i svart och låta motivet tala. Den enda utsmyckningen är blå blingstenar i mitten på några av blommorna och så har jag färgat in bakgrunden med min Ink Blending Tool.

HalvdekoreratTack vare de mörka höstkvällarna har jag kommit in i en riktig skaparperiod och pysslar en stund varje dag. Ibland tryter dock idéerna och då brukar jag bläddra lite i stämpeltidningar eller surfa runt på andra kortmakares bloggar. En av favoritbloggarna är Rapport från ett skrivbord, där makalösa Biggan visar de mest fantastiska kort - det ena finare än det andra! Här har jag hämtat mycket inspiration, bland annat till det här kortet. Det är ett vanligt anteckningsblad, där jag har dekorerat  bara ena sidan av pappret genom att maskera med en Post-It-lapp.

Text och blomma - Hero Arts

Höstmys


Den här mysiga älgen heter Riley och jag gillar honom skarpt. Jag har jobbat efter en skiss och fick därför tänka till lite extra när det gäller disposition av papper och dekorationer. Skisser är kul och utmanande!

Älg - Riley and Company

Maskinsöm


Fick beställning på ett grattiskort till en liten flickbebis och tänkte göra ett lite roligare kort med inspiration från Muffin. Färgglatt, med mönstrat papper och symaskinssömmar som dekoration var planen. Så värst färgglatt blev det nu inte, för jag fegade ur och körde lite lagom neutralt i alla fall - men symaskinen fick i alla fall jobba.


Bebisstämpel - Kortmakaren
Bokstäver/siffror - Making Memories

QK-förvaring

Jag har testat flera olika förvaringsmetoder för mina QK-dies. Från början hade jag dem helt enkelt kvar i sina förpackningar, men allt eftersom samlingen växte var jag tvungen att tänka ut en annan lösning. Köpte plastfickor för diabilder och satte i en pärm. Det funkade fint här hemma, fast pärmen blev tung och otymplig att bära med sig till träffar. Började då leta efter Magpie Nesting Tins och noterade att de var svåra att hitta i Sverige. I min mammas källarförråd fann jag burkar som var väl så bra! Det är gamla ryska teburkar som är perfekta i storlek och dessutom riktigt vackra.Jag har kategoriserat diesen i burkarna. Som komplement har jag alla dies med namn och beteckning uppskrivna på ett excelark för att få en överblick.

Double slider cardDet här är en variant på vikning som jag nog aldrig skulle fixa genom att bara läsa en instruktion. Vilken tur då att jag hade möjlighet att vara med på en liten kurs på Kortmakarmaran. Sara samlade ihop ett gäng och guidade oss mycket pedagogiskt genom flera olika vikningar, bland annat fick vi lära oss hur man gör ett s k "double slider card". Det visade sig att det inte var så invecklat som jag hade trott, men resultatet ser onekligen klurigt ut.Man drar alltså i de svarta "handtagen" och kortet får ännu en dimension. Jag valde att montera själva vikningen på en kortstomme, men man kan också göra den fristående. Textstämplarna kommer förresten från InkyWings.

Det finns flera instruktionsvideor på Youtube om du vill testa vikningen, bl a här. Tack Sara för att du lärde mig!

Ha en skön söndag! 

Att läsa instruktioner ...

Får man en uppgift på en mara så gäller det att läsa instruktionerna och uppfylla alla kriterier. Annars riskerar man att bli diskad. Detta höll nästan på att hända mig på senaste Kortmakarmaran.

Nu gällde det att dekorera en liten anteckningsbok som låg med i välkomstpåsen. Det skulle finnas något stämplat, wellpapp och minst ett ord på.

Mitt bidrag i första vändan:


Ser ni vad jag har glömt? Jo, wellpapp! Efter påpekande från den stränga tävlingsledningen gjorde jag en snabb insats och kompletterade med det som saknades.

Så här blev det istället:


Och då blev jag godkänd :-)

Delad glädje är dubbel glädje


Om jag talar för egen del så har jag alltid så otroligt svårt att få med alla prylar som jag kommer att behöva under en hel dags skapande på en mara eller träff. Den "perfekta packningen" går bara inte att få till och alltid är det något som saknas. Då är det skönt att det brukar gå bra att få låna av en bordsgranne eller någon annan deltagare. Det slår mig ofta hur gulliga, generösa och hjälpsamma alla är mot varandra på de här tillställningarna. Kortmakare/Scrappare är helt enkelt fina människor.

Fast ibland uppmanar arrangörerna oss bokstavligen till att låna/få något av medpysslare för att använda i en uppgift. Det här kortet kom till som bidrag till utmaningen med rubriken "Delad glädje är dubbel glädje". Den vackra collagestämpeln fick jag låna av Elina och tänk att Muffin hade en knapp i sin samling som precis matchade färgerna på kortet. Tack tjejer! För att få motivet i olika nyanser har jag målat direkt på stämpeln med Marvy Le Plume-pennor istället för att använda vanlig stämpeldyna. Då kan man bestämma precis vilken färg de olika delarna ska ha.


Collagestämpeln kommer från Karlssons scrapperi, om jag minns rätt.

MetalltejpPå maran var det ett par tjejer som gjorde de mest fantastiska alster med aluminiumtejp. Jag hade aldrig sett något liknande och blev jättesugen på att testa själv. Man lägger alltså utstansade dekorationer, punchinella, vävtejp och annat smått och gott på en bit papper och täcker med bitar av tejpen. Sen ser man till så att alla detaljer kommer fram genom att gnugga försiktigt med en stompf över ytan. Svart akrylfärg målas över och sen torkas överflödet bort innan färgen hunnit torka. Då får man fram dessa skiftningar och det blir en fin patina över det hela. Aluminiumtejpen finns hos Biltema och är förstås avsedd att använda till något helt annat än pyssel ...

Det här är mitt första försök och jag behöver öva mig mer, men oj vad kul det var! Idag har jag dessutom handlat en sorts sporrar som man kan rulla över ytan för att få en extra effekt. Det ser ut som små hjulspår i olika bredder.Superduktiga och kreativa Tesa har gjort flera fina saker med denna teknik, så titta i hennes blogg här, här eller här. Du finner steg-för-stegbeskrivningar, en video och mycket inspiration.

PappersförvaringEn stor del av den här hobbyn går för min del ut på att hitta bra förvaringslösningarna och att inreda pysselrummet så praktiskt och funktionellt som möjligt. Och alltid tycker jag att NU minsann har jag fått den perfekta idén ... ända tills nästa snilleblixt kommer. När jag var på Kortmakarmaran i lördags retade jag mig på att det var så attans svårt att hitta rätt kulör av papper i packningen och jag ägnade alldeles för mycket tid åt att rota i min väska. Tänkte att det här måste jag få ordning på.

Jag hade ett 5-pack genomskinliga kuvertfickor från Biltema i olika färger hemma och så sorterade jag upp mitt pappersspill. Rött papper = rött kuvert, blått papper = blått kuvert osv. Är det inte fiffigt, så säg?


Skutt i lövhögenHär är ett av mina alster från helgens Kortmakarmara. Temat för denna utmaning var "BARNslig höst" och man skulle använda något som börjar på var och en av bokstäverna som finns i ordet HÖST; en teknik eller dekoration. Sen skulle temat vara barnsligt.

Jag valde (kanske lite långsökt):

Höstlöv
Öljett
Svampmålning
Tokig Katt

Och jippee - jag hade lyckan att vinna utmaningen och priset var ett fantastiskt fint paket från Papermaze, innehållande papper och stämplar från den sprillans nya Inger & Lasse Sandberg-kollektionen. Lilla Anna och Långa farbrorn - vilken nostalgitrip!

Katt - Stampendous (Fluffles)
Grattisbakgrund - Forma Hantverk

Kortmakarmara 10 september

Vilken härlig dag jag hade igår - pyssel från morgon till kväll! Tusen tack Kortmakaren Pernilla med designteam för ännu ett jättefint arrangemang och tack till sponsorerna Scrapbookengros, Hero Arts, Japan Photo, Papermaze, Knapp-Karlsson, Kaiser Craft och Kortmakaren för sponsring med fina och generösa priser!

Som vanligt gavs flera utmaningar under dagen och jag lyckades hinna med allihop. Ska fotografera mina alster idag och så lägger jag ut dem i bloggen så småningom. Tills dess får ni se ännu ett kort med det vackra rönnlövet från October Stamps som bakgrund och en trösterik text därtill. Det gäller att försöka hålla humöret uppe när höstrusket drar in!Löv - October Stamps
Dam med paraply - Tisdagar med Tina/Reprint
Text - InkyWings (min egen handstil som blivit stämpel!)

När löven faller ...


Ja, som ni märker är jag helt fångad av årstiden och producerar det ena efter det andra kortet med samma tema. Det är ju detta med höstens underbara färger som gör det så lätt att få igång inspirationen. Och ändå är jag medveten om att jag går händelserna lite i förväg, för ute är det fortfarande helt grönt. Bara björkarna har i vissa fall börjat släppa löven.Nu laddar jag för lördagens Kortmakarmara och försöker plocka ihop den ultimata packningen att ta med. Alltid lika svårt, tycker jag. Ska hur som helst bli fantastiskt roligt att få sitta och skapa ett halvt dygn i trevligt sällskap med bara korta avbrott för mat och fika. Så himla lyxigt!

Träd - Penny Black
Extra "prickar" i trädet - Okänt fabrikat
Löv - Hero Arts
Text - InkyWings

PäronHösttider är frukttider! Av någon anledning har jag flera stämplar med just päron som motiv - bland annat denna solida variant som man lätt färgar in direkt med stämpeldynan, ingen extra färgläggning behövs. Sån't gillar vi!

Päron - October Stamps
Bakgrundssnirklar - InkyWings
Text - A Stamp in the Hand

OrangeDet mesta jag skapar just nu går i orange eller lite höstrelaterade toner och detta kort är inget undantag. Den här lilla "bugen" från Alota är bedårande, men jag har ärligt talat inte använt den särskilt mycket. Bestämde mig därför att ge bort stämpeln till en god vän, som jag vet kommer att uppskatta den mer än jag gör. Det fick bli ett sista "avskedskort" med motivet och jag vet ju var det finns om längtan mot förmodan skulle bli för stor. 


Ett stänk ...Vad härligt att man äntligen kan frossa i mustiga höstfärger. Här har jag stämplat det solida rönnlövet från October Stamps med distresser i tre olika nyanser. Jag sprayade lätt över ytan med vatten så att färgerna flöt ihop en aning och till sist jobbade jag in lite färg längs kanterna med en Ink blending tool. Små glitterstenar för extra effekt.När jag skulle gå ut och fotografera kortet hängde regnet i luften och det var precis så jag hann utan att det kom något "ovälkommet" stänk ovanifrån. Den konstnärliga effekten kanske inte hade blivit densamma!

Text - Magnolia

Äppel päppelVilken sensommarhelg vi fick - nästan 30 grader i skuggan! Just när man trodde att hösten kopplat greppet. Men trots varma dagar blir det snabbt mörkt om kvällarna så här i början av september, så en stunds inomhuspyssel har jag hunnit med. För första gången på mycket länge har jag faktiskt målat med distressrefiller och pensel, det har nästan inte hänt sen jag köpte mina första Promarkerpennor.

Äpple - Pysselmyran
Rutig bakgrund - Hero Arts

RSS 2.0