Änglar - del 1


Innan jul fick jag en beställning på några dekorerade tändsticksaskar med önskemål om att det skulle vara änglar på dem och inga julmotiv eller -texter. Tanken var att man skulle kunna använda dem hela året. Bra idé, det känns ju inte så roligt att ha tändsticksaskar med tomtar på liggande framme efter nyår. Sammanlagt fem askar blev det och jag visar här tre av dem. Resten kommer i nästa inlägg :)

Ängel vänster ask - Heindesign
Snöbakgrund - Hero Arts
Ängel, mittersta asken - October Stamps
Ängel höger ask - October Stamps

Födelsedagsask

 
Syrran fyllde år igår och istället för ett kort fick hon en personligt dekorerad ask med spännande innehåll. Jag plockade fram mina QK-dies och stansade ut blommor och blad. Cirklar fick fint "torrembossat" mönster med hjälp av Goosebumpz-dies. Visst ser de lite ut som tussilago?
 
Dagens tips är att kolla in varuhusens mellandagsrea på julpapper och pyssel. Hittade tjockt metallicpapper, jultejp och vackra band för en spottstyver på vårt lokala Ica Maxi. Användbart året om, och om inte annat så är det snart jul igen!

Pyttipannan klar!

 
Den här sjalen var nog ett av de roligaste stickprojekten jag har haft på länge och det tog inte lång tid att få den färdig. Lätt beroendeframkallande stickning helt enkelt. Man tänker "bara en udd till", så växer den snabbt. Det blev en till av bara farten och nu har jag precis lagt upp maskor till en tredje sjal. Premiärsjalen placerade jag så här lite tjusigt inför fotografering i resterna av snön, som jag hoppas håller sig kvar över julen.
 
En närbild på uddspetsen:
 
Tack Garnomera för att du delar med dig av beskrivningen! Varför sjalen kallas just Pyttipanna kan du läsa här.
 

Isbjörn

 
Den här söta nallen från Doodle Factory är en favorit! Funkar i alla lägen och med alla färger :)

Julkortsfabrik

 
De sista julkorten är nu postade, men jag har kommit in i stämning och fortsätter göra kort och dekorera tändsticksaskar med juliga motiv. Lika bra att passa på när inspirationen infunnit sig och de kan ju komma till användning nästa år om inte annat.
 
Tomte - Doodle Factory
Älg - Riley & Co

Slutspurten

 
Söndagslugnet har sänkt sig över huset. Är ensam hemma några timmar och tänkte göra klart de sista julkorten för denna gång. Tänk, jag hann faktiskt! Huvuddelen av korten postades igår med julfrimärken och de jag har kvar att skicka postar jag med vanligt porto i veckan som kommer. Den här skridskogossen tycker jag är så fin. Och så bra att motivet funkar hela vintern! Vintern kom förresten av sig lite nu i helgen, då vi åter har fått slask och regn hit till Götet. Men lite snö har vi fortfarande kvar som lyser upp i decembermörkret!
 
Skridskoåkare - Reprint (Tisdagar med Tina)
Snöstjärna - Inkido

Pyttipanna

 
Ja, så heter faktiskt sjalmodellen som just nu sitter på stickorna. Man börjar med en uddspets, plockar sen upp maskor längs kanten och stickar resten av sjalen. Beskrivningen, eller ska man kanske säga "receptet", har jag hittat i Garnomeras blogg. Att jag fick för mig att sticka just denna sjal, beror på att jag såg den i flitiga Hugomammans blogg - hon har alltid någon kul stickning på gång. Det var lite knepigt att börja med mönstret och jag fick slaviskt följa diagrammet varv för varv, men bara efter två-tre uddar var det lätt att se med ögat vad nästa steg var och stickningen gick av bara farten. 25 uddar ska jag sticka innan nästa moment.

Lovikkavantar

 
Sist jag stickade Lovikkavantar var i syslöjden, kanske gick jag i fjärde klass. Det är ju lite klurigt att sticka med strumpstickor när man är ovan; fem stickor att hålla reda på.  Den ena vanten stickade jag så löst att man utan problem kunde sticka ut fingrarna genom maskorna. När jag kom till nummer två hade jag fått kläm på det där med stickfasthet, fast överdrev och drog åt lite mer än nödvändigt. Detta gjorde förstås att de båda vantarna fick rejält olika storlek och blev rent ut sagt skitfula. Behöver kanske inte tillägga att jag aldrig använde dem ...
 
Sedan dess har jag fått ungefär 40 års ytterligare stickträning och kände att jag nog kunde våga mig på ett par Lovikavantar igen. Det var ett så roligt projekt att jag raskt stickade tre par av lite olika varianter.Oturligt nog saknades det ynka en meter garn för att färdigställa vantpar nummer fyra, så det blir till att köpa mer garn.
 
 
 

Födelsedagscollage

 
Äntligen ett blogginlägg, det var länge sen sist. Främst beror det på att jag varit däckad nästan hela november av en osedvanligt långdragen luftrörsinfektion. Jag är faktiskt inte helt bra än, men det är på rätt väg i alla fall. Den här perioden har jag inte gjort så många kort, utan mest legat på soffan och stickat "småvarmt", dvs strumpor, vantar och handledsvärmare.
 
Nu är jag igång i pysselkammaren igen! Julkorten är ännu inte ens påbörjade, men jag ska allt hinna med dem också. Det är ju några dagar kvar innan de måste postas. Värmer upp med ett beställningskort till en jubilar som är intresserad av skidåkning, svampplockning och fiske.
 
Skidåkare - hÄnglar & stÄnglar
Kantareller - InkyWings
Fisk - Stampers Anonymous

RSS 2.0