Blomsterbroscher i massor!

Två år i rad har jag haft den stora glädjen att få vara med på Hantverksgruppen HavsVerks sommarutställning i Kungsviken på Orust med mina stämplade kort. Detta tredje år har jag utökat med virkade blomsterbroscher!
 
Själva blommorna är färdigvirkade och alla trådar fästa:
 
 
Baksidor och broschnålar monterade:
 
 
Prydligt förpackade i cellofanpåse med stämplat omslag (förstås!):
 
 
 
Färdiga för leverans:
 
 
Kom sen på att det nog vore snyggt med en liten glitterlimsprick i mitten på den stämplade blomman, så det blev ett steg tillbaka ... Här ligger förpackningarna på tork:
 
 
Utställningen pågår den 7 juli - 26 augusti och har öppet alla dagar kl 12-19. Lokalen är den gamla affären i idylliska Kungsviken. Väl värt ett besök!
 

Kärlek

 
Fick beställning på ett stilrent bröllopskort. Inga speciella önskemål, utom att det gärna fick gå i blå toner. Jag satsade då på en gammal favorit, nämligen att vira ihop ett hjärta i tunn ståltråd som jag fäste på en textplatta. Det brukar falla de flesta i smaken, och så även denna beställare.
 
 
Här är en närbild på hjärtat. Gjorde först en stomme av lite kraftigare tråd och virade sen tunn tråd med uppträdda pärlor runt om. Hjärtat fäste jag nästan osynligt genom två små hål i pappret med en bit tråd i topp och botten. Tvinnade sen ihop ändarna på baksidan och klistrade pappret mot kortstommen.
 
Textstämpel - Forma Hantverk

RegndropparDet här kortet blev till när Sara och hennes dotter Linnéa var här och pysslade för ett par veckor sen. Bakgrunden är gjord med distressdynor och vattenspray. Fina blommorna kommer från Penny Black, tror det är första gången jag använder den stämpeln, trots att jag haft den i ett par år. Fick låna några pärlor från Linnéa till sista finishen, tyckte att det lyfte kortet. Visst ser det ut som regndroppar? Passar bra idag när det regnat av och till.

Skönt att vara hemma trots allt, även om vår semesterresa till Grekland blev mycket lyckad. Har ägnat eftermiddagen åt att röja i pysselrummet och gjort radikala förändringar, minsann. En hurts har flyttats ut i hallen och istället har jag satt in en bekväm fåtölj. Där tänker jag sitta och bläddra i hobbytidningar, kanske även sticka och virka. Och om jag får sällskap på rummet, vilket händer allt som oftast, så blir det lite bekvämare än den rangliga pallen som jag tidigare bara kunde erbjuda. Till höger skymtar ett slagbord som gick in precis under bokhyllan. Ska jag syssla med större pappersprojekt eller kanske ha fram symaskinen är det bara att lyfta undan stolen och fälla ut en klaff. Känns som det blev riktigt bra!
Både korgstolen och bordet kommer från Ikea.

Liten kisse med ballong


Har varit iväg på en tidig semesterresa till Grekland - men nu är jag hemma! Det här kortet gjorde jag innan vi åkte för att skicka till min lillasyster som hade födelsedag medan vi var borta. Bakgrunden är präglad med en embossingfolder ifall någon undrar. Visst är det väl en gullig liten partykatt!

Katt - Penny Black
Text - InkyWings

Favoritdistresser


Säger bara - Rusty Hinge och Wild Honey - det är mina absoluta favoriter bland alla distressfärger! Ni som känner mig vet att höstfärgerna ligger mig varmt om hjärtat och de här två nyanserna är ultimata på något sätt. Och så passar de så bra tillsammans. Här har jag jobbat lite med färg på teflonpapper och vattenspray. Sen kör man bara runt med pappret på det blöta, stryker det torrt och voilà - ett enkelt sätt att få en fin bakgrund.

Blommor - Hero Arts
Text - InkyWings

Mera studentIgår hade jag besök av Sara och Linnéa  - tusen tack tjejer för en mysig och kreativ eftermiddag/kväll! S och jag satsade på kortmakeriet, medan L scrappade en fin LO. För min del blev det ännu ett studentkort, en variant på det jag har i förra inlägget. Hann också med ytterligare några kort, men dem visar jag lite senare.

Nyponros - Stampendaous
Studentmössa - InkyWings

RSS 2.0